õhtused toimetused ja ööriided

Minu meelest on õhtud lastega ühtmoodi väsitavad ja teistpidi jällegi nii ägedad. Midagi vahvat on selles, kui oleme kõik juba öösärkides ja koduriietes, õues on pime, aga meie põletame küünlaid ja mängime veel viimaseid mänge enne tuttu minekut. Lents ei jaga kellast nagunii midagi, aga Mari tunnetaks nagu ära, et varsti sunnitakse teda magama minema ja muutub veel kohe eriti aktiivseks – RUTTU, enne kui see õudne uneaeg tuleb. Keegi võiks mulle ära seletada, miks lastele magada ei meeldi, sest minule see pähe ei mahu. Magada on ju nii mõnus! Ometi oleks Mari vist hea meelega kõige kauem üleval ja loomulikult on tema ka meie pere esimene ärkaja.

Mis tuttu? Vaata mulle näkku ja küsi uuesti, kas ma viitsin sellist juttu kuulata?!

Kui ma oma lapsepõlvest õigesti mäletan, siis minul oli ka väikse tüdrukuna ikka öösärk. Enam mul sellist asja ei ole. Meil naistejuttudes oli ükspäev teema, et kes-millega magab. Mõni t-särgis, mõni ihualasti, mõni villajopes. Okei, naistejuttudes ei paljastanud keegi oma villajopes magamise kommet, aga minu papa magas alati jopega, sest tema sõnul oli parem see oht, et palav on, kui et ootamatult külm hakkaks. Seega polnud ime, kui mina mõnikord hommikuti riidehunniku alt liikumisvõimetuna ärkasin, sest noh, äkki on lapsel külm! Aga see selleks. Ma ei oska isegi öelda, milles ma magan. Vist kuidas kunagi, mis parasjagu näppu jääb või ei jää.

Endast on kama kaks, sest mina taipan öösiti ikka teki all olla ja võiksin vabalt paljalt ka olla, ilma, et ma ära külmuks, aga lastel on miskipärast tekivimm. Rapsivad selle endalt jalgadega maha ja siis magavad ilma tekita, kuni külma peale üles ärkavad. Ma ei tea, miks nad nii teevad, aga mõlemad on algusest peale sellised on. Seega proovin Lendele öösel tudukad selga ajada ja Marile öösärgi, et midagigi neid tekita soojana hoiaks.

õhtune müramine pallimeres, millele järgneb õhtune pallide koristamine

Mari esimene öösärk oli kingituseks onu Kauri käest ja selle peal oli Masha (link). Vähe see ei meeldinud Marile. Meeldis kohe nii väga, et ta kandis seda tihti ka täitsa niisama, kuni ta öösärgi millegagi nii ära läbustas, et puhtaks seda enam ei saanudki. Ja kuna plekid välja ei tulnud, siis viskasin ta lõpuks ära. No mingi aasta teenis ta meie preilit küll kenasti.

Edaspidi pidi Mari leppima lihtsalt t-särgiga, sest teist öösärki meil polnud ja nii see eluke meil veeres, kuni mulle saatis paki Marat. Ma teadsin enne, et see firma teeb vist alussärke ja seda teadsin ka, et see masha öösärk sealt pärit oli, aga muud infot mul selle kohta ei olnud. No vot ja nüüd sain ma paki, kus oli Kardole pluus, mulle triibuline tuunika (link), lastele matchivad öösärgid ja Marile veel matchiv triibuline pluusike (link).

Kardo oma pluusi ja Mari enda öösärgiga. Seda konkreetse mustriga ma hetkel nende e-poest leida ei suudagi.
Mari arvab, et pildil tuleb alati niimoodi, käed laiali, poseerida 😀

Marat sai alguse muuseas juba 1920-date alguses, niiet kogemust firmal ilmselgelt on. Nimi Marat tuli aga 20 aastat hiljem, ning sellest ajast saati ei ole see enamikele eestlastele võõraks jäänud. Kaubavaliku kohta ütleks ma, et see pole jube suur, aga sealt leiab selliseid klassikalisi baasasju – topid, maikad, pluusikesed, aluspesu, ööriided.

Laste lemmikuks on raudselt Maša ja karu kollektsiooni maikad või öösärk, mille hinnad on päriselt väga head. Maikad on alla viie, öösärk mingi kümps. Üldse on riided Marati lehel pigem odavad, kui kallid. Ma just vaatasin, et meeste bokserid maksavad 3€, pole vist väga kallis värk ju. Ja lausa 95% puuvill!

Suuruselt ütleks mina, et on pigem suuremad need asjad. Vähemalt lastele küll, endal oli L suuruses tuunika mõnus, aga Maril on seljas 90 suuruses Lende öösärk, kuigi ta on 104-110 pikk. Võib-olla on öösärk lihtsalt selline asi, mis naljalt väike ega suur pole ka. Lihtsalt infoks 🙂

Igatahes, kellel basic asju vaja on, siis soovitan pilgu peale visata. Kodumaine kraam, kvaliteetsed riided ja head hinnad, mis muud veel vaja on. Mine marat.ee kodukale, vali välja asi, mida sa kingituseks saada tahaksid ja juba kolmapäeval loosin ma võitja, kellele Marat kingituse postiautomaati saadab 🙂

Kas teie olete sellest poest kuulnud või sealt midagi soetanud? 

Selline õhtune lollitaja. Põlved on ribadeks, nagu marakrattidel ikka. Ta sai nimelt vanaema käest tõukeratta kingituseks ja sellega sõitma õppimine läheb üle kivide ja kändude 😀

 

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

102 Comments