2020 kokkuvõte

Käisin laupäeval sõprade juures jõulupeol. St seltskond oli nende sõbrad, mina olin neid ainult paar korda näinud, aga no üli tore pidu oli ja inimesed ka nii ägedad. Avastasin endas staarnoolemängija ja muidugi sai ka tantsu vihutud ja jõulutoite sisse vitsutatud. Mõnus õhtu, pole miskit öelda. Vähe sellest, et ma veel endale suusad ka kingituseks sain, haha. Hea idee samas – äkki ma ka elus proovin suusatamise ära (ma olen ainult väiksena nende plastikasjadega Papa maja ees koperdanud).

Muus osas on enesetunne ikka super … imelik? Veits on kopp ees sellest pidevast ootamisest, aga see pole nagunii kunagi mu tugev külg olnud. Lihtsalt tahaks selle korterivahetuse ära teha ja olla kuidagi rohkem paigal, kui see üldse loogilisena kõlab. Ma poleks elusees uskunud, et ma konkreetselt neli kuud ühe üürika järgi ootama hakkan, aga näedsa nalja, olen siiski minagi suuteline natukene ootama. Aeg on enivei nii kiiresti läinud.

Tegelikult ma tulin siia üldse 2020 aasta kokkuvõtet kirja panema, nagu ma juba aaaastaid viksilt ja viisakalt teinud olen. Kuigi läbi see aasta ei ole, siis sellegipoolest ei usu, et need viimased paar päeva siin oluliselt miskit muuta saaks, nii et annan aga tuld. Eelmise aasta kokkuvõte on nt siin ja sealt saab edasi ka varasemate aastate kokkuvõtetele.

***

1. Mida sa tegid aastal 2020, mida sa polnud varem teinud?

No alustame siis kõige loogilisema vastusega, et ma näiteks lahutasin. Seda polnud ma tõepoolest enne teinud ja ausalt öeldes ka mitte isegi kunagi enne seda mõelnud, et peaks tegema. Aga näedsa nalja, elu muudkui läheb omasoodu, arva sa ise, mida tahad. Üldse tegin ma tegelikult sel aastal väga palju asju, mida ma ei arvanud, et ma iial teeksin. Vähemalt õpetas see nii palju, et ma enam ei hakka isegi kunagi kuskil ohkima, et vot seda ja toda ma ei teeks iial. Varsti sööd võib-olla mõnuga enda sõnu. Mina nosin neid praegugi.

2. Kas sa pidasid kinni oma uusaastalubadustest? Kas annad uusi lubadusi?

Ma vist midagi eriti ei lubanud endale, kui aus olla. Aga kui ma üldiselt mõtlen, siis ma vist kohe kindlasti lubadusi ei pidanud, mida ma iseendale vaikimisi andnud olen, seega ei hakka ma ka uueks aastaks midagi väga lubama, sest elu läheb ikka nii, nagu ta ise tahab. Ainukene asi, mis võiks 2021 aastal juhtuda, oleks mingit moodi sinna oma kodu soetamisele lähemale jõudma. Võib-olla hõlmab see ka “päris tööle” minemist mõneks ajaks, aga ma siiski pigem loodan, et mitte. Sest noh… vaadake mind. Mida ma ikka nii väga oskaksin. Samas kui vaja on, küll teen ka. Ma juba olen seda sorti inimene.

3. Kas keegi su lähedastest sünnitas?

Jaa! Ma lähen tänagi ühte väga värsket beebit vaatama ja ei jõua kohe mitte ära ootada, et saaks jälle ühte tibatillukest ja beebilõhnalist inimest kaisutada.

4. Kas keegi su lähedastest suri?

Mul meelde küll ei tule, seega ma eeldan, et mitte. Aga mu must kass jäi küll kadunuks ja ma siiani nii kurb selle pärast 🙁

5. Mida sa sooviksid omada aastal 2021, mis puudus aastal 2020?

Hingerahu. Kõlan nagu mingi vana mutt, aga just seda ma tunnen, et oli väga palju puudu. Hakkab tagasi tulema, aga tahaks ikka kiiremini ja rohkem. Lisaks sooviksin ma omada kõvaketast. Üli lamp, sest mul tegelikult KUSKIL see on, aga kus, seda teab ainult vana jeesus ise. Ja mu arvuti mälu on täis. Nii et.. ma vajan seda asap.

6. Mis riike külastasid?

Tahtsin esimese laksuga kohe siia kirjutada, et kammoon, kuskil ei käinud, Corona timeees. Aga tegelikult käisin ju Tenerifel eelmise aasta alguses ja sealt läksin kohe edasi San Fran’i, seega sai nagu käidud küll ja kohe ikka väga kaugel.

7. Mis kuupäev aastast 2020 jääb igaveseks su mällu? Miks?

Neid on mitu, aga mitte ükski neist ei ole selline asi, mida ma päriselt TAHAKS, et need mu mällu jääks, seega ma ei hakka neid isegi siia kirja panema ja loodan, et kui ma paari aasta pärast seda siin loen, siis ma ei mäleta ka. Plz Hesus, tee nii, et mul poleks õrna aimu kah.

8. Mis on selle aasta suurim kordaminek?

Tegelikult on ju kogu selle jama sees olnud palju kordaminekuid. Mu firmal läheb paremini kui kunagi varem (st iga aasta on aina paremini läinud, see mega hea ju). Me küll lahutasime, aga me oleme sõbrad ja saame läbi ja oleme teineteise jaoks piisavalt olemas, lastel on kõik korras, keegi vist väga püsivalt haiget ei saanud. Ma ei tea, see on vist kordaminek? Ja muidugi mu sõbrad. Nad ei ole küll just 2020 aasta kordaminek, aga sel aastal nautisin ma eelmiste aastate tekkinud sõpruse vilju kohe ikka jõuliselt. Mul oli neid väga vaja ja nad olid mu jaoks alati olemas. Nagu ALATI. Isegi siis, kui ma ei tahtnud, aga ma vajasin, siis nad ikka olid. Ei tea paremaid ja kannatlikumaid inimesi, kui need minu inimesed.

9. Mis oli su suurim läbikukkumine?

Mu abielu? Haha, tegelt ei, kamoon. See ei olnud ju otseselt läbikukkumine. See lihtsalt sai… otsa.

10. Kas sa olid haige või said mõne vigastuse?

Ma sain ATH diagnoosi, seega ma peast veits haige, aga mida uut?

11. Möödunud aasta parim ost.

Raqueli trenni kuukaart. Kaua käia ei saanud, aga küll varsti jälle saab ja no konkreetselt parim trenn ever, mis ilmas olemas on.

12. Kelle käitumine teenib sult aplausi?

Nagu ma mainisin, kõik need inimesed, kes sellel aastal mu kõrval olnud on, väärivad aplausi. Ei. Nad väärivad ma ei kujuta ette mida. Aukirja presidendilt või vähemalt mingit medalit. Ja muidugi Kardo ka. Ei ole ju tegelikult lihtne olnud kogu see värk, aga me kuidagi paneme selle vildaka olukorra ka tööle.

13. Kelle käitumine ajab südame pahaks?

Kohati mu enda, kui aus olla. Aga tegelikult olen ma jõudnud järeldusele, et me kõik teeme aeg-ajalt selliseid asju, mis tekitavad tunde, et tahaks veits kettida. Oluline on see, kuidas sa sellest olukorrast välja tuled ja edasi liigud. Kettimata.

14. Kuhu läks enamik su raha?

Kui ma nüüd poolnaljaga ütlen, siis ilmselt otse Wolti. Muidu ikka kodu ja lapsed ja selline olme värk.

15. Mis sind möödunud aastal tõeliselt elevusse ajas?

Aasta alguses raudselt see suur reis USAsse ja koostöö Samsungiga. Aga lähimast ajast: see üks kord, kui ma sõitsin Männikult linna poole, olin just lapsed lasteaeda viinud ja mind tabas mõistmine, et mul pole mitte kedagi vaja. Et ma saan üksi hakkama, et ma olen üksi ka iseendaga ja eluga mega rahul. Et ma lausa ei tahagi kedagi teist siia koperdama, kuni ma saan nautida seda, kes ma üksinda olen. Ma ei tea, kas see tundub loogilisena, aga ma olen terve elu olnud selline, et ma ei oska ega taha üksinda olla. Ma tahan pidevalt kellegagi kokku saada, midagi teha, kaissu ronida, isegi öösel üksi magada ma ei tihanud. Ja see tunne, kus ma esimest korda mõistsin, et ouu maii gaad, ma olen ju üksi ja see on okei. See oli hea tunne. Vähe ei pand pisarat dramaatiliselt ka selle mõtte peale või ei.

16. Mis lugu jääb alatiseks aastat 2020 meenutama?

Mu Spotify ilmsel arvab, et ma enekat plaanin, aga kõige rohkem olen kuulanud neid lugusid:

17. Võrreldes eelmise aastaga, oled sa:

i. õnnelikum või kurvem? Ma olen olnud nii kurb, et füüsiliselt tunnen, kuidas süda seest katki läheb ja oma pisaratesse lämbuda võiks. Aga ma olen olnud nii õnnelik ka. Imelik aasta, I say.

ii. kõhnem või paksem? Oma mingi 7 kilo kõhnem, halleluuja.

iii. vaesem või rikkam? Vastan sama, mis eelmisel aastal: rikkam, aga noh, kui kauaks.

18. Mida sa soovid, et oleksid rohkem teinud?

Hinnanud neid “ah kõik on nii tavaline ja mu elus ei juhtu never midagi põnevat!” faasi. See oli kõik niii tavaline ja turvaline ja lihtne.

19. Mida sa soovid, et oleksid vähem teinud?

Konkreetselt debiilik olnud. Oleks võinud paljuuuu vähem debiilik olla.

20. Kas sa armusid aastal 2020

21. Kui palju üheöösuhteid?

Ma tunnen ennast juba selle küsimustiku poolt rünnatuna, ausalt 😀

22. Mis oli su lemmiksari või telesaade?

Hmm, Good Girls on mega hea. Ja see kuum ganster sealt, haha.

23. Kas sa vihkad kedagi täna, keda sa eelmisel aastal samal ajal ei vihanud?

Vihkamine on küll nüüd lai mõiste, aga mul on kindlasti väga palju negatiivseid tundeid rohkem läbi käinud, kui eelmisel aastal.

24. Parim raamat, mida lugesid?

https://www.rahvaraamat.ee/p/päikese-ja-varjulaps-sinu-sees/1013100/en?isbn=9789949851959

See raamat peaks igale inimesele konkreetselt sünnitusmajast kaasa antama.

25. Mis oli su suurim muusikaline avastus?

Ma olen sel aastal tõepoolest vist palju rohkem muusikat kuulanud, kui eelneva viie aasta peale kokku. Näiteks avastasin ma, et mulle meeldivad igasugused huvitavad žanrid, millest ma enne omast arust suurt ei arvanud.

26. Mida sa tahtsid ja said?

Vabadust.

27. Mis oli selle aasta parim film?

Mu pea on praegu konkreetselt tühi, sry.

28. Mida sa tegid oma sünnipäeval, kui vanaks said?

Mul oli MAAILMA ÄGEDAIM pidu, kus mu maja tehti kasiinoks. Pidutsesime hommikutundideni mu maailma parimate inimestega ja see oli konkreetselt amazing!

29. Mis on see üks asi, mis oleks teinud aasta nii palju paremaks?

Kui ma oleksin suutnud rohkem mõelda. Nagu normaalse inimesena, mitte 15-aastase ajuga tiinekana. See oleks mind päris mitmest kehvast olukorrast välja aidanud.

30. Kuidas sa kirjeldaksid oma selle aasta moestiili?

Paar numbrit väiksemad riided vist, kui eelmisel aastal 😀

31. Mis sind mõistuse juures hoidis?

Jälle, mu sõbrad. Tänks noh. Mul tuleb isegi teile mõeldes pisar silma, haha.

32. Milline kuulsus sel aastal kõige rohkem sulle meeldis?

Ma isegi ei tea, ma ei jälgi väga seda uudistemaastikku, sry.

33. Milline poliitiline küsimus sinus enim tundeid tekitas?

Konkreetselt kõik tekitas õudu.

34. Keda igatsesid?

Vaieldamatult kõige rohkem neid, kes seda väärt ei olnud.

36. Ütle meile üks elu õppetund, mida sulle 2020 õpetas.

Kõik saab ükskord läbi. Konkreetselt KÕIK. Kahjuks head asjad, aga õnneks halvad ka.

Kuidas 2020 aasta teie jaoks möödus?  Oli pigem hea või halb aasta?

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

33 Comments
  • Liis
    December 21, 2020

    Sul on mitmes kohas 2020 asemel 2019.

    • Mallu
      December 21, 2020

      krt, ma lihtsalt kopisin eelmise aasta oma, vb ununes muutmata. aga tänks, kohe parandan!

  • Helina
    December 21, 2020

    Ok tänks heade laulude soovituste eest 🙂 Peaks endagi jaoks selle küsimustiku ära täitma, aga mainin ära, et paaris kohas on sul tekstis jäänud 2020 asemel 2019 🙂

    • Helina
      December 21, 2020

      Ok juba oldi kiirem, sorri 😀

    • Mallu
      December 21, 2020

      Mul veel kasse laule, ainult küsi 😀

      • Helina
        December 21, 2020

        Haha, kui sul postitamise ideed otsas, siis võidki laulusoovitusi jagada :D:D

        • Mallu
          December 21, 2020

          mu maitse on küll nii seinast seina, aga why not 😀

  • karin
    December 21, 2020

    Mulle väga meeldis lugeda Su aasta kokkuvõtet. Enda aasta on samamoodi vääääga imelik olnud. Ei saa öelda, kas halb või hea, aga absoluutselt kõik mu tõekspidamised lennutas küll vastu taevast. Vahel vist ongi vaja mingit raputust. Loodan, et järgmine aasta tuleb parem ja selgust toov.

    • Mallu
      December 21, 2020

      Parem oleks. Hullem vast ikka olla ei saa :D!

      • Mariann
        December 21, 2020

        Oi, ära ütle. Ma olen viimased kolm aastat endale aastavahetusel lubanud, et järgmine aasta olen õnnelik. Järgmine aasta tuleb parem. Peab tulema.
        No ja näed, iga aasta lõpeb tõdemusega, et ikka saab hullemaks minna…

        • Mallu
          December 21, 2020

          Issand, ära hirmuta 😀

  • Heilika
    December 21, 2020

    Minu jaoks oli 2020 suuur muudatuste aasta, aga seda positiivses võtmes. Vana aasta lõppu jäi lahkuminek, uue aasta algusse oma praeguse kaasaga leibade ühte kappi panek (olime tegelikult 1. klassist 12ndani klassikaaslased, seega ei saa öelda tutvumine.. :D). Seoses sellega kolimine, uus töökoht, magistrikraadi kätte saamine läbi sajaühe takistuse.. ja emotsionaalselt kõige-kõige kergem, lihtsam, sujuvam aasta mu elus. Koroonavärk mõjutas, aga samas sain kinnitust, et kui ikka oma peas ja hinges kõik korras, siis see ümbritsev ei mõjuta NII nagu mõjutab katkist inimest. Tore oli mehega 3 kuud “karantiinis” istuda, saime väga kiirelt aru kui hästi me kokku sobime 😀 aga tegelikult see sinu lahkuminek ja jutt sellest, et kõik ükskord otsa saab, on natuke muserdav ja teeb kurvaks. Tunnen esimest korda elus (peale kahte pikka ja nurjunud suhet), et mul on PÄRISELT õige inimene kõrval, et ma tahan temaga saada lapsi ja literally forever koos olla. Pole sellist asja enne tundnud kuidagimoodi. Ja slp teebki nii morniks et.. kes ikka enne abielu oskaks arvata et seitse aastat hiljem tuleb lahutus, aga näe, nii on. Et jah, ma tahaks öelda isegi et sinu ja Kardo lahutus oli sündmus mille pärast ma vist enim kurvastasin üldse sel aastal..?

    • Mallu
      December 21, 2020

      Haha, ma kõlan nagu maailma kõige kibestunum inimene üldse, aga ma olen suht alati tegelikult nii arvanud, et see mingi “forever together” on ikka väääääääga long shot ja pigem seda reaalses elus ei eksisteeri. Olen hea meelega valmis selleks, et universum mulle vastupidist tõestaks 😀

      • Mari
        December 21, 2020

        See, et sina enda kõrvale elu armastust pole leidnud, see ei tähenda, et teised ei leia/pole leidnud. Kõik hea ei pruugi saada kunagi otsa!

        • Mallu
          December 22, 2020

          Kus ma seda väidan, et keegi ei leia? Ma ütlen, et ma ei usu sellesse lihtsalt. Siiani on paika pidanud 😀

          • Mari
            December 22, 2020

            Sp et oled halvasti meelestatud, siis sa ei leiagi endale kõrvale eluks ajaks kedagi.

          • Mallu
            December 22, 2020

            Ma ei ole kuidagi meelestatud, ma lihtsalt ei saa parata, et ma väga ei uskunud seda, et jään elu lõpuni kellegagi, kellega hakkasin 22 aastaselt koos olema 😀

  • Liis Er
    December 21, 2020

    Hahaha, fuck the last question jah 😀

    • Mallu
      December 21, 2020

      mis see viimane küss oli? 😀

      • Liis Er
        December 21, 2020

        Kuidas 2020 aasta teie jaoks möödus? Oli pigem hea või halb aasta?
        :d :d

        • Mallu
          December 22, 2020

          See oli küsimus teile 😀

          • Liis Er
            December 22, 2020

            Aaaaaa, hahaha, omggg
            Awkward..

  • P.
    December 22, 2020

    Täielik zombie aasta. Pean paigalseisust üle saama. Tahan jälle seda tunnet, mida sinagi siin kirjeldasid, kus sa taipasid, et saad ja tahadki olla üksi vms. Olen seda tundnud ja tahan veel. Aga päris lambist sinna hetke omadega siiski ei jõua.
    See sinu 34. küsimuse ‘kda igatsesid?” vastus on küll intrigeeriv. Vaieldamatult kõige rohkem neid, kes seda väärt ei olnud? Hmmm.. Saame me iial teada?

    • Mallu
      December 22, 2020

      Ah, eidedraamad ?

  • Kertu
    December 22, 2020

    Terviseamet: jätke ära suures jõulupeod, lävige väikeses ringis kellega igapäevaselt suhtlete. Ja siis loed: käisin jõulupeol inimestega, keda ei tundnudki, tantsisime ja möllasime hommikuni…. Võtab ikka ohkama küll…
    Järgmiseks aastaks rohkem kainet mõistust! 🙂

    • Mallu
      December 22, 2020

      Oh jumal, palun jätke mu hing rahule 😀 Ma ei viitsi sellest teemast rääkida enam isegi, teie talitage nii, kuidas hing ihaldab ja kõik rahul 🙂

  • Väike Myy
    December 22, 2020

    HEA, VÄGA HEA , ometigi juhtus nii palju! Ja eile sain koondamis teate ! Miskipärast see mind ei morjenda, imelik ? Töö meeldib, kaaslased ka , lihtsalt on tugev tunne, et kõik laabub. Millest see tunne, pole aimugi . Üsna uudne reaktsioon minu poolt.

    • Mallu
      December 22, 2020

      Tead, mul on ka olnud selliseid olukordi, kus ma ei oska seletada, aga ma lihtsalt TEAN. Noh, olgu see mingi olukorra vms asja üle, et alateadvuses tean enivei kuidas sellega läheb 😀 ja see pole eksinud, seega ma usun, et ju tulebki midagi paremat!

  • Raquel
    December 23, 2020

    Isssakene, ma olin nii liigutatud sellest 11ndast, see tähendab mega palju, aitäh sulle! Loodame, et varsti saab jälle kindad kätte ajada ja kotte taguma minna (ok see kõlab super veidralt)

  • K
    December 24, 2020

    Suht jama aasta…
    Koroona tõttu jäin kevadel töötuks,et ehk kui ma olin lõpuks oma unistuste töö saanud,siis koroona röövis selle minult.Lisaks koroona nullis mu suure eluunistuse ära….ja üldse tunnen kuidas kõik rõhub ja on keeruline….enam küll ei julge hõisata,et küll järgmine on parem….elame näeme…

    Tõsi,kaalu olen langetanud ja naasin ka kooli aga hetkel meel liiga must,et need suudaksid negatiivseid asju üle korvata. 😀

  • Y
    December 26, 2020

    Väga palju pisaraid ja pettumust täis aasta on olnud, kindlasti läbielatud üks suurimaid katsumisi. Aga nüüd aasta lõpuks on kõik laabunud ja olen nii õnnelik, et lausa hirmus on (kui see üldse kõlab loogilisena).

  • T.
    December 29, 2020

    See tunne, et saan üksi ka superhästi hakkama on väga võimas! Mina olen samuti selle aastal jooksul seda üha rohkem kinnisatnud (ei läinud lahku, olin ka enne vallaline). Aga üksi olen kuidagi niiiiii vaba, tegemaks, mõtlemaks täpselt seda mida ise tahan ja ma ei pea pidevalt arvestama kellegi teise arvamuse ja hinnanguga ja ajaga ja…ahh, max freedom!

    • Mallu
      December 29, 2020

      jaa see on hea tunne!