kasutan lapsi ära ja sunnin neid taarat viima

Ma olen elus palju sõimu saanud, aga nii tobeda asja eest küll mitte. Meil on nimelt terrassil suur tünn, kuhu oleme taarat visanud. Mul väikevend pidi selle ära viima, aga ju siis tal tulid tähtsamad tegevused ette ja ta ei viitsinud. Meie aga tellisime konteineri ja tegeleme suure hooga koristusega, enne kui laudis saabub ja nõnda tahtsin ka terrassi tühjaks saada. Taarat tundus ka tobe ära visata, seda oli väga palju (paarikümne euri eest ikka!). Seega mõtlesin, et kui minu vend ei taha, siis äkki keegi laps tahab taskuraha saada ja selle ära viia. Tegin kogusest pilti ja panin Nõmmekate gruppi, et ehk keegi soovib taskurahaks ära viia.

Loetud minutitega oli ühe emaga kokku lepitud, et tema toob oma poisid taarale järgi. Poisid tulid, võtsid taara, tänasid ja läksid sellega minema. Ema oli neil autoga kaasas, ei pidanud palju tassima ka. Win-win. Mina sain terrassi puhtaks, poisid raha. Ma oleks selle teema nüüd ära lõpetanud, kui üks härra hakkas seal pildi all ohkima, kuidas nüüd MALLUKAS, suur kuulsus enda probleeme ise lahendada ei viitsi ja sunnib võõraid lapsi prügiskastides sobrama, et proua taarat ära viia. “Ma ei saadaks oma last IIAL kuskile taarat korjama!!!!” märatses ta, nagu ma oleks nimeliselt noaähvardusel tema last taarat viima sundinud.

Ma ei saa aru, kas taara viimine on häbiasi? Ma väiksena viisin küll taarat ja sain raha endale ja olin õnnelik. Kas tänapäeval siis seda enam ei tehta või?

Muidugi parim kommentaar oli kolmandalt härraselt, kes ütles, et tema ka oma lapsi ei saadaks kuskile, jumal teab mis pervert ees oodata võib. Ma ei tea, mul on vist ehe perverdi nägu ees, kuskil ei saa sellest tiitlist lahti. Samas ma ei tea, kas ma enda lapsi ka julgeks kuskile võõrasse keldrisse “taara järgi” minna saata, aga nagu öeldud, eile ema tõi kohale ja kedagi ma ära ka ei röövinud, vedas! Ma ütlen kohe ausalt ära, et mul on enivei lapsi küllalt, ma teiste omi rottida ei plaani!

Aga mis te arvate, kas oli nüüd suur patt LASTELE taarat pakkuda? Ma ei tulnud selle pealegi, et see alandav olema peaks või miks sellest nii suur teema teha? Issand küll noh 😀 Ei anta asu inimesele!

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

33 Comments
  • Muti
    May 24, 2018

    Tüübid olid lihtsalt kadedad, et hiljaks jäid ja mingid lapsed nüüd said taskuraha

  • Silvia
    May 24, 2018

    Mida ma loen ?? sul ikka igav ei ole.

  • Getter
    May 24, 2018

    Meil viib ka poeg taarat ja saab raha endale. Ma läksin täitsa närvi, kui seda postitust lugesin. Küll on ikka nõmedaid inimesi olemas. Sihukesed tuleks sundkorras taarat viima sundida!

  • Liina
    May 24, 2018

    Ma olen lapsest saati viinud taarat koos vanemate vendadega.
    Minu arust väga normaalne ja hea viis lastel kommi raha saada.

  • Monika
    May 24, 2018

    Inimestel on lihtsalt liiga igav ja liiga lihtne elu, mis sunnib neid pseudoprobleeme välja mõtlema. Au ja kiitus sellele emale, kes poisid kohale tõi ja kelle lapsed taskuraha said ja natukene isetegemise maiku ka 🙂

  • Liina
    May 24, 2018

    Ma olen väikesest peale vendadega taarat viinud.
    Minu arus see normaalne ja õige tegu viia taarat ära.
    Ei oma tähtsust kes taarat viib kas laps või täiskasvanud inimene.
    Lapsele teeb kindlasti rõõmu et saab kommi raha 😀
    Kahju et sa nii kaugel elad, viiks iga kord sul taara ise ära 😀 😀

  • Evelin
    May 24, 2018

    Haha, on ikka inimestel probleemid:D
    Need poisid ei käinud ju kusagil nö taarat korjamas ega mööda prügikaste tuhnimas, vaid tulid juba konkreetselt nendele lubatud taarale järgi. Koos emaga. Kõik turvaline ja puha.
    Kuidas see erineb sellest, kui laps kodus tühjad pudelid endale saab ja pärast ära viib. See on kuidagi väärikam?
    Olgem ausad, mina ise ei viitsiks iialgi taarat kusagile ära viima hakata ja selle asemel, et seda lihtsalt suvalisse prügikasti visata, kus keegi päriselt peabki pärast sobrama, et seda sealt kätte saada, ma küll pakuks lastele või minu pärast kasvõi kodututele.
    Ma ka viisin lapsena taarat, enamasti seda, mis kodus oli kogunenud, aga kui ikka väga suur rahanälg oli, siis sai ka väljast otsitud (päris prügikastis vist ei sorinud).

  • Päevalilleke
    May 24, 2018

    ??? papidel oli lihtsalt iniseda vaja ja Sina jäid ette 🙂

  • A
    May 24, 2018

    Appikene, neil härrastel muud teha pole või.. viimasel ajal tegelt üldse silma jäänud meesterahvad just..kuidagi nii kibestunult kommenteerivad..
    Ma leian, et taara viimine nüüd küll mingi häbiasi pole, häbiasi on see taara minema visata või kuskile vedelema jätta. Minu meelest väga sümpaatne, et inimesed hoiavad loodust.
    Ja selles, et pakud kellelegi teisele viia pole ka midagi. Kõik need negatiivsed kommentaarid näitavad midagi nende kommenteerijate kohta- taara viimine on alandav nagu really ?! A prügi sorteerimine on alandav ? välja viimine ka või ? 😀 Koristamine ? Huvitav, et netis kommenteerimine siis pole alandav nende jaoks 😀
    Ära pane üldse tähele !

  • Mi
    May 24, 2018

    Krt, ma viin hea meelega ja vabatahtlikult taara ära 😀 ükskord viisin vanemate juurest ka ära kuna nad ei viitsinud ja sain friiiking 65€ 😀 peale seda pole mul taara viimise vastu midagi. Kodust viin ka umbes kuus 2x taarat ja alati saan 10-15€. Taara on elu ma ütlen 😀

  • Kadi
    May 24, 2018

    Hahaahhaa…meid elukaaslasega peaks ka keegi sõimama siis, me käima a la 2x kuus maal ja sinna tekib ka aja jooksul taarat, aga ise ei viitsi seda kunagi ära viia ja siis pakume kohalikule üksikule vanemale meesterahvale, kes on alati väga rahul, niiet win win mõlemale 🙂

  • KätaR
    May 24, 2018

    Minu meelest, veel eriti tänapäeval, kus taara eest maksad normaalse summa, on ka täiesti normaalne mingi osa tagasi saada. Inimestel on vist mingid stereotüübid, et pudeleid viivad vaid prükkarid ja joodikud. Imelikud.

  • Kaisa
    May 24, 2018

    Ma viisin kunagi taarat nii, et 2 ca 200 liitrist prügikotti taarat täis ja minna oli ca kilomeeter. Pärnu linnas. nii et see, kui hops autost välja- hops sisse, see ju eriluksus. ja lisaks- mulle tundub, et poistel küll midagi selle vastu polnud- mida need mehed mölisevad?
    Umbes 2 aastat tagasi juhtusin minema Mändjala randa peale mingit rannapidu. Ma korjasin sealt kokku ca 15 euri eest taarat- kuna kilekotte vms polnud, sai taara rannarätikute sisse korjatud. Rand oli noori täis ja tead, neil oli täiega poogen- aus raha on ju. Ei tea, kas need mehed eelistaksid, et noored läheks varastaks omale taskuraha vms?. Täitsa imelikud ikka.

  • Ingrid
    May 24, 2018

    Mina viin küll lapsega ise taara ära ja saab raha endale ma ei näe küll seda et see häbiasi oleks. Nüüd makstakse ju taara eest päris hästi ?

  • Katrin
    May 24, 2018

    Mul sugulane tahtis mult raha laenata… eegu ajal. 100.-
    Mul see hetk polnud kohe anda… andsin mitu kotti taarat… sai rohkemgi ja ei pidanud tagasigi maksma.

  • Siky
    May 24, 2018

    Probleem on härradel, mitte Sinul. Väga armas pakkuda, kes soovib. 20€ pole väike raha, eriti lastele. Taevas halasta, mis osadel inimestel viga on?!

  • Kadi
    May 24, 2018

    Ise viisin ka taarat lapsena ja ei näe mingit piinlikku olukorda siin. Tänapäeva härrad ka juba nagu kohalikud pardimammad, kes pabistavad ja kommenteerivad. ??

  • Kris
    May 24, 2018

    Ka mina viin lapsega koos taarat ja annan raha temale ?lapsel nii heameel , et kord kuus saab nats rohkem taskuraha ja kulutada oma suva järgi. Ka lasteaias oli meil selline õppepäev ja käik kuhu taara panna tuleks või panna saab?igati normaalne mu arust.

    • Jane
      May 24, 2018

      +1

  • Riina
    May 24, 2018

    Ma lapsena olin niii kurb, et meie peres õlut ei joodud sest tol ajal olid õllepudelid kõige kallimad. Sõbranna muudkui viis ja sai raha, ma vaatasin nukralt pealt 🙁
    Vähe hea meel oleks olnud kui keegi oleks niisama andnud.

    • Kadri
      May 25, 2018

      Mul oli lapsena täpselt sama lugu. Palusin koguaeg ema, et osta õlut. Ma viin taara. Kahjuks ei ostnud. ?
      See nüüd hiljuti juhtunud lugu. Me mehega polnud päris pikka aega taarat viinud. Kogusime taarat aita. Eelmine suvi otsustasime mehega, et viime siis taara ära, kaua me korjame. Saime 90€ taara eest ? enam iial ei lase selliseks hunnikuks kuhjuda. ?

  • Maris
    May 24, 2018

    Meie viime senini taarat ära (2 last endal, kes küll väikesed veel). Ei näe selles midagi veidrat. Juba seepärast, et meil tekib taarat vääääga palju ajaga. Ja kui ma selle nt prügikasti viskaks, siis prügi sinna ei mahukski. Mis ma sellega siis pihta hakkaks?
    Ja harilikult tsekiga käime poes ka. Nagunii peab poes käima, kasutame sellegi ära. Aeg-ajalt vajutan ka annetamise nuppu.
    Kui lapsed juba suuremad, siis saab taara ilmselt nende tööks ?

  • jj
    May 24, 2018

    Ma ka kogun ja siis viin ära taara, kui niikuinii maksad selle eest eraldi, siis päris kenaa see tagasi ka saada, poes jah makstes 10 senti siin ja 10 seal, aga arvestatav summa tuleb kokku. 😀 eriti kui juua pudelivett ka, mida suvel läheb nii ehk naa rohkem 😀
    Ja muidugi suvel läheb ka siidrit rohkem, eriti kui grillimised vms… 😀
    Kahju, et veinipudeleid tagasi ei saa viia :D:D

  • Triti
    May 24, 2018

    Meil ka lapsed viivad taarat ja saavad raha endale. Nad võtavad üles ka maas vedeleva “raha”.

    Ise seadsin selleaastaseks heategevuslikuks tegevuseks häbita looduses vedeleva taara ülesse võtta ja taaraautomaadis need summad “Aitan Lapsi” http://www.aitanlapsi.ee projektile anda. Hea on teha head.

    Eriti palju nägin vedelevat raha lapse imikueas, kui päevas sai kilomeetreid maha jalutatud ja taarat automaati viidud. Uskumatult rikas rahvas elab me maal.

  • Yutulind
    May 24, 2018

    Sa ei põhjendanud et sul rasedal autotul naisel pole laste kõrvalt aega mässata mingite haisvate pudelitega keset remonti ja kevadpuhastust. No ja et sinu aeg on kallim kui 20euri või mis see taara maksis siis see ei mahu pähe papidele.

    • Mallukas
      May 24, 2018

      Minuga ei mölisenud papid, vaid minuvanune kutt 😀

      • K
        May 24, 2018

        Ta oli kade. Oleks ise tahtnud, aga keegi teine jõudis ette. Sai tigedaks ja hakkas maha tegema 😉

  • Karmen
    May 24, 2018

    Me elame soomes ja siin taara ikka kõrges hinnas. Suur vee või cola pdl maksab 40s.. taara viimine üldiselt laste töö ja ohh seda õnne siis.. summad päris head, mis sealt tulevad. Aga mäletan, kui mu mees veel 4a tagasi, kui ta just siia kolinud oli, tõmbas kapuutsi sügavalt pähe ja tegi poes näo nagu ei tunneks mind??, kui ma taarasahtlit jälle tyhjendasin ja poodi minnes kaasa võtsin… Nii et tundub, et mõnel ongi taarahäbi ? tänaseks ta muidugi harjunud ja korjab ka ise ilusti pudelid-purgid kokku autos päeva jooksul ja toob kenasti koju.. laste lisataskuraha ikkagi ??

  • Karin
    May 24, 2018

    Mina ei häbene taarat viia. Kogun oma 2 kotti täis , mida hea näppu võtta ja viin ära. Taaraautomaat asub meil max 350. Mis vaev see viia, kui poodi lähed niikuinii ja saad piima-sai raha pealekauba.

  • M
    May 24, 2018

    Meil siin rootsis on küll taara väga hinnas .Prügi sorteerimine üleüldiselt .Eestis olen kahjuls prügi dorteerimist majapidamistes vähe näinud kuid see selleks .
    Meil taaratatakse juba selle sorteerimise mõttes .Ja patareid viiakse samuti poodi kindlasse kasti . Kes taara eest raha ei soovi vajutab lihtsalt kõrvale nupule ja sealt läheb taara raha heargevuseks (punane rist kui ma ei eksi) . Seega arukad inimesed ikka sorteerivad ja ka viivad taarat ära .
    Ise me kahjuks või ónneks ei tarvi karastusjooke ,vett joome kraanist (keskrootsis tuleb ”evian” kraanist ) ,kuid abikaasal tööl tekib töötajatel palju purka ja siis ta alsti helistab ja küsib kas lapsed viitsiks selle taara ära viia siit poest .Temal puhtam kohviruum ja lapsed happyd ,win win ?

  • Kristi
    May 25, 2018

    Tahaks taas öelda, et ükski heategu ei jää karistuseta.

  • Krissu
    May 25, 2018

    Ma teenisin 40 a tagasi niimoodi oma esimese jalgratta. Inimesed on päikesepiste saanud

  • Mirjam
    May 27, 2018

    Täiesti normaalne ju, et kui ise ei viitsi asjaga tegeleda, siis prügikasti asemel pakud kellelegi, kes tahab. Ja arvan, et need poisid olid jumala happyd.
    Aga seal Nōmmekate grupis oled sa ikka päris järjekindel 😀 😀