lahendus puuduvatele varvastele ja kassiaknele*

Mäletate ma rääkisin, et Tiidul olid juba tulles pooled varbad puudu onju? Noh, tagasi neid kasvatada ei õnnestunud. Küll aga oli vaja, et punetus alla läheks ja koorikud ära kukuksid, et sinna saaks vähemalt ilus nahk peale kasvada. Käisime muidugi arsti juures ka, tegime viiepäevase antibiootikumikuuri ja värki, aga varbad, kurat, ei tahtnud ikka ära paraneda.

Pole ka muidugi eriline ime, sest isegi kui ma ta puuri iga päev puhastan, siis öösel mina magan. Tema aga istub üleval. Vabandust, istumine selle spordihullu tegevuste hulka ei kuulu – ta jookseb tunde mööda oma ratast nagu elu oleks kaalul. Ja nagu ma maininud olen, siis tualetipausideks ta ei peatu, vaid lidub rahulikult seal sees ringe edasi. Vahepeal teeb väikse liivas püherdamise tiiru ja tagasi maratonile.

Ma olin juba vahepeal täielikus ahastuses. Iga kord, kui vaatasin, et varbad hakkavad ära paranema, olid nad järgmiseks hommikuks jälle punased (mõnikord lausa marraskil). Pesin ta jalgu iga jumala päev, aga no ei mingit tolku. Kaalusin juba ratta ära võtmist, kuni ta ära paraneb, aga ma kardan, et siis oleks ta lolliks ka läinud. Mis teha, kui inimesele meeldib joosta.

Õnneks saatis Goodpoint Chemicals mulle paki, kus sees olid vanad head lemmarid niisked salfakad pindade puhastamiseks (isegi rasvased näpujäljed peeglilt on nendega kukepea). Aga veel oli seal kahte eri sorti haavapuhastusvahendit, mida ma kasutasin nii Tiidu kui ka Hella peal, kellest viimane suutis endale lõua alla akne saada. Haha, jah, ma ka ei teadnud, et kassidel selline asi tekkida saab üldse. Igatahes on Tiidu varbad nüüd korras ja Hella lõuaalune näeb ka palju kabedam välja.

Ma usun, et enamikel on kodus haavapuhastusvahendid olemas ja ilmselt teil pole siile ja aknes kasse, et teile seda toodet “pähe määrida”. Aga usun sellegipoolest, et just SEE haavapuhastusvahend peaks küll kõigil kodus olemas olema, sest see EI KIPITA, kui sellega haava puhastada! Ma ei tea, mis imeasi see on, aga tõepoolest ei teinud ei Tiit ega Hella teist nägugi, kui ma neid puhastasin. Ka Marta marraskil põlve puhastasin sellega ja tavapärast “aiiiaaaa!” kisa ei tulnud sealt.

Neid on kahte sorti: geelina ja spreina. Loomade puhul oli geel mugavam, päris näkku neid pritsida ei taha. Aga lastega on sprei parem. Surts ja tehtud. Odavad on nad ka, seega koduses arsenalis võiks ilmselt olemas olla, kui te just ei saa garanteerida, et teie majas iial ühtegi haava või marrastust ei teki. Ilmselt vist ei saa, eks.

Tänasest kuni 22.09 kehtib nende poes kood “mallukas” ka, nii et saate niigi hea hinnaga tootelt veel veitsakene alla!

Ahjaa, ühele siin postituse all kaasa rääkijale loosin välja paki, kus on sees kaks pudelit sprei varianti ja kaks pudelit geelina haavapuhastusvahendit. Lisaks ka 30€ kinkekas nende e-poodi, kust ma soovitan neid häid salfakaid osta, aga no võite muidugi enda valikul ükskõik mida võtta!

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

40 Comments
  • Vaike
    September 15, 2021

    Mu meditsiinikapis on vaid ibuprofen endale ja kassile tema allergiravimid. 😀

    • Mallu
      September 15, 2021

      Issand, mul on ikka mega suur karp igast vitamiinide ja kreemide ja asjadega. enamik on obv ohatiserohud 😀

  • Laura
    September 15, 2021

    Seda toodet tahaks proovida küll. Seni olen haavasid puhastanud Aseptiga, millel on peal kirjas, et “Ei kipita”, aga laps kurdab ikka kipitust, nii et mine võta kinni.

  • Karmen
    September 15, 2021

    Ise kasutan ka kodus koristamiseks niiskeid des. salvrätte. Also kasutan sama nippi, et nende niiskete salvrättidega puhastan ka oma peeglit 😀

  • Reelika
    September 15, 2021

    Need niisked rätikud on parimad, nii et katsetaks hea meelega ka need haavapuhastus vahendid ära. Mul ka kolm last ja neid marasstusi kahjuks ikka juhtub ?

  • Madli
    September 15, 2021

    Ausalt ma pole isegi mõelnud, et mul selline asi võiks kodus olla, meil ema puhastas haavu lihtsalt vee ja lapiga või siis viinaga ? Aga kuna endal on nüüd laps kasvamas, oleks mul niiii hea meel seda loosi võita, saaks ka lõpuks kaasaegseks inimeseks hakata.

  • Merit
    September 15, 2021

    Kus ma küll elanud olen?! Pole neist toodetest midagi varem kuulnud aga olen kindel, et ma vajan neid asap!

  • Kätlin
    September 15, 2021

    Mu kassil on ka juba aastaid lõua peal akne. Loomaarst ütles, et see on normaalne, kuni liiga hulluks ei lähe. Vahetasin plastikust sööginõud keraamiliste vastu, sest see pidi aitama, aga mina küll muutust ei näinud. Seda haavapuhastusvahendit sooviks proovida küll, võib-olla see veidike leevendaks.

  • E
    September 15, 2021

    Niisked salvakad koristuseks? Tundub huvitav. Need haavapuhastusvshendid samamoodi. Prooviks ära ☺️

  • Kessu
    September 15, 2021

    Kodus kasvavad 1.4 aastased lapsed ja sellised asjad kuluks ravimikappi ära küll

  • Kaisa
    September 15, 2021

    Neid tahaks küll väga proovida! ?

  • Mirjam
    September 15, 2021

    Haavapuhastusvahendeid pole jõudnudki proovida veel aga kindlasti kiidan neid puhastuslappe, nii alkoholiga kui ilma alkoholita(seda viimast hea kasutada pindadel mis ei talu alkoholi, nt nahast asjad). Tõesti hea kraam! Tegelikult on neil veel palju häid asju, tasub proovida ?.

  • Liina
    September 15, 2021

    Seda haavapuhastusspreid tahaks küll proovida, mis valutu. Lastel ikka juhtub marrastusi tekkima ja tavaline antiseptiku peale ikka teevad kisa.

  • Ann
    September 15, 2021

    Mu koduses apteegis on just sellised asjad puudu. No voolav kraanivesi on, aga see vist pole päris see…

  • Annika
    September 15, 2021

    Mul on haavapuhastus vahendid koguaeg otsas, sest no mu kolmest lausa kutsuvad kõiksugused nurgad ja asfalt kus ennast vigastada. Õnneks piirdub kõik marrastustega aga no siiski ?

  • Ann
    September 15, 2021

    Mul ka kassil oli akne ?? käisime arstil, et mis mustad täpid tal lõua all on?
    Akne oli diagnoos. Mingit kreemi pidin määrima ja mingite loomadele mõeldud märgade salfakatega pühkima – nühkima.

    • Jaana
      September 16, 2021

      Haavapuhastussprei võiks küll kodus olla. Siiani kasutanud vett, sest alati kui vaja, muud pole olnud.

  • Juhtub
    September 15, 2021

    See tundub küll põnev toode olema. Me sinu moodi “napakad” ning meil ka rahvast rohkem kui inimesi ?. Meil papagoid, koerad, oma kass ja veel ka hoiukodu kassiemmele koos poegadega. Ja noh lapsi ikka ka mõni on. Seega ikka juhtub alati kellegil midagi. Tänud jagamast?

  • Kristi
    September 15, 2021

    Poiss avastas just maastikusõidu ning rattaga mäest alla kihutamise. Kuuga puhastusvahendid otsas, tore oleks kui juurde saaks

  • Kätlin
    September 15, 2021

    Need asjad kuluvad küll igas majapidamises ära. Seega ka meil ?

  • Merilin
    September 15, 2021

    Haavapuhastusvahendid kuluvad ikka ära 🙂

  • Külli
    September 15, 2021

    See haavapuhastuse asi kuluks ikka nii ära, et võtab esimest korda elus kommenteerima. Vaja nii 2 kui 4-jalgsetel pereliikmetel. Eriti vanimal koeral (kohe 16), kellel mullusuvine putukahammustus silma all ei taha enam paraneda ja vajab pidevat puhastamist.

  • Kadi
    September 15, 2021

    Mul on 2 poissi. Kogu suve jooksul olid neil põlved katki. Üks põlv ei suutnud ära paranedagi, kui juba uus kukkumine ja jälle põlv katki.
    Nii et see on meie majapidamises hädavajalik vahend.

  • Ingrid
    September 15, 2021

    Sellised asjad on alati arstikapist puuudu 🙂

  • M.
    September 15, 2021

    Haavadest. Ohjah. Mul on üks laps, 11-aastane poiss, õnnistatud meditsiiniseiklustega.
    Seekord kukkus rattaga omale konkreetse augu põlve. Käisime traumapunktis puhastamas ja puha, kuna verd ja mustust oli palju. Siis hakkas tööle dr Emme, kes siis puhastas-sidus-lohutas ja nii iga päev, kuni see lõpuks paranema hakkas. Aga. Möödus 3 nädalat kui haav läks halvaks ja tuli uuesti lahti. Väike visiit arsti juurde ja dr Emme saab jälle tükk aega siduda.
    Sama poiss oli enne kooli peaaegu aastajagu olukorras, kus iga päev tuli puhastada-plaasterdada ja 5 korda lõikusel käia.
    No ühesõnaga selle kutiga seda puhastusvahendit ilmselgelt kulub. Empsi närve pole ammu enam alles…

  • Galina
    September 15, 2021

    Mu lastele ja koerale kuluksid väga ära.

  • K.
    September 16, 2021

    Meil on noorem tütar selline kaskadöör, et tal on külmkapis lausa 3 isiklikku erinevas suuruses külmakotti alati ootel ? Haavapuhastusvahend on koduapteegis samuti alati vajalik!

  • Janeli
    September 16, 2021

    Eks endalegi kulub marjaks ära, tööl saan pidevalt igasuguseid kriime ja haavu kätele

  • Monika
    September 16, 2021

    Räägin kaasa!! Kaks koera ja ikka juhtub… Hetkel kannab üks kraed, sest näris endale augu keresse kuna puuk oli vaja välja närida.

  • Sirle
    September 16, 2021

    Mul on maakodus 4 kassi (kõik steriliseeritud ja kastreeritud), aga kuna 1 isane hulkurkass käib mu kasse “üle vaatamas”, siis aasta algusest saati on olnud juba 4 arstivisiiti. Ühel isasel oli näos hammustus, mis läks mäda täis, noorel emasel oli jalas hammustus, mis läks põletiku ja kass keeldus kõndimast ning teine noorem emane on oma kõhualt 2 korda lõhki tõmmanud kui üritab hulkurkassi eest põgeneda ja ronib naabri aida alla, kus ilmselt klaasikilde jms prügi leidub. Seega muud pole kui tohterda ja manusta antibiootikume ja valuvaigisteid. Ega ma ise parem pole kui keset Tallinna linna niimoodi käna käin, et teksad lõhki ja põlved kriibitud ja sinised (aga kuna mul puusadüsplaasia, siis annan endale andeks, lihtsalt väga ebameeldiv) ning suht mark ka. Põlved veel ikka sinised 😀 Aga enda üle peab naerda ka oskama, käisin suve algul ühe väga tuntud “selgeltnägija” juures, kes ütles mulle, et ma jooks vähem! 😀 Mitte, et ma alkoholi grammigi tarbiks, aga vot nüüd oligi hea endale öelda, et kuule joo vähem, siis seisad püsti ka! 😀

  • Leili
    September 16, 2021

    Meil kulub puhastusvahendit palju. 2last ja no nendel ikka juhtub ?‍♀️ lisaks pean mina ennast haiguse tõttu süstima..
    Neid desinfitseerivaid lappe kasutan ka kodus igapäevaselt?

  • Silvia
    September 17, 2021

    Alkoholivabad desinfitseerijad ei kipita jah. Avastasin need enda jaoks siis kui koroona alguses apteegid kõik alkoholiga desodest tühjaks olid ostetud. Apteeker nagu kohmetult pakkus, et näe selline variant ju ka. Ja ma olen nii rahul.

  • Mirjam
    September 17, 2021

    Meil väiksem laps selline, et no temaga ikka juhtub… viimati kukkus lasteaias kulmu nii lõhki, et oli vaja EMOs õmmelda. Perearsti juures siis järgmisel päeval käisime näitamas/ puhastamas, arst ûtles, et no kuulge, pidage veidi vahet, ma ei taha teid enam tükk aega näha ? ühesõnaga liiga tihedad patsiendid ? ja seda puhastamise kraami ja plaastreid ikka kulub.

  • Eliise
    September 18, 2021

    Meil ongi kõik vahendid juba üsna eakad, aeg välja vahetada, tänud soovituse eest!

  • Katu
    September 19, 2021

    Minul on kodus kaks kassi ning vahend kuluks ilusti ära 🙂

  • Katri-Ann
    September 20, 2021

    See oleks ära kulunud meile juba mitmeid kordi, nimelt koeral pidanud haavu puhastama viimase aasta jooksul ikka palju palju kordi ja no pluss kolm väga aktiivset last?

  • Moon
    September 20, 2021

    No minul on selline tüüpiline naiste käekott, milles on kõike, sest ma tahan mingil põhjusel alati kõigeks valmis olla. Minu käekotist ei puudu kunagi ka plaastrid ja haavapuhastusvahend, sest noh… äkki minul või kellelgi teisel juhtub midagi. Igatahes oleks aeg uus vahend osta, sest teine on otsa saamas.

  • Susy
    September 20, 2021

    Ma just mõtlesin, et nüüd kui laps majas, peab hakkama ka apteegikraami ostma – ainult ibukast vist enam ei piisa.

  • Kats
    September 20, 2021

    Nagu igakord kui lastest keegi end katki kukub, siis m6tlen 100 aastat, mida sinna peale yldse panna. Ja kui olen välja m6elnud, et mida – siis seda mul tavaliselt kodu pole. Seega heameelega v6taks varu. Pool annaks s6brale!

  • Laura
    September 21, 2021

    Seda on küll hea teada, et loomadele ka panna võib. Mul just ongi koeral käpavahed katki, ja väike tola limpsib neid aina, seega paranemine ei lähe kohe kuidagi ?‍♀️.