apppi ma hullun nendes beebigruppides

Jeesus kristus teab, et ma vihkan beebigruppe. Siiralt ja südamest. Mitte enamasti selle pärast, et inimestel seal gruppides mida häda oleks, enamik on ju täitsa normaalsed ja tavalised, aga ikka on nendes ka neid debiilikuid*, kes imestavad selle üle, et kahekuune laps ei pea teps mitte pudrukördileotist saama ja neid, kes usuvad, et laps peab ennast unekooli nime all magama nutma ja neid, kes… ah, teate ise ka noh. Mul laias laastus on suva, mis teised teevad, aga ma tean ennast ja vahepeal ma EI SUUDA vait olla, mistõttu mul on lihtsam beebigruppides mitte olla. Lende  beebigrupist lahkusin ma ammu enne kui lapsed sündinudki olid, seekord olen aga pidama jäänud ainult selle pärast, et mul on vaja ühe projekti raames olla beebindusega rohkem kursis. No ala, et mis tooteid tarbitakse ja mis on emade suurimad mured ja rõõmud ja no muu selline. Ehk siis ma võiks rahumeeli vait olla ja seal mitte midagi teha, aga no kui juba wallile hüppavad need asjad, siis ma ikka ju pean vahele mölisema.

Ja siis ma olengi see vastik ülbe Mallukas, kes alati kuskil mölisemas käib, aga no, saate ju ise ka aru, et ma ei saa vait olla ? Näiteks oli seal eile mingi pilt “naljakast” bodyst issidele mõeldud, et nooltega märgitid, kuhu käivad käed ja jalad, sest ega mees ju muidu lapsele body selga saa. Nagu… see on siis seletatav, kui naine ise ka igapäevaselt oma meest riietab, sest too ei oska. Kui oskab ennast, siis ei ole ka imiku riietamine tuumateadus. Et kui Kardo (või ükskõik, mis mees) mulle ütleks, et ta EI OSKA lapse body selga panna, siis ma arvaks, et ta on arengupeetusega või insuldi saanud, aga no see selleks. Ütle siis kohe, et sa ei viitsi või ei taha, mitte, et sa ei oska. Räägime asjadest nii, nagu nad on. Ja kui mul oleks mees, kes ütlekski mulle, et ma ei oska last riietada, siis viimane asi, mis ma teeks, oleks osta selline body, mis kogu maailmale peaks teada andma, et mu mees on retakas, kes ei saa aru, kuhu auku käsi või jalg käib.

Või ükskord üks ema muretses, et mida teha, lapsel on kakas piimatükid. Saate aru. PIIMA tükid! Ma saaks aru, et grillkana tükid oleks, et siis oleks veits suurem mure, aga noh, see selleks. Lihtsalt ole vait, Mariann. Ole vait… ?

Aga mitte sellest ma ei tahtnud rääkida.

Täna hakkas kuidagi teema teistest lastest ja üks ema kirjutas seal, et tema teeks lapsi ainult siis, kui tal kõik lapsed ühest soost oleks, sest “iga mees tahab poega ja iga naine printsessi”. Ma olin vait ja ei öelnud mitte midagi.

Nali.

Ma pidin kohe kobisema, et minu mees küll ei igatse poja järgi, mille peale vastas ta mulle, et pmst ikkagi IGA MEES TAHAB POEGA, lihtsalt mõni julgeb seda tunnistada ja mõni mitte.

Ma olin nagu eee, ma olen oma mehega sellest rääkinud ja ma ei näe põhjust, et ta peaks varjama ja valetama, kui ta ka tahaks poega. Nagu… mul emakas olemas, tal ka püksis kõik omal kohal, me võiks ju proovida seda poega teha, kui see meil kummalgi mega unistus oleks, aga ei ole ju.

Teate, mis ta vastas v?

WINK.

?

Appppiiii. Ma vihkan seda winki ja see ajas mind lausa hüsteeriasse. Krdi lambiants tuleb mulle ütlema, mida minu mees tahab või ei taha, no allleeaaa.

Ma ei tea tegelt, miks see mind nii närvi ajab, vb selle pärast, et ma olen seda juttu niiii palju kuulnud. Et raudselt me oleme kurvad, et meil poega pole. Ja “vaene Kardo” ja muud sellised kommentaarid. Võeh, nii tobe on selline asi, ausalt. Mõelda vaid, kui meil Martakese asemel oleks mingi lambi Jaak, ei oleks õige ju ?

Ja see ongi beebigruppide kõige vastikum miinus – need naised, kes alati kõige paremini teavad. Teavad täpselt, kuidas on õige kasvatada lapsi, mis neil seljas peab olema, mis temperatuuriga õue viia tohib ja millal ei tohi, mida ema sööma peab ja kuhu ringi laps tuleb panna ja isegi seda nad teavad, mida teiste naiste mehed tahavad või ei taha. Alleeeeeaaaa.

*jaja, ma saan aru, et teadmatus ja esmakordsed emad ja mida kõike veel, aga no paluuuuuuun…

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

89 Comments
  • Joe
    January 25, 2019

    Minu mees ka just alati tahtis tütart ja sai ka oma tütrekese lõpuks 🙂 ma juba raseduse ajal hirmuga môtlesin, et mis siis kui poiss peaks olema 😀

  • Kristiina
    January 25, 2019

    Mu isal on 6 tütart ning ta ütles, et ta ei tahagi teisiti ?
    Tal lapselapsed poisid ja sellest piisab ?

  • Merily
    January 25, 2019

    Ma olen mõnes gigantgrupis ja hoian peast kinni. Lihtsalt.. miks?
    Õnneks on olemas natuke väiksemad ja privaatsed grupid, kuhu imekombel on sattunud vaid normaalsed emad! Nende eest ma olen küll tänulik iga jumala päev 😀
    Mis “mees tahab poega” puutub, siis… Minu mees tahtis väga poega, kui esimest ootasime. Sai tütre 😀 Siis ootasime teist, mina teadsin algusest saati, et on poeg, mees korrutas, et niii tahaks tütart ju. Oli poeg. Kolmas ootus ja me olime mõlemad, et noh, tütar oleks äge (oleks ka Marta nimeks saanud :D), aga poeg on ka ju vahva. Noh, poeg it is 😀 Südames naaaatukene nagu tahaks ikka tütart, aga vahet ju pole, laps on laps. Ja see kommentaar “Teil pole ju vahet kumb kolmas on, sest KOMPLEKT on niikuinii olemas!” Misasjad mu lapsed on? Voodipesud või?

  • K.
    January 25, 2019

    *esmakordne emandus pole vabandus. Sorry not sorry ??‍♀️

  • A
    January 25, 2019

    Hahahah ma olen beebigrupis ja ms isegi ei tea miks õieti sest ma ei loe neid asju sest need emad on sorry aga debiilikud. Ma ei taha kuulata sedagi mida mingi kolme kordne ema mulle kasvatusest rääkima tuõeb nagu jou see on minu laps. Ja teiseks EI kõik mehed ei taha poegasi, me ei teadnud laose sugu ja mu mees rääkis terve raseduse et võiks tüdruk ikka olla. Mõnele mehele meeldib kadvatada ja kaitsta oma väikest tüdrukut mitte ilmtingimatta poega kellega ss jalkat mängida.

    • Mallukas
      January 25, 2019

      Tüdrukutega saab ka jalkat mängida 😀

  • Liina
    January 25, 2019

    A mis sa niinärvi lähed? 😀 Kui inimene nii närvi läheb, siis tundub, et äkki ongi nii. Ma olen ka suht kindel, et iga mees tahab mingil määral poega. Kui mõni mees ütleb, et jumala eest, ainult mitte poega(või tütart) palun ….noh, maitea…veits imelik. Meil ka tütred ja mees väga rahul ja mina ka ning kindlasti ei hakka me sellepärast oma riistu ja emakaid jälle töösse panema(nagu mainisid), et lihtsalt teist sugu last saada. Laps on laps ja laste arv sõltub meil vähemalt muudest asjadest. Mis ei tähenda, et ei võiks mõelda vahel, et poeg oleks ka päris huvitav väljakutse.

    • Mallukas
      January 25, 2019

      Räägi ise sajale inimesele sama juttu ja ära mine närvi 😀 Ega seda sugu ju valida ei saa ja kui öeldakse, et raudselt sa oled oma mehele max pettumuse valmistanud, aga ta ei julge tunnistada seda, siis on ju nõme külll 🙁 Muuseas, Lendet oodates ma lootsin, et on poiss, et saaks Endel nimeks panna 😀

      • Virge
        January 25, 2019

        Haah, me paneme keskmiseks nimeks Endel 😀 Mehe papa nimi 🙂

        • Mallukas
          January 26, 2019

          Niiiii äge!

  • S.
    January 25, 2019

    See inimeste ühte patta panemine on nii tobe. Kindlasti on mehi, kes tahavad poega ja naisi, kes tütart aga kõik ei ole ühesugused ju. Kui mina rasedaks jäin esmakordselt, siis mul oli kamakaks kumma lapse ma saan, peaasi et terve. Sain poja, nüüd pea pooleteise aastase poja kõrval ma ei kujutaks ettegi et mul oleks tema asemel tütar. 😀 Ainult poes ringi käies ja netis riideid vaadates mõtlen, et oleks tütar, oh kui suur valik oleks ilusaid riideid mida talle osta. Mulle tundub, et poistele on see riiete valik veits kehvem ja ühekülgsem. AGA puhtalt riiete pärast ma ju tüdrukut vorpima ei hakka. 😀 Mina olen oma poja emmena küll väga õnnelik ja ei igatse tüdrukut taga. Aga noh, äkki ma pole siis naine 😀

  • C.
    January 25, 2019

    Minu härra on ka nii õnnelik, et meil pisike neiu on. Ennem kui soo teada saime, siis käis ja korrutas ja rääkis minu kõhuga, et ole tüdruk, ole tüdruk. ?
    Vaevalt ta seda teinud oleks, kui ta tegelikult poega oleks soovinud.

    • Mallukas
      January 25, 2019

      ei, hinges ikka soovis poega!! usu mind ??

      • Stina
        January 25, 2019

        ??

  • Kerli
    January 25, 2019

    Tead – loomad poegivad, inimesed saavad lapsi. Laps on laps ja oma vanematele kõige armsam.

  • Laivy
    January 25, 2019

    Hahah..ma ka vihkan beebigruppe, liitusin ühega veel lapseootel, siis kui beebs ära sündis, olin veel paar kuud seal ja nägin oma silmaga, mis toimub ja olin nagu WTF? Kõige rohkem panevad mind imestama need emad, kes küsivad nõu mingi haiguse kohta..et nt teevad pildi lapse pepust, kus on siis kõik intiimsed kehaosad ilusti suurelt näha, postitavad gruppi põhimõtteliselt juba veriseks hautanud taguotsast ja küsivad, et kellel veel olnud, mis tegite? Ja ei, ta pole arsti juurde läinudki, milleks. Ikka gruppis öeldakse ju kohe, et aa see süüfilis ja homme on lõpp või aa, pane kartulitärklist ikka peale ja homme on kõik ok! Vaid paar inimest küsib, kas arst näinud ja siis soovitavad pigem spetsialisti juurde minna.
    Siis tuleb keegi targutama, et issand jumal, su poole aastane sööb viinerit??? Siis keegi postitab, et tema 3 kuune limpsib jäätist ja sellest tehakse lausa postimehes artikkel. Ja alati on gruppis inimene, kes postitab enda lapsest 10000 pilti päevas. Nagu, tsau, me jalutame, mis teised teevad? Tsau, me potil, mis teised teevad? Tsau me magama, mis teised teevad????GOD pliiis..WHY? Ma lahkusin sealt jooksuga jah ?.

    • K.
      January 25, 2019

      Kas see on 2017 beebide grupp?
      Ma olin ka seal ja no halleluuja!!! ?‍♀️

      Igatahes oli minu jaoks viimane piir see artikkel kuskil emmedeklubis, kus kirjutati, et 2017 aastal sündinud beebide emad on kõige õelamad ja ei toeta üksteist. Nagu WTF? Ma küll mingit küsitlust pole täitnus ja arstilt ülbuse diagnoosi ka saanud ?.
      Ja kui ma õigesti mäletan, siis tuli see teema sellest, kuidas üks ema andis oma paari kuusele imikule jäätist ja mida teised pisid kuumaga söövad ?‍♀️?.

  • Jkk
    January 25, 2019

    Alleaaa?Nii lahe väljend:) Ma pole kunagi beebigrupis olnud, sest kui mu laps 14 aastat tagasi sündis, polnud sellist asja. Ainult pereklubi. Ehk kunagi on asja ka sinna gruppi. Kahjuks aga pole seda beebit kuskil , veel. Laseb end juba 4 aastat oodata. Enda seisukohalt, pole mul vahet, kummast soost. Peaasi, et üks beebi oleks siin majas. Vabandust offtopic:)

  • Merka
    January 25, 2019

    Minu mees tahtis ka tütart. Ausalt ? sai ka kaks tk. Ilmselt ei taha poega kuna omal tal kaks venda.

    Lisaks body selga panek – käed jalad ok normaalne oskus õigesse auku panna aga mees suutis mul tütrele body valetpidi selga panna. Juhtisin tähelepanu tal sellele hiljem ja ütles jah et veider oli jah seljas ja raske trukke kinni saada ? tagumiku asetsev riie ju palju pikem ?

  • L
    January 25, 2019

    Meil esimene laps ja tüdruk. Mölemad önnelikud printsessi üle ja teise lapse plaani lähema 7a jooksul pole, aga mees öelnud, et kui teaks kindlalt, et poiss siis teeks kasvöi kohe teise??‍♀️??‍♀️?

  • Naine30
    January 25, 2019

    Sinu jutu peale tuli mulle meelde,kui kunagi üks tuttav inimene (kellel olid pojad) ütles et kui teaks 100% kindlasti et järgmine/järgmised lapsed oleksid ka poisid siis isegi saaks veel lapsi. ? Eitea mis tal tüdrukute vastu! ??Ja tõesti kõik ei taha ainult poegi.Minu isa oli samamoodi tahtnud tüdrukuid ?

  • Krk
    January 25, 2019

    Minu meelest see bodi on naljakas, sest esmakordse vanemana ei pruugi paljudest riietest üldse aru saada 😀 nt beebide magamiskoti oleks mina kottkombe aluskombena kasutanud ja kottkombes oleva pilu kaudu mähkmeid kontrollinud, mis tegelikult on turvahälli rihma-aas. Esimese lapse esimesteks mähkmeteks ostsime ilma pildita valged ökomähkmed ja meil mehega kummalgi polnud aimugi, kas krõpsud käivad ette või taha. Rääkimata kõikidest riietest, mis öösel vahetades on tagurpidi või pahupidi sattunud. Kas ma olen retakas? 😀

    • Mallukas
      January 25, 2019

      hahaha, appi 😀 vb ainult natsa oled, aga samas mina arvasin, et hobused elavad looduses kapjadeta, niiet me oleme kõik vb natsa retakad 😀

      • Stella
        January 25, 2019

        Haha appi ma eile just mõtlesin sellele hobusekabja postitusele kui teeääres hobuseid nägin :DDD

    • Lisette
      January 26, 2019

      Ma ütlen ausalt, et väga retarded näited on tõesti. Beebide magamiskott kottkombe aluskombeks? What the actual f… Mähkmete krõpse ei hakkaks kommenteerimagi. Üks asi on olla esmakordne lapsevanem, need näited on kas ülepingutatud või teil mehega puudub tõesti igasugune loomulik intelligentsus.
      Ma hoian beebigruppidest eemale just selliste kiiksbabuuljade pärast. Ei hiilga ise erilise mõistusega, aga mõne on Issand Jumal ikka täitsa ilma jätnud. Enne lapsesaamist loe mõni selleteemaline raamat või vaata YouTube’is paar harivat videot.

  • Helen
    January 25, 2019

    haha, mina lahkusin ka beebigrupist enne kui beebid ilmale tulid. Meie grupis “nõuti”, et me täidaksime kellegi tobedat google docsi tabelit enda ja lapse andmetega. Päris kindlasti ma kirjutan selliseid asju kellegi lambi tabelisse ? Lisaks sellele said ka vähe vaiksemad naised noomida. Grupis võisid ainult need inimesed olla, kes pidevalt mingit totrust kommenteerisid. Ma lahkusin vabatahtlikult. Pärast oli muidugi veidi kahju, igapäevane meelelahutus kadus ära ?

    • Mallukas
      January 25, 2019

      Need tabelid on jah absurdsed, mitte, et mul oleks kahju kirjutada, kui pikk mu laps on iga kuu, aga no KEDA huvitab selline tabel :D?

    • Anzy
      January 25, 2019

      Las ma arvan, see oli 2018 jaanuari “salajane” grupp ?

    • Helina
      January 26, 2019

      Mina kui hetkel veel lasteta neiu olen mõelnud viimasel ajal, et kui algul suure hurraaga pannakse mõõte jms kirja, et kaua see harilikult kestab. Teoreetiliselt võiks ju kuni lapse 20-seks saamiseni neid mõõte ja asju tabelikesse kirja panna.

  • Triin
    January 25, 2019

    ? ma olen märganud jaa, et sa lähed leili. Ma kunagi läksin ka täiega , aga katsun nüüd ikka tuure maha võtta. Viimane suurem “andmine” oli ka mingis grupis kus oli juttu turvavarustusest ja selle õigest kasutamisest, siis mul ikka kammis ära küll, kui lugesin, et 2,5 sed ja sellised pisid kolivad pepualusele ( ma ei saa seda turvaistmeks nimetada.) Sõda oli nii suur , et mõned jooksid lausa mu emale kaebama ?? Aga nüüd ma võtan vähem sõna – säästan närvirakke.

    • Mallukas
      January 25, 2019

      no ma ÜRITAN mitte minna 😀

  • K
    January 25, 2019

    Minu silmis on see body selle jaoks, et vanem teaks, et tegu on käte ja jalgadega, mitte lällude ja kätudega ? (oleks pidanud ka sell soetama, siis poleks õpetanud lapsele selgeks, et kätu on käsi?)

  • Geidi
    January 25, 2019

    Me kuuleme juba üle nelja aasta “aga kahju, et teine laps kh poiss, tehke ikka kolmas tüdruk. ESITEKS ei soovi me kolmandat ja TEISEKS ma olen niii õnnelik, et mu teine laps on ka poiss. Mul on maailma ägedamad pojad ja ma ei kujutaks end tütre emana ettegi. Ja meil on mehega sama soov – me ei taha rohkem lapsi.
    Elu on ilus just sellisena nagu ta on 😉
    Teised võivad oma arvamuse endale sisse istuda näiteks

  • kris
    January 25, 2019

    Ma vaatasin paar n2dalat tagasi youtubeist videot, kus yks naisterahvas r22kis loo veganist, kes mingil p6hjusel ei saanud enda lapsele rinnapiima anda ja otsustas talle rinnapiimaasendaja (tehtud lehmapiimast) asemel anda kanepi piima. Laps muidugi suri n2lga. Kurb lugu…Ma otsustasin siis kommentaare lugeda ja ootasin mingit hullu veganite materdamist aga tegelikult veganid vaidlesid seal kommentaariumis selle yle, et kas rinnapiim on vegan (paljude arust pole) ja et see naisterahvas oleks pidanud beebile hoopis soja piima andma, siis oleks v6ibolla ellu j22nud. V2ga haige!!!! Ajas mind ka hullult n2rvi!!!

    • K.
      January 25, 2019

      Palun ärge keegi tehke selle idiootse video idiootsete kommentaaride põhjal kõigi veganite üle järeldusi. Absoluutselt iga inimgrupi hulgas on imelikke ja rumalaid inimesi, aga ma kinnitan, et enamus veganeid ei arva, et beebile peaks andma midagi muud kui oma ema rinnapiima. See ongi veganluse üks põhimõtteid, et inimlapsed peaks jooma inimpiima, samamoodi nagu lehmapiim peab jääma sellele kellele see mõeldud on – vasikatele. Keegi ei võta kelleltki teiselt midagi ära. V.a. muidugi erijuhud kui emal pole võimalik last oma piimaga toita ja tuleb mõelda rinnapiimaasendajatele. Ma ise pole veel kunagi näinud ühegi artikli all kommentaariumi, mis poleks saastkommentaaridega üleküllastunud.

  • Kerli
    January 25, 2019

    Koerad-kassid teevad poegi, mehed teevad tütreid.

    • Liisa
      January 25, 2019

      See on ka jälle täiesti haige ütlemine, mitte millegi poolest parem sellest, et iga mees tahab poega ja iga naine printsessi.

    • Te
      January 25, 2019

      Mind ajab närvi just selline kommentaar, nagu whaat? Mu poegade isa on ka MEES!

    • Katre
      January 25, 2019

      See on nagu kõige haigem lause ever.

    • Naine
      January 25, 2019

      Kena. Loodan, et sul hakkas parem. Tegelikult, kui debiilikut rohkem välja lasta, siis on see ütlemine, et loomad poegivad jne. Vabandan ette-taha, kui sarkasmi läbi näinud – netirõõmud, millega kaob grimass, žest, intonatsioon.

  • AP
    January 25, 2019

    Küll on hea, et vanasti polnud ei arvuteid ega hullutavaid foorumeid. Oleme enamus vist ka ilma nihketa ning pole alamõõdulised 🙂

  • E-R
    January 25, 2019

    Pole hullu, tahta ju võib kõike ? Minu isa tahtiski reaalselt poega aga ega ta siis seda ei saanud ja nüüd ei saa ühegi lapselapse näol ka, sest mul on 2 õde ja meil kõigil on 2 tütart ja keegi rohkem lapsi ei plaani ?. Isa võttis isase koera ja tundis ennast paremini ?

  • Mari
    January 25, 2019

    Kust üldse tuleb see, et iga mees tahab poega ja iga naine tütart?
    Nii tobe üldistus. Minul on poeg ja mulle meeldiks kui ka järgmine laps oleks poiss.
    Kui sünnib tüdruk olen ma muidugi väga rõõmus ja armastan ma teda täpselt samapalju kui ka poega.
    Aga lihtsalt see üldistus, et iga naine tahab printsessi… see on tobe.

  • Kadi
    January 25, 2019

    Saan sust aru. Eriti see viimane teema, ma poleks suutnud vastu panna ja seletanud talle veidi, et ta nokuga tegelane ei pruugigi yldse poeg olla, ja veidi veel tegelikkust. Ise selliste peale olengi pannud, et enda omasid kasvatan sooneutraalselt, siis edasi saab koik kobisejad bloki alla panna ja maailm kohe hops ilusam.

  • Nell
    January 25, 2019

    Olen naine ja ei taha “printsessi”, poega tahtsin. Sain ka. Ja kui järgmine laps plaanis siis oleks ülilahe kui ka see tuleks poiss. Mitte, et ma tüdruku puhul kurb oleks aga kui valida saaks siis eelistaks poissi.

  • AS
    January 25, 2019

    Minu mees kardab tütart saada, sest kardab, et ei oska teda kasvatada. Nagu ikka. Tütred antakse issidele ja pojad emmedele. Tütred vajavad issit ja issi suurt armastust ja pojad vajavad emmet samamoodi selleks, et neil tekiks tulevikus eluterve suhe vastassugupoolega. Meil kaks poega, kolmas kõhus, sugu veel ei tea. Eks näis, kes antakse 🙂

    • leelia
      January 28, 2019

      Lapsed antake mõlemale vanemale. ema ja isa vajavad mõlemad – nii pojad kui tütred. et kui mees kõrvalt kaob , siis on tüdrukuga jokk?? jumal küll

  • Virge
    January 25, 2019

    Mind ajab juba sõna “printsess” öökima. Meil suures grupis on neid “printsesse” terve per*e täis tulemas 😀

    Ma üldjuhul suudan õnneks vait olla, veel aga üsna tihti tuleb küll ette olukordi kus tahaks vastu hambaid mõnele tõmmata, sest see jutt mis sealt suust välja tuleb, on dragikoomiline 😀

    Tuleb lihtsalt välja kannatada need “mina küll nii ei tee” naised. Mul siin viimati üks oigas, et tema küll selliseid pilte ei tee ja tema küll endast rasedana pilte üles ei pane. Nagu keegi oleks küsinud kas paneb või ei pane 😀

  • F
    January 25, 2019

    ?Mu emal ka kolm tütart. Isa ei vingunud et poissi tahaks. Laps on laps, ma arvan et ei peaks omama tähtsust kas tegemist tüdruku või poisiga. Põhiline asi millele ema peaks mõtlema on pigem et lapse heaolu tervis jne. . .
    Beebigrupides sõnavõtmine on minujaoks mottetu sest moni ei tee vahet arvamuse avaldamisel ja surumisel. Ürita siis inimestega viisakalt seal facebookis suhelda ?Keep up the good job Mallukas.

  • A.
    January 25, 2019

    Otan oma esimest beebit ja otsustasin ka liituda oma kuu beebide grupiga. Valdav osa enamusi saavad seal juba teist, kolmandat v osegi neljandat korda emaks aga just neil on kõige rohkem muresid ja probleeme ja mingeid hädasid mida jagada. Ei oska mina neile kaasa rääkida ja lihtsalt imestan. Mul on hoopis teised küsimused ja mured. Mul nt tõesti pole õrna aimu, millised on parimad ja mugavaimad bodid ja mitu ja mis suuruses neid vajaksin ja mida veel esmakt osta. Sain siis sõbrannalt ühe natuke vanema artikli nimekirja ja postitasin ka sinna selle, et ehk on kellelgi esmarasedatest veel selline mure, tuli nende mitmekordsete emmedelt äärmiselt ebameeldivaid kommentaare. Nt nimekirjas oli pesukinnas – pesukäsn v kinnas on ju alguses kasvõi niisama vee lödistamiseks ja et laps sellega harjuks aga need mammid pistsid kohe röökima, et julgelt enamus asju nad isegi ei kasutaks ja et millide idioot kukub küll oma vastsündinud last pesukindaga nühkima. Tema oma 3 aastast peseb siiani ainult veega. Peale paari sellist kommentaari kustutasin teema. Üsna ebameeldiv grupp ja mingit nõu v abi pole mina sealt küll lugenud. Liige olen veel heas usus siiani aga postitama kindlasti enam ei hakka?

  • Birgit
    January 25, 2019

    Ja mina olen just mõelnud ja kurvastanud, et ma ühegi beebigrupiga liitunud pole, sest kunagi pole eriti selliseid beebindusjutte vesta saanud kellegagi. Aga nüüd pärast sinu posti ja siinsete kommentaaride lugemist mõistan, et olen end vist sajaga saastast säästnud ?

  • Jansa
    January 25, 2019

    Küsisin just mehe käest, et kui meil oleks tütar tulnud, kas ta oleks siis pettunud. Vastas: Ei, peaasi, et laps terve on.
    Mehel on olemas nii tütar (eelmisest kooselust), kui ka poeg. Minu vaatenurgast armastab ta mõlemat võrdselt, hoiab ja mängib rõõmuga nendega.
    Beebigrupp, kuhu kuulun on väga tore. Kõik on toetavad ja annavad nõu, mitte ei halvusta. Ebameeldivatest postitutest kerin mööda, vahest naeran üksi kõva häälega. Inimesi on igasuguseid. ?

  • täpi
    January 25, 2019

    Kardoga keemiaga jäädki tütreid treima, Orgu sobiks sulle paremini.

    • Merli
      January 26, 2019

      Mida kommentaar? :O

    • Älis
      January 26, 2019

      ?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️

  • J
    January 25, 2019

    Minu mees on oma kahe tütre üle mega õnnelik ja rohkem lapsi ei taha. Aga imelikud need grupid jah. Hea, et mind sinna ei võetud, kuna kohad pidavat täis olema. Sain mingi mega väikese grupi liikmeks ja seal on õnneks kõik ok inimesed 😀 . Aga olen sõbrannalt saanud tema grupi jutte lugeda ja no armas aeg 😀

  • E
    January 25, 2019

    See kommentaar ei ole avaldamiseks, vaid sulle endale infoks – kas tead, et kogu postitus on EKRE reklaami täis? ? kuna sa ise vist ei vali neid reklaame, siis ehk tahad teada…
    Kommentaari võib kustutada.

    • Jane
      January 26, 2019

      Mis sellega on siis?

  • Lilli Triinu
    January 25, 2019

    Üldiselt olen ma sinuga nõus. Mul on kolm poega ja kui viimast oodates mulle käsi õlale pandi ja öeldi “tunnen kaasa” ja “kas sa tõesti tahadki endale kolme poega”, siis ma olin imestunud ja vihane samal ajal. Kolmas laps oli väga oodatud soost olenemata ja ma ei suutnud kellelegi selgeks teha, et ei, ma ei pea saama tütart ja olen oma kolme poisiga väga rahul. Siis ikka öeldi, et tegelikult tahab iga ema endale tütart. Aga mind pani imestama, et ütlesid, et kui Marta asemel oleks “lambi Jaan”, siis see sulle ei sobiks? Kas oma laps saaks olla lambi Jaan? Või kui ta oleks juhuslikult olnud teisest soost, siis ta oleks lamp ja poleks nii oodatust või misasja? ?

  • Helen
    January 25, 2019

    Mul on vist vedanud! Ma olen sellises beebigrupis, kus kõik on toredad, armsad ja toetavad. Kahjuks ainult hästi harva postitatakse. Juhus oli, et üks inimene grupis üritas mingi hetk tüli kiskuda ning ta visati viisakalt välja grupist. ? Tänud postituse eest, nüüd hindan oma beebigruppi veelgi paremini!

  • Kelly
    January 25, 2019

    Mu elukaaslane on alati unistanud tütrest,kuid paraku sai eelmisest suhetest neli poega. Aega läks ja nüüd on meil ühine tütar ja ootame teist,sisimas loodame tüdrukut. See mehed tahavad poegi jutt on küll laus lollus.

  • M
    January 25, 2019

    Mu ämmal on soov, et ma ta pojale poja sünnitaksin….. nagu see oleks minu teha kumb tuleb. Ta ise näeb lapselapsi kaks korda aastas, mu meelest täitsa suva siis ju kummast soost lapsed teda võõrastavad ?

    • Kaja
      January 26, 2019

      Üldse mitte Mallu teemaga seostuv, aga minu ämm jauras 7 aastat, et ikka kaks last PEAB olema. Et, miks meil ikka teist ei ole, talle nii meeldiks. Ja nüüd on meil see teine laps 2,5 aastat vana ning ämm on teda napid 3 korda näinud ? Ja me ei ela nii, et meie vahel oleks sadu kilomeetreid.

  • Novembri beebi emme
    January 25, 2019

    Jaa, eks mindki ajavad paljud postitused ja kommentaarid närvi, ka sinu omad seal samas grupis. A tead, mis ma teen? Loen ära, mõtlen, et pff on lambad, hea, et endal mõistus peas ja liigun edasi.

    Proovi teinekord.

    Ja see poja ja tütre teema. Inimesed omistavad teistele enda soove. Arvatakse, et teised soovivad sama, mis nemad. Ära võta isiklikult.

  • M
    January 26, 2019

    See küll kellegi asi ei ole ennustafa ,mida kellegi mees ihaldab või mitte .
    Mis puutub lapse soo teemasse siis kolme tütre emana on ju raske poissi soovida .Mida pole olnud ,ei oska ka soovida .Kui kunagi pole poja ema olnud siis ei saagi teada ,mis tunne see on jne .
    Mul kaks last ,esimene tütar ja kui teine laps oli tulemas siis lootsin et tuleb ka tütar ,lihtsalt et mul lihtsam oleks ,sest ühe tütre juba olen kasvatanud.Sisimas oli salasoov et oleks poiss aga kuna ma olen ”meestemaailmas ” täielik dumba (poiste mängud ja mänguasjad tundusid kõige igavamad asjad maailmas) .
    Igastahes jutt venib pikale nüüd aga sain poja .See oli hoopis midagi enamat kui ma olid oodanud .See ,miks meestele nende EMA väga tähtis on sai seletuse ,mis on imearmas .Sellist hellust ja kaitsvat käitumist pole ma tütrega kogenud.Selline ema armastus oli mulle veidi võõras ,kuigi tütar ka väga armastab mind .Ta on lihtsalt väikesest peale juba väga iseseisev olnud ,ta saab ilma minuta ka hakkama ?
    Igastahes olen nüüd tänulik et sain selle võimaluse olla poisi ja tütre ema ,see on lahe kogeda kahte erinevat sugu ja erinevaid etappen.

    • Triin
      January 27, 2019

      Samad tunded

  • Liis
    January 26, 2019

    Mnjaaa – Ma olen alati kahtlustanud, et ma ei ole päris selline tavaline naine. Nüüd on see selge! Mina olen üks see hälvik, kes on endale salaja südames, lisaks sellele, et lapsed terved oleks, soovinud poegasid. Noh neid teisi märke on veel, et ma päris normaalne ei ole, aga kõige suurem miinus on vist see, et poegade üle nii rõõmus olen.

  • Gerli
    January 26, 2019

    Jah, täitsa mõistetav on see beebigruppide teema. Tegelikult on mul vist emotsionaalselt keeruline igasugustes gruppides, sest inimesi on seal ikka igast kaarest kokku tulnud, arvamusi palju ning vahest saab nalja, siis tahaks nutta, mõnikord õpetada ja suunata ning teinekord samuti lihtsalt karjuda. Õnneks ma olen vist enamasti selline tšill ja vaatan seda naiste madistamist kõrvalt 😀 Aga mis puutub meeste soovi saada poeg, siis ma kohe üldse ei saa sellest üldistusest aru…et ühe soo esindaja soovib järglasi ka ühest soost või mis? Minu mees peaaegu palvetas, et laps oleks ikka tüdruk, et ta saaks endale ühe printsessi ikka ja kui ultrahelis doktor kinnitas, et ikka plika, siis mees küsis veel mitu korda üle, et oled sa ikka kindel. Lihtsalt meeletu tüdruku saamise soov oli 😀

  • Anet
    January 26, 2019

    “Kõik naised tahavad printsessi” mm ei taha, tahtsin poissi sain poisi ja kui kunagi peaks veel tulema võiks ka poiss olla.
    See issid pojad ja emmed tütred teema on kuidagi naljakas, kus on öeldud emad tütreid tahavad?
    Beebigruppidest, kas mulle tundub või on aprilli beebid 2018 üks kõige normaalsem grupp kuhu ma kunagi kuulunud olen. Pole seal mingit tänitamist, targutamist kõigil lastakse ilma kommentaarideta oma arvamust avaldada. Super naised!

    • Mai
      January 26, 2019

      Kusjuures aprilli beebid 2017 on samamoodi super grupp! Kõik rahulikud ja mõistlikud 🙂

    • M
      January 27, 2019

      Ma ka aprillikate 2018 grupis ja no täiesti normaalne seltskond on ?

  • Lisbet
    January 26, 2019

    Ühes beebigrupis saadeti ühele emale lastekaitse uksetaha,sest lapsel olid pidevalt mingid lõõbed ja ta küsis teistelt nõu 😀 Nagu täitsa päriselt. Pärast tulu sealt ainult roppu sõimu 😀

  • Ege
    January 26, 2019

    Ma pakun et need on need samad mehed kes surevad nälga kui naist 3 päeva kodus ei ole, et vaheta mähkmeid sest nad “lihtsalt hakkavad oksele selle lõhna peale”, ei pese pesu sest nad ei oska masinat käima panna jms. Õnneks minu oma saab kõige eelnevaga ise hakkama, nüüd kolmandat beebit oodates küsisin et kas ta tahaks pigem poissi (kuna 2 tüdrukut juba on). Vastas et ega ta meie tütreid vähem kalale kaasa võtma ei hakka ja tal ausalt öeldes täiesti ükskõik. Tahtsime last ja tegime lapse, mitte tahtsime konkreetset sugu ja kui tuleks keegi teine (pole isegi 50/50, tõenäosus poiss saada on väihem kui 50%) siis oleks pettunud või? Naeruväärne. Ja ma natuke arvan et sellistel meestel on kodus “abielunaisel pole kohane üksi väljas käia” naised, kes kõik kodused tööd ja lastega seonduva ise ära teevad sest nagu üks blogija naeris natuke aega tagasi – rusika ja pliidi vahel on piisavalt ruumi.

  • Liisu
    January 26, 2019

    Ma arvan et ma olen palju elutervem inimene et iialgi pole ühtegi beebigruppi kuulunud ja nendest teadlikult eemale hoidnud ?

  • Helena
    January 26, 2019

    Sama siin, teadlikult pole liitunud ühegi grupiga. Pole isegi pähe tulnud, et võiks liituda. Miks? Kui enda loogika veab alt, siis google.com on parim nõuandja iga küsimuse korral. Sellel teel leiab kindlad vastused küsimustele, mitte et keegi Maiu kuskil midagi arvab. ? Ja kui midagi arusaamatuks, siis küsin arstilt. Päriselt, tule ära sealt grupist, ära ärrita ennast ?

  • A.
    January 26, 2019

    Tüdrukute vanemad siin kommenteerivad, et ei kujuta end poiste vanemana ettegi, ei oskaks nendega midagi peale hakata jms. Noh.. peale kahte poissi võin minagi öelda, et ei oskakski vist tüdrukutega midagi teha. Muidugi on see tobe arvamus, sest kui see poiss või tüdruk neil oleks (või tulema peaks), küll kõik siis oskama saaksid. Sest varianti nagu polegi ju 😀
    Ah see sooteema ajab mind nii marru. Mul ka paar tuttavat sellist, kes muudkiu käivad ja ketravad, et raudselt mul nüüd tlueb tüdruk. Ma ei teagi, miks peaks. Nende rõõmuks ja rahuloluks või milleks? Üks käib ja usutleb muudkui et kumba ma ikka eelistan. Justnagu see käikski eelistuste põhiselt, eksju.. Ütlesin, et kui palju veel pinnivad, siis ei avaldagi sugu, panen lapsele sooneutraalse nime ja riietan ka sooneutraalselt, nii et nad alles kunagi hiljem saavad aru, kummaga on tegu.
    Päris ausalt on mul üks kõik, sest laps on perre oodatud, kuna üks liige nagu oli veel kambast puudu, eksju, seejuures on meil üsna ükskõik, kas poiss või tüdruk. Isegi raseduse tuvastamisel jooksis mul juhe kokku, kui arst küsis eelmise sünnituse kohta, et kes sündis. Nagu mismõttes kes sündis??? Laps sündis 😀 😀 Või keda tema mõtleb? Eeslit või ahvi või rotti või.. Kuni ta mu hämmingust välja aitas ja täpsustas küsimust – kas poiss või tüdruk. 😀

  • A.
    January 26, 2019

    Beebigruppides ei viitsi jah enam väga sõna võtta. Kunagi esimese raseduse ajal ja esimese lapsega oli isegi huvitav ja põnev teiste kohta jälgida, kaasa elada jms. Nüüd pole selle jaoks isegi väga aega. Oma beebi kuu grupis ma siiski tiksun, aga suhteliselt passiivselt, vahel poole silmaga jälgin, mis mured kellelgi on, lõpupoole äge näha, kuidas kõik järjest pudenema hakkavad jms.. Sealt edasi ammendub see asi ära mu meelest 😀 Ja kui beebid käes, siis hakkab pihta see pidev võrdlemine, kiitlemine, kui üliarenenud laps kellelgi on jne. Jura, mida pole lihtsalt ellu vaja.

  • Triinu
    January 26, 2019

    Aga minul on hea meel, et sellised beebigrupid loodud on. Nii mõnigi põnn on tänu sellele ellu jäänud vaatamata …
    Ühesõnaga sattusin ka kunagi ühte sellisesse gruppi ja seal üks ema otsustas oma kahe kuust poe mahladega toitma hakata. Ei tahtvat rinda võtta. Küsis grupilt kes veel niiviisi teevad. See jooksis uudistest ka läbi.
    Õnneks tänu postitusele saabus kiirelt abi ja laps sai tagasi piimatoidule.

    • Kk
      January 27, 2019

      Päris jube 🙁
      Sellise asjaga meenub alati kui palju vaeva tuleb näha, et autoload saada aga lapse saamisega ei ole mingit koolitust 🙁 ja perekooli loengusse läheb ka kindlasti inimene, kes nagunii juba biiti jagab, mitte see kellel seda vaja oleks

    • Kats
      January 27, 2019

      Tõesti! On ka jäänud mulje, et krt kuidas nii loll on osanud üldse lapse teha :p vabandust! Aga nii on lihtsalt-Issanda loomaaed on kirju!
      Olen olnud nüüdseks kahes erinevad beebigrupis ja no mitu korda olen plaaninud end sealt eemaldada, aga siis mõtlen jàlle, et äkki kunagi midagi vaja sealt 🙂 aga esiteks mulle tundub, et enamustel on elu nii igav, et iga krdi asja pannakse sinna ja teised need ülejäänud on lihtsalt nii lollid!
      Samas ma ise ka ei saa vist päris õige olla, et siiski veel lahkunud sealt ei ole!
      Õnneks! Suudan end veel tagasi hoida ja vaikides seda lollust taluda :p

  • Birx
    January 26, 2019

    Igasugustest facebooki gruppidest hoian ma suure kaarega eemale 😀 Ma olen mitmest lahkunud kuna ma ikka ei suuda seda arvamuste “mitmekesisust” ära taluda ja ma parem säästan enda närvirakke, ja just taolisi arvamusi mida tahetakse teistele peale suruda ja viimse tõena kuulutada. Ma olen sinuga nõus, et igasugune sugude eelistus on täielik absurd. Ma olen jällegi kuulnud hoopis vastupidist väidet, et naised tahavad poegi ja isad tütreid, aga noh see gruppi targutis arvab ju jälle teistpidi. Endal veel lapsi pole, aga kui see laste saamise aeg kätte jõuab siis soo osas küll täiesti ükskõik endal, peaasi et laps oleks terve. Pole üldse mõtet et kumb sugu olla võiks ja no see et ma hakkan enda tütrest mõtlema kui mingist printsessist siis see on veel absurdsem 😀 Mis kuradi printsess. Lugegu vähem muinasjutte. Printsessidel on tihtipeale ikka suht närune elu ja no seda enda tütrele küll ei tahaks. Rääkides aga enda mehest siis tema ISE täiesti mainis kohe suht alguses ära, et ta tahaks täiega tütart. Tahaks täiega kaitsta enda tütart ja enda tiiva all hoida, minus korraks hakkas muidugi feminist tööle, aga samas oli see päris armas ka kuidas mees unistab tütrest ja mis mul selle vastu saakski olla kui ta tahab enda tütrele isalõvi olla. Ma tõesti ei tea kus kinnises maailmas need inimesed elavad kes ainult stereotüüpide järgi kõigi inimeste elu ja mõtteid paika panevad. Inimesed on erinevad, soovid on erinevad ja üllatav et on inimesi kes sellest aru ei saa.

  • Sissu
    January 26, 2019

    Ei no mis seal mõistatada miks sa närvi läksid – sest tegelikult ju ongi nii ja tahate täiega poega ja sellepärast siin teine ja kolmas laps tulnud ongi ??
    Üldiselt, You can’t win – on sul tütred, siis raudselt mees tahab poega. On pojad, siis emmel on vaja printsessi (also vihkan kui lapsi kutsutakse printsideks-printsessideks). On mõlemast soost lapsed – komplekt koos! For the love of God kui ma seda komplekti juttu veelkord kuulen…
    Seesama on ka suhtega, kui sebite, on jutt et millal kokku kolite. Kui kooselu, siis millal kihlus..siis juba abielu. Jõuad pulmad ära pidada – millal siis perelisa tulema hakkab. Jõuad vaevu lapse välja pressida kui haiglas juba küsitakse, et millal teine laps siis plaanis. Oo sorri, just siin lõpetasin selle esimesega, et vb ei hakkagi siin sünnitusmajas kohe amelema, missest et voodeid palju ja oled justkui hotellis..
    Lihtsalt – ühest kõrvast sisse, naeratus, teisest kõrvast välja ??

    • K.
      January 26, 2019

      Ära räägi. Mul endal on “komplekt koos” . Ühe korra veel kuulen seda lauset, oksendan ma sellele inimesele sussi sisse.
      Mul esimene on tüdruk ja KÕIK Asjad olid roosad. KÕIK! Kuuldes, et tule poiss, jäin ma tummaks. Kasvasin ka õega ja isa mul elus pold, seega ma ei kujutanud ette ka väikest poissi enda elus.
      Aga see komplekti jutt hakkas pihta kohe kui kui ei et teine laps teisest soost on kui esimene.
      Nüüd tahaks ka kolmandat ja ma ausalt ei oskaks soovida kas ühte v teost. Tahan kaksikuid hoopis ja poissi-tüdrukut ????

    • Evelin
      January 27, 2019

      Mul üks sõber hakkas sellistelt inimestelt ühel hetkel küsima, et sa juba päris vana, millal ära siis plaanid surra, tahaks matustele tulla.

  • Gelly
    January 26, 2019

    Mul on kolm last, Sinu lastega täpselt samas vanuses, ainuke vahe on see, et tütarde asemel on mind poistega õnnistatud. Ütleme nii, et ikka enamus (k.a. võhivõõrad) on minult täiesti siiralt küsinud küsimusi stiilis “ ütle nüüd ikka päris ausalt, tegelt oled sa ju kindlasti kurb, et sul tütart pole”. Kui kolmandat poega ootasin, siis osad isegi patsutasid õlale, panid pea viltu, tegid näo nagu keegi oleks ära surnud ja laususid “no siis tuleb ikka neljandat korda ka proovida, ehk ikka tuleb tüdruk ka”. Nagu mu kaks viimast last oleks ainult tänu sellele siin ilmas, et me tegelt salaja lootsime ikka tütre meisterdamisega hakkama saada 😀
    Nüüd on meil neljanda lapse soov ka plaanis, kuid salamisi loodan, et võiks ikka poiss tulla, muidu kurat arvavadki, et ma suurest hingevalust proovisin niikaua kuni tütreõnn meie perele naeratas 😀

    • Lilli Triinu
      January 29, 2019

      Nagu ma ise oleks kirjutanud ??

  • K
    January 27, 2019

    Ootan postitust, kus räägid võistlusest Orguga!

  • KaTr
    January 28, 2019

    Mulle tundub, et neid soo teemasid võtavadki südamesse need, kel ühest soost lapsed. Nii lugeja/kuulajana kui ka ütlejana. Kuna lapse sugu ju muuta ei saa siis normaalne inimene elu sees ei ütle, et mu elu on kurb ilma poja/tütreta. Lisaks ei oskagi inimene ju tahta, mida tal pole. Mul poeg sündis, ei tulnud pähegi, et äkki ikka oleks pidanud tüdruk olema. Tütre sain siis esmalt mõtlesin, et mis ma temaga nüüd peale hakkan.? Lihtsalt olin poisiga seni harjunud.
    See ei tähenda, et ühte või teist eelistanud.
    Nüüd kui mõlemad olemas siis mul küll täitsa savi, mis soost on. Laps on laps, kasvatamisel oma iseärasused mõlemaga. Varsti saan kolmanda lapse (poiss). Tema osas mees küll ütles, et võiks poiss olla (aga mitte toonis, et “tüdruk on siis topime tagasi”?).

    Ma õnneks sattunud normaalsetesse gruppidesse lastega seoses. Ei ole midagi ekstreemset olnud. Raseduse ajal soo teada saamise hetkedel ikka on olnud pettumusi “vale” soo osas aga raseduse kulgedes enamikel kaob.
    Tutvuskonnas on üks kummaline paarike kellelt on küll kuulda olnud naljakaid kommentaare laste soo osas, neil endal mõlemast soost lapsed olemas. Viimati ühtesid ühele beebit ootavale paarile a la ” Hea, et te poega ei saa, teie iseloom on selline, mis sobib vaid tütre kasvatamiseks”. No mida…

  • Mats
    January 28, 2019

    Hei
    Suva koht kuhu sellest kirjutada aga viimaselajal on nii et mobiilis ei uuenda su blogi. See on hetkel mobiilivaates viimane postitus kuigi ma just enne lugesin arvutist su uuemaid postitusi ka. Nii on tükk aega juba ja mitte ainult mul vaid mu sõbrannadel ka. Ma ei tea kas mobiilivaates vs arvutis saab blogi uuendamise osas mingeid erisusi olla? Kui jah siis IT-mees võiks sul ehk üle vaadata selle 🙂