vaikselt edeneb

Halleluuja, eile koristasime ja organiseerisime siin mitu tundi ja tulemus on selline, et noh, täitsa elatav on. Saan lapsed kenasti esmaspäeval siia tuua, ilma, et nad kastide vahel kondama peaksid. Ainuke asi on selles, et kõik asjad on igal pool “ajutised” ja ei sobi päris täpselt kuskile. Noh, näiteks telekalauaks on praegi üüratu söögilaud, mille all on siili- ja jänesepuur. Jänes ise puuris muidugi ei ole, see silkab niisama ringi. Ma ei suuda ikka uskuda, et soovitatav oleks neil lasta TUND aega päeva puurist väljas veeta. Ma ei tea, kas minu oma päevas üldse tundi puuris istub, vast mitte. Aeg-ajalt käib seal vetsus ja joomas-söömas, aga üldiselt on ta kauss kasside omadega koos ja puuri kipub harva.

Remondi osas on edenenud nii palju, et homme tuleb elektrik, kes selle kilbi ümber tõstab, et köögikapp ära mahuks ja täna saabusid Konverterist mu ilusad köögipukid. Need on nii ilusad ja mugavad!

Head uudised on ka köögi tasapinna rindelt, sest Granitop lubas mulle eriti vinge tasapinna sebida! Ma ise praegu mõtlen, et võtan vist musta. Sest ma lasen ülejäänud köögi ka mustaks kiletada. Samas veits on hirm, et äkki on siis kõik liiga must? E-Luxist sain endale ka musta kraanikausi ja segisti. Kui keegi oleks mulle kunagi öelnud, et ma olen väga rõõmus dušiotsikuga kraani üle, oleksin teda hulluks pidanud. Aga no mõelge, kui mugav on selle abil potte ja värke pesta!

Seega küsimus teile, et kas see kõik üleni must oleks too much? Ma ise mõtlesin, et köögi tagumine sein, noh see, mis tasapinna taha jääb, selle teeks ikka heledama, aga… Ma ei tea, mis arvate? Või peaks mingit muud värvi tasapinna võtma? Võite sealt granitopi lehel vaadata, seal näidised olemas, andke nõu lollile. Ise mõtlen, et kuna ülejäänud seinad (v.a see üks tumeroheline) tulevad heledad ja üks sein on aknad, kuhu tulevad valged rulood ja kardinad, et ehk ei jää liiga tume?

Ideed oodatud!

Aga ühesõnaga, mis ma ikka soiun, näitan siis ära, mis eile tehtud sai! Ütleme nii, et on nagu ta on, aga ise olin rahul, et vähemalt ma nüüd enam-vähem tean, kus miskit on ja ringi saab ka liikuda. Nüüd tuleb lihtsalt tuba-toa haaval remondiga pihta hakata.

Mari tuba enne
Mari tuba nüüd. Ilmselt oleks tal sinna vaja paremat kirjutuslauda ja tooli, paremat lampi ja noh, seinad ka loomulikult üle värvida. Rulood vahetaks ka hea meelega heledamate vastu ära, oleks hubasem.
Suur lastetuba enne
Suur lastetuba nüüd. Sinna oleks vaja suuremat vaipa ja ma veel kaalun, kas ma teen voodid jälle nariks või mitte. Ruumi saaks sellega täiega juurde, aga lastele samas miskipärast ei meeldi naris magada, seega peaks vist nii jätma. Lisaks lasen lastetoa kapiuksed valgeks kiletada ja ühte seina tuleb Lende soovil jänkude ja kiisudega tapeet 😀 Teised seinad lähevad heledaks. Ahjaa, lampi on kah uut tarvis. Ja kardinaid.

Ja elutoast ka kaunis stiilinäide teile. Keset kööki mõnus tugitool, mis peaks lõpuks minu magamistoas olema (pärit Konverterist). Ja see kapp ja riiulid elutoas (ülla-ülla, Konverterist) peaksid ka minu magamistuppa jõudma, et saaksin seal oma meigiasju ja riideid hoida. Elutuppa nad hästi ei passi, oleks pidanud laskma need Mari tuppa tõsta, aga need niiii rasked, et ise ma neid liigutatud ei saa never. Ups.

Ega mul muud miskit öelda ei olegi. Lähen kasin oma loomakarja järgi nüüd veits ja teen täna puhkepäeva. Ei ole eriti hea olla krt. Ahjaa, seda ütlen ka, et kood “mallukas” kehtib Konverteri e-poes endiselt (kohapeal ka!) nii et soovitan soojalt! Neilt saab isegi kokku monteerituna asju tellida ja laonäidised on ka juba kokku pandud, kui ise ei oska, nagu mina 😀

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

42 Comments
  • Pille
    August 21, 2021

    Meil ka must köögimööbel aga tagasein kuldne. Samas valge kivi tasapind oleks ka väga ilus.

  • HHR
    August 21, 2021

    Kuna köök on kõige kaugemas seinas aknast, siis liiga palju musta ei soovita. On seal veel pimedam. Teiseks, mustale jäävad katlakiviplekid liiga hästi peale. 🙂 Aga eks ikka oma tunde järgi peab tegema.

  • Madli
    August 21, 2021

    Ma ei ole mingi ekspert, aga mul on tumepruun köögimööbel (ise ei valinud seda, see oli siin juba olemas) ja kõik sõrmejäljed, veepritsmed ja lapiga pühkimisjäljed on kohe näha. Ma pean alati kuiva lapiga kõik veel omakorda üle hööruma, et mingeid triipe jms jälgi ei oleks.

  • M
    August 21, 2021

    Mul on praegu tume tööpind ja minu jaoks on see hull taak, kõik veeplekid jäävad näha. Muidu on ilus küll, aga lihtsalt pole eriti praktiline. Või noh, oleneb sellest, kui virk tööpindade pühkija oled 🙂

    • ML
      August 21, 2021

      Nõustun! Lisaks veeplekkidele oli mul jändamist ka valge kassi karvadega, mis hästi kiirelt end pindadele suutsid paigutada. Aga muidu tulemus silmale oli väga ilus ja must näeb soliidne välja. Õnneks ise kaugele eriti hästi ei näe, siis need veeplekikesed ja karvad nii hullult pinda ka ei käinud. 😀

  • K
    August 21, 2021

    No mustaga annab kindlasti palju ilusat ja efektset luua. Aga see põranda värviga ma isiklikult ei oska midagi väga ette kujutada. A kes teab, kes teab 🙂 Teed ära, siis ikka ilus ma arvan.

  • Liis
    August 21, 2021

    Mina musta ei soovitaks. Tegin selle vea, et mul vannitoas kõik must – segistid, plaadid ühes seinas ja vanni vahesein ja neid on võimatu ilusa ja puhtana hoida, vesi kuivab sinna nagu valgete laikudena. Segistid näevad eriti jubedad välja, kuigi pole veel 2 aastatki vanad. Mul on igatahes plaan kõik välja vahetada heledamate toonide vastu. Pluss mul kunagi üürikas oli tume puiduimitatsiooniga tasapind ja see ajas mind nii närvi, kuna igast veepiisast jäi jälg maha, nüüd oma kodus valge tasapind ja selliseid probleeme üldse pole.

    • Väike Myy
      August 21, 2021

      Mul on heleda tammene tööpind ja paremat sodi varjajat annab leida. Ikka miski nurga alt vaatan, kas sai kõik puhtaks. Mustaga on tõesti jantimist palju. Siis peaks ka ahi ja microkas olema -must ma arvan.

    • Kärt
      August 21, 2021

      Meil vannitoas ja wcs mustad segistid ja ei ütleks küll, et need rõvedaks läheks. Korra nädalas pesen kõik korralikult üle (kuna hetkel mega kare vesi) ja muidu tõmban lapiga kuivaks peale kasutust. Köögis must valamu ja sellega ka probleeme pole. Aga tasapinda pigem ei soovitaks musta ?

      • Enel
        August 22, 2021

        Kujutad sa ette 3 väikse lapsega pärast iga kasutust segisti lapiga üle tõmbamist? Pead sinna segisti kõrvale turvamehe palkama.

    • Topaze
      August 21, 2021

      Kileta köök hoopis halliks ja must tasapind – siis ei jää liiga tume ja kontrastne. Samas hall annab külma tooni tuppa – kuna põrand ja uksed on sooja tooni, siis aitab tasakaalustada. Lisaks, äge oleks kui teeksid mõne hobidisaineri, nt homeinestonia koostööd. Oleks kindlasti põnev vaadata, millega hakkama saaksite 🙂

  • Tyy
    August 21, 2021

    Tore näha edenemist.
    Jah üleni must köök koos kr kausi ja segistiga on mu meelest süngevõitu. Ilusam on kui asjad on omavahel seotud veidike. Must tööpind ei ole minu lemmik aga sobitub nende puidutooni leti ja kapiga küll. Võibolla pole nii efektne kui sa tahaks. Tee siis vastupidi, et pind on puidune ja kapid mustad.
    Elutuppa oli sul ju kuldsed detailid mõttes sisse tuua. Diivanilaud, lamp jne. need sobituvad ka mustaga . Muud värvi, nagu mürkrohelisega, saad tuua erksust sisse efektseina (fototapeet), padjad ja nipsasjakeste, kausikestega.
    Laste tuba tahab tõesti heledust ja seal kapi kiletamine on hea mõte. Ma paneks voodid teine teise seina. Üks siis elutoa seinapidi ja teine vastas-seina. Tegelikult sellega tuleks veidi kohapeal “mängida” et mis selle ruumijaoks parim on.
    Nüüd sulle üks NIPP kuidas mööblit üksi nihutada, ka rasket. Võta kaks pirakat kartulit lõika pooleks ja siis ka ümaram ots siledaks ning asta kapi jalgade alla. Paksus võiks olla 3cm ja liugle oma kapiga nagu jääl kuhu tahad ja ei mingeid kriime.
    Kuna siia pilte ei saa lisada, siis kiika mailiboxi varsti.

    • Heh
      August 22, 2021

      Kartuli asemel võib panna ka kokkumurtud käterätid jalgade alla. Veel lihtsam asju liigutada, ei pea pärast kartulijälgi maast pesema.

      • Mallu
        August 22, 2021

        Ma tegin seda rätiku nippi 😀

        • murulane
          January 15, 2023

          Vanasti sokutati seanahku jalgade alla (kuidas küll?), aga tänapäeval soovitatakse p a r a f i i n i g a rada ette “joonistada”, kuhu lükatakse (ja seda pidada saama suusaosakonnast). Mul ikka NII raske kapp, et pole nihutamist alustanud, aga mõtlen juba pool aastat,kuidas sellega hakkama saada, sest selle taga on tapeediga kinnikleebitud laelambistepsel!…(saab ju lambist, tilast tõmmata seni, eks ole:D)

  • K.
    August 21, 2021

    Ma ise ka musta köögi fänn seega su plaan meeldib. Endale on plaanis tellida mustad kapid ja tasapind valge graniit voi marmor ja seda musta on meil elamises igalpool – elutoas mööbel, magamistoas musta ja kuldsega ning seinad valged jnejne

  • Kris
    August 21, 2021

    Ei soovitaks kööki mustaks kiletada. See puiste ustega köök uue tasapinna ja santehnikaga näeb “kallim” välja kui kiletatud must. Kuna tegu elutoa nurgas oleva köögiga, siis hakkaks see must “kast” liialt tugevalt domineerima seal. Elutoas olev köök võiks pigem muu ruumiga sulanduda ja võimalikult vähe köögilik olla, if that makes sense 🙂 praegu on ta siseustega kenas harmoonias ning sobib oma uude askohta päris kenasti.
    Ma vahetaks värskema ilme nimel ehk käepidemed ära ning tasapinnaks ja seinale paneks ühtse, pigem heleda tasapinna. Ideaalis teeks samast tasapinnast ka köögisaare.
    Kividest võiks ehk sobida perlato royal, noble arco, noble pro frost, imperial meringa või bianco river. Hea oleks näidiskive kapiustega kõrvuti vaadata, et näha, et ei satuks soojades toonides kapiuste juurde liiga külmas toonis kivi.

  • K.
    August 21, 2021

    Mina musta tasapinda ei võtaks. Meil hetkel on tume graniit. Mind kohutavalt häirib, et ma ei näe sellelt mustust ja pudisi.
    Aajaa, päris jänese armastajad ikkagi soovitavad neil üldse mitte puuris olla kui siis minimaalselt

  • Katrin
    August 21, 2021

    Meil on ka kodus hetkel must köök ja enam rohkem seda viga ei tee, sest selle ilus ja puhtana hoidmine on suur töö. Koguaeg on tunne, nagu köök on räpane, kuigi alles pesin. Tahab palju hoolt.

  • Lila
    August 21, 2021

    Oi kui ilusat valget värvi graniiti seal lehel on ?
    Kuna köögis valgust vähe, siis üleni musta ei teeks. Ja kuna sa pole selline, kes köögikapoe koguaeg näpujälgedest küüriks, siis ei soovita kapiuksi ka musti ?
    Nt sellelt granitop lehelt Bianco Carrara tasapind ja neil seal pilt helehalli köögiga ???

    • K.
      August 22, 2021

      Jess, ma võtaks ka selle. Köögikapid kiletaks has tumehall või tumepruun (mitte punakas) matt puit. Puidu sooned jookseks horisontaalselt.

    • K.
      August 22, 2021

      Samaaaaas. Hetkel on kõik nii kenasti toonis, et vb valiks sarnast äri nagu uksed aga sooned ikkagi horisontaalselt. Mulle need vertikaalsed puidu jooned ei meeldi.

    • Liis
      August 22, 2021

      Üleni must köök jääb liiga karjuv heledas tagasihoidliku neutraalse interjööriga toas. Küll aga on must tasapind + kraanikauss + muud esemed tööpinnal ägedaks aksendiks heledamat värvi köögile. Mida heledam köök avatud toas, seda suurem/avaram tundub korter ja köögist möödudes vôi diivanil istudes ei tômba liialt silmanurgast tähelepanu.

  • Ka A
    August 21, 2021

    Mul on must graniit…. krt koguaeg poleeri ja nühi, et ilus läikiv oleks. Tahaks mingit normaalset taspinda, et tõmba aga lapiga üle ja puhas…

  • p.r
    August 21, 2021

    Mina kööki ei kiletaks. Jätaks sama puiduvärvi nagu on, muidu hakkab liiga domineerima ülejäänud sisustusega. Kuna saare lauapind on ilus tammepuit ja toolid kaunid sinised mustadel jalgadel, samuti on tammeparkett maas. Kui sul elutuppa tuleb roheline sein, a la konjaki värvi diivan ja valge marmorimitatsiooniga laud ja valged kapid, tammeparkett, tammetasapind saarel, juba palju erinevaid värve. Lisaks veel kardinad, vaip, jne. Rohkem kirjumaks ei soovita teha. Need köögikapid ja saar koos näevad päriselt ka täitsa head välja. Ei näe odavad välja. Musta lisandiga on ok. Ise valiksin vbl Antique Brown, arvan et seda on täismustast veidi lihtsam hooldada ja kuna kraanikauss ja segisti on mustad siis lisavad juurde hea aktsendi. Tellitavatest Verde Bahia ja Black Pearl on ka huvitavad ja veidi erilisemad kui tavalised kivist tasapinnad. Köögi tasapinna seinavärv oleneb palju sellest, mis värvi tasapinna sa valid, teeksin selle otsuse peale seda kui tasapind on paigaldatud ja kuidas see mängima hakkab valgusega. Sul tuleb elutuppa niigi igasugu värvilisandeid veel juurde.

  • Zz
    August 21, 2021

    Seal lehel on nii palju ilusaid valikuid, et ma kujutan ette kui keeruline see valimine olla võib. ? Aga pigem nõustun teistega, et musta ei soovitaks. Kuid rohkem minust abi ei ole ka, sest minul ei ole erilist silma nende asjade jaoks? kohapeal oleks, siis vb oskaks soovitada. Samas sul on tegelikult küll väga hea silm minu arvates nende valikute tegemisel. Oskad sobitada hästi asju kokku? Mulle su stiil meeldib. Jah, ise teeks teistmoodi kuna endal maitse tagasihoidlikum kuid sinu tehtud asjad on alati meeldinud?

  • E4
    August 22, 2021

    Must/tume tasapind megalt tüütu minumeelest just puhastuse poolelt, kujutan ette neid laste sõrmejälgi ja igast veeplekke jms mis tekivad megakergelt. ? aga ilus on kindlasti ?

  • K.
    August 22, 2021

    Aajaa. KUI see el kapp sealt ära liigub, siis oleks kenam kui see suur kobakas kapp (külmik) hoopis seina vastas oleks ?

  • Immanuel
    August 22, 2021

    Minu jaoks on ka köögikapid ja uksed praegu heas harmoonias. Graniidi paneksin pigem heleda. Avatud köök võiks minu meelest pigem vähem silma torgata. Sul on selle elutoaga veel muid plaane, näit seina värvimine, diivani vahetus jms ilma milleta ei saa. Ma teeksin need enne ära ja siis vaataksin, kas on mõtet köögikappe kiletada. Aga noh, sinu kodu, see peab sulle meeldima. Kas sa mõne sisekujundajaga ei tahaks väikest koostööd teha? Et ta näitaks kujundusprogrammis ära, millised võimalikud variandid umbeski välja võiksid näha.

    • Mallu
      August 22, 2021

      Jaa, ma mõtlengi, et see kiletamine on nagunii köögile viimane samm, et kui ülejääänu on tehtud, siis saab vaadata värske pilguga.

  • Elis
    August 22, 2021

    Mina soovitaks ka sul pigem heledamat tasapinda vaadata. Mustalt koguaeg saiapuru, veepritsmed jne näha nii hästi ja mind see jubedalt häirib. Aga muidu mustad kapid on mega ilus.

  • Getter
    August 22, 2021

    Köök võiks pigem olla musta-valgega sellisel juhul, köögikapi pealsed plaadid valged, tagasein ka hele ja kapid mustad, aga mustalt värvilt paistavad nii hästi kõik jäljed välja

    • Mallu
      August 22, 2021

      Ma ise mõtlen ka nüüd, et tasapind valge ja kapid mustad.

  • Liisa
    August 22, 2021

    Minu meelest maru ilusad kombinatsioonid: mustad köögikapid ja puiduvärvi tööpind VÕI mustad kapid ja hele marmormustriga tööpind.

  • H
    August 22, 2021

    Kui värv meeldib siis matt tumeroheline köök + valge kvartsist tasapind + kuldsed käepidemed võiks päris äge välja näha, sobiks kokku ka rohelise seina, pruuni diivani ja potentsiaalse marmorefektiga diivanilauaga 😀 Teise variandina teeksin ise ilmselt alumised kapid valgeks (matt), valge tasapind ja ülemised kapid jätaks puidutooni. Ise panin kööki kvartsist tasapinna nii tööpinnaks kui taustaks, see oleks ka lahe.

    • Mallu
      August 22, 2021

      diivan tuleb vist ikka roheline 😀

      • L
        August 27, 2021

        Hei! Kust see Mari laud pärit on? Nii ilus! Ma just sellist igalt poolt otsinud 🙂

        • Mallu
          August 27, 2021

          see oli siin korteris juba sees 🙂

  • A
    August 22, 2021

    Ma teeks tasapinna ikka valge ? muidu peavad koguaeg tuled põlema :/

  • Sille
    August 22, 2021

    Köök ikka mustaks, nõude ja kaunistuste ja rätikutega värvi sisse ?

  • Tyy
    August 23, 2021

    Võtame aluseks olemas oleva mööbli. Põrandat loetakse ka kui mööbli oskas. Seega on sul olemas kena ja kvaliteetese välimusega põrand, uksed, lett-laud ja köögikapid. Samuti tellitud tumeroheline diivan. Soovid lisada diivanilaua musta ja kullaga. Sellest lähtuvalt on musta kasutamine köögis värvi ideena õigustatud. Mustal on aga suur oht sind 24/7 orjastada, sest iga sõrmejälg on jubedalt silma riivav. Sul on aga vähemalt 6 väikest käekest majapidamises…. Vahel on soov nii tugev, et see ei loe. Kui jätta mööbel puidune ja teha taga ja tööpind must, oleks üks kompromiss. Samas võib teha ka vastupidi mustad kapid ja puidused taga ja tööpinnad. Kolmas variant oleks teha külmik ja alumised kapid mustad aga tööpinnad ,, taust ja ülemised puidused. Soovitaks leida keegi kes su köögile need erinevad variandid kujundus programmis ette näitaks. Kuna sul tuleb ka mürkrohelist seina siis valge mööbli või pinnana köögis oleks juba liigne toon. Hea maitse ütleb, et olla võiks kuni kolm tooni – põhivärv, täiendav toon, siduv toon. Valge ja must sobitub kõigega- seob. Aimates sinu maitset, tekivad sinna tuppa ka kollased esemed, kas või padjakestena. Kui nüüd mõelda veel kardinale siis soovitaks seda tooni mis on rahulik nö taustavärv. Oled maininud diivani tagust kanevaad? ee ma täpselt ei tea mida mõtlesid. Loodan, et see on midagi kahvatu valkjas-beezika varjudiga.

    • Mallu
      August 24, 2021

      Jaa, sul õigus krt, nagu alati 😀