6 nippi kuidas lastest pilti teha

Nagu te teate, siis pildistan ma väga tihti vastsündinud beebisid. Võiks öelda, et neid on lausa kõige lihtsam pildistada, sest nad ei jookse/rooma eest ära. Aga kuna mul on kodus 1-aastane ja 4-aastane, siis loomulikult tahan ma ka neid pildistada, mis siis, et see on keeruline. Ja kuigi mul on olemas ka kallis kaamera, siis enamasti võtan ikkagi telefoni pihku, et oma pudinad üles jäädvustada. Lihtsalt selle pärast, et muidu saab hetk nn otsa, või kaob mõnel sootuks isu pildile jääda. Mu Samsung Galaxy 8+ teeb väga ilusaid pilte, seega kvaliteet oluliselt ei kannata ja lisaks saan telefoniga kohe videosid ka teha, mis on äge mälestus. Ma ise üritan võimalikult tihti väikseid klippe filmida ja siis mingi aja pärast kokku töödelda.

Igatahes, Maril oli vahepeal periood, kus ta ei lubanud ennast pildistada. Mitte üldse. Hakkas nutma ja ütles, et ta ei taha. Umbes nii.

Siis vahepeal tuli mingi periood, kus ta lasi ennast pildistada ainult siis, kui ta eriti tobedat nägu tegi. Kohe ise käiski peale, et noh emme, tee pilti ja manas ette mingi hirmsa lõusta 😀

Nüüd teeb Mari mingit imelikku liigutust, kus ta paneb ühe käe üles, teise alla, paneb keha viltu ja arvab, et just see on parim fotopoos. Kes olen mina, et teda sellest ümber veenda.

Igatahes, siin on minu tagasihoidlikud soovitused laste pildistamiseks:
1. Tee mitu pilti kiirelt ja järjest – uskumatu, kui väledalt võivad nad liikuda. Minu telefonil on nii, et kui ühte nuppu all hoian, siis teeb järjest palju pilte. Üks nendest on ikka hea!

2. Säti fookus näole/silmadele. Käed-jalad võivad ju liikuda, aga selge nägu annab edasi emotsiooni, mida me oma lapse pildil näha tahame. Muidugi see pole alati nii lihtne, aga proovida ju võib.

3. tee pilti lapse kõrguselt ehk kükita, kuigi minule isiklikult meeldib pildistada ka ülevalt. Viimasel juhul peab laps ikka paigal püsima.
Pildid ülevalt tehtuna. Täitsa okeikad eks. Aga lapse tasandilt saab ka hea nurga!
Meie mariga kinos
4. Anna lapsele midagi kätte, millele ta saab keskenduda, kui pildistad – nii püsib ta piisavalt paigal. Muidugi võid lihtsalt kasutada momenti, kus ta on millegi huvitavaga tegevuses:

laste kunstitund
5. Kindel variant head pilti saada, kus lapsed ära ei jookse – pane nad kuskile kinni 😀
6. Kõige parem on pildistada last, siis kui ta…MAGAB! 😀 Armas, rahulik, ei jookse ära, ei nuta, ei märatse. Nunnu!
Kui palju teie oma lapsi pildistate? 

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

24 Comments
  • Merle
    October 28, 2017

    Pole erilist probleemi pilti teha. Eriti head naeru pildid tulevad siis kui lasen öelda “Hiir” ?

  • esmakursuslane
    October 28, 2017

    Kõik on ilus ja tore aga Mari istub sul jälle valesti! Sorry, palun jälgi oma last, kui sa ei taha teda invaliidistada.

    • Mallukas
      October 28, 2017

      äkki kirjutad ühe korra veel 😀

    • Pauliine
      October 28, 2017

      Tere! Vabandust, et niiviisi uurin, kuid Lihtsalt pakkus huvi, et kus nendelt piltidelt on näha valesti istumist või milles see väljendub?

  • Angela
    October 28, 2017

    Kõik on ilus ja tore aga Mari istub sul jälle valesti! Palun mine temaga ortopeedi juurde, juba praegu on probleemi näha!

    PS! Ma ei kaaguta niisama, õppin arstiks (traumatuloog?)

    • Mallukas
      October 28, 2017

      Me oleme käinud, tema sõnul pole midagi valesti

      • lillll
        October 28, 2017

        Õpin ka arstiks. Endast on päris mitu titeeas tehtud pilti, kus istun samamoodi (kes teadis tollel ajal, et nii ei tohi teha?!). Praegu olen juba täitsa vana inimene, istun ikka veel samamoodi ja tegelen isegi spordiga, mitte pole ratastoolis! Jutu point – näägutajad ei meeldi kellelegi, Mallu ei sündinud ilmselt eile ja teab, et tited ei tohi sellises asendis hommikust õhtuni logeleda.

    • L
      October 28, 2017

      Kui kunagi Teie juurde peaksin juhtuma, loodan, et oskate siis juba õigesti kirjutada ka..

      • Liine
        October 28, 2017

        Äkki pole eesti keel ta emakeel? Ma tahaks hää meelega nt vene keelt nii hästi osata.

    • e
      October 31, 2017

      Raske on tõsiselt võtta inimest, kes õpib arstiks teadmata, et tema eriala on traumatOloogia…ükskõiks, mis ta emakeeleks on.

  • A.
    October 28, 2017

    Mul tohutult pilte telefonis aga hell no mu IP8+ teeb neid “live”fotosid ja kui ma need arvutisse tõmban siis on nad videod ja ilmutamiseks pean ennast vigaseks telefoni ees vahtima ja “live”koguaeg välja lülitama (igal pildil eraldi) Aga pildid on ka hästi selged ?Ja mu 1a. vahel tahab pilti ja vahel tuleb telefoni ära võtma ?

    • TN
      October 28, 2017

      Kui telefoni kaamera lahti võtta, siis ekraani üleval keskel on selline.. täheke. Kliki see mitteaktiivseks ja ongi live foto püsivalt välja lülitatud. Samas, kui foto tuksi läks, sest pildi ajaks juba laps tegevust muutnud, siis live foto salvestab 1,5 sek enne ja pärast pildinupu klõpsamist ka, nii et saad ajas justkui tagasi liikuda ja parema kaadri oma fotoks valida.

      • A.
        October 28, 2017

        LOL. Tean seda aga iga jumala kord kui kiiruga telefoni välja võtan et lapsest pilti teha pole mul selleks aega ?

    • L.
      October 28, 2017

      Seda live asjandust saab kaamera seadetest maha võtta, nii et jääbki maha, mitte ei pea kõikidel piltidel eraldi 😀

      • A.
        October 28, 2017

        Jaa, sain selle aga oleks mingi selline võimalus ka et nendel millel juba tehtud live saaks ka korraga ära võtta ?

  • Liis Keira
    October 28, 2017

    ise arvan et tihti! kuid ikka telefoniga, kus kogun sorteeritud pildid ilmutus-kausta ja iga aasta (olen võtnud lapse sünnipäeva) ilmutan kõik pildid paberile ja kleebin albumisse! mulle kohe meeldib albumi teema! ja üle mingite aegade saab ka õnneks profi fotograafi juures käidud!

  • Raili
    October 28, 2017

    Piisavalt palju,tehnika arenedes on väiksematest rohkem pilte kui suurematest.80- datel pidi ju ikkagi fotograafi juurde minema kui perest piltl tahtsid teha..Tänapäeval on hulga lihtsam sest enamus telefonid teevad pilte just seal kus viitsid klõpsida..

  • Kristi
    October 28, 2017

    Tuleb tunnistada, et pildistan oma lapsi häbiväärselt vähe. Aga proovin nüüd nii, et iga kuu ikka mingi ports pilte olemas oleks, nad kasvavad ju nii kiiresti. Teise lapsega koos pilte veel polegi, kui välja arvata sünnituslaual tehtud pildid ja no.. seal mind ÕNNEKS ka väga näha ei ole 😀

  • Relika
    October 28, 2017

    Endal lapsi ei ole, aga õelapsed saavad alati pilti püütud. No ja videosi meeldib ka kokku klopsida.
    Tegelikult huvitab mind hoopis, et kas sul sai fotokursus läbi? Kuidas sa sellega rahule jäid? Kas su ootused vastasid saadule või jäi miskit puudud? Milliseid objektiive kasutad ja kas on plaanis midagi juurde osta ning samas võiksid rääkida ka oma kaamerast.
    On plaanis veel mingeid kursuseid läbida või lased edasi nn. vanal rasval(õpitul) 😀

  • Katrin
    October 28, 2017

    Iga päev 😀 vanaema elab Eesti teises otsas ja näeb lapselast harva ja palub iga jumala päev pilti või videot 😀 😀

  • Reelika
    October 28, 2017

    Arvan ka, et pildistan oma lapsi piisavalt tihti, st iga päev..neid armsaid ja naljakaid momente lihtsalt tekib nii palju..
    Eks pärast saab ju sorteerida, milline hetk see kõige paremini kaamera silma poolt kinni püüti..?????

  • A
    October 29, 2017

    Kunagi koosnes mu telefon pildidest nagu : loodus, loomad, toit, selfie.
    Ma sain esmakordselt emaks mu telefoni galerii koosneb pildisest nagu: laps, koer, laps, mina, laps, laps ,laps ja veel paar sada lapse pilti 😀

    Usun et see vastas küsimusele palju oma last pildistan xD

  • Anu
    October 29, 2017

    Nii armsad ja soojad pildid. Mulle meeldib ka tihti ülevalt alla pildistada, see on kuidagi eriti nunnu kui nad alt üles vaatavad 😀 Meil on kolm last ja ise arvan, et võiks lapsi rohkem pildistada, samas ei ole mul tihtipeale aega pilte sorteerida ja ei ole ka head kogumise kohta. Olen viimasel ajal püüdnud pildile salvestada neid hetki mis on tähtsad ja mida ma hiljem ka albumisse paneksin. Videosid teen isegi rohkem, sest neid on lastel endal lõbus pärast vaadata, sünnipäevadeks olen püüdnud ka ikka läinud eluaastast videokokkuvõtte teha.

  • Evelyn
    October 31, 2017

    5. ja 6. on head nipid ??