fännamisest

Vaatan siin varahommikul Reporterit, kus näitas mingisugust vlogijate üritust. Või noh, juutuuberite. Ma ise ühtegi Youtuberit ei jälgi, aga no eks ma mingit nipet-näpet olen ikka mõnikord näinud. Ma olen lihtsalt rohkem selline lugeja inimene ja kirjutaja inimene, mistõttu ma julgen arvata, et mingit juutuubi staari minust iial ei saa. Kuigi never say never.

Igatahes tuli mul seda vaadates aina enam tunne peale, et püha issand, ma olen ikka nii vana. Noorus on selline tore asi, sahiseb kiiresti mööda ja tundub mingi hetk, et see kestab igavesti. Ja enne kui sa silmagi pilgutada jõuad, avastad sa, et sa oled abielus ja (peaaegu) kahe lapse ema, kes pead vangutades mingit videoklippi vaatab, kus 13-aastane tüdruk sädistab, et temaga juhtus öösel KÕIGE HULLEM ASI MAAILMAS, sest ta feikripsmed läksid kokku varesejalgadeks ja kuidas nüüd niimoodi edasi elada saab ää. Tegelikult see oli vaid klipp, mida telekas näitas, seega mul pole õrna aimugi, mis selle neiu nimi on ja kuidas ma saaksin teda üldse Youtube’ist leida. Teab keegi või? Minu meelest on sama neiu Telia reklaamis kah.

Aga nagu need videotegijad seal ise ütlesid, siis fänne on neil väga palju ja sellel teemal me ükspäev Kätuga ka rääkisime. Et no, miks neid siis fännatakse. Mina ise julgen pakkuda, et FÄNNE omavad siiski need, kellel on noorem sihtgrupp, sest ükskõik, kus näitab mingit fänniüritust, on kohal väiksed 9-11 aastased tüdrukud, kes kiljudes autogrammi küsivad. Minult ei küsi muidugi keegi autogrammi. Kurat, oleks pidanud ka kirjutades kohe nooremale sihtgrupile panustama. Nüüd on muidugi juba hilja, sest noh… eelpool mainitud vanadus koos kahe lapse, abielu ja kodulaenuga. Mis 10-aastane sellest lugeda tahaks?

Kuigi olgem ausad, ma ei tea tegelikult, millest 10-aastased lugeda tahaks. Ma usun, et mul on siin pigem rohkem lugejaid, kellel on 10-aastased lapsed, kui et nad ise on 10-aastased. Ma just praegu taipan, et mina blogijana olen nende noorte juutuuberite vanamutist eelkäija. Sihtgrupp on vanem ja no ma KIRJUTAN. Tänapäeval eelistavad kõik ikka videopilti, sest lugeda on “nii raske”. Ma ei tee nalja, ma saan tihti kommentaare, et miks ma nii pikki sissekandeid teen, et neid jube keeruline lugeda.

Tänapäeva noored!

Aga fännamisest. Ma ei ole kunagi kedagi fännanud, see tundus mulle isegi lapsena kuidagi jube lapsik. Okei, ma kindlasti mingil määral fännasin Britney Spearsi ja Shakirat ja Mel C’id, aga mitte never ei oleks ma kiljudes kuskil kontserdile ronida viitsinud ja no hiljem kadus üldse igasugune huvi kellegi fännamise vastu.

Selle pärast ongi jube naljakas, kui keegi kirjutab mulle, et ma olen su fänn. Minu FÄNN? Kas need ei ole mitte gretekleinidel ja britnispeersidel? Igatahes ei ole kunagi keegi mulle kriisates ligi karanud ja rääkinud sellest, kui imeline ma olen. Kuigi-kuigi on ju mind tuldud kiitma samal ajal, kui ma ennast spordiklubis palja tutiga pesen ja ükskord isegi vist üks natukene kriiskas ka. Küsis, kas ta võib mind kalllistada ja pakkus ennast mulle “IGA KELL!” appi “ÜKSKÕIK MILLEGA!”. Aga tema oli hirmus noor kah, seega võib-olla veel fännamise eas.

Teate, mida ma fännan? Apelsinikeeksi. Oma uut magamistuba. Seda, kui ma aevastades püksi ei pissi. Kui kõrvetis tuleb, aga Rennie on käeulatuses. Väiksed asjad siin elus.

Keda teie fännanud olete või fännate?

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

59 Comments
  • Kätz
    September 8, 2016

    Ma arvan, et see youtuber, keda mõtled, on Maria Rannaväli. Kunagi sattusin juhuslikult ta vlogi peale ja vaatasin ühe ära ka. Tal on mingi 15 000 subscriberit. Nagu mida helli, vâhe tuntum nooremate seas vist. ?
    Mina olen nooremana ka igast bände fännanud, alustades Dynamintist lõpetades Britney Spearsi ja Madonnaga. ? Aga praegu oled sina mu suurim lemmik. ?

    • Mallukas
      September 8, 2016

      Miks sa siis kiljudes tänaval autogrammi ei palu :(( 😀

      • Kätz
        September 8, 2016

        Elaks ma Tallinnas, siis lendaks sulle ukse taha keeksi ja kummikommidega. ?

  • T
    September 8, 2016

    Kahju et ma Tln ei ela, muidu tuleks su maja juurde spionkima ja kui sa välja tuled siis jookseks su kiljudes pikali. Okok, nali, mul kurk haige, ei saa kiljuda.

    Lugeda mulle meeldib (rääkides su postituste pikkusest), Youtubes vaatan ainult välismaa arvutimängureid ( a la sssniperwolf, jacksepticeye, pewdiepie jne). Ma tean et ma tuntum imelik ja tglt peaks youtubes surfamise asemel lõputööd kirjutama aga mul pole inspiratsiooni, muuks-nuuks 🙁

  • kkk
    September 8, 2016

    Selle tüdruku nimi on Maria Rannaväli 😀

  • Katrin
    September 8, 2016

    No siis oled sa ikka väga paljust ilma jäänud ?
    Ma olen sust küll paar aastat vanem aga olin väiksena suur Spice Girls ja Backstreet boysi fänn ?Mul oli nende bändide t-särgid ja plakatid seinal.Olin Nickisse nii kiindunud,et unistasin temaga kunagi kohtumisest? salamisi lootsin,et Backstreet boys ja Spice Girls läheksid oma vahel kokku❤Oi neil tuleksid kõigil nii nunnud lapsed?? Aga eks see fännamine ole ka rohkem massiga kaasa minemine.Kõik ju fännasid..ju fännan ka mina?
    Seoses YouTubega, mina vaatan kõiki Eesti YouTubejaid? ja tõesti ka mina tunnen ennast vanana.Ei saa aru mis mis liigutusi nad seal teevad või millest jutt vahest käib?? nagu teiselt planeedilt tuleks ?aga olen ka üht-teist kõrva taha suutnud panna?
    Mis teha kui Mallu on nii vähe kirjutama hakanud ja suurest igavusest peab YouTubet vaatama ?Aga vähemalt tegelevad noored millegiga, mitte ei passi toas või joo ja suitseta nurga taga.

    • Mallukas
      September 8, 2016

      Ma jah mõnikord tegelen päriseluga ja siis ei jõua blogida :D:D

    • Katre
      September 8, 2016

      Ma ka jälgin suht koht kõiki populaarsemaid youtubereid vahelduva eduga ehk et enamjaolt olen kursis. Mina isiklikult pean ütlema, et mulle käib selline pidev jutumulin kohati pinda. Ei, nende videod on toredad ja tunduvad toredad inimesed, ei midagi halba selle kohta, aga kui ma panen võrdluseks näitaks Mallu videoblogid ja Maria/Martti omad, siis noh, Mallu oma on inimlikum, sest ta räägib normaalse tempoga. Maria näiteks vadistab nii hullult, et tekib selline tunne, kas ta kunagi vait ka jääb või tulebki sellist random nonsenssi kogu aeg. 😀
      Samas.. võib-olla see ka vanaduse värk. Tahaks rahulikku juttu kuulata ja ei jõua selle aktiivse noorusliku tempoga kaasas käia. On ikka raske see blogivanur olla. :’D

      • Katrin
        September 8, 2016

        Ojaaa…see Maria räägib ikka mega kiirelt, vahest nagu turbokas.Aga tänapäeva noored ongi ju mega kiired ja energiat täis turbo jänesed ?
        Martti on vlogivanur ?

        • Lilith
          September 8, 2016

          Martti vlogid on üsna head :). Marial pole ka midagi viga, aga ma umbes temavanune ka, niiet ?.

  • Ninel
    September 8, 2016

    See youtuber, kellest sa räägid on ilmselt Maria Rannaväli. Kui ma tema videosid vaatan, siis ma tunnen ka end jube vanana järsku. Alguses sõbranna näitas nii muuseas ja hops avastasin end nädalavahetusel binge watchimas, minu jaoks imetlusväärne, et nii noorena julgeb kaamera ees olla tema ise, kõige oma teismelisusega…minu meelest on see armas.
    Ok rant over fännanud pole ma vist ka kunagi kedagi, liiga laisk vist..nüüd juba vana ka:D

  • Maria
    September 8, 2016

    Ma ei fänni youtuubereid. Ma ei teagi mida ma FÄNNAN. Sellist sõna kasutades sis vist midagi. Noorena fännasin spice girlse. :D. Osasi kaubamärke vb siis fännan. Nt Mustang. Crocs. Icepeak. Adidas. Nike. Aga see pigem meeldib sõna all???? Keeruline. Inimesi ei fänna.

  • Regina
    September 8, 2016

    Ma nt enne eilset ei teadnudki, et juutuubimine mingi kõva teema on…ooops…eile siis jäi telekale pilk peale sel hetkel, kui kaks poisiklutti üksteist mingite kummitorude ja kalaraibetega peksid…vabandust väga, aga kus see andekus siin peitub..???
    Kommentaare lugedes tunnevad end kõik järsku jube vanana peale neid ”vahvaid” videosid…miks? Mina tunnen ennast järsku väga targa ja aruka inimesena…aa ja fännan seda, et vanuseks 29, mitte 14 😀

  • Ddd
    September 8, 2016

    Kui ma sulle paar aastat tagasi bussipeatuses ligi tulin ja juttu hakkasin rääkima, siis ma tundusin endale küll nagu mingi hullunud fänn :D:D:D:D
    Ja minu arvates ei ole su postitused üldse pikad, samas noh ma nagu su blogi-junkie – tahaks veel ja veel. 😀

  • Annika Poll
    September 8, 2016

    kui ma laps olin fännasin ma tohutult Justamenti kuulasin nende vinyyli nii, et suutsin vanemad hulluks ajada kõik laulud olid peas. kui Erki Nool veel sporti tegi, siis olin tema fännklubi liige päris tore oli. nyyd fännan aastaid sõrmusteisandat.

  • Birx
    September 8, 2016

    Mulle just meeldib lugeda..mul 11 aastane tütar fännab neid yuuutuuubereid – vahel kuulan mis sealt tuleb, noh kuidas viisakalt ütelda – laste jama 😀
    Ma ei jõuaks kellegi möla ära kuulata, lugeda mõnusam..panen poja magama kes pisi alles ja siis loeb su postitusi nagu ajakirja 😀

  • meow
    September 8, 2016

    Hehe.. Ma oleks pubekana on parema käe andnud, et Eminemi näha. Ma arvan, et sedasorti fänlus (naljakas sõna), ongi omane teismeeale ja kui ma ütlen, et olem sinu fänn, siis praeguses vanuses on see lihtsalt selline tore kompliment, et sa meeldid ja oled sümpaatne

  • Liisi
    September 8, 2016

    Kui ma noor olin,siis fännasin ka ikka Backstreet Boys’i ja Spice Girlsi jms.Usual tiineka värk. Nüüd,olles kahe lapse ema ja aus abielunaine, siis fännan ma ahjupeeti, hommikul kaua magamist , seda kui mees viib väiksema lapse ise lasteaeda ja tolmuimejat ning puhtaid põrandaid. Lähen ajan nüüd tolmuimeja pöördesse…

  • Sandra
    September 8, 2016

    Ma olen vist kuskil kahe vahel, et meeldib lugeda, aga vahepeal meeldib ka neid youtube vloggereid vaadata. Kuigi kui praegu mõtlema hakkan, siis olen jälginud ainult üht filmitegijat kes vloggib et kus ja mis ja mida filmi valmis saamiseks vaja on. Ausalt on huvitav! 😀

  • Maris
    September 8, 2016

    Maria Rannaväli on see ripsme probleemiga neiu. Muidu eestlase kohta on tema vlogid väga julged ja jube tubli tüdruk, et tegeleb millegi asjalikumaga kui paljud tema vanused. Isegi monteerib ise ja päris oskuslikult videod kokku.

    https://www.youtube.com/channel/UCcLDvJDEcCj-2cMNcc4Zxvw/videos

  • Mari
    September 8, 2016

    Fännasin kunagi pubekana hullult Kanada lauljatari Avril Lavigne. Mul oli vähemalt üks sein ainult tema postritega kaetud ning sain käia ka tema kontserdil. Samuti üritasin oma iidoli riietusstiili matkida… Tagantjärele mõeldes tundub see fännamine pigem koomiline…olla. Endalgi tuleb naer peale…

    • Mallukas
      September 8, 2016

      Oo, mulle ka meeldis Avril 😀

      • Krissu
        September 8, 2016

        Ma ei tea, kas te mäletate, aga meie ajal, kui Avril tuli, siis põhiteema seisned ju tema nimes ikkagi… tagurpidi lugedes sai ju “lirva” 😀

        • Mallukas
          September 9, 2016

          Hahahhaa, jaaa!:D

  • Kelly
    September 8, 2016

    Kuuule, kui ma tahan googeldada miskit ja suhteliselt tihti Google.com asemel kogemata mallukas.com kirjutan, siis ma tunnen küll,et ma olen vist fänn 😀 😀

    • Mallukas
      September 8, 2016

      umbes sama mure mul, kui youtube asemel mõnikord redtube kirjutan 🙁 😀

      • Kelly
        September 8, 2016

        minepelsssse 😀 😀 😀 😀 😀 😀 päeva naer tuli ära

        • Mallukas
          September 8, 2016

          ju siis olen ka fänn :D:D

          • Helen
            September 8, 2016

            Mina praegu guugeldasin, et mis imeasi see redtube on, pole kuulnudki 🙂 sain ka päeva naeru kirja, tänud Mallu 😀

  • T
    September 8, 2016

    Mina fännasin vanasti paari bändi ja kohe nii hullusti, et muust ei rääkinudki kui ainult nendest 😀 seinad olid postreid täis ja kuulasin ainult nende muusikat. Internetis jälgisin nende tegemisi. Nüüd, kuigi ma olen alles 24, tundub see nii lapsik ja piinlik 😀 aga ma pole ju vana! 😮
    Igatahes, olen ma üritanud paar korda selle Maria videoid vaadata, aga need on nii kohutavad, ma lihtsalt tunnen kuidas mu IQ langeb kolinal, kui teda kuulan. Esiteks ma ei saa aru, mida ta räägib ja teiseks see jutt on nii absurdne 😀

  • K.
    September 8, 2016

    Eesti YouTubereid ma vaadanud pole- nad tunduvad enamasti veidi liiga noored, et oma teemade ja üldise mõttemaailmaga mulle huvi pakkuda. YouTube’is on ka n.ö vanadel olijatel juba tekkinud probleeme seoses sellega, et raske on midagi originaalset välja mõelda millest videoid teha (kõik on juba tehtud ja hakkab korduma) ei usu et meie teismelised neid kuidagi üle suudaksid trumbata. Mulle meeldib hoopis jälgida
    1) Briti YouTuberite videoid, sest Briti inglise keel on minu kõrvade jaoks nagu sulamesi. Lisaks aitab see enda keelekasutust parandada ja sõnavara suurendada.
    2) Selliseid YouTubereid, kelle juures on midagi VÄGA VÄGA erilist- näiteks ekstreemne gooti stiil/eluviis või on see nt inimene kes elab nii minimalistlikult, et tal on kapis ainult valget värvi riided ja toas kaks mööblieset. Hästi huvitav on jälgida kellegi elu, kes on minust nii erinev.
    Mulle tundub, et Eestis on üldse fänlus pigem 9-13 aastaste tüdrukute valdkond, kui vaadata ükskõik millise Eesti sarja fännipäevi- põhiliselt on publikus ikkagi kiljuvad lapsed (“Kättemaksukontor”/”Padjaklubi” jne). Aga eks ise sai ka noorena päris kõvasti Linkin Parki fännatud 😀

  • Pätu
    September 8, 2016

    Pole elus kedagi või midagi nö fännanud aga sinu postitusi loen pigem nagu ajakirja. Ja mulle just meeldib lugeda! Nii hea lapse magama paneku ajal lugeda. Videosid ei viitsi vaadata kuulata…

  • Liisa
    September 8, 2016

    Oled sa mõelnud milline sinu autogramm üldsegi välja näeks, juhul kui keegi küsiks?

    • Mallukas
      September 8, 2016

      ei 😀

  • Sasha
    September 8, 2016

    Head nimepäeva!

  • mailis
    September 8, 2016

    Ma usun, et kui sul on oma lugejaskond, kes sulle kaasa elavad ja pea iga su postitust loevad siis eks see väikest viisi fännamine ikka. Selleks et fännata ei pea vast su näopildi ja autogrammiga postrit seinale kleepima ja su maja ees passima, et äkki näeb, mis sa teed.
    Ma arvan nii…

  • Mia
    September 8, 2016

    Ma olen umbes 15 aastat hull Tanel Padari fänn olnud. Pubeka eas rohkem, nüüd olen juba maha rahunenud, aga ikkagi fänn 🙂

  • M
    September 8, 2016

    See on Maria Rannaväli oma varese jalgadega kõik ta videot mida näinud olen on nii lollid ?

    • Mallukas
      September 8, 2016

      No kuule, ta on ju väike tüdruk! Ma usun, et ma oleks tema vanusena megafänn tal. Ta telekas ütles ka nii ilusasti, et tal on suva, kui inimesed aru ei saa ta fenomenist, sest ta teeb oma videosid endavanustele. Mina igatahes ei ole temavanune 😀

      • K
        September 8, 2016

        Miks sellist kommentaari üles lasta? (kirjutada on üldse iseküsimus, aga see selleks) Nad saavad omavanustelt niigi päris palju põhjendamata möliseda selle pärast, et nad selle oma livega päris normilt raha teenisid, milleks lasta siin ka täiskasvanutel veel lisaks teda mõnitada? Ta on ju 13-aastane tüdruk alles, las teeb oma asja. Kellelegi liiga ta ei tee, jälgijaid on tal youtubes pea sama palju kui sul siin nii, et ju sisi kellelegi meeldib. Minu meelest oleks sinust kena sellised täiesti ebakonstruktiivsed ja lollid kommentaarid ära kustutada.

        • Mallukas
          September 8, 2016

          Ma tegelikult ei lasegi neid üles, ma juba selle olin heaks kiitnud (ja kuna neid oli veel) siis vastasin ühele ära, et teised ei peaks sama asja kaagutama siin.

  • Laura
    September 8, 2016

    Maria Rannaväli on selle tüdruku nimi? Aga ühte juutuuberit ma võin igas vanuses inimesele soovitada – Victoria Villing. Ta teeb naljavideosid. Minu lemmik video tema poolt on ,,Kuidas õpilased kontrolltöid teevad” See on lihsalt nii naljakas. Aga muidu, ma olen 11 ja loen su blogi. Väga teistsugune ja põnevam on sinu oma

    • Mallukas
      September 8, 2016

      Päriselt sa oled 11? Oh jessas, äkki sa siis lühidalt räägid mulle, et mida sa siis siit huvitavat leiad? 😀

    • Pille
      September 8, 2016

      Ma ka huvi pärast vaatasin seda Rannavälja. Jummel, tunnen ka korraga ennast täiesti vanamutina :/ Esiteks oli kohati päris keeruline aru aada, mida ta räägib. Ei tundunud eesti keelenagi :O A see ilmselt sellepärast, et eesti keel, ingl.keel ja släng on kõik läbisegamini pluss kiiresti rääkimine. Ja ma ei tea, nii noored inimesed tunduvad mulle nagu tulnukad. Nad teavad asju, millest mina suht midagi ei tea 😀 Ikka täiega vanamuti tunne on nüüd.

  • Annika
    September 8, 2016

    Ma olen 16 aastane ja olen juba paar aastat su blogi lugenud samas vahepeal olen isegi nende eesti youtuberite peale sattunud ja osadel päris huvitavad videod,eriti meeldivad martti hallik ja fitloora

  • Liblikas
    September 8, 2016

    15. aastane ja loen su blogi. Miks? Mulle vist lihtsalt meeldib suurte ellu piiluda? 😀 ei tegelt igast huvitavaid teemasi leiab su blogist või noh sa lihtsalt oskad hästi kirjutada.

  • Helle
    September 8, 2016

    Kui ma sind tãnaval v kuskil näeks, siis ma vist ikka tuleks kûsima pilti vms 😀 aga muidu olen 13 aastane, su blogi on töesti veidi teine, huvitavam,moeblogid nt mind ûldse ei huvita 😀

  • Laura
    September 8, 2016

    Sinu blogis on nagu teistsugune tunne või nagu.. Tuju läheb kohe heaks ja nii 😀

  • Lisbet
    September 8, 2016

    No ma olen 14 ja su blogi on mu lemmik 😀 rääkisime just ühe sõbrannaga kes 17 ja ei teadnud sind 😀 ja siis kõik minu vanused 14-15 a olid nagu et kuidas sa Mallukat ei Tea 😀

    • Mallukas
      September 9, 2016

      Päriselt ka või? Mis te siit huvitavat leiate :D?

  • Heh
    September 8, 2016

    Ma olen umbes sama vana kui Mallukas ja juba kaks last ka ja vaatasin huvi pärast seda Maria Rannaväli videot. Seda:

    https://youtu.be/MCm1TZjzl7A

    Ja minu meelest oli täitsa lõbus 😀 Nad on ju noored ja ei olegi mingit sügavat arutelu oodata (ja meelelahutuseks pole vajagi). Üllatusin positiivselt 🙂

    Fänniks siiski ei hakka ja palju videoid ka vaadata ei viitsi ilmselt. Ma olen rohkem lugejatüüpi.

  • Krõõp
    September 8, 2016

    Ma neid juutuubereid polegi vaadanud, aga kunagi sai Jackassi vaadatud, seal kah tehti igasugu sulkuseid.
    Ja kui siin allpool on kirjutatud bändidest, mida fännatud on, lisaks öeldud, et nad tunduvad endale niiii vanad… noh, mina fännasin Depeche Mode´i! Kõlab nagu eelmisest sajandist, on ju? Või lausa isegi eelmisest aastatuhandest (mis tegelikult on ka tõsi…).
    Fännina olin vaikne, fännklubidega ei liitunud, bändiliikmetega abielluda ei tahtnud. Kontserditele ka ei läinud, kuigi oleks saanud. Ei tahtnud oma emotsioone rikkuma hakata. Aga mul oli tonnide kaupa nende kassette, kleepse, artikleid, fotosid.
    Avastasin nad enda jaoks 12-aastase plikanatina ja nüüd 26 aastat hiljem on see ikka veel mu lemmikmuusika.

  • Häly
    September 8, 2016

    Kusjuures ma veel aasta alguses ei arvanud sellest youtube maailmast midagi erilist. Aga nüüd olen ikka mõnda Briti youtuberit jälginud. Ja Eesti omadest olen hakanud jälgima Martti Hallikut ja Liisa Pärnpuud. Mõni õhtu on kohe nii tore, et mõtled, et ah ma korra viskan pilgu peale äkki on miskit uut põnevat ja siis möödud kogu õhtu youtubes 😀

  • Kertu
    September 8, 2016

    Maria Rannaväli on see telia reklaami tüdruk/juutuber

  • Kätlin
    September 9, 2016

    Mina saan kuu aja pärast 15 ja mulle meeldib väga sinu blogi lugeda 🙂

  • LauraK
    September 9, 2016

    Maria Rannaväli on see tüdruk

  • Ragne
    September 14, 2016

    Enda kohta võin öelda sama, et ma pole mitte kellegi fänn. On kuulsuseid kes mulle väga meeldivad ja artistid kelle loomingut jubedalt naudin, aga sellega asi ka piirdub. Elu sees ei viitsi ma ennast KELLEGI TEISE eluga sammupealt kurssi viia, ma mõnikord ei pea omal elulgi järge. Samuti olen ma niivõrd introvert inimene et tänava peal kellelegi ligi joosta, kiljuda ning autogrammi küsida on mu meelest nii mark. Vahest salaja näitan näpuga ja sosistan kaaslasele et näe, see on ju see ja võib-olla pärast räägin kõikidele sõpradele et nägin mingit kuulsust päris oma silmaga.

  • SilvaT
    October 9, 2016

    Sattusin just lihtsalt sinu peale (Ma 11)võiks teine kordki lugeda