polegi muud teha, kui käsi laiutada?

Te EHK olete märganud, et mul on detailide suhtes sama palju silma, kui lõbudaamil asja kloostrisse. Reaalselt ma ei tea, kuidas saab nii olla, aga ma ei märka elusees mingisuguseid pisiasju ja mõneti on elu ka selle võrra lihtsam, ei pea kunagi pettumust tundma, et asjad pole täpselt nii, kuidas ma tahtsin/ootasin. Sest noh, esiteks ma harva tahan midagi “täpselt nii, nagu ma tahan” ja teiseks isegi kui läbi ime mul mõni selline soov on olnud, siis ma unustaksin nagunii selleks hetkeks ära, mida ma tahtsin. Seega on minuga hea lihtne. Isegi omal ajal pulmi korraldades ütlesid asjaga seotud inimesed, et pole elusees nii palju vabu käsi saanud lillede, toidu, tordiga. Mind lihtsalt ei huvita nii väga, las olla kuidas teised arvavad, et võiks olla.

Seetõttu ei pannudki ma tähele, kui aeg-ajalt minust kuskil kirjutati (ala artiklid või koostööpartnerid, kes jagasid mu postitusi) viitasid mulle kui mallukas.ee autorile ja suunasid mu blogi lugema aadressil www.mallukas.ee.

Seda, et see leht eksisteerib, seda ma teadsin juba enne, isegi meedias oli sellest juttu, kui selle lehe omanik seda müüa üritas 750 euri eest. Siis helistati mulle, et issand, miks sa oma blogi müüd?

Lihtsalt infoks: SEE BLOGI SIIN ON MALLUKAS.COM ja mitte www.mallukas.ee. Miks? Sest kui ma domeeni regasin olin ma rott ja .com lõpuga domeen oli odavam, nii lihtne ongi. See aga tähendas seda, et .ee lõpuga domeen jäi vabaks, seda hetkeni, kuni see ära osteti ja regati.

www.mallukas.ee domeeni omanik on Argo Mändmaa ja ma isegi helistasin talle eile, et uurida, et mis värk on, et miks ta endale selle saidi tegi ja miks ta seal minu sisu kuvab. Ta vastas, et “ah, see oli ripakil ja ostsin ära”. Ja kui ma küsisin, et miks ta minu sisu seal kuvab, vastas ta, et “kuskile peab ju leht suunama…”. Seejärel pakkus ta mulle imelahket võimalust “kommihinnaga” www.mallukas.ee domeen ära osta, hinnaga kõigest 500€.

Ega ma ei tea nendest seadustest nii palju, aga hetkel tundub mulle praegune olukord umbes selline, et ma teen endale lehe www.parimaduudised.ee ja hakkan seal kuvama Delfi sisu. Lihtsalt niisama, sest… muidu oleks ju leht tühi ja KUSKILE tuleb seda suunata. Et see oleks seaduslik ja okei siis? Ei tea…

Asja teeb imelikuks see, et ta ütles, et ta ise ei teeni mu lehega mitte midagi. Nojah, reklaame tal seal tõesti ei ole, et pole tal ka mingite klikkide pealt raha saada, aga lihtsalt imelik, et keegi on teinud konkreetselt MINU nimelise domeeni, kuvab seal MINU sisu ja mina maksku 500€ kui ei meeldi, või olgu vait.

Et..mis ma tegema peaks? Mõnesmõttes ongi suva, a teisalt ikka nõme v nii…Ja ma tean, et saaks pöörduda domeenivaidluste komisjoni, aga sellisel juhul peaks ma isegi üle selle jorsi soovitud summa maksma, et nn oma domeen endale küsida. Jumala haud, noh!

Kui keegi teab, kas mul on õigust selle suhtes midagi ette võtta (ilma et ma peaks ala 600 euri maksma), siis andke teada pliis. Ma ise täitsa loll selle teema koha pealt. 

 

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

41 Comments
  • Ann
    January 3, 2020

    Tead mulle tundub, et sinu kàest tahetakse lihtsalt raha. Sul need kohtu jamad kaelas, pead maksma selle linnupojade kinni mátsimise eest, sellelle naisele. See kôik on nii avalik ja tundub et môned lihtsalt hakkavad sind kiusama ja sult raha kysima/vôtma. Ma ei tea näevad et oiii nii saab ju raha “teenida” malluka pealt. Kahju kahju et sul niipalju jama on, tôesti. Ma sinu asemel nyyd naudiks seda tenerifet hoiaks meediast eemale, paneks kohe blogi ka kinni( kui on vôimalik) ja naudiks perega olemist seal vôrratus kliimas. Lylita ennast sellest jamast välja ja lihtsalt ole☺️.

    • Mallu
      January 3, 2020

      No ega ta ise ei helistanud mulle, et kle osta ära. Ma ise helistasin ja siis ta pakkus jah. Aga see on tõsi, et kõik tahavad mult raha 😀 Konreetselt KÕIK ?‍♀️

      Blogi ma kinni panna ei taha – mul ei ole enam siin tegelikult pea ühtegi kohustust, vist kaks reklaamartiklit on jäänud teha ja siis on pmst märtsini vaba maa. Mis üheti on väga hea, teisalt ei ole mul ka enam reklaamfirma lepingut, nii et saab vaene aeg tulema, saab vaene aeg tulema 😀

      • ann
        January 3, 2020

        MÔtlesin et pane blogi niikauaks kinni kui reisul oled?, puhka sellest kôigest ja naudi pàikest ning sooja?

        • Mallu
          January 3, 2020

          no siis ma ei saa isegi google ad’si käest kopikatki 😀

          ja ma EI TAHA, et mu blogi kinni oleks, mulle meeldib kirjutada. eriti meeldib mulle kirjutada MITTE reklaami ja niisama oma jora, see on vabastav üle 94485 seda teha. blogi pole minu jaoks alati olnud töö ja vaev, vanasti oli see see asi, mida ma tegin, et teha asja, mida mulle meeldib teha. Loodan sinna tagasi jõuda.

        • jj
          January 3, 2020

          Hull peast, mis blogi kinni…. 😀 mul vaja postitusi lugeda! ?Ükskõik millest.. kõike huvitav lugeda 😀

          • Mallu
            January 3, 2020

            haha, sul vist veel igavam elu kui mul ?‍♀️?‍♀️?‍♀️?

          • jj
            January 3, 2020

            Kas just igav agaa.. nii mõnus on kohvi/söögi vms kõrvale lugeda su kirjutusi?

  • marge
    January 3, 2020

    Mallu, aga sul siin kirjas ” Blogi sisu on kaitstud autoriõigustega ning refereerimiseks ja kasutamiseks palun tutvuda “REKLAAM” all oleva hinnakirjaga. Sisu kasutamine tähendab, et aktsepteerite lepingu tingimusi.”
    Nii, et tegemist on autoriõiguste rikkumisega? või mitte?

    • Mallu
      January 3, 2020

      ma ei tea, kas on? ma ei tea sellest teemast mitte midagi 😀

      ma võin enda lehele kirjutada, et kes seda blogi loeb, on hobune. kas see teeb sind hobuseks? 😀

      • marge
        January 3, 2020

        Ma arvan, et sa ikkagi peaksid uurima seda. Ära anna alla, tavaliselt küsitakse sinult raha, nüüd on sinu võimalus 😀

        • Mallu
          January 3, 2020

          Tundub nii koormav 😀

  • Jana
    January 3, 2020

    Selle asja nimi on cybersquatting mis on paljudes riikides karistatav. Iseenesest kujutab see tuntud nimedega domeenide ära ostmist, mida hiljem kasu eesmärgil maha müüa. WIPO’l on arbitratsioonikohus ka, kuhu saab kaevata. Kui sul on “mallukas” trademark’itud, siis on tegemist eriti lihtsa kaasusega.

  • Xc
    January 3, 2020

    Tema klikkide pealt kasu ei saa aga sina saad ju kahju? Sesmõttes, et kui ma aasta otsa olen lugenud mallukas.ee aadressilt blogi, siis minu nö klikid sinu kodulehe liikluses ei kajastu ju? ?

    • Mallu
      January 3, 2020

      no sama saan ka mina aru ?‍♀️

      • M.
        January 3, 2020

        No nüüd saad vähemalt aru miks Ekspress Media närvi läks Mangi asja peale ?

        • Mallu
          January 3, 2020

          ma sain ammu aru 😀

  • tein
    January 3, 2020

    Raporteeri ka Goolile https://support.google.com/webmasters/answer/66359?hl=en
    See, kui duplikaat sisu kuskil ripub võib sinu lehele halvasti mõjuda. Siis vähemalt Google “teab” et sul on originaalsisu ja pole karistust karta

  • JJ
    January 3, 2020

    Ära maksa midagi ja ära tee midagi.
    Sellised tüübid regavadki igasuguseid domeene. Ka ettevõtete omi või ettevõtete nimedega sarnaseid, et siis maha müüa.
    Ettevõttega, kus mu abikaasa töötab, oli sama lugu. Saadeti veel läbi mingi töötaja kirjake, aga oma 500 ootavad siiamaani. Mingi 5 aastat juba.

  • Tarvo
    January 3, 2020

    rikub autori kaitse seadust….
    avaldus kohtusse ja korralik kahjunõue selga sellele tüübile..
    see lihtsalt teostatav 🙂
    sind sitaks kooritud… aeg oleks vastu ka miskit saada 🙂

  • Sandra
    January 3, 2020

    Täiesti ebareaalne, ma olen mitu aastat? lugenud vale aadressi alt ja mul polnud õrna aimugi! Nagu… whaat? Kuidas?! 😀 Nii telefonis kui arvutis. Õige aadressi alt on telefonivaade palju mugavam, koguaeg mõtlesin, miks tekst nii väike on. 😀

    • Mallu
      January 3, 2020

      Tegelt ka? 😀 issand kui haige 😀

      • Sandra
        January 3, 2020

        No absoluutselt! Mul suht reeturi tunne. 😀 Ja selle tüübi peale ka vihane. 😀

        • Mallu
          January 3, 2020

          no nüüd vähemalt tead 😀

          • Sandra
            January 3, 2020

            Jep, salvestasin kohe uued õiged aadressid järjehoidjasse. 😀

          • Mallu
            January 3, 2020

            yay!

    • Pauliine
      January 3, 2020

      Hmmmm huvitav, ma olen ikka aegade jooksul kogemata urli ribasse mallukas.ee toksinud ja siis on tulnud, et page doesn’t exist vms mu arust… praegu küll jah suunab

  • Poletegeltoluline
    January 3, 2020

    Lihtne, Eestis ei saa õigusjärgselt domeeniomanikult lisatasu küsida, .ee domeen mallukas.ee kuulub õigusjärgselt Mallukas OÜ’le, mitte kellelgi teisel ei ole õigust seda omada.

    https://digi.geenius.ee/rubriik/uudis/domeenivaidluste-komisjonis-kakeldakse-nimede-ule-kellele-kuulub-wolt-ee-voi-facebook-ee/

    Praegune haldaja peab sulle selle domeeni andma vaid haldustasu eest (10€).

  • Marge
    January 3, 2020

    Ma ei tea, ise oled kelkinud et sul sõbranna jurist, miks tema käest ei küsi siis, vaid küsid siit kommenteerijatelt juriidilist nõuannet? Suht kummaline, ausalt öeldes.

    • Mallu
      January 3, 2020

      Kas see on kelkimine, et mul juristist sõbranna? Nagu see oleks mingi haruldus 😀 Et sii sulle infoks – juristid tegelevad väga erinevade aladega ja sellel teemal pole ta just ekspert. Ikka veel kummaline, või hakkad vaikselt üle saama?

      • Marge
        January 3, 2020

        Ei, ikka on kummaline, et ühelt juristilt on vähem mõttekas juriidilist nõu küsida kui suvalistelt kommenteerijatelt 😀

        • Mallu
          January 3, 2020

          Tõesti on imelik, et lisaks sõbranna arvamusele küsin nõu mitmekümnetuhandepealiselt massilt, endalgi hämmastav ?

        • Käts
          January 4, 2020

          Ma ei lähe ju naistearstilt küsima, et kas ta teeks mu hamba korda või mida teha migreeni puhul!? Sama teema on ka juristidega.

  • Marcus
    January 3, 2020

    Kummaline
    Iseenesest tundub, et leht on sulle edasi suunatud. On ta ju täiesti identne mallukas.com lehega. Reklaamid ju ka täpselt samad, ehk iseenesest peaksid klikiraha ka selle kaudu saama?
    Imelik on lihtsalt see, et sait näitab end asuvat domeenil mallukas.ee, tavaliselt suunatakse ju edasi ja peaks lõpuks ikkagi .com aadressi näitama.

  • T.
    January 3, 2020

    Hmmm.. Mingi väga veider kala on sellega.
    Ma olen küll alati teadnud, et su leht on mallukas.com Loen arvutist ja mul seda mallukas.ee-d endateada pole kunagi isegi mitte sisse toksitud. Seega tavaliselt, kui ma mitte FB su blogisse ei jõua, siis hakkan aadressiribale kirjutama mallukas ja juba esimeste tähtede juures annab su blogi aadressi ja kohal olengi. Nüüd lugesin siin kommentaare ja üks kommentaar pani mind järgi kontrollima, et mis aadressil ma ise siis käin. Ja nagu mismõttes, see aadress nüüd mallukas.ee on??? Never pole ise seda niimoodi sisse toksinud, et see kuskil ajalooski oleks. Olen väga hämmingus.

  • T. T
    January 4, 2020

    Kui läksin nt telefonist mallukas.ee lehele, näitas mul kohe et see lehekülg on ‘not secure’. Sinu lehel aga nii polnud ?

  • MarjuShmarju
    January 4, 2020

    Mallukas, ei ole nii, et “…(a)ga see on tõsi, et kõik tahavad mult raha 😀 Konreetselt KÕIK ?‍♀️”. Ausõna, mina ei taha 🙂
    Selline idee on aga küll – ehkki Su FB jälgijad enamasti ilmselt lähevad blogisse linkide kaudu, katsu rahva seas rohkem teadvustada seda .com domeeni asja: täienda FBs oma logo, lisa “Mallukale” ka .com, ja muuda kasutajanimi ka “Mallukas.com”-iks.

    • Mallu
      January 4, 2020

      hea idee!

  • silvia
    January 4, 2020

    lahenduseks oleks pöörduda Mallukas OÜ nimel domeenivaidluste komisjoni: https://www.internet.ee/domeenivaidlused/domeenivaidluste-komisjon. mallukas.ee langeb kokku Mallukas OÜ äriregistrisse kantud nimega ning tegu on Mallukas OÜ õiguste rikkumisega. Samas on vaidlustuse pealt makstav lõiv 690 eurot, seega on täiesti võimalik, et see ei tasugi ära.

    • Mallu
      January 4, 2020

      jah, seda ma mõtlengi, et veel kallim,kui maksta talle 😀

  • Ahahh
    January 5, 2020

    Appiiii, see on ju nagu identiteedi vargus… Kogu su isiklik info on seal üleval. Sõna – sõnalt.
    Sul oli kuskil blogis kirjas, et su tekste ei tohi copyda, kas see nõue eraisikule ei laiene?

  • Hil
    September 16, 2020

    Miks kohe lahku.Usu mind lapsed on väiksed .Võivad hiljem tekkida lastel traumad.Tean seda omast käest.Mina ei teeks enam kunagi nii.On kahju kuulda kui lapsed on suured ja rääkivad mis oli raske neile.Hoidke kokku kas või laste pärast.Lõhkiläinud perede lastel on raske.
    Soovin südamest ,et mõelge hoolikalt,enne kui teete otsuse.
    Edu Teile❤️