jala ei kõnni ja Värskat ei joo*

Okei-okei, ma ei taha üldse tegelikult, et see siin kõlaks nagu mingi Värska-vastane kampaania. Jumal teab, et mina ja mu lapsed oleme alati väga suures koguses Värskat tarbinud. Sellega on ainult paar miinust. Esiteks on neid pudeleid väga raske koju tassida. Teiseks kulub seda väga palju. Ses suhtes, et me joome seda ka omajagu, aga üks kuluallikas on siin Marta. Nimelt kui tema pudeli kätte saab, siis keegi teine seda enam tarbida ei soovi. Reaalselt iga kord kui ta pudelist joob, süveneb mul arvamus, et ta hoiab alati põses vähemalt poole saiakannika jagu saiapuru, mis oma tee pudelisse leiab.

Ühesõnaga olen ennast avastanud olukordadest, kus tahaks nagu juua, aga Värskat pole ja kraanivett tundub ka kuidagi…imelik juua? Mitte, et seda oleks imelik tegelikult juua, sest siin on jumala hea maitsega kraanivesi, aga ta on kuidagi alati nii leige ja, noh. Ütleme nii, et kui Värskat ON, siis seda ma ka joon.

Ükskord saabusid lapsed minu poole ja Lendel oli aias kaasas olnud Sauveri termospudel, mis neile üli ammu kingituseks saadeti. Õhtul valasin pudeli vett täis, sest laste magama panekuga kaasneb alati “emme, anna juua!”. Seda kõrrega termospudelit on palju lihtsam ulatada, kui gaasilise joogi ja plehku paneva korgiga tegeleda. Ja sellest päevast peale avastasin, et kui see pudel käeulatuses oli, siis jõin ise ka sellest, sest sinna Marta oma “tuukreid” jätta ei saa. Ei ütle naljalt ära, kui saab ilma saiapudita vett nautida.

Muuseas, mulle saadeti ka kunagi see pudel, aga toona Sauver suuremaid kõrrega pudeled ei müünud ja see kork minu jaoks nii mugav ei olnud. Eriti meenub mulle trennis see, kuidas üritasin poksikinnastega seda korki lahti keerata, haha.

Ühesõnaga, minu pikk soig jõuab nüüd lõpuks poindini ka. Sauver kirjutas meile mõnda aega tagasi, et neil on uusi mudeleid ja ehk tahaksime neid proovida. Muidugi tahtsin! Nagu öeldud, oli minuni leidnud tee ainult üks väike lastepudel, mille viisakalt omavahel jagamine oli kogu aeg jube häda. Lisaks märkasin, et nüüd on nende sortimendis ka suured kõrrega termospudelid. Selle peale olin müüdud.

Pudelid saabusid eriti nunnu üllatusena – lausa meie endi nimedega!

Ma ei mäleta täpselt, mis päeval need jõudsid, aga sellest päevast peale on minu ustav roosa pudel olnud mul kogu aeg laual või voodi kõrval maas. See on peaaegu tervet liitrit mahutav pudelike. Hoiab vee mõnusalt külmana (panen kuubiku-kaks jääd ka sisse) ja see ausalt JÄÄB ka külmaks, mitte ei ole paari tunni pärast jälle leige. Seega olen end aina vähem poest Värskat koju tassimas avastanud, sest mulle piisab ka kraaniveest. Halleluuja! Vähem raha ja looduse kulutamist.

Ja kui te ütlete, et 45 euri suure pudeli kohta on palju, siis mina mõtlen niii, et see on umbes 45 pudeli värska hind. Jep, ma ei oska just paljude toiduainete hinda peast öelda, aga vot seda tean, et minu lemmik mõõtu Värska maksab 0.99 senti (pluss pant). See on umbes kahe nädala jagu Värskat meie majapidamises. Minul on igatahes soodsam oma pudelit ruunata kui poest veepudeleid tassida.

Mis muidugi ei tähenda, et mul kapil siiski kolme pudelit Värskat isegi praegu ei oleks, aga tõesõna ostan ma seda nüüd tunduvalt vähem ja ei pea raskeid kotte tuppa vinnama, kui toidupoest tulen. Nii et väiksed võidud igas päevas!

Laste pudelid on veidi väiksemad, aga neile idekas mõõdus. Kuna nimed on ka peal, siis pole ohtu, et kuskil kaotsi läheb või miskit. Seega soovitan lastele tellides see väike lisaväljaminek teha, sest nii on pudel uhkem, täitsa oma ja ei kao koolis/lasteaias ära.

Ma tegelikult kiitsin neid mingi aeg tagasi Instas ka ja loomulikult oli mu postkast täis küsimust, et kas sooduskoodi ka välja kaubelda suudan. No miks ma siis ei suuda – küsisin ja sain. Seega kes tunneb, et tahaks ka ennast rohkem seespidiselt niisutatuna hoida, siis kasutage julgelt koodi “mallukas”, mis annab teile tellimuselt 10% alla!

*Postitus sündis koostöös Sauveriga

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

3 Comments
  • Liis Er
    September 8, 2021

    Omgggggg elupäästja!! Ma homme ülikooli ja nädal tagasi vaatasin neid termoseid jälle ja panin ikka kinni, kuna noh.. päris kallis ja mul ikkagist ausalt öeldes on ka mingeid termoseid, aga need pole neeed. Tänks sulle sooduskoodi eest!

  • gille
    September 9, 2021

    ma ei saa pihta, sa reklaamid kraanivee joomist mineraalvee asemel??? päeva nali…

    • Mallu
      September 9, 2021

      Ei saa aru sry