koduvägivald

Igal hommikul ärkan ma selle peale, et mind pekstakse väikeste jalgadega kõhtu, samal ajal mind näost küünistades ja “ÄÄÄÄÄ” öeldes. Jah, ta isegi ei nuta, vaid nagu rõhutab “ÄÄÄÄ- aidake, ma ei taha enam magada!”.

Kui ma kargu alla ajan, siis lõppeb ka peks, kuniks hommikune hea tuju mööda läheb ja hakkab uus peksulaine. Mari vehib ja rabeleb. “Ei taha süüa! Ok, ok…tegelikult kolmeks sekundiks tahan ja siis jälle EI TAHAA SÜÜÜAA!”.

Topin oma moneymakersid särgi sisse tagasi, kui Mari hakkab hüsteeriliselt, suu lahti rabelema. “Kus see söök jäi? Ma ju TAHAAN!”.

Tule mulle jumal appi. Annan uuesti süüa. Aga tegelikult Mari ei taha süüa. Ta tahab mu tissi küünistada.

Üldse sööb Mari viimastel päevadel iga tunni aja tagant ja muudkui joriseb. Ma tahtsin täna talle kass Kalevi õmmelda, aga siis meenus, et mul on vaja ju raamatut kirjutada! Ja ikka ma tulin blogisse hädaldama, et Maril miskit viga. Ehk on see piima juurde tellimise aeg, kes teab. Võib-olla jaburdab niisama.

Aga ok, hakkan raamatut kirjutama.

20131221_195704-300x225-6111306

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

9 Comments
  • laura
    January 5, 2014

    Minu poiss lärmab ka iga tund ja nôuab süüa siis on närvis, et see tiss nii “in his face” on ja siis jälle nôuab… masendav on see, et tsirkus käib juba nädala ja öösiti 😀

  • T
    January 5, 2014

    meil oli tissistreik kui laps oli 3 või 4 kuune vb isegi 5 , … tahtis süüa , aga nii kui tissi nägi pistis karjuma … ilge trall käis selle söömise pärst. 🙁

  • Liisa
    January 5, 2014

    Meie beebil sama mure, ma juba vahepeal loobusin sellest tissi pakkumisest ja andsin rpa-d juurde- seda võttis hea meelega, aga nüüd jälle on streikimine mõneks ajaks järele jäänud . Kuigi muidug ei soovitata juurde anda. Perekooli foorumist sain nõustaja käest sellise vastuse :

    On olemas üks kindel näitaja selle kohta, kas laps saab piisavalt piima- see on lapse kaaluiive. Kaaluiive peab olema vähemalt 500g kuu kohta (kõigi kuude iibed kokku jagatakse elukuude arvuga).
    Kõik muu, mis emale ühel või teisel hetkel tundub, on aga eksitav. Imetades ei kulge kõik päevad ühteviisi hästi, tuleb ette ka tagasilööke. Rinnast keeldumise põhjuseks võib olla kasvõi algav nohu või sügelevad igemed (ka juba 2-3-kuusel lapsel). 3-4-kuused lapsed muudavad tihti oma senist käitumist- mõni hakkab tihti ärkama, mõni väga lühidalt sööma, teine jälle vastupidi- rinnal rippuma tundide kaupa või pikki toiduvahesid pidama. Kõik need hädad mööduvad, kui mitte anda piimasegu. Piimasegu andes aga hakkab laps kiiresti eelistama pudelit ja imetamine lõpeb, ehkki emal sellist kavatsust ei olnud. Mitte ilmaasjata ei nimetata 3.-4. elukuud imetamise proovikiviks. Kõige rohkem pudelile üleminekuid toimub just siis.

    Jätka imetamist ja ära rohkem piimasegu anna- võta aeg maha ja ole lapse päralt. Varsti saad vaadata tagasi raskele ajale juba kogemuse võrra targemana.

  • Katre
    January 5, 2014

    3-4 kuu vanuselt peaks väike tissistreik või tellimisaeg olema jah. Me just käisime arstil ja oli kõvasti vähem juurde tulnd kui varasematel kuudel, aga ikkagi normis. Asi selles, et laps sööb samapalju nagu siiani söönud on, aga on aktiivsemaks muutunud ja kulutab oma sõrmeimemise ja pööramisüritustega palju rohkem ära ka. Seepärast siis tellivadki niiöelda juurde ja tahavad tihedamini. 🙂

  • Kadri-Leen
    January 5, 2014

    Vb on piim võõra maitsega….joo ploomimahla teeb piima magusaks …nagu räägitakse….meie oleme juba lisatoidu peal kuna piim jäi lahjaks….nüüd asi palju rahulikum..lapsel kõht täis ja hea olla…rinda saab ikka aga muud putru lihtsalt juurde mingit rpa-d ei anna ainult kartul-porgand kõrvits vms võttis ilusti omaks ja seedesüsteem toimib ilusti.

  • Kadri-Leen
    January 5, 2014

    Meie läksime lisatoidule üle kuna just kaaluiive oli see mis näitas et toitu jääb puudu…

  • M
    January 5, 2014

    Märk sellest, et liiga palju su blogi loen oli täna minu unenägu. Ma nägin, et tulin teile külla. Teil oli mingi pidu seal ja mõned teie tuttavad ja blogilugejad.
    Sa tegelesid lapsega ja ta lihtsalt kukkus sul sülest põrandale. Sa olid jumala rahulik. Siis ma ütlesin selle peale, et sul on sama aeglane reakstioon nagu mõnel vanamutil ja sa hakkasid naerma selle peale 😀
    Siis ma tahtsin juua võtta ja lõhkusin teie kraani ära, vesi ei jäänud enam seisma ja prügikasti ma ka ei leidnud. Tahtsin nätsu ära visata, siis Kardo ütles et anna minu kätte ja viskas selle lihtsalt kuskile köögi nurka maha. Ühesõnaga suht hull unenägu oli 😀
    Imelik on unes näha kedagi keda sa päriselus kohanud reaalselt ei ole 🙂

    • Mallukas
      January 5, 2014

      haha, täiesti reaalne värk ju 😀 ma pidevalt viskan asju maha – last veel siiani mitte 😀

  • emme
    January 5, 2014

    Meil oli sama jama, tihti tahtis rinda ja kui sai siis virises ja mis tuli välja kui läksime arsti juurde olime väga vähe juurde võtnud nii,et hoidsin oma last nälgas nüüd sööme pudelist lisaks 😛