ebamugava voodi update ja niisama jutt

Kuna te eelmine kord nii palju nõu ja jõuga aitasite, siis ma mõtlesin, et kena oleks ju kirja panna, millise kattemadratsi ma soetasin ja mis tolku sellest oli. Ühesõnaga välja valisin ma Sleepwelli kattemadratsi Latex Tempsmart (LINK). Läksin praegu seda rada, et kui madratsit ostes koonerdasin, siis oli see oma lollus ja hea kattemadratsi eest tulebki rohkem raha välja käia. Olin pikalt Coco ja Latexi vahel, aga ikkagi otsustasin viimase kasuks. Nüüd, kus ma paar päeva olen uue kattemadratsiga maganud – I’m in heaven! Reaalselt mu voodi on nüüd nii mõnus. Jah, ta on ikka pehme, aga mitte selline, et toetad peale ja istud kuskil lohus, sest see kattemadrats on selline.. kumja sisuga ja hästi paks. Ühesõnaga soovitan-soovitan-soovitan! Praegu sellele küll ale pole, aga need kaks korda, mis ma sealt Textelle kauplusest tellinud olen, olen ma mõlemal korral alesid näinud, seega ma soovitan oodata, varsti nagunii tuleb midagi.

No ja mida ma näen, muidugi ma olen maha maganud järjekordse ale. Alles eelmine kord, kui kodukat vaatasin, olid need veekindlad kummiga kaitselinad allahinnatud, praegu on jälle täishinnaga. Nojah, mis seal ikka, ma pean neid enivei juurde tellima vähemalt kaks tükki, sest ma ei saa ilma nendeta üldse magada. Reaalselt soovitan kõikidele, kellel kodus väikelaps või beebi. Ah, kui te olete rasedad ja mõtlete, et tahaksite beebit enda kõrvale ka võtta, siis päriselt ka, ostke see lina. Kasvõi üks. Mina laotan ka endale käterätte ja marlisid alla, aga ikkagi saab madratsikate muidu parajat vatti, sest alusrätikud võivad läbi une ära nihkuda, marli läbi vettida ja rinnapadjad piimast läbi imbuda ja lekkima hakata. Ma üldse kasutan praegu enda ainukest nii, et panen selle lina alla ja siis tavalise kummiga lina peale, et noh, säästa oma aluslina 😀

Tavalistest linadest soovitan ma puuvillasatiini. Ma ei tea, kumb tegelikult nahale peaks parem olema, kas 100% puuvill või puuvilla ja satiini segu, aga minu meelest on viimane pehmem ja siledam. Ma pean tunnistama, et mul on tegelikult praegu ainult kaks tavalist aluslina ka (kummiga), sest uue voodi ostmisega ei raatsinud ma korraga rohkem osta. Ma ostsin tegelikult kolm, aga üks saadeti Jyskist kogemata vale suurusega ja ma ei pannud seda väää-äääga pikalt tähele. Seega on mul hetkel kaks lina. Valge ja roosa. Normaalse inimese eluks oleks minu meelest vaja mingit nelja voodipesukomplekti. Aga need kvaliteetsed asjad on kallid ja eks ma siis vaikselt elan, tiksun ja aeg-ajalt teen selle röögatu väljamineku. Näiteks korralik kummiga lina maksab SIIN 33.5€.  Ma praegu isegi mõtlen, et sellisel juhul ostaksin ma pigem juba selle veekindla lina, sest see maksab 37 ja omab lisaväärtust – on freaking veekindel!

Ma just nägin, et mõned blogid teevad juba jõulusoovide nimekirja. Minu oma jääb see aasta üürikeseks. Mul pole nimelt eriti midagi vaja. Tahtsin küll Canon Legria mini kaamerat, ütlesin isegi Kardole, et seda ma tahan. Aga siis … tellisin selle ise ära. Ei teagi nüüd, et kas Kardo on aeglane või mina liiga kiire. Kardo oli kurb, sest nüüd tema ei teadvat, mida mulle kinkida. Ma ütlesin, et seesama kaamera võib vabalt mu kink olla, vahet pole, kes selle ostis. Nagunii meil on sama raha ja nii. Tema aga kiunus edasi, et kuuse all peab ju midagi olema. Ma pakkusin välja, et kinkigu mulle siis majavõtmed. Eelmine aasta juba kinkis, aga need kadusid ära, oleks uusi tarvis. Selle kohta arvas ta, et ega ta AINULT võtmeid kinkida saa ja ütles, et ma kunagi olin öelnud, et ma tahan ühte asja ja nüüd selle asja ta kingib. Oeh, ma ülepäeva ütlen, et ooo tahaks *sisesta suvaline asi*, aga raudselt see oli niisama ahnusehoos öeldud ja tegelikult mul pole seda vaja.

Mul OLEKS vaja uut ilusat laudlina elutuppa, uusi kardinaid elutoa suure akna ette ja noh, voodipesu. Aga need on kõik asjad, mida keegi teine mulle enivei valida ei saa (kui siis ehk vaid mu ema, kes oskab selliseid asju kinkida), seega ma pean need ise ostma. Aa tead, arvutihiirest ma ka ära ei ütleks, aga kuna Kardo tahab endale suurt ja uhket lauaarvutit geimimiseks osta, siis ma usun, et see tuleb koos hiirega ja mina hakkan ka seda kasutama. Vist? Ma ei tea. Eks seda näha ole.

Ja kui ma juba voodijutult läksin suva teemade peale, siis Kardo tahab endale pmst 2000€ arvutit. Mu sisemus on üks suur vinguv naine, sest MIKS on ühele inimesele vaja 2000€ eest arvutit. Aga siis mulle meenus, et minu enda arvuti maksab 1000€ ja ma ka idee poolest nii kallist asja ei vaja. Ja mu kaamera on ka mitmetonnine asi, mille ma just hiljuti välja ostsin – ega mulgi seda vaja pole. Seega võib igal pereliikmel olla midagi, mida tal otseselt vaja pole ja keegi ei või vinguda.

Peale ratsionaalse mõtlemise, kes röögib, et kuulge sõbrad, teil oli ju vaja maja soojustada! Aga ma luban, et kui see arvuti soetatud on, siis EDASPIDI tegeleme me majasoojustusfondiga. Vähemalt üritame 😀

Suvaliste teemade jätkuks – tahaks kuuske koju tuua, aga üle kuu aja enne on seda vist üsna lamp teha, sest muidu on mul enne jõule uut tarvis.

Oeh, pikk jutt mitte millestki. Ajan nüüd kargu alla ja hakkan kraamima, sest majaabiline tuleb täna ja ma loodan, et me kahekesti suudame selle elamise siin kuidagi normaalsemaks muuta. Mul on JÄLLE nii palju asju kogunenud, aga õnneks lähen ma homme Nõmme emade ja laste varjupaika asju viima ja saab tagatoa rohkem korda. Ps! Suur aitäh firmadele ja eraisikutele, kes varjupaigale asju toonud on. Proovin homme külaskäigust väikse video ka teha :)!

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

27 Comments
  • K.
    November 10, 2016

    Satiinipuuvill on ikkagi naturaalne ja parem kui tavaline puuvill. Ei lähe topiliseks ja on pehme. Inimesed ajavad sassi polüestersatiiniga, vot seda ärge ostke!! Aga satiinipuuvillast linad ongi mingi 40 ja voodipesud 80. Aga tasub ära:)

    • K.
      November 10, 2016

      Ps! Kas sa Mari sünnast ja Lende katsikust/sünnast ka postituse teed?

      • Mallukas
        November 10, 2016

        ei tee 😀 pole midagi väga rääkida, mõlemal käis rahvast ja sõime kooki 😀

    • Mallukas
      November 10, 2016

      Jah, nii see on, et need odavad linad lähevad karedaks ja topiliseks.

    • Leen
      November 10, 2016

      Puuvill küll topiliseks ei lähe, mis asja? 😀 Mul on terve iseseisva elu jooksul olnud ainult puuvillased voodipesukomplektid ja mitte ükski neist pole mitte kusagilt topiliseks läinud. Topiliseks läheb see voodipesu, millel on midagi sünteetilist sees.

      • K.
        November 10, 2016

        Võrdle satiiniga, siis saad erinevusest aru:D

  • S.
    November 10, 2016

    Soetasin ise ka endale paar aastat tagasi Sleepwell Latex kattemadratsi. Tegin endale väikese jõulukingi siis. Ja olen siiani sellega väga rahul. Maksis küll palju, aga on igati oma hinda väärt kah. Seega julgen ka kõigile seda soovitada, tõesti väga hea (Y) :).

  • Kelly
    November 10, 2016

    Kas Allans grilli burgeri ,,pakett” on väljaloositud või ma pole lihtsalt tähelepannud? 🙂

    • Mallukas
      November 10, 2016

      oeh, jälle unustasin, kohe kirjutan fbis 🙂

  • Kiku
    November 10, 2016

    Satiin ei ole mingi omaette kiud, et seda puuvillaga segataks? Puuvillasatiin on tulemus puuvilla töötlusviisist.

  • MarianneL
    November 10, 2016

    Ostsin hiljuti Dreamlandi poest teki. Kiiruga siis oli tekikotti ka vaja, ma ise ei süvenenud, müüja midagi näitas seal, et puuvillane, soodushind ka – läks loosi. Alles kodus vaatasin, et pooleldi polüester vms. Pagan! Nüüd ootan seda e-smaspäeva vms, äkki saab hea hinnaga kuskilt 😀

  • Kersti
    November 10, 2016

    Jõulukuuse teemast natuke rääkides, siis iseolen ka mõelnud sellele, et tahaks juba!! Ja see aasta võtame vist potikuuse hoopis, püsib kauem ja pärast saab maha istutada. Hinnast ei tea veel midagi, aga kui googeldanud olen siis tundub krõbedam.

    • Mallukas
      November 10, 2016

      Oh, kuule see üli hea mõte!

    • i.
      November 10, 2016

      Eelmisel aastal ka otsisin potikat, mis oleks ka koonusekujuline, mitte mingi imelik elupuutuust, kallid olid nad ka. Lõpuks leidsin Maximast toona 19 oiro eest täpselt selle, mida vaja (oli äkki Kanada kuusk conica vms). Hoian pöidlaid, et õnnestub ka sel aastal sealt soodsat kuuske skoorida. Kuusele omast lõhna aga ei olnud ka tõttöelda sellel.

  • Altius
    November 10, 2016

    minu lemmikud kummiga aluslinad on hoopis Maximast 😀 hind ca 9-12 euri, suurus 200x160cm, aga nii mõnusad. Mina käin kord kuus seal kaugel lasnamäel xxx maximas, seal on päris asjalikke asju koju osta.

    • Mallukas
      November 10, 2016

      Jaa, ma olen neid ostnud, aga need lähevad koledaks 🙁

  • Pille
    November 10, 2016

    Okei ma olen vist mingi ilge maavillane inimene, aga ostan ainult 100% puuvillast voodipesu. See on suht väga jäik materjal, triikraua võib vabalt ära lõhkuda kui on mõni entusiast, kes voodipesu triigib 😀 Aga mulle hullult puuvill meeldib, eelkõige sellepärast et ei aja higistama ja üleüldse on see naha vastas hea.

    • Mallukas
      November 11, 2016

      Mul pole olnudki 100% puuvillast

  • Kadri
    November 10, 2016

    Mina ostsin viimati Prismast vana hea Kreenholmi puuvillasatiinist kummiga aluslina suuruses 180×200 ja maksis 19,90 ning on väga kvaliteetne (väga tiheda kiuga ja ei lähe pesus topiliseks). Muidu olen viimasel ajal hakanud satiinvoodipesu tellima Leedust http://www.haldjakodu.ee. Neil tasuta koju transport! Reaalselt tuuakse uksele ära. Kuid jah kanga kvaliteet on veidi halvem kui Kreenholmi linal ehk et kasutamise ja pesuga näen, et hakkab ikkagi veidi kuluma, kuid ei midagi hullu. Satiin ongi veidi pehmem kui tavaline puuvill aga samas niivõrd palju mõnusam naha vastas.

    • Kaidi
      November 10, 2016

      Kreenholmi voodipesu julgen kahel käel soovitada kvaliteedi osas,
      Kuigi mulle nende mustri-ja värvivalik jällegi harva sobib !
      Väga mitmeid erinevate firmade (e-tekstiil, teaspoon)
      100% puuvillsatiin komplektid on läinud topiliseks.
      Praegu ostsin katsetamiseks 2 padjapüüri Kaubamaja Pai sarjast ja
      Vaatan kuda need kvaliteedilt on ,alles siis julgen terve komplekti osta !
      Praegu tunduvad katsudes vähemalt eelnevatest kõige luksuslikumad.

  • Muhv
    November 10, 2016

    Kuna ma ise vaevlen allergiate käes, siis peale uue madratsi ja kattemadratsi investeeringut otsustasin tellida Dormeost sellise lukuga katte.
    http://www.dormeo.ee/kattemadratsid/madratsikate-total.html

    Ja ma olen sellega ülimalt rahul. Olenevalt madratsi ja kattemadratsi kõrgusest, võib see isegi mõlemale korraga peale mahtuda, kuid kuna meie uus madrats sai hirmus kõrge, siis hetkel tõmbasin selle vaid kattemadratsile peale. Vee- ja plekikindel, tolmulestade kindel, hingav ja ei aja higistama. Ühesõnaga suurepärane ost.

  • sirly
    November 10, 2016

    Me ostsime täpselt sama madratsi poolteist nädalat tagasi ja tõesti: oehhhh, see on taevalik 😀 😀 See villane e. talvine pool on voodisse kebides kohe soe ja nii mõnna on. Sama lugu, et kattemadratsit õigel ajal ei ostnud ja nii jäi see “ajutiselt” nii per 5aastaks 🙂 🙂 Aga jah, kiidan ka taevani, Punkt.

  • Kiisukeauh
    November 10, 2016

    Mina eelistan puuvillsatiinist voodipesu. Sellist päris 100% puuvillast aga mis on selline pehme ja õrn keha vastas. Naturaalne ja laseb hingata. Tavalist jämedakoelist puuvilla voodipesu enam üldse ei taha. Kuidagi kare tundub 😀

  • Sandra
    November 10, 2016

    Appi, Su postitusi lugedes jääb mulje, justkui lahmaks seda piima emadel 24/7 ojadena rindadest välja 😀 Loodan, et vahepeal on ikka kuiv(em) periood ka 😀

    • Mallukas
      November 11, 2016

      Veel pole tulnud 😀 Aga parem rohkem kui vähe!

  • Mariliis
    November 10, 2016

    IKEAs on väga mõnusad kummiga puuvillased aluslinad, DVALA nimega sarjast. Hind on ka väga mõsitlik. Meil on need juba kes teab kui mitu aastat olnud ja ikka näevad sama head välja. Pole ei ära veninud ega kokku tõmmanud, kannatavad vajadusel ka 95-kraadist pesu ilma, et värvi annaks või inetuks läheks.

    • Mallukas
      November 11, 2016

      Pean laskma kellelgi tuua ja ära proovima 🙂