tasulised blogid

Ma esiteks mainin ära, et ma tegin täna Tootsi. Ehk siis kõike ei jõudnud teha, mida hommikul ette loetlesin, aga pool ikka. Lastetuba sai korda, voodipesu vahetatud, tuba tuulutatud, kleidid kappi rippuma, kõik sahtlid korda ja mänguasjad oma kohale. Isegi Tiidu maja koristasin kenasti ära (iga kord kui ma seda sitast ratast pesen, siis mõtlen, et MIKS ta ilmtingimata jooksu pealt sittuma peab?). Tolmuimejaga käisin toa üle, pesin lauad ja toolid ja nari redeli. Juba siis lootsin kulleriga saada elutöö preemiat, aga kuna seda ei tulnud, siis kütsin edasi ja pesin ära kõik pesu (viimane laar veel masinas), kraapisin elutoadiivanilt 90 aastat karvu maha, koristasin köögi, pesin nõud, puhastasin kasside liivakastid ja siis sattusin korraks maha istuma, ning sealt mina enam ei tõusnud.

Ehk ma suudan homme enda ja Mari toa ka ette võtta, siis oleks vahelduseks kogu korter korras. Seda muidugi ei juhtu iial, sest ma alati väsin poole pealt ära ja selleks ajaks kui tuleb ramm teise poolega pihta hakata on esimene pool juba sassis, aga oh well. Vähemalt ma üritasin.

Võite ise pakkuda, millised pildid on enne tehtud ja millised pärast. Igatahes võib öelda, et üks pool korterist on täitsa korras ja teine osa ka tegelikult semi okei, seega ma ei tea, miks ma üldse halan. Tegelikult tahtsin seda rääkima tulla, et tegin täna instas väikse Q&A, kus küsiti sada korda, et kas ma plaanin ka enda blogi tasuliseks teha.

Lühike vastus: ei.

Pikem vastus: Olen mina ka muidugi märganud, et mõned blogid on läinud tasuliseks. Mitte muidugi massiliselt, mingit kolme oskan vist nimetada, aga mina üheks nendest ei saa. Seda esiteks selle pärast, et jumal teab, kui palju mul midagi põnevat kirjutada on. Mõni päev võin mitu postitust üles panna, teine päev ei kirjuta ridagi. Mõni kuu on täiega reklaami jne. Ma ei oska, ega suuda garanteerida, et mu sisu oleks kogu aeg ühtlaselt põnev lugeda, et regulaarset kuutasu küsida.

Teiseks ei kujuta ette, kuidas see mõjutaks seda tulu, mida ma saan siin selle eest, et te endale huvipakkuvatele reklaamidele vajutate. Kui ma teeksin enda blogi hinnaks näiteks 3€ kuus, siis peaks selle jaoks olema umbes 800-1000 inimest, kes seda maksma nõus oleks. Ma ei viitsi sellega ausalt öeldes riskida ja ma ei usu, et ma sellise taktikaga rikkaks saaks. Haha, see kõlab praegu nagu ähvardus, et krt klikkige, muidu peab maksma! Seda mitte, aga mõelge nii, et klikk on teile tasuta, seega kui konti ei murra, on aeg-ajalt abiks ikka.

Kolmandaks tegin mina täna esimest korda seda, et vaatasin – okei, tasuline blogi, tundub huvitav teema, loeks siis ka. Panin oma kaardi andmed sisse, sain kirja, et tänks, et maksid. Aga lugeda ma seda blogi ikka ei saanud 😀 Tee või tina, sest automaatselt edasi lugema ta mind ei visanud, mingisugust parooli mulle kuskile ei tulnud ja mul tekkis kohe tunne, et jumalaga see teema siis. Ei viitsi mina hakata blogipidajale kirjutama, et tereee, palun seleta mulle nüüd, kuidas ma seda postitust lugeda saan. Ja veel vähem viitsiks ma tegeleda sellega, et kui endale säärase süsteemi peale panen, et siis iga päev kirjadele vastata ja kellelegi IT abi mängida. Mul on raskusi niigi kõikidele vastamisega, seega lisakoormus tundub eriti narr. Eriti kui tegevus on täpselt nii nüri, et kopeerin päevast-päeva sama kirja. Ja veelgi vähem tahan ma seda tunnet teistele enda blogiga, et on mingi jama, ei tööta, raha läks maha, tema ei viitsi enam tegeleda, aga sees on selline tunne, et mind on natukene röövitud 😀 Mitte, et see 1.50€ mind nüüd vaesemaks teeks, aga krt ma maksin ja lugeda ikka ei saanud.

Khm, ma mõistan, et selle lõigu kirjutamise asemel oleksin ma võinud sada korda blogiomaniku abi küsida, aga mis seal ikka, point jääb samaks.

Muidugi tunduks ahvatlev mõte, et saaks ehk rohkem raha teenida vms (kuigi ma olen aru saanud, et need, kes seda hetkel tasuliseks panid, tegid seda kõik rohkem privaatsuse pärast ja sp, et neis Perekoolis ei arutataks vms), aga mul on tunne, et privaatsuse teemat see einivei ei muudaks. Kui on ikka eriti mahlane gossip, siis levib see nagunii. Ja kui tõesti tahan midagi veidi rohkem salaja kirjutada (nagu ma ükspäev kirjutasin lihtsalt selle pärast, et ma ISE mäletaks kunagi), siis viskan parooli peale. Asi ants.

Mis teie nendest tasulistest blogidest arvate? Maksaksite? Ma ise mõtlesin, et paar euri kuus põnevat blogi lugeda ei ole just palju, aga peale tänast äpardust ei viitsi ma isegi proovida 😀 Küll aga soovin jõudu kõigile blogijatele, kes seda katsetanud on. Ehk on abiks vms? Paljas Porgand on vist päris kaua tasuline olnud ja pole veel kirjutamist lõpetanud või blogi avalikuks pannud, seega ehk on ikka tolku? Jumal teab.

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

90 Comments
  • Liisi
    January 11, 2022

    Üks idee on see, et kui kitsas käes, siis parooli “müüma hakata” et need postitused tasuliseks teha???????? nii nagu meediaväljaannetega kus kõige mahlasemad artiklid on alati ilmtingimata tasulised????????????

    • Mallu
      January 11, 2022

      Ah see parool leviks räigelt kohe 😀

      • Hanna
        January 11, 2022

        Pane levitamise tasu???? hakkad kohtu kaudu küsima????
        Aga mul on traditsioon, kui loen siis üks reklaam. Tglt ei huvita, aga see on minu panus ????

        • Mallu
          January 12, 2022

          Nii armas 😀

  • m
    January 11, 2022

    ma olen nii räme koi, et hea, et ma üldse toidu eest olen nõus maksma 😀

    • Mallu
      January 11, 2022

      Ma just mõtlen, et kas viitsin süüa teha v woldin ????

  • Riina
    January 11, 2022

    Mind ennast häirib see suhtumine, et blogi on avatud, kui on vaja midagi müüa, tutvustada jms ning blogilugejate abi ja nõuandeid, muidugi ei ole mina mingi dikteerija, aga minu jaoks on see liiga ühekülgne suhe blogija poole kaldu. Ei maksa ning parem võõrutan ennast ajaviiteks blogide lugemisest.

    • Mallu
      January 11, 2022

      No aga maksnud inimestega on ju ikka kahepoolne suhe edasi (kommentaarid jne)

  • Doris
    January 11, 2022

    elu sees ei maksaks, cmon. enamik blogisid on enivei guilty pleasure ja suvaline ajaviide, nii et pmts mida rohkem blogisid tasulised on, seda vähem ma aega raiskan võõraste inimeste eludest lugemise peale ja teen vbla midagi asjalikku selle asemel hoopis 😀 lisaks, maksan ilma igasugu nurinata delfi, netflixi jm eest, ja saan sealt professionaalsel tasemel sisu kordades odavamalt kui kellegi “pereblogist”.

    • Mallu
      January 11, 2022

      haha, see on tõsi küll, et kui ma blogide lugemise asemel midagi tarka teeks, siis oleks mul päris mitu tarka asja tehtud elus 😀

    • Kristiina
      January 11, 2022

      Samad mõtted. Ei maksaks lihtsalt seetõttu, et tegelikult pole ju vajagi neid blogisid lugeda. Ehk jääks seda tühja telefonis scrollimist vähemaks.

      • Mallu
        January 11, 2022

        huvitav, mida selle kogu vaba ajaga ära teeks onju 😀 minu needus on tiktok. korraks avad ja 4h hiljem taipan, et upsss, võiks magada 😀

  • P.
    January 11, 2022

    Ei kavatse blogide lugemise eest maksta. Kui blogija ei soovi, et teda loetaks ja selle tasuliseks teeb, siis ei loegi. Eks kahju oleks muidugi, aga pole selline asi, et pean saama, muidu suren. Kasvaks raha puu otsas, siis ehk jah lehvitaks neid eurikesi siia ja sinna.

    • Mallu
      January 11, 2022

      krt TÖÖTAKS siis need eurokesed ka onju 😀

      • P.
        January 11, 2022

        Oi ei jah, tänases reaalsuses nad enam ei tööta. Aga nii hästi ikka ei ela, et neid suvalt tuulde loobiksin. Külmkapitäide olulisem kui suvalised netilõbustustele visatud eurid siia ja sinna.

  • Lill
    January 11, 2022

    Ei hakka kellelegi maksma, loll lootus. MMid võivad küll oma unenägudes arvata, et inimesi räigelt huvitab nende “eksklusiivne” sisu, aga reaalsus on hoopis teine…kedagi (või vähemalt suurt enamust) ei koti enam nende elu kui postituse tasulised on ????

    • Mallu
      January 11, 2022

      No ma ei usu, et ükski inimene ei maksnud ka, kedagi huvitab alati 😀

  • A
    January 11, 2022

    No tere talv, niigi raha pole. Reklaamil klikkida pole probleem, sellest ma ei kaota midagi aga see 2-7€ kuus noh ma saan selle eest ühe toidukorr lastele. Jaboma lapsed ikka olulisemad kui mingid külajutud, millest pool on reklaam.

    • Mallu
      January 11, 2022

      Kui see sind lohutab, siis ma arvan, et reklaamartiklid on ikka tasuta, muidu keegi ju ei telliks neid 😀

      • A
        January 11, 2022

        Hehh, sitta sellega ????

  • M.
    January 11, 2022

    Mina sellest tasuliseks tegemise mõttest aru ei saa. Räägitakse ju ikka edasi? No maksavad kolm tk aga kus on kindlus, et need edasi kolmandatele ei räägi mida lugesid ja see info jõuab tirinaga Perekooli kägudele ikka nokkimiseks. Selle vahega siis, et kui enne kuskilt keegi midagi kuulis, siis nüüd on info otse allikast. Ja argument on siis, et vähemalt said see x arv eurosid selle eest??
    Ma tooks siinkohal näite, et ma tellin hetkel Delfi kogupaketti, kuumakse on surts üle 10 euri ja sh on mul 5 lugejakohta (ema-isa,ämm,mees ja ma ise) ning ligipääs on Delfile, Kroonikale jms ajakirjadele. Nüüd võrdluseks tuua ühtede blogijate kuutasu (sisesta siia misiganes arv) euri, siis minu sisemine ihnuskoi teeb pigem harakiri, kui et maksab seda. Ka pole mu ema/isa, ämm ega mees huvitatud nende lugemisest 😀
    Lisaks on see blogi viimased kuud üsna sisutühi olnud ning sealt leiab ainult minumeelest reklaami ja ei kutsu enam lugema/ei kõneta 🙁 Instast näed pildid ära ja savi see blogi. Samas sinul tuleb postitusi (sest elu on ka nagu seep 😀 ) nigu Vändrast saelaudu ja mõnus on lugeda. Isegi reklaam on vahest huvitav, sest su stiil on vahetum ja kõnetab. Aga eks see on valikute asi ja igal ühel on oma publik, keda ka see lüke ilmselt kõnetab aga jah….nii et lendavat sulge sulle Mallu, et neid lugusid edasi ka tuleks ja vaim terav püsiks! (loe: lollusi edasi teed ja tunnistad 😀 )

    • Mallu
      January 11, 2022

      no aga kui sa oma nimega ostad ja siis oma nimega perekoolis patrad, siis pmst saavad nad ju perekoolilt kommentaari autorid välja nõuda ja sulle selle rikkumise eest trahvi nõuda vms. Aga see on ilge jeblamine 😀

      • N40
        January 11, 2022

        Nii, minul ei ole perekooli kontot ja minult see jutt sinna ei jõuaks, aga miks mina ei plaani maksta? Just nimelt seepärast, et see ei ole anonüümne siis enam minu jaoks (maksja nimi jääb näha). Eestis on väike, näiteks Eveliisiga on meil ühiseid tuttavaid, tema mind ei tunne, mina teda ei tunne. Mina käin lugemas lihtsalt, et saaks oma mõtteid mujale. Kuna Eesti on väike, siis ma umbes aiman, miks ta muutis kinniseks. Mõned vihjed blogis läksid väga julgeks.

      • P.
        January 11, 2022

        Rikkumine on siis mis? Et ümberjutustab nende kirjutatut? 😀 Pole ju nagu sul see Mangi juhtum.

        • Mallu
          January 12, 2022

          ma tõesti nii täpselt ei tea, aga jah, siis ei või vist tasulist sisu edasi rääkida/kopeerida.

          • P.
            January 13, 2022

            Copy-paste on jah midagi muud ja täiesti arusaadav, et see on keelatud. Aga ma küll ei tea, et ümberjutustamine siin ilmas veel keelatud oleks….. Pole tegu riigisaladustega. Ning kui jutustus vastab tõele, pole ta ka laim. Aaga kes teab tõesti. Mine tea, mis uuendusi ja muudatusi ma siin elus maha maganud olen 😀

          • Mallu
            January 13, 2022

            ümberjutustamist vist ei saa jah keelata, ma ei tea

      • Tui
        January 12, 2022

        Ei ole tegelikult nii, ega see ei tähenda, et nendest rääkida ei võiks. Tasulist sisu ei tohi lihtsalt edasi jagada ega taasesitada. Muidu poleks võimalik ju ühtegi uudist arutada, ühtegi raamatuarvustust kirjutada jne.

  • OhLaa
    January 11, 2022

    Sellest hetkest, kui Eveliis tasulise blogi juttu rääkis, hakkasin mina hoolega sinu reklaamidele klikkima. Et sina saaksid oma raha pigem niipidi kätte. Mul on kahju, et Eveliisi blogi on tasuline, sest ta kirjutab argielust, mõnusalt pikalt, noh, nagu sinagi. Ja just argielu on see, mis paneb üht blogi lugema, aga maksta selle eest ma küll ei kavatse. Sinu puhul loen muidugi reklaamtekste ka, sest need on alati paraja annuse huumoriga vürtsitatud. MM-id, jumal nendega, nad ei tohiks üldse reklaamtekste kirjutada, ja nende mõne huvitavama teema pärast ei kavatse kunagi senti ka välja anda. PP puhul pole mu jaoks vahet, on ta blogi tasuline või tasuta.
    Nii et minust jääb iga tasuline blogi lugemata. On teisigi blogisid. Sinu blogi puhul oleks muidugi eriti kahju, aga mis parata. Ma ei maksa ühegi uudise lugemisvõimaluse eest ka. Raamatud ja e-raamatud on mu igakuine püsikulu, lisaks ostan veel erialast õppematerjali, perele hobiajakirju ja lasteajakirju, sellega asi ka piirdub.
    Seda muidugi arvan, et kui üldse keegi tasulise blogiga teeniks, siis sina see oleks, aga jälgijate kadu oleks sinugi puhul väga suur. Ja enamus teemasid tuleb nagunii välja, rahvas jagab kõik laiali, pole üldse kahtlustki ????

  • kellakagu
    January 11, 2022

    Ma ei saa sellest aru, et kui keegi maksab ja loeb, siis ta võib ju anyway hiljem perekoolis neid teemasid arendada. Mulle ikka tundub, et kuigi räägivad suurest privaatsusest, siis ikkagi on suurem soov seal taga raha(veel juurde) teenida.
    Selle pereblogi puhul on see mu arust pisut riskibisnis, aga eks varsti paista.

  • Kristel
    January 11, 2022

    Sinu blogi on ainuke mida kõlbab veel lugeda, sa oled rämedalt aus, väga hea huumoriga ja kõik postitused on ausalt hea lugemine. Sa ei suurusta ennast ja oled nö oma jope. Kõik teised teevad ennast nii tähtsaks ja ainult reklaam reklaami otsa, pluss blogi ei kutsu lugema. Ja kuna sa õnneks tasuliseks ei tee on kõik hästi

    • Mallu
      January 11, 2022

      no ma päris alati ka aus pole, kui viimast aastat vaadata 😀

  • Maru
    January 11, 2022

    Nop. Tasuliseks tehti üks, mida ikka jälgisin, vastutasuks saavad hoopis selle, et ma bôtan neilt üldse follow maha ????
    Ma ei viitsi ausalt.

  • Mutike
    January 11, 2022

    Hah, maksaks ma jee selle jampsi lugemise eest 😀

  • Tinkerbell
    January 11, 2022

    Tulin lihtsalt reklaame klikkima ????

    • Mallu
      January 11, 2022

      ea inime 😀

  • Kaidi
    January 11, 2022

    Ma ka ei maksaks, kuigi sinu blogi huvitab küll. Samas ma ei raatsi isegi nt Delfi 1€ paketti osta. Pigem loen perekoolist, seal nkn tehakse lühikokkuvõte ????

    • Mallu
      January 11, 2022

      ma alles ostsin delfi paketi ja ka ikka midagi ei avane, loobun igaveseks kõigest 😀

      • Morgie
        January 12, 2022

        Delfi pakett peab avanema, sul on ehk oma seadmetes midagi valesti, äkki aitaks veebilehitseja küpsiste kustutamine?

        • Mallu
          January 12, 2022

          ma peaks jah uurima, kuidas seda üldse teha 😀

          • Tarkpea
            January 14, 2022

            Ctrl+shift+r 🙂

  • Lee
    January 11, 2022

    Ma ei maksaks ja üks jälgija jääks vähemaks seljuhul.

  • Silvia
    January 11, 2022

    Ma ei viitsiks oma krediitkaarti otsida, et blogi lugeda. Pole isegi Delfi digitellimust suutnud teha. Vb kui pikema aja subscription ja sellega mingi uhkemad boonused kaasneks, suuremad sooduskoodid, QA talks vms. Aga pigem ei. Eriti uue lugejana ei hakkaks kunagi tasulise asjaga liituma, puhtalt lootusega, et ehk on hea.

    • Mallu
      January 11, 2022

      jaa, see kaardi otsimine on minu jaoks ka alati cancel 😀 vihkan kui mõnes epoes ka ei saa maksta swedi läbi, vaid peab kaarti otsima 😀

  • Mina
    January 11, 2022

    Ei, mina ka koi, ei raatsiks maksma hakata. See oleks äärmisel juhul, kui mul oleks vaja infot mingi asja kohta, aga pigem ei.

    • Mallu
      January 11, 2022

      ah mai teagi mis infot tänapäeval tasuta netist ei saaks 😀

  • K
    January 11, 2022

    Mina tasulisi ei loeks. Pigem panustaksin reklaamide klikkimisele nagu sinu blogis teen ja proovin võimalusel anda oma panuse, kui jagad, et kellelgi abi vaja.

    • Mallu
      January 11, 2022

      abiks ikka ju, aitäh 😀

  • A4
    January 11, 2022

    Ma maksaks aga 10€ kuus tundub palju, sessuhtes et ma ju ei tea palju ja mida mulle selle 10€/kuus antakse. Vb ongi aind reklaamid mõni kuu. Oleks võinud väiksema summa panna. Nt tõesti 5€kuu nt..sellega ma juba nõustuks isegi..iga blogipost eraldi 2€. Eks sõltub siis jah kui klikimagnet pealkirj kn, et osta ja lugeda???? aga tore kuulda, et sa tasuta blogiks jääd????

    • Mallu
      January 11, 2022

      minu meelest kõikides nendes blogides saabki eraldi poste ka osta, ma omast arust ostsin 😀

      • K.
        January 12, 2022

        Ma ostsin ka ja siis laste kõrvalt ei jõudnud postituse lugemisega lõpuni, panin hetkeks kinni ja kui pärast tahtsin lugeda, siis enam ei saand. Oleks pidanud uuesti maksma.
        Ma saan mõttest aru ja ilmselt mõne huvitavama posti olen nõus teinegi kord ostma aga võiks siis nii olla, et see on ka kuidagi meiliga seotud, et kui ma ühekorra ostan siis järgmine kord lugeda soovides ma ei pea seda uuesti ostma

        • Mallu
          January 12, 2022

          krt ma läheks nii närvi 😀

  • Mariine
    January 11, 2022

    Üks nendest tasulistest blogidest oli enne tasuliseks muutumist niiiiii igav, tühi ja minu jaoks mõttetu. Ei näe mõtet maksta asja eest, mis ei ole jaoks kvaliteetne,

    • Mallu
      January 11, 2022

      no siis sa ei olnd ilmselt ka lugeja tasuta versioonil ja siis ongi suva 😀

  • Mariine
    January 11, 2022

    Teemaväline, kas sul kommidel kellaaeg tund aega nihkes?

    • Mallu
      January 11, 2022

      mul näitab üldse et kell on 09:34 😀 mina ei tea miks 😀

      • Mariine
        January 11, 2022

        Vahet pole, peaasi et tasuta norm blogi lugeda saab. Edu!

        • Mallu
          January 11, 2022

          u welcome 😀

      • Helina
        January 11, 2022

        Mallu, siis sul pm ja am järgi kellaaeg 😀

        • Mallu
          January 11, 2022

          ilmselt küll 😀

  • Miia
    January 11, 2022

    Mina kindlasti ei hakka tasulisi blogisid lugema, ei viitsi tegeleda ja küllalt palju on tasuta lugemist. Küll aga sinu puhul ma oleksin nõus ühekordselt maksma parooli eest, et edaspidi ka kaitstud postitusi lugeda. Ja ei, ma ei hakkaks nende sisu lekitama või kuskil hirmsas kohas a la perekool kommenteerima 🙂
    Aga reklaame võin küll klikkida, selle vastu pole mul midagi ja eks sa pead ju ka kuidagi ära elama.

    • Mallu
      January 11, 2022

      ah see parooli eest raha küsimine oleks sellest suhtes lamp, et eks ikka sõpradega jagatakse ja sõbrad jagavad jälle enda sõpradega ja lõpuks oleks mul 5€ ja see maru salajane post ikka sellele teada, kes ma ei tahaks et teaks 😀 Niiet las jääda 😀 Mul neid parooliga poste nii haruharva nagunii

  • Kristina
    January 11, 2022

    Sa oled ainus blogija, kellele ma oleks nõus maksma. Seega klikin su reklaamidele ja vast ei pea tulevikus krediitkaarti numbritega siin jamama. ????

    • Mallu
      January 11, 2022

      Ah, mis me siin ikka maksame, las ta jääb 😀

  • Mrs
    January 11, 2022

    Minu jaoks pole nii põnevat blogi olemas, mille lugemise eest ma oleks nõus maksma ????????‍♀️ Ma siin halan juba seda, et ajalehe eest maksta tuleb ja seda ma loen ikka tunduvalt regulaarsemalt, kui blogisid.

    • Mallu
      January 12, 2022

      ma ei raatsi ajalehegi eest maksta 😀

  • Kairixxx
    January 11, 2022

    PP blogi ma enam seetõttu ei loegi, et ta tasuliseks tegi.
    Sinust nii lihtne loobuda poleks ????
    Klikin ka edaspidi reklaamidel ????

    • Mallu
      January 12, 2022

      ea inime! 😀

  • Muki
    January 11, 2022

    need tasulised blogid (oih, ühisel veiniõhtul välja mõeldud sõbranjede omad) – tasu eest ei loeks, samas- see ongi nüüd Sinu nišh- palju mahlakam, vähem reklaamivaba, suurema jälgijaskonnaga- ütle ahnitsejatele aitäh 😀

  • Nimi
    January 12, 2022

    Lugesin eelmistest postitustest Manifesti soovitusi. Aga, nagu, teil kõigil ei olegi kogu aeg mingid laulud ja vestlused peas? Või miks see sari meeldib teile? Olen suhteliselt alguses küll aga tundub tavaline üledramatiseeritud kehvade näitlejatega USA katsetus. Mida ma ei märka??

    • Mallu
      January 12, 2022

      Ma ei tea ausalt miks meeldib, põnev on 😀

    • Kristel
      January 12, 2022

      How dare you?????????

  • Tiina
    January 12, 2022

    Nägin ka eile, et 2 blogi, mida ma jälginud olin vahelduva eduga, olid tasuliseks läinud. Ja ausalt öeldes – minu blogrollist kadusid nad kahe sekundiga. Sest noh, nagunii olid pooled postitused neis reklaamid ja tihti ma just selle mõttega, et “ok, ma toetan blogi toimimist” klikkisin neile reklaamidele ka.
    Aga nüüd… noup. Parooli alla panemisest (või mingite positutste parooli alla panemisest) saan aru. Aga et a’la viska iga kuu viiekas, et saaks reklaami lugeda…. See juba paratamatult paneb natuke arvutama. Oleks see tasu a’la 50 senti kuus, siis võibolla. Sest noh, ma loen mitmeid blogisid. Kui kõik hakkavad arvama, et iga kuu viiekas on paras küsida, siis sorri, aga jääb ära. Võtan Ekspress Meedia tasulise paketi parem, kus saan väiksema raha eest iga kuu lugeda mitut ajakirjandusväljaannet, kus on erinevad autorid, erinevad teemad jne.

    Ma pigem toetan seda sinu lahendust, et sa tunned huvi, millest kirjutada võiks. Kasvatad oma lugejate arvu ja see tuleb sulle tuluna suurema hulga ja/või tulusamate koostööde näol tagasi. See kõik kokku tundub rohkem nagu fair deal.

    Nendel tasulistel blogidel ilmselt (oletan) jääb edaspidi ka koostöid vähemaks. Ettevõtjad ja reklaamifirmad oskavad ka mõelda – tasulise blogi lugejaskond on väiksem, sihtgrupp ka ilmselt veidi teistsugune. Positiivne asja juures see, et saavad koostöövõimalusi ja uusi lugejaid mõned uuemad või seni vähem väljapaistnud blogijad 🙂

    See jutt, et “teen tasuliseks, et privaatsust tagada ja muidu perekoolis käod võtavad mu kalla”… on pesuehtne BS. Kui tahad privaatsust, siis ära blogi või jäta mingid teemad/inimesed blogijuttudest kõrvale. Nii lihtne ongi. Täpselt nii nagu sa ütlesid, need mahlakamad jutud levivad nii või naa, küsid sa siis tasu või mitte.

    Aga see on muidugi minu arvamus, eks igaühel on õigus ise vaadata, kuidas toimetab.

    • Mallu
      January 12, 2022

      Nendes tasulistes blogides ikka reklaam on tasuta, mitte tasuline 😀 Aga muus osas nõustun jah, et ise ka pelgaks, kuidas mu koostööpartnerid sellesse suhtuvad. Samas need kõik, kellel tasuline on praegu, nende põhitulu ei ole blogi, mul on 😀 ei saa riskida 😀

    • Ingun
      January 12, 2022

      Eveliisi blogis nüüd küll reklaami üleküllust pole olnud minu teada, ilmselt selle pärast ta saabki seda teha, et ei sõltu koostööpartneritest. Kui blogija neist sõltub, siis on see endale jalga tulistamine, mõjub veidralt kui reklaampostitused on tasuta ja muu tasuline.

  • Morgie
    January 12, 2022

    Ei ostaks ma elu sees blogilugemise õigust eraisikult, kes ei suuda minu krediitkaardi andmeid turvaliselt hallata, maksmist sujuvalt läbi viia ja kohe peale maksmist ka lugemisõigust avada.
    Olen ostnud tasulisi portaalipakette siin ja seal, kõige sujuvamalt kulges see Geeniuse uudisteportaalis, alustamine oli lihtne, lõpetamine (polnud enam aega lugeda ja ei näinud mõtet edasi maksta) oli lihtne. See oleks nüüd mõttekoht progejatele ja turundajatele – kui nõudlus on olemas, siis võiks ju teha keskkonna, kus saaks ühe kuumaksuga lugeda mitme inimese blogisid. Paljude blogijate toel ja professionaalsete itikate tehtuna peaks selline keskkond olema turvalisem ja mugavam kui praegune üksiküritajate anarhia.

    • Mallu
      January 12, 2022

      hea idee, aga kes sellega tegeleda viitsiks 😀 Ilmselt leidub neid piisavalt, kes on nõus maksma ka, vaba maa 😀

      • Morgie
        January 12, 2022

        Pagan seda teab, äkki on kusagil laias maailmas juba olemas seline blogide Spotify. A kui ei ole, siis kasvõi Delfi võiks need tasu eest blogida ihkajad oma tiiva alla võtta – ja see tähendaks ka rekaamirahade Delfi taskusse jooksmist.

        • Mallu
          January 12, 2022

          mõte on muidugi hea, aga raske teostada. Ei jõuaks need blogijad iial ühele meelele selle suhtes 😀 niiet parem ikka kui igaüks oma asja ajab 😀

    • Toktor vassiljev
      January 12, 2022

      Arvan sama. Pealegi on 5 või 7 eurot ühe blogi eest kuus absurdselt kallis. Mul on üks välismaa tellimus, kus on tuhandeid raamatuid, podcaste, blogisid, enamikku neist saab ka kuulata ja see maksab 12 euri kuu.

  • Ingun
    January 12, 2022

    Ma ei tea, kas ma kuutasu maksaks, mulle meeldib, kuidas Eveliis kirjutab siiski ning arvan, et 1,50 olen nõus mõnikord maksma küll kui teema kõnetab. Millegi pärast ei usu ka, et ta väga hakkaks triktama pealkirjadega, aga ei tea ka kui sai MMidelt inspiratsiooni. Ahh 1.50ga võin ka riskida. MM blogis tahtsin uudishimust koduvahetuse mõttest lugeda küll, kuid 20 eurot???? jääb ära. loosipakid ja tasuta nänn mind ka ei huvita

    • Mallu
      January 12, 2022

      Jah, see 1.50 mind ka ei tapaks aeg-ajalt, aga krt see ei töötanud ju 😀 Maksin ja ei saand 😀

      • Victoria
        January 12, 2022

        Mina olen nii tasuliste artiklite kui ka blogide vastu! Nii suur mu uudishimu nyyd ka ei ole…et ma peaks maksma haklama…seda enam, et ma ju regulaarselt ei loe yhte kindlat blogi. Kui tuleb huvitav teema siis jah!
        Aga kui blogija arvab, et see neile kuidagi kasulikum(rahaliselt, privaatsust jms) siis lasku kàija, mina ei viitsi kyll maksma hakata, et teiste elu igat salajast fakti teada…kui nad tahavad seda jagada..siis vòovad ju seda oma làhedastega teha näost-näkku, või privaatselt.
        Ma arvan veel, et see on blogijate lillelise elu lõpu algus! Aga eks näis….
        Aitähh Mallu, et jagad oma muresid-rõõme tasuta!!

  • Kristel
    January 12, 2022

    Hea meelega loen su blogi, tore ajaviide kui bussiga koju sõidan või voodis und ootan (ja vahel isegi klikkan reklaamidele) aga tasuliseks muutumisel, isegi kui kuutasu on ainult 1.50, jääks minul see lugemata, sest absoluutselt pole mulle eluliselt oluline see tegevus 😀 no offence

    • Mallu
      January 12, 2022

      no offence taken 😀

  • Seesam
    January 14, 2022

    See on nii kriipi kassi kuju mis vaibale joonistunud on. Käpad ulatuvad liumäe alla. Nagu Tim Burtoni kass.

    • Mallu
      January 14, 2022

      Haha, ma pidin mitu minutit vahtima, et aru saada, millest sa räägid 😀

      • seesam
        January 14, 2022

        no siis sa oled ikkagi normaalne inime 😀
        Ma näen kogu aeg igalpoool mingeid kujundeid ja märke :/

        • Mallu
          January 14, 2022

          haha, äkki see on märk sulle 😀

          • seesam
            January 14, 2022

            seda ma räägingi 😀