too much information alert?

Ma lugesin Sirli postitust, kus ta avaldab arvamust selle kohta, kuidas populaarsed blogijad on populaarseks saanud. Minule isiklikult jättis see postitus umbes sellise mulje, et ma olen kahe vahel, kas autor teeb nalja, või siis tõsimeeli arvab, et populaarsuse saavutamiseks tuleb saada laps ja rääkida oma elu “liiga privaatsetest” detailidest.

Mõneti pean nõustuma – kes viitsiks lugeda blogi, kus pole ühtegi põnevat detaili autori elust? Inimestele tõesti meeldib vaadata teiste eludesse ja neile meeldib samastuda ja mõelda, et nad pole üksi. Ja sellised “appi, sellised asjad juhtuvad ainult minuga!” teemad ongi vist need, mida Sirli nimetab siis liiga privaatseks, mida tema iial ei jagaks ja jagada ei tahaks.

Minu poolest oleks tema postitus jumala okei olnud, kui poleks seda kerget nooti seal läbi kumamas, et kui sa teed seda, teist ja kolmandat, et siis sa oled popp blogija ja pmst kõik mis sa siin elus teed, on odav klikkide kogumise taktika. Ärge saage valesti aru, ma näen pidevalt postitusi, kust võib kohe välja lugeda, et inimene on nii väga üritanud laheda postituse kirjutada, aga no kui ei tule välja, siis ei tule välja. Ega igaühele pole seda va kirjasoont antud ja sinna pole midagi teha, inimene vähemalt proovis.

Ja tõesti tihtipeale mõistavad need algajad blogijad üsna pea, et kui nad selle avameelsuse ja laheda tsilli hoiakuga neid lugejaid ei leia, siis tuleb proovida teist sihtgruppi – ilumaailmafännid. Siis tulevad need punased huuled ja must-valged riided mängu, olen isegi tähele pannud. Samas enamasti on nad noored tüdrukud ja loogiline, et nad proovivad olla esiti kellegi teise moodi, et kunagi leida see enda moodi olek. See on elu ja see on areng.

Veel jäi mind painama see mõte, et populaarne blogija on ilmselgelt populaarsuse nimel ohverdanud midagi üllast ja isiklikku. “Aga hoolimata sellest, et ma kõike seda tean, paneb mind vahel imestama kuidas seda tehakse. Kuidas tehakse end nähtavaks ja millise hinnaga,” ohkab Sirli. “Sellest kuidas tehakse oma elu tähtsatest sündmustest mingisugused klikimagnetid, see on minu meelest lihtsalt jube,” arvab ta.

Ma isegi muidu ei oleks seda niivõrd isiklikult võtnudki, aga seal postituses on konkreetselt minu nimi välja toodud, selle pärast räägingi enda vaatenurgast kah. Asi on väga lihtne – inimeste privaatsusvajadus on väga erinev. VÄGA! Seega kui ühe jaoks pole okei isegi oma lapse pilti netti riputada, siis teise jaoks on okei netti üles paisata oma sünnitusvideo (tsau, Kätu!). Ja uskuge mind, näiteks Kätlin nüüd küll ei käi ringi ja mõtle, et oh, küll ma olen nüüd suure ohverduse teinud ja parem oleks, et need klikid tuleks. See on lihtsalt üks elu osa, mida ta otsustas maailmaga jagada.

Võin isegi nii ülbeks minna, et põhimõtteliselt iga mu postitus saab nii palju klikke, et võin neid klikimagnetiks kutsuda küll. Seega kasutan ma kurjalt ära kõike – alates tolmuimejate privaatsest toimimissüsteemidest kuni oma lapse kasvamiseni. Ma ei mõtle iial, et ooo, inimesi NII RÄIGELT huvitab rasedus, et nüüd ma kirjutan sellest räigelt. Isegi kui ma ei taha, isegi kui see minu jaoks hullult “vähendab selle erilise olukorra erilisust”, siis IKKA teen seda, sest tahan klikke. Heh. Vot, Sirlike, mul on sulle selline uudis, et näiteks minu jaoks jagamine ei vähenda millegi erilisust, mis mulle oluline on. Minu pulmad olid mulle sama erilised nii jagades, või jagamata. Ma ei ole lihtsalt suure privaatsusevajadusega inimene.

Selle pärast ei olegi mul probleemi rääkida sellest, kuidas ma kogemata aevastades püksi pissisin, või Kardole sülle peeru lasin ja ükspäev mõtlesin ma siin kirjutada sellest, kuidas mul vanasti olid üli imelikud sissepoole nibud. Arva ära miks? Eks ikka klikkide saamiseks? Oh ei, sõbrake. Ma mõtlesin, et äkki kellelgi on ka ja põeb neid täiega ja ei tea, kas kunagi ta tissid normaalseks lähevad või mitte. Et noh, abiks olla või nii. Klikkide suhtes ma tõesti ei tea, palju saaks klikke mu imelike, sissepoole nibude, postitus. Ma kunagi teen selle ära ja annan sulle teada, kas sellest sai hitt või mitte. Aga kui sa seda näed, siis sa võid vähemalt rahulikult hingata, et vähemalt SEE pole kirjutatud klikikogumiseks.

Ma võin kõiki neid jutte rääkida tavaelus kah, ilma häbi tundmata. Tavaelus ma räägin kindlasti isegi rohkem veel, aga teatavasti tavaelus klikke ei saa ja midagi nad ei anna. Seega tuleb vist leppida selle teadmisega, et inimesed on erinevad, privaatsusvajadus on erinev ja blogide populaarsus sõltub tõesti miljonist asjast, millest oma rolli mängib avameelsus, kuid ei maksa arvata, et blogija sellega oma vaese hinge maha müünud on, et oma blogis detailselt pulmakutsetest rääkis. Maailmas on suuremaid muresid, millega oma pead vaevata, kui vaesete poppide blogijate kaotatud eraelu, mis on klikkide eest maha müüdud.

Ps! Pliis klikkige ikka igale poole! Vb lisan siis pildi oma imelikest nibudest kah!*

gaping_void_blogger_joke

*alatu vale, sest mul pole sellist pilti 🙁 aga valed ja intriig pidid ka lugejaid meelitama, nii et lugege, lugege!

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

57 Comments
  • Epp
    August 23, 2016

    Kuulsaks voib saada ka kui keegi kuulus blogija(=sina?) sinu blogi oma blogirolli lisab. Ma Paris tihti vaatan. Et mallukal uusi postitusi ei ole, aga blogirollis on Paris palju huvitavaid sissekandeid. Nii olen joudnud paljude uute blogideni mida regulaarselt jalgin. Ja kuna mul blogiaadresside malu on suht kehvakene, siis tavaliselt lahen nende blogidesse just sinu blogi kaudu?. Evertbody wins.

    • Leelo
      August 23, 2016

      Mina loen Mallukat ja Kuute sidrunit sest sõbrannadel lapsi pole ja siis saan oma doosi kätte. Palderjani ei võta sest ainult 2 last on, aga kui õhtul saan pimedas oma telefoniga kägaras helendada ja teiste emade blogisid lugeda see annab jõudu..ja pakub meelelahutust. Jah, kobasin korraks ka omi, et kas sees v väljas.. 🙂

  • R.M
    August 23, 2016

    Kuna Mallukas oma imelikest nibudest pilti ei näita, siis võite vaadata Tähismaade blogis erineva kujuga tisse 😀

    • K.
      August 23, 2016

      Tegelt mingi uus teema v?
      Too on ikka mingi eriline napakate blogi. Titeblogi ja siis pereisa kirjib eksnaist ja kelgib et ta peenis on uues suhtes kasvand + kus ta siis oli kui jumal mõistust jagas- ei saa aru

      • Aveli
        August 23, 2016

        täiesti haige blogi on see neil tõesti.. eriti haige oli mingi hala, et omg, lapse peaks lasteaeda panema ja tööle minema aga ei tea, kes last sealt ära tooks jne? ja see ju võtab raha ja..mingi pseudohala, millega normaalsed inimesed tegelevadki päevast päeva 😀

  • T.
    August 23, 2016

    Kuule, mul ka sissepoole nibud, sul enam pole või? Need lähevad kunagi normaalseks või?

    • Mallukas
      August 23, 2016

      Ei ole jah enam, nüüd on jumala tavakad 😀 Mul läksid imetamisega korda, kuigi ma alguses arvasin, et raudselt mai saagi nende imelikke asjadega kedagi imetada, aga vot sulle lopsu 😀

      • M
        August 23, 2016

        Mul ka sissepoole nibud ja kogu aeg mõtlen, et huvitav kuidas ma nendega kunagi imetada saan 😀 aga tänks siis!

        • Mallukas
          August 23, 2016

          See vist on inimesteti erinev ka ja no nibud ka erinevad, aga mina tegin nii, et enne kui süüa andsin lapsele, siis nagu… eeee.. näpistasin neid vähe, et nad välja roniks ja siis sai neid kenasti söömiseks kasutada. Ma ei mäletagi, millal ma avastasin, et ühel hetkel nad enam ei roninud sisse 😀

          • Elis
            August 23, 2016

            Mul on ka 1 (!) nibu sissepoole, eriti nõme. Arvasin ka, et olengi pea ainuke imelik 😀 muidugi, mul on ka laps ja imetasin, aga tavaliseks ta ei läinud 🙁 ehk juhtub see järgmisega siis? 🙂

          • Mallukas
            August 23, 2016

            Nojah, seda ma arvasingi, et eks see ole erinev inimesteti ka. Aga ma vaatasin TLC pealt mingit jubedat tiinekaseksi saadet, kus tiinekas läks arstile selle probleemiga ja oli mega masekas, et appi, ma olen nibuvärd! Ja siis see arst soovitas tal seal nibu iluoppi, ma olin nagu wtf 😀 Et kas tõesti kedagi huvitab see nii väga või 😀

          • Lilith
            August 23, 2016

            Hahahhhaa nibuvärd ???

  • G.
    August 23, 2016

    Väga ei saanudki ta postituse mõttele pihta, et rase sa ei ole, mustvalged riided ja kodu sulle ei sobi ja iluteemadel kirjutamine ka mitte, et… So what? ? Ma ei tea, kui palju lugejaid tollel blogijal on, aga tundus selline “vaadake mind, sain kõik oma lugejad ilma klikimagnetideta” postitus.
    Mulle väga meeldib avameelsus ja kui julgetakse nii öelda tabuteemadest kirjutada/rääkida. Eestlased hoiavad niigi palju endale, rohkem Mallukaid oleks vaja! ?

  • Kats
    August 23, 2016

    Selle kohta öeldakse häbi on, aga ei tunne 😀
    Mul endal üks sõbranna, kes ongi selline inimene, et tänaval hakkab lampi tantsima, räägib inimestega ükskõik millest(seksist, erinevatest muudest intiimsetest teemadest jne). Oleme sõbrannadega vahepeal küsinu ka, et kas tal natsa häbi ei ole, siis vastuseks on tulnud, et häbi on, aga ei tunne.
    Olen ise ka suhteliselt avameelne, aga seda endale lähedastele inimestega. Minu arvates on need inimesed palju rõõmsamad ning vabameelsemad kui nad suudavad kõigiga kõigest rääkida ning need, kes kardavad/häbenevad teistele kõigest rääkida on mega vaiksed ja häbelikud.

  • Carmen
    August 23, 2016

    Sa oled nii äge ja tubli inimene 😀

  • G.
    August 23, 2016

    No tahaks näha neid blogijaid kes klikke ei tahaks saada, siis võiksid ju sama hästi endale arvutisse märkmeid teha vms mitte avalikult blogida 😀 ja kuna me kõik oleme inimesed siis meile loomulikult meeldib kaasa elada kellegi seiklustele, mitte lugeda kui ideaalne kellegi elu on, et ennast halvasti tunda, mis mu elu sealt ilmelisest muinasjutust ei ole pärit 😀 täpselt see tunne, et sa ei ole üksi, teistel on ka nii tunne, mõni räägib sõbrannale, sina meile, ja meile meeldib see 🙂

  • Marilin
    August 23, 2016

    Nüüd sai Sirli ka klikke… 😀

  • Nipitiri
    August 23, 2016

    Päris tark oli Sirlil just sind näiteks tuua. Sa kirjutasid vastse ja nüüd saab tema klikke. 😀 Äkki hakkab sind veel armastamagi. 🙂 Tegi end ka “nähtavks”.

  • Laura
    August 23, 2016

    http://innojairja.blogspot.com.ee/2016/08/sellised-naevad-mu-rinnad-valja-praegu.html?m=1 Innost ja Irjast ikka ûle ei võta 😀

    • Aveli
      August 23, 2016

      whyyyy, miks ma pidin sellel klikkima 😀
      Okei, rinnad rindadeks aga milleks peast sellet postitust tegema ja eksponeerima..Sorry aga need Inno ja Irja ei tundu mulle eriti normaalsed inimesed. Samamoodi ei tundu mulle väga okei lapse rinnaga toitmine kuni kuuenda eluaastani aga who am I to judge..

      • Ddd
        August 23, 2016

        Appi ja ma muidugi pidin kaa selle lingi avama…why indeed… 😀

        Aga Mallule – see, et sa niimoodi avalikult oma mõtteid jagad ongi lahe, mulle meeldib! Samas, ega ma teisi blogisi peale sinu ei loe kah. Sinu blogiposte lugedes lihtsalt tundub, et oled selline nn minu inimene. 😀

  • Tasakaalukunstnik
    August 23, 2016

    Lugesin algatuseks Sirli postituse läbi ja tekkis tunne, et ta on nagu see kirikuõpetaja, kes kantslilt kogudust manitses – käige minu sõnade ja mitte minu tegudel järele.

    Inimesed ongi erinevad ja tore ju ka. Ehedus on see, mis inimesed nägema, kuulama ja lugema paneb. Vaevalt esiblogijad oma blogisid kellegi teise pärast peavad. Kuigi ka see on ärimudel. Ja miks mitte rahavoogusid tagada sellega, mis hästi välja tuleb.

    Kui tekib äratundmishetk, siis on hästi ja kui kaasamõtlema paneb, siis veel parem. Ja kui tagasi lugema toob, ju siis on midagi, mis kõnetab. Sulle palju palju häid jagamisehetki ja lugejatele rõõmsat meelt!

  • Birx
    August 23, 2016

    Hähähä ma tean millised su nibud on sest mul on ka imelikud nad 😀

    • Mallukas
      August 23, 2016

      No mul NÜÜD enam pole imelikud 😀 Aga noh 😀

      • Birx
        August 23, 2016

        Mul ikka on 🙁 ka peale teist last, imetamise ajal polnud, nüüd kus piima pole tõmbasid nad oma urgu tagasi 😀 nii et oota veel… 😀

        • Mallukas
          August 23, 2016

          Mul nad õnneks ei tõmmanud urgu tagasi, jäid välja maad avastama :D:D

          • Kreete
            August 24, 2016

            Hahaha! Mul sama teema!! Üks on urus, teine uudistab ringi 😀

  • K.
    August 23, 2016

    Minu meelest on naljakas see, kui palju neid beebiblogijaid nüüd tekkind on. Kui ma ise veel rase olin ja nende titegruppidega alles tutvust tegin mõtlesin, et ei tea kas uus trend või mis, et peaaegu iga 3 liige grupist pidas beebiblogi. ??
    Aga selleks, et lugejaid leida ei pea kohe nii toimima nagu neiu seda kirjeldas. Lihtsalt peab olema kirjutajasoont ja lahe suhtumine.

  • Tikker
    August 23, 2016

    HAHA. No ma lihtsalt nii irvitasin su jutu peale 😀

    Aga vist ongi see, et need, kellel filter peal, neil ongi raske aru saada, et mõnel pole. Ja et sellepärast ei muutu elu kuidagi kehvemaks.

    Ja noh, filtrita inimesi on vähem kui filtriga, mulle tundub.

    • Mallukas
      August 23, 2016

      Või siis niipidi, et mina tean palju filtrita inimesi, aga enamus neist ei blogi 😀

  • Helena
    August 23, 2016

    Mul on ka nibuprobleem. 😀 Tavaolekus on nad…hmm, kuidas nüüd öelda, lödid? Lähevad kikki ainult külmaga. On see normaalne? Pole kunagi julgenud kelleltki küsida. Kõigil on raudselt täiuslikud rinnad ilusate nibudega ja ma olen väärakas. 😀

    • Mallukas
      August 23, 2016

      Ma muuseas arvasin ka, et kõigil on kogu aeg mega kikkis nibud ja minul ainukesena sellised pehmed ja … lödid nagu sa ütled 😀 Aga no, kui tihti keegi su nibusid ikka vahib, eksole. Nüüd mu nibud on muuseas kogu aeg sellised .. mitte kivikõvad, aga sellised casualid, nagu telkust neid näidatakse 😀 Ühesõnaga, ma arvan, et ju siis need lödid on ka normaalsed, kui juba meil kahel on need olnd, siis küllap on ka teistel 😀

      • Vaike
        August 23, 2016

        Mul on sellised, et ma ei kujuta ette, millega ma ükskord imetama hakkan. 😀

        • kerlin
          August 24, 2016

          Sissepoole nibud on jah üpris tavapärane, ise põdesin pikalt sellepärast.
          Ilusti saab imetatud – kui ise alguses ilusti lapsele rinda ja nibu kätte juhatatud ei saa aitavad nibukaitsmed – esimest last imestasin ca aasta nii. Teise lapsega sain ilusti juba ilma kaitsmeta imetada. Eks imetamine oli juba käpas :D.
          ( mul on nibud sissepoole ja ei tule nad ka eriti välja)
          Seejuures nibu kui selline pole üldse oluline imetamise juures – ainult orientiiriks.

    • Elis
      August 23, 2016

      Ju vist on jah normaalne- mul täpselt sama värk 😀 1 on täitsa sissepoole tõmbunud ja teine lihtsalt selline lödi, bagu ütlesid 😀 ja kikki lähevad nad ainult külma või külmavärina peale 🙂 niiet, oujee, me siiski oleme normaalsed! 😀

    • Katrin
      August 24, 2016

      tavaolekus lödid nibud on täitsa okeid 😀 mul on ka! 😀

    • Jan
      August 24, 2016

      Mul nagu nibud sissepoole ei ole, aga täpselt sama, ka pehmed ja lödid. Ainult külmast või erutusest või vahel ka lampi lähevad n-ö kõvaks. Arvasin ka kogu aeg, et minul on mingi probleem ja et see on täiega imelik või siis lõpuks hakkasin arvama, et siiski kõigil nii ikkagi. Sul Mallukas nad enam siis “lödiks” ei lähegi? Tahaks kaa.. kuna siis näevad rinnad ju palju paremad välja.. vahel on häbi kuskil üldkasutatavas ruumis (ujulas, trennis) riietuda, kuna sellised lödid on nad.. kui näpistada, siis ikka ronivad välja jah, aga ma ei saa igakord sellele keskenduda ju.. Nii tore, et sellest juttu tuli ja see on ikkagi ilmselt normaalne, kui teistel ka sama teema on 🙂

      • Mallukas
        August 24, 2016

        Nüüd nad mul ei lähe jah, aga olgem ausad, mu tissid on topeltmõõtudes ja nibud praegu mega valusad ja paistes ka 😀

  • Virge
    August 23, 2016

    Mina olen üks nendest kuivadest blogijatest, tegelikult ei saagi ma enda kohta enam blogija öelda, sest kuuvarjutust näeb ka tihedamini kui minu uusi postitusi. Olen ka tihti mõelnud, et näe, kirjutaks seda ja seda ja veel seda ka, aga ühel hetkel tuleb nagu blokk peale ja hakkab tunduma, et see asi küll nüüd õige ei ole, liiga palju informatsiooni võõrastele silmadele. Avameelsus lihtsalt ei ole kõigile. Aga olgem ausad, avameelsed blogid on palju huvitavamad. 😀 Seega ei saaks kellelegi tema avameelsust pahaks panna 😀 Seega otsustasin mina üldse oma aiablogi juurde jääda ning oma lilledest ja liblikatest rääkida, siis ei teki süümekaid, et ma enda elust liiga palju paljastan 😀

  • meow
    August 23, 2016

    Aii, vaata kus nüüd Sirli sai klikke tänu sulle, kasutas äkki ise hoopis su nime oma postituses klikkide kogumiseks, haha 😀

  • Bino
    August 23, 2016

    millised näevad välja sissepoole nibud?
    proovisin googeldada, aga no ei leia
    keegi oskab öelda mis märksõnaga otsida? 😀 või lisaks pildi võõrast?

    • Bino
      August 23, 2016

      okei, eesti keeles googeldades leidsin..selge 😀

      • Bino
        August 23, 2016

        ma ei saa aru..
        teil on siis 24/7 kikkis nibu?

        mul endal ka need “sissepoole nibud”, aga olen alati arvanud, et need ongi “normaalsed”
        erutunult või külmast tuleb ju ainult nibu “välja” ja läheb suuremaks

        või mis imelikud tissid teil on? 😀
        või millest ma ilma olen jäänud?

        • Mallukas
          August 23, 2016

          No nagu ma aru saanud olen, siis enamikel on see nibu ikka kogu aeg väljas ja mitte küll kõva ja kikkis, aga piisavalt välja ja vormis, et ka “lõdvana” väljas olla :D:D

          haha, mis teema 😀

          • Biku
            August 26, 2016

            Jah, ka mina olen nii aru saanud, et tavaliselt ei ole nibu ikka täiesti sissepoole, et on kas lausa auk või tasapinnaline. Ikka mingi nibu osa peaks välja paistma. No ma olen oma emal ja mõnel sõbrannal ka näinud, et ne nagu ikka mingi osa ongi väljas, aga mul ei ole noh. Ma ei saa aru kuidas on nii raskr mõista misasi on sissepoole nibu 😀

  • A.
    August 23, 2016

    Mina nt küll kadestan, et sul nii väike privaatsusvajadus on. Tahaks ise ka suuta nii vabalt ja avalikult kirjutada ja nii elada. Aga ei suuda. Ja nii ma peangi oma privaatset blogipäevikut, mida ei loe keegi peale mu enda. Kuigi ma tahaksin et keegi seda loeks. Sest ma tahaksin ka oma mõtteid jagada ja vahetada ja energaid sedasi liigutada. Ma tahaksin ka leida sedasi minuga sarnaseid inimesi oma ellu. Kuid ma ei kannata mõtet, et keegi mu lähedastest loeb mu isiklikke mõtteid. See on koht, kus ei suuda endale öleda, et nende hinnangud ja arvamused minust ei lähe mulle korda. Miskipärast on palju lihtsam, kui loeksid täiesti võhivõõrad. A noh….. Jääb nagu on.
    Sina oled küll täiesti imeline kirjutaja, Mallu. Sellel Sirlil (võimistanimioligi) jäi mainimata, et mõningate inimeste tõmbenumber on lihtsalt see, et nad ongi päriselt nii imelised, aga samas ka nii inimlikud ja lihtsad.

    • Mallukas
      August 23, 2016

      Muuseas ma ka EELISTAKS, kui tuttavad mu blogi ei loeks, aga no paraku ma keelata ei saa ja NII väga ka ei huvita, et kirja panemata jätaks 😀

  • Helen K
    August 23, 2016

    Maailmas on vist niimoodi, et on osa inimesi, kes julgevad kõigest oma elus blogida ja osa inimesi, kes enda eraelust väga ei julge. See oli pm ainus teema, mis mulle jäi kajama Sirli postitusest enda jaoks. Ma käin sinna teise kategooriasse, ma ei julge vahel midagi teha ega öelda, aga ikka olen kuidagi mõne skandaali keskele sattunud 😀 Eks see ole ka üks põhjus. Oleks ma veel otsekohesem ja oma elust lajataks ilma filtrita, oleks see vist päris karm teistele lugeda :D. Aga samas ma hindan igati julgeid ägedaid inimesi, kes ausalt oma elust räägivad! 🙂 Ma millegipärast arvan, et kui mu enda elu oleks vähe stabiilsem (pere, lapsed jne õnnelikud asjad), julgeks ja tahaks ma ka rohkem sellest rääkida.
    Ainult, et ma ei seostaks mitte kumbagi klikkide kogumisega. Inimesi on liiga palju erinevaid ja mis meeldib ühele, ei pruugi meeldida teisele. Seega lugedes Sirli blogi, ei olnud see klikijutt minu jaoks seal primaarne teema.
    Pidin selle kõik lihtsalt enda seest välja saama!

  • Kad
    August 23, 2016

    Oleme ausad, kõik ei saagi avalikud eraelu jagajad olla. Igaühel ei tule see loomulikult välja.

    Selleks peab ka oma anne olema.

    Mallukast teebki ausus, konkreetsus ja otsekohesus temas tema. Just sellise blogija, keda on põnev lugeda.

    Blogija ei ole võlts ja tunnistab oma vigu, kui vaja.

    Eks vigu ole igaühel, aga mis teha. Juhtub ka parimates peredes. Elu õpetab. Siin ongi see koht, et teiste vigadest õpitakse. Targem on õppust võtta, mitte oma aega kritiseerimisele raisata.

  • Mariliis
    August 24, 2016

    Pats kihla, et kui sa oma nibudest piltidega postituse teed, siis saad MUSTMILJON klikki (pluss käive) 😀 😀

  • K
    August 24, 2016

    Palun tee nibude postitus, loeks väga huviga (seisan ise silmitsi sama “probleemiga”) 🙂

    • Helina
      August 24, 2016

      Mina oleksin ka huvitatud postitusest, mitte küll selles võtmes, et mul sama probleem oleks, aga ikka on kasulik teada, mida teha sellise probleemi korral ja mine tea, ehk kunagi kellelgi on sellekohast nõu tarvis 🙂

      • Biku
        August 26, 2016

        Selline postitus oleks ka minu jaoks huvitav, sest ma ka see sissepoole nibudega veidrik. Samas ei ole ma kunagi pidanud seda mingiks probleemiks, sest mul on see nii kaua olnud kui ma mäletan. Kui nibud välja tulevad siisma täiega armastan oma rindu, aga sissepoole seisundis mitte nii väga. Samas ükski mees pole mitte never ever selle kohta midagi imelikku öelnud, pigem nagu oleks täiesti tavaline asi nende jaoks:) kui selline asi tekib mingi arg hiljem siis see võib tähendada tervisehäda,aga kui kogu aeg on olnud siis on see täiesti ok ja muretseda pole vaja. Nii olen vähemalt lugenud.

  • Aili
    August 24, 2016

    Lugesin seda maailma muutvat Sirli postitust ja ainus mõte, mis tekkis – üks bogija blogib miks talle blogimine ei meeldi. Kas kuskile universumi toimimise kangasse tekkis nüüd väike rebend ka? 😛

  • Nipitirr
    August 24, 2016

    Isiklik ei võrdu veider, vaid see, mida ei räägita. Kui inimesel ei ole mitte midagi, mida ta suvakatega ei jagaks. On tal siis üldse midagi?

    • Mallukas
      August 24, 2016

      #toodeepforme

  • Maria
    August 25, 2016

    Ma usun, et üks põhjus, miks ma su blogi lugema hakkasin (peale selle, et ma ka rasedust “naudin”) ongi see, et sa nii avameelselt sellistest asjadest räägid ja ma enda käitumist kohati ära tunnen. Muidu polekski midagi ju lugeda, sest just need humoorikad elu vürtsitavad asjad kutsuvadki lugema :). Mulle tundub, et sul on päris hästi ka nende kajastamisega läinud, kui sul ei mahu kogu lugejaskond (korraga) nendest osa saama ja sa pead kuidagiviisi oma blogi laiendama hakkama (tulevikus) 🙂