piimapõud

Iga päevaga hakkab Mari aina rohkem mu tissi vihkama. Hetkel saan ma talle seda anda vaid paar korda päevas- öösiti, kus ta läbi une ei taipa hüsteeriliselt röökida selle peale, või siis sellisel juhul, kui ma niiiiiiii kaua pole rinda andnud, et ta imemise peale kohe piima voolama hakkab. Muidu peab ta ikka mingi minutikese imema, et sealt midagi tulema hakkaks.

Ma söön usinalt neid Maria rinnapiima tekkimist soodustavaid tablette ja joon aina vett, aga ikka on nii, et isegi kui Mari suvatseb tissist süüa, teeb ta seda maksimaalselt minuti ja siis vist enam piima ei tule, sest ta imeb ja imeb ja imeb aga ei neelata. Lõpuks läheb ta närvi ja hüsteeriasse, sest tal on kõht tühi.

Ma ei tea. Ma ei ole isegi stressis väga selle pärast, kui te arvate, et selle pärast piima pole vms. Ikka on kurb, et Mari ainult rinnapiima ei saa, sest minu meelest on imetamine palju kergem, kui seda pudelipläga teha. Ja Mari on niiiii nunnu, kui ta tissi otsas tsillib ja joob, ise mind vahtides, silmad punnis.

Igatahes 100% pudelile ma veel minna ei kavatse. Las siis sööb nii palju kui sööb, vähemalt midagigi.

Blaah. Oleks pidanud ennast siis pumpapa nii palju kui sai, kui mul veel TÄIEGA piima oli. Üks õhtu pumpasin üle tunni ja sain kokku alla 30 ml… Absurd.

tumblr_m8ita5lufb1qg9l3p-4423308

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

51 Comments
  • Edith
    February 3, 2014

    Hakka sööma rohkem ja piima tooteid tarbima

    • Ave
      February 3, 2014

      õige! ise pead sööma (ja seda mitte “äraunustama”) ja olema tubli pumpamisel! Ikka tõesti järjekindlalt tubli!

  • Kessu
    February 3, 2014

    Minul aitasid nii Holle kui ka Weleda imetava ema teed. Weleda eriti. Piima mühises juurde.
    Ja see veel, et pumbaga ei pruugi (tegelikult – ei saagi!) saada piima kätte nii palju, kui laps saab.
    Hoian pöidlaid, et laabuks.

  • vanaema
    February 3, 2014

    Kas vanaemade soovitus hästi palju teed juua ei aitaks? Muidugi võib selle jaoks ka juba hilja olla. Ise jõin väga palju teed ja piima jätkus nii, et sain last üle 9 kuu toita.

  • suslik
    February 3, 2014

    http://forums.llli.org/index.php

    on mind aidanud küll igas mures 🙂

  • kuku
    February 3, 2014

    piima ei tekita juurde mitte ükski toit, ega ka see, kui sa jood. mida iganes, ükskõik kui palju. Piima tekitab juurde imetamine. Ma saan aru, et jube jama on seda teha karjuva lapsega. aga pumpa kasvõi tihedamini. lihtsalt iga kolme tunni takka, näiteks. esialgu võib-olla ei tule igaks pumpamiseks piima eriti, aga hakkab tulema mõne aja pärast. ma saan aru, et hea on targutada, ära teha teha aga raske. samas, see peaks aitama.

    • Edith
      February 3, 2014

      Paraku on aga nii, et mõnikord vaatan, et ohhoo, kell on juba neli ja ma olen joonud ainult tassikese teed. Ja ma ei tunne isegi otseselt nälga. Hakkan siis näiteks Kardole õhtusööki tegema, terve aja näksin midagi sealt ja lõpuks ei taha ka valminud sööki. Kõht on täis…mittemillestki.

      ilmselt kui selline olukord on, siis aitaks söömine küll

  • Taneg
    February 3, 2014

    Mu soovitus pöörduda ITK imetamisnõustaisse. Seal töötavad väga toredad ja abivalmid naised. Seal saab vaadata kui palju ta tegelikult sööb jne. http://www.itk.ee/kliinikud/naistekliinik/naistekliinikust/perinataalkeskus/sunnitusosakond/imetamisnoustamine
    Mul oli ka probleemid rinnapiimaga, kuid tänu imetamisnõustamisele sai kõik korda 😉 Edu!
    Muidu fenheli tee peaks ka aitama.

  • khsdf
    February 3, 2014

    Soovitan ITK imetamisnõustajaid 🙂

  • Jaanika
    February 3, 2014

    Mul sõbrantsil oli laps 4 kuune, kui ta ise jäi haigeks ning pidi 5 päeva antibiootikume võtma ehk siis ei saanud enam last imetada. Peale antibiootikumi kuuri lõppu aga otsustas ta, et tahab edasi imetada, tundis ka, et rinnad pole veel päris endised ja seal justkui oleks piima, proovis anda ja pumpas, aga ei tilkagi ning uskuge või mitte, aga ta ei andnud ikkagi alla, imetamisnõustaja soovitas tal lamada voodis laps rinna otsas ja juua leiget teed ning nii terve päev, vajadusel mitu päeva ning tulemus tuli – kolmandal päeval ta tundis, kuidas ta rinnad jälle pakitsevad kergelt ning sellest päevast peale ta laps pudelipiima enam ei saa. Laps praegu 10 kuune juba ning ta kavatseb talle 1 aasta vanuseni anda rinnapiima.

    • Anette
      February 3, 2014

      Imetlen selle ema järjepidevust, minu kummardused!

  • Kertu
    February 3, 2014

    Meil üks õppejõud mainis, et emadel tekib mingi tsükkel, et iga ca 21. päeva tagant on normaalne, kui piima ei tule või ei ole. Sageli hakkavad emad muretsema siis, et piim ongi otsas. Samas võib juhtuda, et kui lapsele midagi muud anda juurde, siis kaobki piim ära. Aga mis ma siin ikka sonin ja targutan, endal mul ju beebit pole. 😀

  • Marianne
    February 3, 2014

    Minu rinnaga toitmise lõpetamine algas samamoodi. Kurb, aga tõsi. Lõpuks lihtsalt ei saanud laps rinnast midagi, sest iga päevaga jäi piima aina vähemaks. Samamoodi sõin ja jõin korralikult ning neid piima soodustavaid asju ka, aga lõpptulemus ikka 0.Lõpuks otsustasin lapse piinamise lõpetada ning läksimegi pudelile, sest laps röökis juba aboluutselt iga söögikord, ka öösiti. Rinda sain anda 4 kuud ainult.

  • Kadri
    February 3, 2014

    Puhkust!

  • Diana
    February 3, 2014

    On olemas veel selline tore asi https://apteek.apotheka.ee/product/129, mind aitas väga.
    Proovi ka erinevaid asendeid . Kui mul plika ei saanud enam piima, kasutasin asendit, kui laps on süles, kuid mitte otse vaid küljepeal (teine pilt siin http://janikarebane.blogspot.com/2011/11/imetamise-asendid-ul12.html)

  • Liis
    February 3, 2014

    Mul algas sama jama, kui kutt sai 4 kuuseks. Virises iga toidukorra lōpus, kuna kōht oli veel tühi, aga piim otsas. Alguses hakkasin ainult ōhtuti pudelist juurde andma ja päeval püüdsin tihedamini rinda anda. Jōin spets teesid ja sōin ka neid Maria kapsleid, tegin sada maailmaimet. Tegelikkus aga selline, et piima sellest juurde ei tulnud, laps ei ole nōus ju tühja imema ka. Nüüdseks olen olukorraga leppinud ja annan pudelit ja rinda vaheldumisi, nii on pikemad vahed ja piima on jōudnud korralikult tekkida ning ei pea iga toidukord pudeliga mässama.

  • Anni
    February 3, 2014

    Pöördu jah imetamisnõustajate poole, aga mõtle nüüd natukene, sa oled ise selle olukorra saavutanud. Nii väikesele lapsele ei oleks tohtinud pudelit pakkuda, eriti veel nii tihedalt. Pudel tuleb mingiks ajaks TÄIESTI ära jätta, pakud AINULT rinda, ükskõik mis juhtub, pudelit ei anna!
    Pudel ongi põhiline põhjus, miks inimestel ei õnnestu imetada. Läbi pudeli saab piima lihtsamalt ja laps harjub sellega ära, kui tõesti tahad jätkata imetamist (mis on tõesti 100x odavam ja mugavam), siis unusta pudel mingiks ajaks täielikult! Ja muide lõpeta see pumpamise järgi hindamine kui palju sul piima on, pumpamise järgi ei saa teada palju sul piima on, ainult lapse kaalu järgi saab aru.

    • Mallukas
      February 3, 2014

      Jah, ma saan aru, et ma ehk olen ise selle olukorra tekitanud, aga mis ma nüüd siis ikka teen? Kerin aega tagasi? Ma EI SAA ju pudelit ära jätta, sest ta röögiks ennast surnuks. Ma ei hinda oma piima kogust mitte pumpamise järgi, vaid selle järgi, et ta imeb tissi vaid max minuti, neelatab jne. Lõpuks aina imeb, imeb kõvemini, ei neelata. Siis läheb närvi ja hakkan nutma.

      • T
        February 4, 2014

        halvaa aitab väga hästi ja peale selle tegin mina endale teed ka, apteegis müüakse beebile gaaside vastu ristiköömne teed (graanulid), seda panin mitu lusikat ja sinna panin veel ristiköömne tee pakikese ka sisse mõneks ajaks, laps imes muudkui nädal aega järjest, püüdsin iga natukese aja pärast pakkuda uuesti ja pudelit ei tohi mingil juhul anda, ta saab tegelikult kätte oma koguse ja kui laps imeb rinda siis nii tulebgi piim tagasi, tegelikult on pumpamine see mis piima vähendabgi, sain asja korda, mõned kuud hiljem oli jälle sama asi, andsin natukene juurde pudeliga igakord ja sealt see tissitamine lõppesgi.

        • Pisi
          February 4, 2014

          Halvaa ei tekita piima vaid allergiaid oma pähkli sisalduse tõttu. Paraku ei aita midagi muud, kui korralikult söömina ja joomine, vähem stressi ja laps rinnale panna. Võid nt ise rinda mudida enne marile andmist, et piim oleks üles sõõrutatud ja ta ei pea ise nii palju vaeva nägema. Mina soovitan sul nt võtta 0.5l pudel ja see vett täis panna ja siis elutuppa lauale. Nii, et se sul silmapiiril oleks. Siis saad teada, palju sa tegelikult vedelikku tarbid. Kui ikka vähe vedelikku tarbid ja söömise ka unustad, siis millest see piim tekkima peab? Ka loomadel on ju nii, et kui nad ei söö ja joo korralikult, siis ei teki ka neil piima.

  • Kadri
    February 3, 2014

    Selle asja nimi on tittedel tissistreik. Ilmneb kuskil 3-4 elukuu paiku.
    Abi ja nõus saab tõesti imetamisenõustajatelt nii ITK-st kui ja pelgust.

    • Anu
      February 4, 2014

      Ma nõustun Kadriga, tegu on klassikalise tissistreigiga, mille vastu aitab ainult tihedamini tissitamine. Su preili on praegu sellises kasvufaasis, et maailm on liiga huvitav, et rahulikult rinnal istuda.
      Mina enda rahustamiseks hakkasin just siis üles kirjutama, et mitu minutit ta sõi ja nii iga kord, mitu nädalat. Nii sain rahu, et tegelikult saab ta kõhu täis. Lugeda võid sellest veel siit: http://www.perekool.ee/index.php?id=117328

      Lisaks ma leidsin ülikhuulid kaelaehted, mis on mõeldud imetavatele emadele https://www.facebook.com/kangaroocarebaby (ja neid tehakse Eestis!)
      Kannatust ja rahu, kõik saab korda 🙂

  • Liisa
    February 3, 2014

    Mul juhtus sama jama tänu sellele, et andsin pudelit paar korda päevas , kutt sai aru , et pudelist saab palju kergema vaevaga kõhu täis ja enam tissi otsas olla ei tahtnud…ise olin kurb , aga ei saa ju karjuvale lapsele tissi kurku lükata … algul andsin ka öösel ja siis vahel päeval kui ta unesegane oli , aga nüüd ei kogune enam ööseks ka ..

  • Kristiina
    February 3, 2014

    Olen Su eelnevast jutust aru saanud, et Su tüdruk öösiti väga ei söö, vb on ka sellepärast piima vähe? Kuna öösiti on piimatootmine köige suurem. Mina olin oma 1kuuse lapse körvalt 1kuu haiglas raske haigusega. 3ndal nädalal haiglas, sain juba end liigutada ja köndida veidi ja siis vötsin kätte ja palusin endale rinnapumba. Hakkasin läbi valude ja pisarate pumpama. Iga 2h tagant. Panin köik kirja. Algul oli päeva kogus 40ml, 6ndal päeval juba 500ml. Ja koguaeg oli mul silme ees poeg, kelle nimel oma valud alla suruda, uuesti köndima hakata ja köige tähtsam KINDLASTI rinda edasi anda, üksköik kui raske see on. See on lapsele parim. Lase Mari nii tihti rinnale kui vöimalik ja küll hakkab ka piima juurde tulema, sest ta vajadused suurenevad ju iga kuuga 🙂 Ole tubli!

  • Inks
    February 3, 2014

    Mida rohkem öösel imetad, seda rohkem piima on. Piima tekib juurde imetades. Kaks imelihtsat võtet, aga nagu aamen kirikus alati töötavad ka. Ma proovisin last öisest söömisest võõrutada ja päevapealt läks piimatootlus väikseks, nii et päeval ei jagunud talle eriti, aga hakkasin siis uuesti öösiti 5x toitma ja voila! Piima oli ka päeval lademetes..

  • Keiju
    February 3, 2014

    Kui sa tahad pumbata (mis praegu polegi väga halb mõte ilmselt- sest see stimuleerib piimatootmist), siis tee seda sel ajal, kui Mari sööb teisest rinnast. Siis pumbatavast rinnast jookseb oluliselt paremini!
    Ja ürita Mari praegu tihedamini rinnale panna, paar päeva.

  • kris
    February 3, 2014

    ega siin mingit salanippi ei ole. pudel ära visata, rpa samuti ja endale kindlaks jääda. sellest piisab, et saada ükskõik milline laps rinnale. seni kuni ise ajad last segadusse pudeli pakkumisega, ei olegi sul temast midagi tahta: ta saab pudelist lihtsamalt, samas aga sinul tellimus väheneb, öösel ta ka sul ei söö, lapsel raskem piima kätte saada ja sinu organism teeb järelduse, et enam pole vaja. aga tegelikult on vaja, nii väiksel lapsel on hädasti vaja emapiima, ükski rpa ei anna neid ülivajalikke aineid, mis on rinnapiimas kasvuks, arenguks, kogu selleks potentsiaaliks, mis on peidus sinu lapses.

    selliseid probleeme ei tekiks, kui emad kuulaksid imetamisnõustajaid ja teisi kogenud emasid, kes ju siingi blogis korduvalt on seletanud, et pudeli pakkumine vähendab sinu rindade stimulatsiooni ja seeläbi piimatootlust, samuti võõrutab last märkamatult, ent kindlalt rinnast. aga ega sa ei usu ju, ega. ma mäletan, kuidas keegi siinsamas kommentaariumis tahtis mulle lõuga anda (just nii ta väljendus!) selle eest, et ma pidasin mõnekuusele lapsele alailma pudeli andmist (sisaldagu see siis rp või rpa-d, vahet pole) ebasobivaks.

    olen seda meelt siiani: et kui emal on piima ja soovi imetada, siis on pudeli andmine beebile ebasobiv toitmisviis, mis kindlalt ja vääramatult viib imetamise lõpuni.

  • Mati
    February 3, 2014

    Igal juhul aga – kui kraam saabki otsa, siis ära kuula neid, kes räägivad mingitest peentest segudest ja pastöriseerimistest ja steriliseerimistest ja kõigest sellest muust jamast. Minu laste ema oli vaatamata välispidisele hästivarustatusele vägagi aher, ja ühel päris varasel momendil, vast kuus nädalat pärast tüdruku sündi oligi selle va rinnapiimaga ühel pool. Läks tööle tagasi ja et minu ametis on motiveeriv pikk suvepuhkus ja paindlik töökorraldus, jäin mina siis toitva lapsevanema rolli. Kaks nädalat kannatasin seda segudega mökerdamist välja, siis pidasin endaga natuke aru ja hakkasin pakkuma tavalist lehmapiima. Alguses vähemalt keetsin selle läbi, aga seejärel hakkasin mõtlema, et miks vasikatega midagi ei juhtu, kui piima läbi ei keedeta. Laps siiamaani elab ja hingab, viskab kasvu ja ajudele tuleb vist kah käärdusid juurde. Et teeb aeg-ajalt vasikategusid, panen pigem ealiste iseärasuste arvele.

    Poisiga oli juba palju lihtsam. Polnud vaja hakata mingeid teooriaid juurutamagi.

    • kuku
      February 4, 2014

      Armas Mati!

      Lehmapiim ja inimese rinnapiim on kaks väga erineva koostisega piima. Need “möksid” selle jaoks ongi, et piimapulbile juurde lisada kõike seda, mida laps ema rinnapiimast peaks saama. Vaata selle “möksi” koostisaineid paki pealt, ja siis võrdle neid lehmapiima omaga (noh, piima paki peal seda küll kirjas ei ole aga internetist leiad ehk ). Kui oleks OK nii pisikesele lihtsalt lehmapiima sisse joota, mis neid kallitest segudest üldse toota ja nendega “mökerdada”. Oli siin mõni aeg tagasi ajakirjanduses lugu emast, kes andis lapsele tavalist poepiima sest ise suitsetas ja lapsele tema piim ei maitsenud. Paraku selle lapse käekene väga hästi ei käinud 🙁

  • v
    February 3, 2014

    1. Pane piiga nii tihti rinnale kui kannatab
    2. Kui kodust pikalt ära oled, võta pump kaasa ja tekita omale aeg, et iga 2-3h takka pumbata, isegi kui tundub tühja tööna. Saad vähemalt selge pildi, kas ongi piimaga jokk või ei.
    Muidugi on küsimus ka selles kui palju sa eemal oled. Kui tõesti päevade viisi ja järjest, siis nõuab isegi piima tekkevõime olemasoöu sinupoolset suurt tahet ja pingutust. Aga lisaks ka soovitus – mine nõustaja juurde ja räägi ausalt adi ära. Ka see, mida saavutada tahad.
    pikka meelt

  • Aili
    February 3, 2014

    Ei tea kas kirjutati juba aga mina soovitan visalt edasi proovida. Samuti joo teed piimaga. Raske on see kõik aga kui on tahet, siis on kõik saavutatav 🙂

  • kristiina
    February 3, 2014

    Natuke teemaväline, aga puhtast huvist ja võrdluseks – mitu x päevas sul beebike sööb? Ja mitu ml korraga?

  • ave
    February 3, 2014

    http://www.perekool.ee/index.php?id=96023
    Kas sa seda oled lugenud? Selline tissi otsas streikimine on sellises vanuses lastel normaalne. Sul kindalsti asja mõjutanud ka lutipudeli kasutamine. Mina pole oma lapsele kunagi lutipudelit andud, kuid vahemikus 3 kuni 4,5 kuud ta ka sageli karjus mul tissi otsas. Ma jäin ise rahulikuks, proovisin teist rinda pakkuda. Kui see ei aidanud, siis natuke rahustasin, siis proovisin uuesti. Kui ikka ei söönud, siis proovisin 30 min või tunni pärast uuesti. Lapse 3-4 elukuu on sageli imetamise proovikiviks ja väga paljudel kahjuks siis imetamine otsa saabki. Saime sellest raskest ajast üle, laps saab kohe aastaseks ja saab veel rinda.

  • Kaire
    February 3, 2014

    Mul soovitati koralikult süüa ja vähemalt kahel korral sooja toitu. Ja noh, eks alko ja kohv tõmbab ka piima kokku, pole parata.
    Mitte et ma siin nüüd õpetada, lihtsalt mis mulle räägiti ja väga vale ei olnud, kui end kokku võtsin.

    • Sigrid
      February 3, 2014

      Pole see alko mingi kurjajuur. Õlut nt soovitatakse just juua, see pidavat ka piima juurde tekitama. Osadel tuttavatel igatahes aidanud.

  • Elerin
    February 3, 2014

    Mul oli ka vahepeal ajad kus piima ei tekkinud juurde ja laps kisas. Pumpamine oli ka müsteerium omaette. Vanaema ja ema soovitusel jõin rasvast piima vaähemalt 1l päevas, see tekitas pojale gaase, jätsin järgi. Siis aga järgmisel piimapuudusel ostsin hipp ema teed (graanulitega meeldib mulle isiklikult rohkem) ja järgmiseks päevaks olid mul kivikamakad ees. Siis sain ka pumpamise selgeks ja nüüd joon seda teed vastavalt vajadusele ja oskan ka pooltühja rinda pumbata.
    Soovitatakse jaa süüa 3x päevas, see ka aitab, aga ma ei tea, hea kui 2x jõuan, enamasti söön ikka kord päevas.
    Aga sa proovi seda teed nt ja pumpamist siis kui rinnad kõvad on, siis võid ju hakata Mari sellest jamast võõrutama, aga kui nt rinna otsas üldse olla ei taha siis anna väljapumbatud piima pudelist.
    Igatahes edu ja loodan, et ei viska asja nurka ja kõik läheb hästi. 🙂

  • Helena
    February 4, 2014

    Kõigi kolmega ITK imetamisnõustamise ust kulutatud. Kui kohale minna keeruline siis helista. On veel mitmeid hädasid, mis beebit vöivad takistada nagu näiteks soor. Lisaks vaheta pudel medela calma pudeli vastu. Sealt lapsel sama raske piima kätte saada kui rinnast. Aga mis põhiline, mingi aeg pane last kasvõi iga poole tunni tagant rinnale. Kasuks tuleb ka öine toitmine. Imetamisnõustajad väidavad, et vähem kui 5% naistest on tegu probleemidega, mida ei saada lahendada.

  • k
    February 4, 2014

    Minul tänu keisrile polnud pm üldse piima, käisin nõustamises kuu aega jutti, koguaeg proovisin kõik teed ja tee piimaga trikid jm. Ei aidanud. Lõpuks sain retseptiravimi, mille kõrvalnähuks rinnapiima teke. Lapsele ohutu. Kus siis hakkas voolama! Siiamaani pean neid tarbima, ilge n*ss küll tabletihunnikuga, aga vähemalt saab laps mu oma piima! For sure mine ITK nõustamisse 😉

    Lisan, et minu laps on saanud teatud põhjustel (harva) pudelist piima, ei streigi ta midagi. Nii rinda kui pudelit võtab sama hästi!

  • Sigid
    February 4, 2014

    Seda on siin vist mitu korda juba mainitud, aga ilmselt on siiski tavaline tissistreik. Minul oli ka nii, lisa ei andnud, võimalikult tihti lihtsalt rinnale ja see läheb üle.

  • Maarja
    February 4, 2014

    Pudel on lihtne, kiire ja kindel variant, isegi Mari teab seda. Kui tahad Marile parimat, siis tee kõik, et ta saaks veel rinnapiima.. Ära löö nii kergelt käega 🙂

  • Katrina
    February 4, 2014

    Minu pesamuna sõi 3 esimest kuud ööpäevaringselt umbes 1,5 tunniste vahedega. Siis hakkasid toidukorrad harvemaks jääma. Vanemad lapsed öösiti ei söönud. Ise sõin “kohusetundest”, et piima jätkuks. Umbes pool tundi enne söötmist jõin klaasi piima (piimast piima tekitada vist kõige lihtsam) just lapse neljandal kuul, kui tundus, et piima napib. Rinnapumba kasutamisest loobusin kui pooletunnise ponnistuse peale supilusikatäis piima kogunes.
    Edu teile!

  • Kai Klaarika
    February 4, 2014

    Ära kurje kommentaare loe! Kust nad küll selle 6iguse v6tavad?
    Söö rohkem (Ise ju kirjutasid hiljuti, et kipud unustama), joo korralikult, pane Mari tihedamalt rinnale (ja las ta siis punnib vastu, kiusa teda leebelt edasi, sina ju tegid ta, sul on see 6igus 🙂
    Jää positiivseks, ära anna alla!

  • Kadi
    February 4, 2014

    Kui jaksu ja viitsimist, siis vähemalt pumpa;) Sa ei pea õnneks manuaalselt pumpama ka 🙂 Ja imetamisnõustaja on väga hea soovitus. Ja noh tegelikult ikkagi peab sööma ka, sest millest piim muidu tekib 🙂 Edu sulle.

  • T P
    February 4, 2014

    Mina andsin rinda ainult 5 kuud , kuna piima jäi väheks. Sõin ja jõin korralikult, tissistreigid elasin üle, laps oli iga tunni järelt tissi otsas ja nii kuu aega, aga piima juurde ei tulnud ja võttis kuu ajaga väga vähe kaalust juurde . Siis hakkasin rpad andma

  • G
    February 4, 2014

    Minu laps sai 2 aastat rinda. Selle aja jooksul ma ei pumbanud mitte kordagi, ka siis mitte kui imetasime lõpetasime… kõik läks ja ka lõppes loomulikku rada pidi. Oli ka pisut raskemaid, ilmselt piima juurdetootmise aegu, kus lihtsalt panin hästi tihti siis lapse rinna otsa. Kõik need perioodid õnneks möödusid. 2 aastaselt oli laps juba nii asjalik, et vahetasime viimase tissitamise juturaamatu lugemise vastu 🙂

  • Kirsi
    February 4, 2014

    Mari on täpselt selles vanuses, kus ta kasvab ja rinnad ei ole enam nii piima täis kui alguses. Hetkel on su piimakogus selline, mis vastas tema vajadusele mõnda aega tagasi. Enam ei voola nii kergelt peale, tuleb vaeva näha. See ei tähenda aga, et otsas on.
    Võtmesõnad on loomulikult enda eest hoolitsemine ja mitte stressamine. Lihtne öelda, ma tean. Olen selle kolme lapsega läbi elanud. Alles kolmandaga sain õigesti asjale pihta. Puhas oma lollus.
    Tuleb panna tihedalt rinnale. Nii tihti kui tahab. Pudelist juurde anda ei tohi, sest imemisvõte läheb kohe valeks ja kuna sealt saab kergesti kätte, siis muutub ka laisaks ja karjubki sul rinna otsas.
    Tuleb lihtsalt üle elada see aeg. Easier said than done, sure, aga kui su eesmärk on rinnaga toita võimalikult kaua, siis eesmärk mõnikord pühitseb abinõu.
    Jaksu!
    Ja imetamisnõustaja ei tee kindlasti paha. Äkki ongi imemisvõte vale?

  • Kirsi
    February 4, 2014

    PS! Ükski toit ei tekita piima juurde! Ammugi piima joomine. Piima joomine on pigem kahjulikki.

  • Age
    February 4, 2014

    Esmalt mõtle omale valmis, kas sa tahad rinnaga toita või pudeliga. Mõtle kohe pikalt ja tõsiselt.
    Kui sa otsustad pudeli kasuks, siis pole miskit, toidad pudeliga ja elu läheb edasi.
    Kui sa soovid rinda anda, siis tuleb vaeva näha. Pudel minema, kaugele peitu.
    Annad vaid rinda, sööb vähe korraga aga varsti jälle, ta ei jää nälga sellest, kui saab vähe korraga aga tihti. Piima tootmine taastub, kui laps imeb. Mitte üks asi ei aita, kui laps piisavalt ei ime, võid tonnides imeteesid juua või peapeal seista, aitab ainult imemine.
    Edu otsustamisel.

  • Kris
    February 4, 2014

    Minul on hetkel raske periood oma pesamunaga, kes 2,5 kuune. Ta on saanud päevas 1 korra pudelist juurde aga tundub, et see on teda mõjutanud. Nüüd siis imeb ainult paar korda rinnast ja kui piima kohe suhu ei voola siis hakkab kisama. Suhteliselt ebameeldiv olukord, olen imetada püüdnud seistes ja siis vahetan ka pidevalt tissi, kuniks laps on liiga väsinud ja jääb kergelt tukkuma tiss suus. Seejärel oled suutnud lõdvestuda nii, et piim hakkab voolama. Täna siis tulin mõttele kasutada enne imetama asumist rinnapumpa. Pumpan enne piima lahti ja kui juba tulema hakkab siis panen rinnale. Mul toimis igatahes. Need soovitused, et pane last võimalikult palju rinnale, sobivad siis kui laps on rahulik. Kisav beebi ei ole nõus tühjalt tissi imema. Ärritub veel rohkem.

  • aile
    February 4, 2014

    5-8 x päevas pumbata kuni 10 min. Tuleb palj tuleb. Stimulatsioon on oluline.

  • Vici
    February 5, 2014

    Mul oli ka mingi 4, 5 imetamiskuu kanti tunne, et hakkaks nagu otsa saama. Ostsin siis selle Hippi imetava ema tee ja mõne tunniga juba paranes olukord. Järgmisel päeval oli ka veel ok ja siis üle järgmisel oli jälle teed vaja juua. Edaspidi oli veel paar korda, kui sellepärast seda teed jõin, aga nüüd olen niisama ka vahelduseks joonud ja ikka on veel see sama pakk, mis tookord ostetud sai. Nii, et mulle piisas vähesest. Aga nüüd on juba aasta ja poolteist kuud imetatud ja jätkub veel. Plaanis on nüüd kevadel, suvel mingi aeg ära lõpetada, aga eks vaatab seda asja…aeg näitab kuidas tegelikult läheb 🙂 Loodetavasti saad ka ikka asja korda, sest nii hea on ju rinnaga toita, eriti veel öösel, kui võiks lihtsalt tissi suhu panna ja ise edasi magada 🙂 Muidu tõuse üles ja hakka seal selle piimaga jamama…suht jube oleks.