armastuskiri

Aasta tagasi olin ma eluga rahul. See tähendab, et ma arvan, et ma olin eluga rahul, sest ma ei mäleta mitte rahul olemist. Ma tundsin, et mu elu on täiuslik ja ideaalne täpselt nii, nagu ta on. Mul oli imeline abikaasa, ägedad sõbrad ja kaks maailma kõige vahvamat last, kes kõik täitsid mu südame iga päev armastusega. Ma arvasin, et paremaks minna ei saa, no kuidas oleks saanudki sellest paremaks minna?

Ja siis tulid sina! Ja kõik mis ma enne õnneks pidasin tundus hale vari selle kõrval, mida ma praegu tunnen. Tsau, Marta!

Iga jumala kord, kui ma sind vaatan, siis ma tahaks sind lihtsalt enda vastu pigistada ja musitada ja paitada ja kallistada ja… nuusutada. Kuigi sa lõhnad veel natukene nagu uhiuus beebi, aga rohkem lõhnad sa nagu piimarops, siis sellegipoolest jätkan ma heldinult su nuuskimist.

Juba kaks kuud on mul olnud au sind iga päev kudrutada ja kuigi ma iga päev mõtlen sind vaadates, et sa EI SAA füüsiliselt armsamaks minna, siis iga jumala hommik üllatad sa mind sellega, et sa sindrinahk oled öö jooksul ikkagi kuidagi armsamaks läinud. Mis värk sellega on?

Sa oled nii niii niiiiiiii hea laps. Sa ei nuta peaaegu üldse, sa vaatad nii uudishimulikult ja siiralt ringi ja lõpuks (!!!) oled sa hakanud mind nähes suurelt naeratama. See on lihtsalt nii armas, et mu süda sulab mulle sisse ära ja ma lihtsalt ei saa muud teha, kui hoian sind iga päev oma kõhul ja teen järjest aina imelikke nägusid ja hääli, et sa ainult uuesti naerataksid, sest su naeratused on nagu kirss mu tordil. Ja jumal teab, kui väga mul on torte ja kirsse vaja, aga ma ei hakka sind praegu, kahe kuu vanuselt, painama juttudega orgutamisest.

Mul on ammu juba eesmärk olnud, et kui ma ei ole vähemalt korra päevas oma lapsi südamest naerma ajanud, siis on see raisku läinud päev. Su õdedega on palju lihtsam. Tasub neid ainult kõdistada või mõni humoorikas pepunali lauale käia, kui juba nad kõõksuvad naerda. Sinuga on aga palju raskem, aga kui see vahepeal õnnestub, siis on täielik jackpoti tunne! Sa naeratad! Ma meeldin sulle! Jeeeeeeeeee!

Nii tore on vaadata sind kasvamas ja arenemas. Mis siis, et see on mul kolmas tiir sellist asja pealt näha, siis see ei jää iial vanaks, tõesõna. See hetk, kui ühel päeval käib sul peas mingi klõps ja sa lähed tööle. Pilk vaatab MIND. Mitte ei uita niisama ringi. Sa vaatad mind ja uudistad maailma ja naeratad ja alles hiljaaegu avastasid sa ka enda käe, mida sa juhuste kokkulangevusel hoolega lutsutad. Kes oleks võinud arvata, et emadus on see, kui sellised pisiasjad tunduvad sellised suurepärased saavutused, et tahaks nendega kogu maailma ees hoobeldada. Ja kes mind takistada saab?! SA OLED NII ARMAS JA TUBLI JA ÄGE JA NUNNU! Minu Marta Kene! Minu Martakene! Minu nunnukene!


Ma armastan sind nii nii niii väga ja ausalt, isegi kannataks ära, kui sa ööd läbi nutaks ja muud vigurid, mis beebid teevad, sest sa oled mu beebirull ja musirull ja nunnupall ja tibukene ja kõik muud rullid ja pallid ka. Aga täitsa ok on see ka, et sa seda ei tee ja see suurendab ainult seda tänutunnet su vastu. Et sa oled mu vastu nii hea. Aitäh! Aitäh, et üldse meie juurde tulid. Ma ei teadnud enne, aga sa oled just ideaalne osa meie perest. Jumal tänatud, et vähemalt sul aru peas tulla oli, erinevalt meist siin, eksole!

Laav ju! Olen laavinud kaks kuud ja laavin veel miljon kuud. Isegi kui ära suren, siis käin ja kummitan laavides edasi. Lihtsalt, et sa teaks.

Su ema, Mariann Treimann

 

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

11 Comments
  • Birgit
    January 22, 2019

    Appi kui nunnu võib üks väike inimene olla!!!!! See vannitamispilt on parim! Pildi pealt tundub, et ilusti tublisti kasvanud ka, mu tilluke 1-aastane tundub üsna samas mõõdus olevat 😀 😀 Vahvad olete! 🙂

    • Mallukas
      January 23, 2019

      Ma ta mõõte ei tea, sest ma unustasin ta arstiaja ära #ups. Aga kaks nädalat tagasi oli juba üle kuue kilo jah ?

  • L
    January 23, 2019

    Poetan ise ka pisara ?

  • MJ
    January 23, 2019

    Ma pole ammu midagi nii siirast ja ilusat lugenud.

  • Mailit
    January 23, 2019

    Väga nunnu beebi. Kui alguses ja siis, kui ta veel kõhus oli, arvasid kõik, et ta on Lende nägu, siis mina ei osanud seisukohta võtta. Praegu neid pilte vaadates tundub ka, et ta on täiesti erinev teist kõigist. Hoopis teist nägu, eriline nagu igaüks teist ja meist kõigist. 😉

  • Mondela
    January 23, 2019

    Mhh, nii ilus kiri!! Pillisin terve aeg!! Nupsik on su Marta Kene :))

  • AP
    January 23, 2019

    Väga armas kiri, mis võttis silma parajalt niiskeks 🙂

  • Älis
    January 23, 2019

    Ta on NIIII armas?!!! No kuidas saavad nii nunnud lapsed olla, kõik teie kolm?! Jackpot ma ütleks! Pole ime, et teil neid kolm juba, nii armsaid beebisid jäädki sünnutama?.

  • Tiina
    January 24, 2019

    Nii armas! Tuli kohe ette hiljuti loetud artikkel https://emmedeklubi.ee/beebi/kui-tahaksid-oma-beebi-ara-suua-oled-hea-lapsevanem-8641/
    No nii on nende beebidega! ??? Eriti veel enda tehtutega!

  • Salme-Marta
    January 24, 2019

    Einoh. Milla neid beebisid nüid nii tillitatud on siis? Sündisid ära – tore on! Tuleb edasi vagude vahel ronida ja lehmasid ning sigu talitada! Präägune aeg on nigu vantaasiaraamat – küll neid tittesid ninnutatakse ja nännutatakse, isegi räägitakse nendega, küll eri värvi riideesemeid vaja selga soetada ning igatsugu sõidukraami. Mõtelge ise, imikud peavad autus omaette toolis istuma! Ja räägitakse veel, et see olla seaduses kirjas. No mismoodi. Mis seadus see sõuke on, et titt istub masinas nigu kuningas ja raiskab oma tooliga ruumi.
    Mul oleks veel igast asju öelda, agano kes seda vanainimest kuulab siin või on.

  • Katre
    January 26, 2019

    See kiri on nii siiras ja ilus, et sa ajasid mind nutma…
    Te olete kõik nii vinged!
    Kallid-paid