mehed, naised ja romantika

Ma arvan, et praeguseks on kõik naised maailmas mõistnud, et meie ja meeste jaoks on romantika kaks väga erinevat asja. Mida mõtlevad naised romantika all? Eks ikka mullivanni, roosiõisi, küünlaid, veini või shampat, öö läbi oma elusaladuste jagamist ja muud sellist lääget, mis sind vallalisena oksele ajab.

Mida mõtlevad mehed romantika all? See on midagi, mida tuleb teha, et naine kätte tahaks anda. Sellesuhtes on see ikkagi tubli, kui mees üritab vähemalt enda meelest romantikat teha, aga see on tavaliselt nii läbinähtav. Iga põlema süüdatud küünal kriiskab sulle näkku: “MA TAHAN SU PALJAKS VÕTTA!”.

Sõbranna just rääkis seiga, kuidas ta astus elutuppa, peika oli toa küünlaid põlema süüdanud ja oli ilgelt romantiline. Läks siis vanainimeste asjaks ja peale seda puhus mees tuima näoga küünlad ära.

tumblr_mfe1p1hvan1rrvlgco2_400-1440781

Ma ei ütle, et üks korralik keretäis keppi ühe romantikaga käsikäes käia ei võiks, aga miskipärast on see lihtsalt nii, et meeste romantikatsed annavad umbes sama tulemuse, kui seinale riputatud poster: “I WANNA DO YOU!”.

Mulle tundub, et kui naine paneb kodus põlema küünlad ja avab pudeli veini, siis see ütleb nagu väga tugevasti just, et ma armastan sind nii väga, et ma pingutan. Aga kui mees seda teeb, siis see nagu ütleks, et “I love your vagina!” Kuigi tegelikult nemad ka ju pingutavad, eksole.

Aga mis seal ikka, vähemalt mees pingutab, mitte ei ürita lihtsalt teleka ees vaikselt kätt püksi ajada. Või kui nüüd siin ekstreemustesse minna, siis vähemalt üldse mees tunneb veel huvi, pärast igasuguste laste enda seest välja pressimist.

Kallid sõbrad, kuidas teie mehed romantika tegemisega hakkama saavad?

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

31 Comments
  • Andra
    January 13, 2014

    Mis see romantika veel on?

  • Marilyn :)
    January 13, 2014

    Üldiselt ma pole väga Romantikat taga ajab inimene aga kui mees tuleb töölt ja ajab mu ülesse, kui ma diivanil hambad laiali ja perse püsti magan peale tööpäeva ning ütleb, et lähem vanalinna jalutama – siis noh see oli küll Romantiline ja peale kauba suurem üllatus kui mis tahes kallis kingitus 🙂

    Kui ma sünnipäevaks või naistepäevaks lilli tahan siis tuleb mul üldiselt ikka nädal aega varem meeldetuletada, et mõni tähtis päev tulekul 🙂 Kuid kui ta näiteks tuli reede hommikul öisest vahetuses lillekimbuga mis oli pool meetrit kõrge ja 35 cm lai – vot seeee oli alles üllatus, nii, et ma passisin suu ammuli ainult otsa talle 😉

    • Mallukas
      January 13, 2014

      Kardo peaks vist hulluks läinud olema, kui ta mind jalutama kutsuks. Ma küsiks vist kohe vastu, et mida ma sulle halba teind olen, et sa mind JALUTAMA kõnnid. Ma ei ole kunagi jalutamise poindist aru saanud 🙁

      • SV
        January 13, 2014

        Ilmselgelt viib Mallukat jalutamise teema endast välja: “… mind jalutama kõnnid” 😀 😀 😀

        Mulle aeg-ajalt tehakse kingitusi (on see romantiline v?) Aga ega see ei tähenda, et ma kohe teda kargama kipuks selle peale 😀

        Praegu, pärast sünnitamist ja päevad läbi lapsega tegelemist, on küll selline tunne, et mind ikka peab meeleollu viima… a’la alustaks massaažist vms (ta miski pärast pole ära tabanud, et see on hea nipp 😀 ). Tema aga arvab, et: “Seksime nüüd v?” on piisav 😀
        Ja nii me siis ei seksi… ja romantikat ka pole 😀

  • Kadri
    January 13, 2014

    Minu mees tuli mulle üks suvi külla ette teatamata (Kanadast). Jõudis öösel, läks mu vanaema juurde, ehmatas ta kaameks, käskis vanaemal mulle helistada (vanaema muidugi keelt ei mõista). Kui vanaema mulle helistas ära ehmatanud häälega ja ütles, et kuule, Kadri, sulle on külaline, siis ma olin täiesti kindel, et mingi purjus sõber on sinna vanaema tüütama läinud, hing kargas juba täis. Aga kuna vanaema ei saanud mu mehest midagi aru, siis andis ikka telefoni talle üle ja rikkus tema suure üllatuse. Kuigi tegelikult ei rikkunud, sest see oli ikkagi minu jaoks suur asi. Sõitsin siis öösel vanaema juurde talle järgi. Kuigi mees ise seda ei taha tunnistada, oli see ikkagi kõige romantilisem asi, mida ta teinud on. Lilli ja küünlaid ma hinnata ei oska ja neid mulle ei pakuta ka. Selline läägem romantika paneb mind pigem piinlikku olukorda. Sellepärast on mul hea meel, et mulle abieluettepanek kraanikausi ääres tehti, kui mul käed nõude pesemisest vahused olid. Anti karp ja öeldi “see on sulle” 🙂 Minu mees <3

  • Kätlin
    January 13, 2014

    Ma olen vist imelik. Mulle ei istu mitte mingisugune naiselik romantika teema.
    Ma ütleks, et minujaoks need lilled, küünlad jne.. on liiga ära nämmutand end. Lilli on toodud, pistan vaasi, sinna nad jäävadki lihtsalt niisama. On tehtud igast imetrikke, aga no ei avalda muljet.. Ühesõnaga ei näe asjal pointi.

    Minu romantika on vähe kiiksuga vist.:D Näiteks tehti üllatus ja viidi mind Soome Ameerika klassikaautode näitusele. MA olin nagu väike laps kommipoes.:D Vot see on minujaoks romantika, kui mees suudab minu hobidele ja maitsetele vastavat üllatust teha.

  • Mann
    January 13, 2014

    Mul on just mehel see romantikageen. Jalutuskäigud, mõnusad õhtusöögid, armsad kirjakesed ja postkaardid reisidelt jne meeldivad mulle ka, aga vahel ma pean ikka käratama, et aitab nüüd, ma enam ei jõua kallistada ja musitada. Või see, kuidas ta udustele akendele või lumme või liiva sisse südamekesi teeb. Mõnikord on armas, vahel viskab üle 😀 Õnneks ei ole ta päris kogu aeg selline, vahel piirdub romantika ka sõnaga “kepime?”. Ühesõnaga vaheldust on ja mulle see sobib.

  • K
    January 13, 2014

    Ma olen mees vist järelikult.. Mind väga küünlad ei huvita ning vannis käia ei meeldi. Tihtipeale me mehega lihtsalt ‘ajame üksteisele kätt püksi’ ja noh, siis järgneb ikka seks. Eelmängu meil ka ei ole, sest ma lihtsalt ei vaja ega taha sellist asja. Samas, kui me ikka kusagile romantilisse kohta jalutama läheme või kui ta mulle lilli toob, siis on mul ikka hea meel, aga sellele tihtipeale ei järgne seks.

  • Sookiva
    January 13, 2014

    Noh, ükskord tõi minu elukaaslane mulle pärast 4-aastast kooselu lambist kimbu roose. Tavaliselt tõi ta ainult tähtpäevadel (sünnipäev, naistepäev jne). Arvata võib, et ma olin sellest kimbust jahmunud ja minu esimene reaktsioon oli: “Millega sa nüüd hakkama oled saanud?!?”. Nii et tema suurepärane romantiline ponnistus läks lihtsalt luhta. Selle asemel, et lillede üle õnnelik olla, juurdlesin selle üle, miks ta need ometi tõi 😀 Ja muidugi ütles ta pärast sellist reaktsiooni, et see on viimane kord, kui ta mulle niisama heast tahtest lilli toob 😀

  • Kadi
    January 13, 2014

    Me ka pole romantikud, pigem teeme koos oma lolle nalju. Komme ja lilli toob siis kui on midagi korda saatnud või kui mul sünnipäev. Nt kui spaas käisime siis oli meil romantikapakett kahele koos mullivanni, veini ja puuviljadega ja mida tegime meie? Panime pudeli ja puuviljad hinge alla ja hakkasime mullivanniga mängima 😀 noh eks asi sai ikka teada millega otsa, aga mingit eelmängu asjale polnud, vaatasime vaid kella, et peama vanni vabaks tegema, hüppasime välja ja ajasime asja ära ning läksime tuppa siidrit jooma 😀

  • meow
    January 13, 2014

    Mind ei ajanud mullivann, roosiõied ja küünlad mitte ainult vallalisena öökima, vaid ka praegu suhtes olles 😀 kõige mõnusam romantika on minu jaoks need suveõhtud, kus mererannal põleb lõke, meri ise on vaikne kui haud, taevas mõned üksikud tähed :)) teeme päris palju selliseid “üritusi” koos suviti, kuna armastame ka loodust ja telkimist. Oehh, kuidas ma igatsen suve. Eks ole neid küünlaid ja roosiõisi ka proovitud, aga no tõesti, see on feik. Pigem eelistan, et mees teeb mulle mõnusa õhtusöögi, otsib välja hea punase veini ja minu lemmikplaadi. No näiteks :))

  • Sandra
    January 13, 2014

    Eehh, romantika on üks tore asi. Siinseid kommentaare lugedes tunbub, et ma olen kuskilt eelmisest sajandist pärit mutt või mingi lihtsalt imelike, aga ma lihtsalt armastan romantikat. Roosid ja küünlad ja šampus on otse kümnesse. Õnneks on ka mu elukaaslane mehe kohta küllaltki romantiline. Abieluettepanek oli korraldatud niiviisi, et sõitsime minu teadmata Taevaskotta, sest ma pidin seotud silmadega istuma ja mul polnud õrna aimugi, kuhu me lähme. Kohalejõudes käsutati mind auto taha ja piiluda ei tohtinud. Järgnes tükk aega kohmitsemist autos ja siis jalutasime Taevaskojas ringi. Kõik oli nagu tavaline suvealguse jalutamine looduses, ma ei aimanud midagi. Ja kui siis Emalätte juurde jõudsime, langes härra otse allika kõrval koopasuu ees ühele põlvele, võlus ei tea kust välja kihlasõrmuse ja küsis, kas ma olen nõus tema naiseks saama. Koht ja ajastus ja kõik oli nii ideaalne ja ilus ja romantiline. Ja kui me siis auto juurde jõudsime ükskord, leidsin ma oma istmelt suure kimbu punaseid roose ja šampuse. Seda ta enne seal kohmitseski. 😀 Šampus oli soe, aga mis siis.
    Või siis järgmine kuu, kui meil sai 5 kuud koos olnud, oli ta broneerinud sealsamas kohvikus sellesama laua, kus toimus meie esimene kohting. Muidugi ei puudnud ka punane roos ja punane küünal. Oi see oli romantiline ja kaunis.
    Ülehomme saab meil aasta koosoldud, ma ootan juba ammu, mis üllatus tal mulle varuks on, sest kunagi detsembris ta juba ütles, et 15. jaanuar läheneb, peab mõtlema, mis siis teeme… 😛
    Ja näiteks, kui meil sai 10 kuud koosoldud, siis tegin mina talle spaa üllatuse ja printisin ilukirjas punasele paberile välja ühe armastusluuletuse, mis meiele hästi sobib ja lõikasin südamekujuliseks ja panin talle läpaka vahele, et kui arvuti lahti teeb, siis leiab. Mehele nii meeldis, kui küsisin, mis teen, kas viskan minema või tahad alles hoida, siis käskis magamistuppa seinale panna, kus meil veel üht-teist ripub. Iseenesest ju lääge ja imal, aga ma ei tea, nii armas ja meile meeldib. Just sellised pisikesed žestid, mis ütlevad, et ma armastan sind. Selleks ei pea ju voodisse ronima, armastus algab peast aja südamest, voodi on selle osa.

    • Liisa
      January 14, 2014

      Kui koos on oldud alla aasta, pole sellistes žestides ja käitumises midagi kummalist.

    • K
      January 14, 2014

      Ma ei taha küüniline olla, aga ikka väga julge samm on peale 4 kuud koosolemist abieluettepanek teha.

  • Maris
    January 13, 2014

    Ma ei ole paadunud romantik, aga vahepeal lihtsalt tahaks natuke 😀 Üheks romantilisemaks kingituseks pean ma selle aasta jõulukinki, mis koosnes minu kahest pisikesest salasoovist, millest ma polnud talle rääkinud, aga ta oli ikkagi suutnud välja nuhkida. Tõmbas pisarad lahti, kui paki avasin 😀 Aga mul on mehega vedanud, sest ta tõesti toob mulle lambi aegadel lilli, šokolaadi vms, sest ta on aru saanud, et sellised pisikesed üllatused muudavad tuju paremaks. 🙂 Ja ega ma siis halvem pole, lihtsalt meestega on veidike kergem. Kui teda ootab külm õlle külmikus, mille sina oled ostnud, siis lähevad neil silmad suureks nagu kutsikal – tõsiselt ka mulle ?

  • enka
    January 13, 2014

    Ehk on mul see romantikasoon umbe läinud või siis on mul juba nii suur romantikavajadus sest mulle tundub iga hetk ilma lasteta romantiline- kui siin keegi oskab lastega romantikat teha- andke minna aga mina ei oska. Ma armastan meeletult oma tütreid aga koos nendega- bad romance.. Aa tegelikult tahtsin tulla abikaasa “huvitava” kingivaliku juurde. Oleme olnud koos 5 aastat ja selle aja jooksul on ta suutnud mind päris mitmeid kordi oma kinkidega üllatada. Esimene sõbrapäev sain ma prügikasti mille sees oli pehme süda- pean mainima, et kord ütlesin talle, et oleks vaja uut prügikasti…et ma seda valentinipäeval saama peaks… no selle jätsin ütlemata…Kui ma siis talle lollakalt otsa vaatasin prügikasti peaaegu, et kohe kohe pähe kinni löömas vaatas tema mulle nii hellalt ja armsalt otsa ja ütles- nii kui seda prügikasti nägin oli sel sinu nimi peal… WHAT THE F…! Ok, sai selle andeks ja nüüd olen oma soovidega VÄGA ettevaatlik. Korra unustasin oma kullakalli kinkide kiiksu ja mainisin, et värsked moosid ja mahlad on paremad kui läbikeedetud. Tuli meie aastapäev, musi oli vanni vee lasknud, küünlavalgus jne.. ronin mina sinna vanni omas täies hiigluses kui ühtäkki on mu kõrval mu hellaltarmastav ja hoiab käes päevinäinud mahlapressi- taas minul ootamida nägu peas ja küsisin irooniaga et mis nüüd naisest kõrini, et elektrilise pilliga vanni mul peaaegu ronid- ei see pidi kingitus olema… et siis meie peres on asjad sedamuudu… nüüd kirjutan talle nimekirja asjadest mida tõesti vajan ja tahan sest no ta ei oska kingitusi teha. Teen ka lisamärkuse, et ei oota ehteid ja spa kaarte jms vaid täitsa õnnelikuks teeb ka väga hea raamat. Aga jah romantika kui selline on on juba see kui saame kahekesi kodust välja…kasvõi poole km kaugusele lastest… 🙂

    • Pisi
      January 13, 2014

      Ma lugesin ja naersin koos mehega seda prügikasti kinkimise kohta 😀
      Aga mina oleks õnnelik, kui mees kingiks nt uue pannilabida.

      • enka
        January 14, 2014

        Vat vat vat- ja kadakapuidust eks 😀

        • Pisi
          January 14, 2014

          Just. Kui peale midagi veek korvetatud ka, siis tàppis. Ma enne nuusutaks labidat ja siis alles tànaks meest 😀

  • Katré
    January 13, 2014

    Ma olen leidnud vannitoast peeglikapist närtsinud roosi ja post-it kleepsu kirjaga “Armastan sind!” 😀 Ükskord leidsin kummuti sahtlist ka roosi. Ja enne jõule leidsin voodi alt uued sussid ja ühe sussi sees oli Kinderi muna. Olin terve aasta nämmutanud, et mul uusi susse vaja. Ja kõige armsam on kui ta tuleb komandeeringust varem koju ja mulle ei ütle. Pole eriline romantikafänn aga sellised pisiasjad just teevad südame soojaks.

  • Anxu
    January 13, 2014

    Mulle ka ikka romantika meeldib ja õnneks mees ikka üllatab vahetevahel. Lilli ja ka kingitusi toob ka niisama, mitte vaid tähtpäevadel. Kingid on üldjuhul praktilised. Näiteks kord koju jõudnud, leidsin laualt ümbriku. Sees oli kiri, et tal on mulle kingitus aga ma pean selle üles leidma ja siis vihje kust ma leida võiks. Seal aga oli uus ümbrik ja uus vihje. Nii leidsin korterisse peidetult mitu vihjet kuni lõpuks juhatati mind rõdule, kus seisis suur pakk. Mul oli uut arvutitooli vaja ja mees oli selle ostnud.
    Aga selliseid pisemaid kinke ka, nagu näiteks lemmik kirjaniku uus raamat või midagi sellist.

  • Helina
    January 13, 2014

    mu ekspeika ütles mulle ükskord tuimalt “ma ei teadnud, et sulle lilled meeldivad”. see iseloomustab täpselt, milliste meeste otsa ma ikka ja jälle satun. ja üksi ei tee ju romantikat
    🙁

    • Kerli
      January 14, 2014

      Oli meil sama peika? 😀

  • Puhvet
    January 13, 2014

    See “ette teatamata” komandeeringust tulemine ja sel viisil “romantika” tegemine võib olla mitmeti tõlgendatav . On ka minu mehel üks selline jalustrabav saabumine tehtud. Pärast 5 kuud mittekohtumist habetunud ja lennureisist väsinud armas murjam ukse taga.

    Pärast rääkis mulle, kuidas “kurjad keeled” ümberringi olid enne saabumist pildunud selliseid fraase, et “Oled Sa ikka kindel, et lähed niimoodi ette teatamata, äkki on kodus “teine üllatus” ees?”

  • L
    January 13, 2014

    Pöördusin ka kunagi oma endise kaaslase poole murega, et ta ei üllata mind kunagi, kuigi selleks võimalusi oi kui palju, kui ma õhtul hilja tema juurde jõuan ja ta terve päeva kodus olnud on. Kui tema ise tööl oli päeval, siis nägin alati vaeva, et õhtuks midagi head ja maitsvat teha, aga seda võeti kuidagi iseenesest mõistetavalt 😀 Igaljuhul, kui pidin talle üllatustest näiteid tooma, siis mainisin ka lilled ära.. selle peale ta ütles, et “mulle küll lilled ei meeldi”, noo selge 😀 siis ükskord oli vist mingi tähtpäev ja ta pidi mulle tööle vastu tulema, kaubanduskeskusesse, sõidame koju ja siis ta ütleb, et mõtles küll mulle lilled osta, aga.. küsisin kohe, et mis “aga” siis sel korral on, ja siis tuli neid lausa kaks: ta ei teadnud, kas seal kaubanduskeskuses lillepood on ja teiseks, “ÄKKI SUL OLEKS OLNUD IMELIK LÄBI LINNA KOJU MINNA, LILLED KÄES, MÕTLE, MIS TEISED MÕELDA VÕIVAD” 😀 okei, praegu tundub see täiega jabur.
    nüüd olen koos inimesega, kes juba päris alguses võlus oma tähelepanelikkusega ja just nimelt pisikeste asjadega üllatamisega. küünlad, vein, lilled ei seostu ainult tähtpäevadega ja on tihtipeale kogu ülikooliga seotud pinget tasakaalustavaks elemendiks 🙂

  • :)
    January 13, 2014

    Mu mees koguaeg ütleb, et ta pole romantiline, aga no minu silmis külla on..või siis ta tõesti pingutab minu pärast? Ei tea, aga ta on meile 3,5 koos oldud aasta jooksul mind NII palju üllatanud ja nii armas olnud. Romantilised õhtusöögid, üllatuskingid, palju lilli ja VEEL rohkem šokolaadi!!! Ilusaid žeste teeb ta küll palju 🙂 Ja mulle see meeldib. Sest ega ta neid igapäev ei tee..aga kui teeb, siis on küll eriline tunne!

  • Pisi
    January 13, 2014

    Siis kui me mehega erinevates linnades õppisime ja nàdalavahetustel kokku saime, siis tõi mulle alati lilli kokku saades. Sinna aega jài ka vàljas söömine ja pikad jalutuskàigud kàsikäes. Kokku kolides olime tööl ja koolis kàimisega nii våsinud, et hea, kui jõudsime õhtul juttu råākida. Aga ega mulle ei meeldigi küünlad ja lilled. Esiteks lilled nårbuvad nii kiirelt ja nende ostmine on raha raiskamine. Küll aga on mees toonud mulle shokolaadi. Kåsikàes kõndimist on vàga harva, kuna me ei ela enam eestis, siis ta ei taha, et siin riigis keegi viltu vaataks. Koos filmi vaatamine on ilma lasteta vàga keeruline. Minu jaoks on iga kvaliteetne aeg see, kui saame olla kahekesi. Lisaks meeldib ka mulle just selline romantika, et suveõhtutel rannas jalutamine. Talvel jalutamine, kui jõulukaunistused sàravad.

    Kuna me abielus ja tegime seda ilma kihlasõrmuseta, siis on tulnud jutuks kihlumine. Enne abielu ma mehele ütlesin, et ei ole vaja mulle mingit lihtsat teemantit nàppu vaid ilusat abielusõrmust. Kui aga olen siin vaadanud ja lugenud kihlumistest, siis mehegle ikka råägin sellest. Nàiteks üks oli selline, et mindi lihtsalt uhkesse restorani sööma. Vabaajariietega, mehel siis teksas ja tsärk, naisel teksad ja kamsun. Laual paar roosiõit ja tehakse karp lahti, et tuled sa mulle naiseks. Ma ikka mehele ütlesin, et enne võiks ikka pidulikumad riided panna selga, lilled naisele kinkida, küünal laual ja kuskil pimedamas restorani otsas. Vestelda, süüa esimene roog ja nt enne magustoitu sõrmus kinkida ja siis jalutama minna. Lisaks ei meeldi mulle see lihtne ühe kiviga sõrmus. Ma tahaks saada sinist safiiri ja siis àåres kivid. Ikka midagi erilisemat. Teiseks meeldiks mulle nt suvisel ajal see kas mererannas või kuskil lõkke ààres kihlumine. Vöi siis reisil olles, nt langevarjuhüppe jàrel kihlumine, kuumaõhupalliga lendamine, sukeldumine, kaatriga sõitmine, aerupaadiga nt jàrvele kala minna püüdma jne.

    • Pisi
      January 13, 2014

      Ja eriline oleks ka nt juba see, kui minna nt naisele uut pesu ostma ja siis seal samas teha ettepanek. Midagi teitaugust. Või siis enne restorani minekut minna naisele kleiti ostma. Enne muidugi uurida, et kust ja millist, et siis ei pea tunde veetma, et seda kleiti proovida ja osta.

  • konkreete
    January 14, 2014

    ma arvan, et see ongi nii et naised arvavad, et “romantika” on üllatused ja nii. Aga mehed arvavad, et nad peavad koledaid luuletusi sms’idega saatma ja tegema muid filmidest õpitud läägeid asju 😀

  • Tinnu
    October 21, 2016

    mina sain kingituseks praetud seakamara kuubikud, tõesti siiani ajab naerma. Lilled ja rumm ja kotitäis praetud seakamarat 🙂 Nojh ega ma shokolaadi ei armasta ka kui päris aus olla ..