kassilee-kassilee

Ma ärkasin täna hommikul selle peale, kuidas elutoast-magamistuppa marssis edasi-tagasi Marta, kes kriiskas oma kõige kiledamal häälel “KASSI! KASSI! KASS-SSS-IIIII! KIIISU! KIISU! KIISU! KASSSSIIIII!”. Ma vannun, kui mul silmad kinni olid, kangastusid mulle vaimusilma need vanaaegsed Inglismaa lehepoisid, kes oma suure lehekotiga mööda tänavat käisid, kella tilistasid ja kisasid: “Step right up, step right up!”.

Ja kuigi oleks võinud arvata, et ka Marta, suur õlakott puusal, mis tuugalt kasse täis on, ringi tuiab ja kasse müügiks pakub, siis tegelikult ajas ta lihtsalt vaest Priitu mööda elamist taga, aga no jumal, proovi sa niimoodi magada. Ajasin ennast ka püsti ja sain koheselt köögis rabanduse. Kell oli freaking POOL SEITSE hommikul.

Esiteks hakkas mul naabritest maru kahju, ei tea palju nemad seda inglise kassiparseldajat läbi seinte ja lagede kuulsid, aga endast hakkas ka kahju. No ei mõista magada need lapsed (va siis, kui on vaja, et nad üles ärkaksid, siis on und kamaluga). Mis seal muud, kui viskasin lastele Actimelid ja Lotte maisipulgakesed näppu (aasta ema siinpool, tereee), panin multikad peale ja läksin voodisse tagasi. Mari suudab Martat kantseldada küll ja Lende, see ei tee nagunii kunagi midagi erilist, nii et ma päris tihti magan (no selles suhtes laman voodis ja olen poolunes) edasi, kui lapsed “üksi” üleval on. Mulle tundus see normaalne, aga ma sattusin just FBis ühest grupist lugema, kus üks naine kurtis, et ta viiene ärkab nii vaikselt, et tema ei kuule ja on seeõttu mõnikord hommikuti üksi üleval ja kuna see on maru-ohtlik-ja-ilmselt-surmav, siis kuidas ometi seda peatada.

Seega jah, ärge palun kuskile ametivõimudesse teada andke, et mul siin üks seitsmene, neljane ja kahene teinekord hommikuti ise olelusvõitlust peavad. Saati veel seda, et kõige väiksem ise kassimüügiga leiba teenida üritab. Samas patt kurta, töömoraal on paigas ja päeva tulebki varakult alustada.

*Avapildil Marta järjekordsele kliendile kaupa ulatamas

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

23 Comments
  • T
    April 17, 2021

    Triinu-Liisi kassidraama valguses on Marta kassimüük nagu rusikas silmaauku 😀

    • Mallu
      April 17, 2021

      Okei, ma isegi ei mõelnud sellele. Ma siis igaks juhuks mainin, et me päriselt ei müü neid 😀

  • Marju
    April 17, 2021

    Kas Hellat polegi enam?

    • Mallu
      April 17, 2021

      Ikka on, aga ta ei puutunud siia juttu kuidagi. Või oleks ma pidanud siin influencerimaastikul toimuva põhjal lõppu ikka mainima, et PS! Hella ka siin, aga teda Marta taga ei ajanud ja sp teda ka nimeliselt välja toodud pole ??

  • K
    April 17, 2021

    oeh kui halb on kedagi kritiseerida, ausalt, aga mul vahel jätab süda lööke vahele selle peale, kuidas lapsed sul kassi igat pidi sikutavad-sakutavad.. kuidagi väga raske on uskuda, et kass seda nautida saaks.. lapsed kindla peale naudivad, aga lihtsalt kogemusest rääkides ei tasu siis ka imestada kui ühel hetkel kellelgi küüned näos, ega kassi kannatus ka igavene ei ole 🙂
    Muus osas olete vahvad.

    • Mallu
      April 17, 2021

      Ma usun, et see võib nii tunduda piltidelt, aga ausalt sellel kassil ON jumala suva, ta ei lähe ära ka siis, kui lapsed ta lahti lasevad, lebab edasi süles vms 😀

    • Krista
      April 17, 2021

      Nooo siis lööb see kass need küüned korra sinna näkku, selga, kõhtu, kätte või kuhu iganes. Siis lapsed valavad pisarad ära ja õpivad või valavad pisarad ära ja lasevad sama lauluga edasi..
      Seda viimast tegid minu lapsed kes vist isegi veel hullemalt meie vanakest venitasid..
      Eks see ole elu, mis ise oma piirid paika seab..sa võid neid keelata, rääkida, näidata videoid jms. aga elu käib siiski läbi oma kogemuste..,?

      • Mallu
        April 18, 2021

        Noh, eks nad on ikka mõnikord kraamu siia-sinna saanud ka, aga need on ka täitsa kogemata juhtunud, seega keegi mingit traumat saanud ei ole 😀

  • evelin
    April 17, 2021

    Hellat polegi enam, ei usu, et ta üle vikerkaaresilla läks, sinu kodus on kohta vaid uutel vaipadel, riietel ja muul nännil. Masendav. Ju ta siis sai parema kodu, oma tisside, rasvaimu ja botoksi tõttu paljuks muuks aega polegi.

    • Mallu
      April 17, 2021

      Sa ei usu, et ta…surnud on? Kas ta peaks olema surnud v? ?

      • nimetu
        April 18, 2021

        Kiidan Evelini, et julgeb tõde öelda. Kassidel lähevad soolikad keerdu, kui neid väntsutada ja oi kui palju raha ravimiseks läheb. Mallu aga ei saa kurat sellest aru raisk. Miks sa pead neil loomi, kui lubad titekarjal neid piinata??? Oma tisse hellitad küll ja suurendad, aga loomadest sa ei hooli.

        • Mallu
          April 18, 2021

          Silvia kuule, kui sul vaja siin räusata on vaja iga postituse all, siis kasuta teinekord oma nime 😀

  • Raq
    April 17, 2021

    Meil lapsed õppisid kuskil kui tagasi ise telekast netflixi tööle paneku ära ja tulevad hommikul alla, panevad teleka tööle ja liikumatult, võiks isegi öelda et sõnagi lausumata, vaatavad oma multikat. Vahest panen neile hommikusöögi valmis, teinekord võtavad ise kapist. Ma saan üle 4 aasta lõpuks magada nagu inimene! Igaksjuhuks panen vahest õhtuti telefoniga ühendatud kaamera elutuppa, et kontrollida neid. Aga no see on reaalselt uus ajastu meie elus. Mäletan seda õudust kui ma nendega 6:30 pidin koos siia diivanile kudema tulema hommikuti?

    • Mallu
      April 18, 2021

      Haha, mul Lende veel ise ei oska, aga Mari ärkab suht esimesena enivei, seega sellega muret ei ole 😀

      • Triinu
        April 18, 2021

        Tänapäeval on see laste hoidmise-valvamise teema kuidagi jube… Ma ei leiagi siia õiget sõna, ühiskond soosib lumehelbekeste teket, õudne! Igatahes, tahan öelda, et on iga ema oma asi, kui palju ta oma lastel kannul peab käima ja valvama, igaühel on võimalik oma lapsed nii või naasuguseks kasvatada, asjalikeks-kohusetundlikeks või emme-peab-valvama mökudeks. Siinkohal paistavad Mallu lapsed need esimesed ja twelve points selle eest!
        Mis kassi puutub, siis mina ajan ka oma kassi vahel mööda tuba taga ja tema mind, meil selline mäng, et kui kumbki teise kätte saab, siis on aeg ise jalga lasta, et teine saaks taga ajada, nagu kullimäng, noh. Kassid tavaliselt ei lase endale liiga teha, kohe karistavad ja avaldavad küünte-hammastega oma arvamust.
        Ei usu mina, et siin pooltki nii palju dramaatilisust on, kui mõni endale ette kujutada suudab.

        • Mallu
          April 18, 2021

          No mul on ka olnud teatud perioode lastel, kus pidigi iga sekund vaatama, sest muidu oli oht, et lippab nt suur nuga käes ringi vms, aga praegu nad piisavalt suured, et see tunnike nüüd küll mulle ohtlik ei tundu. Samas ma ei kujuta ette, et laseks lapsed ÜKSI ÕUE, kuigi ma mäletan oma lapsepõlvest, et naabritüdruk saadeti tihti meiega koos õue mängima ja me olime kõik ala 6-7 aastased, ta oli 3 😀

  • Eva
    April 17, 2021

    Ägedad lapsed ja tore ema.
    Ja kuradi raudset närvidega ema.
    Ma tõesti ei mõista miks sa niipaljudele ette jääd ja sind kritiseeritakse. INIMESED OSTKE OMALE ELU ja laske neil kel on elu seda elada.
    Mullu lapsed on hoitud,armastatud. Neil on super toredad vanemad. Kõhud täis, riided seljas.
    Nii et muretsege pigem nende laste pärast kellel ei ole niipalju vedanud. Kes kodus nälgas,kellest ei hoolita jne.

    • Mallu
      April 18, 2021

      Tänks, noh!

  • L
    April 18, 2021

    Kurg? Alles veel?? Kuidas tal läheb, ta vist üsna vana juba?

    Ja see kasside teema aktuaalne jah? kahju, et sindki siin asjasse juba segatakse

    • Mallu
      April 18, 2021

      Kurg on ikka elus, muidugi ta juba päris vana, ta ju mingi 2009 aastal sündinud, ehk siis pole enam esimeses nooruses, aga tripib ikka ringi ja elab oma elu 😀

    • nimetu
      April 18, 2021

      Oled väga lapsik.

  • nimetu
    April 18, 2021

    Mina tean seda, et loomade varjupaikasid on hoiatatud, et mallukale loomi enam ei antaks.

    • Mallu
      April 18, 2021

      Ja mina tean seda, et Paide linnavalitsust on hoiatatud, et sa käid iga kolmapäev rebasevargil. Fakt.