halasta

Eile lubasin suure suuga, et olen edaspidi positiivne. Praegust elu arvestades oleks ainukene positiivne asi, mis mu ellu tuleb, ilmselt koroonatest vÔi miskit.

Esiteks arvas google ilmselt, et mul kĂ€ivad siin lehel mingisugused hĂ€kkerid klikkimas ja panid mu tasud “on hold”. Palvetage mu eest nĂŒĂŒd, et nad selle lahti ka teevad, sest ilmselgelt ei ole helde eesti rahvas teps mitte punt hĂ€kkereid. VĂ”i siis olete, ei tea ???? Ma lihtsalt naeran, sest kui ma seda ei teeks, siis ma peaks ilmselt nutma. St. kui ma oma seda kontot lahti ei saa, siis nutaks kah. See on see vanasĂ”na, et tahad head teha, aga vĂ€lja kukub ikka nii nagu ta kukub.

Igatahes, loodame, et saame selle ikka korda, muidu ei ole mu “vallavaese” jutud enam mitte nali, vaid tĂ”silugu.

Teiseks lĂ€hme labasemate teemade juurde, milleks on kĂŒĂŒned. Enne kui te kĂ”ik mölisema hakkate, et keda mu kĂŒĂŒned huvitavad, siis ma ĂŒtlen, et… mind. Mul on viimasest hooldusest varsti kuu aega möödas ja iga jumala kuu ma mĂ”tlen, et ma ei pane enam endale seda taaka peale, et seal kĂ€in. Mulle meeldib kĂŒll ilus prantsuse manikĂŒĂŒr, aga sinna Ă”igeks ajaks aja panemine ja kohale minemine jne…Ma olen selleks liiga laisk. Samas on mu enda kĂŒĂŒned on super nĂ”rgad ja murduvad kergesti, seega on viisakam variant ikka geel peale visata.

Aga kuna kĂŒĂŒned on ĂŒsna vĂ€lja kasvanud, siis hakkasin spas oma pöidla geeli teleka ees endale mĂ€rkamata maha nokkima. Ja kui ma avastasin, mida ma teen, mĂ”istsin ma, et ma mitte ei noki geeli, vaid omaenda pöidlakĂŒĂŒnt maha. Te ehk mĂ€letate, et ma jĂ€tsin selle pöidla paar kuud tagasi kapiukse vahele. Noh, nĂŒĂŒd andis ta lĂ”puks alla ja kukub mu kĂŒljest maha. Ma ei taha teada, mis seal geeli all veel toimub, aga eks kolmapĂ€eval nĂ€ha ole. See, et ma sinna selle augu nokkisin, on kindlasti super…

Kolmandaks tegin ma tĂ€na hommikul rĂ”veda avastuse. Kellelgi siit majast on ussid! Oli mulle kenasti diivanile oksendanud ja ĂŒks uss lihtsalt vedeles seal sees nagu mingisugune kiirnuudel. Ajan varsti kargu alla ja lĂ€hen mĂ”nda suuremasse apteeki, seal pidada ka kasside ussirohtu olema. Mina jĂ€llegist tunnen, et ma sĂŒgelen igast otsast ja tunnen ennast rĂŒvetatuna. Lihtsalt siis teile ka infoks, kellel kassid on – isegi kui nad Ă”ues ei kĂ€i, siis iga kolme kuu tagant peaks neile ussirohtu siiski andma, sest nĂ€htavasti saab neid ussinirakaid isegi oma jalanĂ”udega tuppa tassida. Ma tean, et sellele on tabletikuuri nĂ€ol lihtne lahendus, aga see on lihtsalt NIII rĂ”veeeeee ????????????

Seega endiselt palve sellele, kelle kĂ€es on see minu nĂ€oga voodoo nukk – halasta ĂŒkskord!

LĂ”petuseks mainin dramaatiliselt Ă€ra, et ma istun siin ja valan pisaraid. Ei, mitte enda hĂ€dade ĂŒle, vaid ma vaatasin “SĂŒdamesoov” saadet ja mul on neist lastest nii kahju, tahaks kuidagi aidata neid. Kui keegi seda Kaisat teab ja teab, millega ma aidata saaks, siis öelge pliis ????

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

35 Comments
  • HeidiR
    March 6, 2022

    Oeh, ma esiti kujutasin ette, et keegi lastest oli oksendand usse . Aga… siis lĂ€ks ju isegi hĂ€sti, kui vaid kassidel 😀
    Pea vastu!

    • Mallu
      March 6, 2022

      Issand, kui mu lapsed usse oksendaks, siis ma… ma ei teagi, mis ma teeks. Kutsuks politsei 😀

      • L
        March 6, 2022

        Aga kindlasti peate perega ka ussikuuri lĂ€bi tegema, kassid ja inimesed ĂŒhel ajal, et ikka raudpolt jagu saaks igast ussikesest.

      • Kertu
        March 6, 2022

        Kui see oli ĂŒmaruss (Toxocara), siis seda lapsed ei saa kuidagi oksendada vĂ€lja, kuna inimese kehas ei arene nad tĂ€iskasvanuks. Negatiivse poole pealt, aga ĂŒmarussi vastsed rĂ€ndavad igale poole kehasse laiali ja vĂ”ivad jĂ”uda nt silmadesse
meie kass oksendas ka kunagi ussi vĂ€lja ja ma vist pool aastat peale seda olin parakates, et mul ussid silmas ????????

        • Mallu
          March 6, 2022

          Olla vist jah ĂŒmaruss, aga…. nĂŒĂŒd mul ka silmamunaussi parakas ????????

          • Kertu
            March 6, 2022

            Sorry
???? ma sain loomaarstilt tookord soovituse anda kahe nĂ€dala pĂ€rast uuesti ussirohtu kassile, et tappa ka need ussid, kes esimese rohu andmise ajal ei pruukinud veel tĂ€iskasvanud olla (vĂ”i oli see nĂ€dal, mitte kaks, peaks ĂŒle uurima).

            Ja no mu perearst saatis mu pikalt selle jutuga tookord, et igaks juhuks ussirohtu vaja, mis kindlasti suurendas mu ĂŒlemĂ”tlemist


          • Mallu
            March 6, 2022

            Jaa, tabletti tuleb anda 2x. alguses 1 ja 10 pÀeva pÀrast veel 1.

  • Keiu Maria
    March 6, 2022

    Teadsa mis pettumus mul on, et ussioksest vĂ”i puretud pĂ”idlakĂŒĂŒsest pilti pole
.ausalt ????

    • Mallu
      March 6, 2022

      Tead ma ei teinud sellest pilti ja kĂŒĂŒs ei nĂ€e tegelt super rĂ”ve vĂ€lja, lihtsalt vĂ€ike roosa auguke 😀

  • M
    March 6, 2022

    See oli esimene “SĂŒdamesoov”, mida ma ka vaatasin ja 80% ajast pillisin TÄIEGA! Ja selle ema peale olin nii kuri- lĂ€ks laste kĂ”rvale surema??????

    • Mallu
      March 6, 2022

      Ma korraks mĂ”tlesin ka seda, aga siis sain aru, et nii suures depressioonis oleva inimese peale ei saa kuri olla. VĂ”ib-olla sooviski viimased hetked oma lapse kaisus olla, ei tea. Ei suuda mĂ”elda 🙁

  • Hedi
    March 6, 2022

    On nad sul head rohuvĂ”tjad, need kassirojud? Minu oma mitte ja kui ka Ă”nnestus, siis oksendas rohu lihtsalt kohe vĂ€lja…. SeepĂ€rast korra poole aasta jooksul ostan loomakliinikust pikatoimelise rohu. Pannakse turja peale.

    • Mallu
      March 6, 2022

      Jaa, vÔtsid ilusti

  • 

    March 6, 2022

    Kui kassil solkmed on, siis ĂŒhest tabletist ei piisa, soovitaks loomaarstiga konsulteerida. Solkmetega kass teeb tihtipeale sellist köhivat hÀÀlt. Arvatavasti on tal need ussid juba titest peale olnud. Nendega on see tore lugu, et ussirohi munasid Ă€ra ei tapa ja mingid vastsed vĂ”ivad nö. talveunes kuid veeta ja siis uuesti aktiveeruda. Pole loomaarst ega keegi, vaid omast kogemusest – kassil olid solkmed (arvatavasti emapiimaga saadud), sai rohukuuri nagu arst ĂŒtles, aga siis paari kuu pĂ€rast oksendas uuesti ussi. NĂŒĂŒd Ă”nneks rohkem pole olnud ja proovin ikka kord kvartalis ussirohu sisse sööta – edu sellega sulle, mul ĂŒhe kassiga juba hull vĂ”itlus

  • Maru
    March 6, 2022

    Mu meelest Kristina (vĂ€henalt ma MyHitsi hommikuprogrammis kuulsin teda seda ĂŒtlevat) teab selle Kaisa a/a
    Äkki teha ĂŒhe pĂ€eva klikkide annetus hoopis neile?
    Ma lahistasin terve aeg nutta selle saate ajal. VĂ€ikesest Ă”est oli max kahju kui ĂŒtles, et ma omaette nutan, teiste ees hoian tagasi. Niiiiiiii kahju lihtsalt.
    Ps! Loodan, et saad ikka vabaks vahendid ja pĂŒksata ei jÀÀ!

    • Mallu
      March 6, 2022

      Sain Kaisa kontaktid juba jaa 🙂

      • Elo
        March 6, 2022

        VĂ”iks kl vĂ€hemalt ĂŒhe annetuse teha Kaisale ♄

        • Mallu
          March 6, 2022

          Ma vĂ”in anda konto nr, kui keegi soovib 🙂

          • Marje Lepikso
            March 6, 2022

            Mina sooviks ka seda kontonumbrit

          • Mallu
            March 6, 2022

            EE702200221052716642
            KAISA BIBIKOV

  • V.R
    March 6, 2022

    Mainiks Àra, et kui kassil/kassidel on ussid, siis peaks pererahvas ka igaks-juhuks usside vastase ravikuuri lÀbi tegema.

    • Mallu
      March 6, 2022

      10/10st teen!

  • Liisu
    March 6, 2022

    Kuna mul kĂ€ib kass vĂ€ljas pean ma andma iga kuu ussirohtu. Tervelt kaks korda ta oma usse ĂŒritanud uuteks koduloomdeks tuua. PĂ€ris Ă”udne aga siis ongi ussirohi ja 10pĂ€eva pĂ€rast teine, see on selleks, et ka munadest lahti saaks. Ja perearst ka alati kirjutab rohud vĂ€lja samamoodi 1kohe ja siis teine 10 pĂ€eva pĂ€rast. PĂ€ris paaniliselt olen saanud tervet majapidamist siis pesta ja aurutada 😀

  • Erika
    March 6, 2022

    Suht rÔve lugu, aga mul ema vÔttis mulle lapsena kassi suure palumise peale. Ja ilma naljata, mu ema pidi mulle ussikuuri lapsena tegema, sest ma reaalselt saingi kassilt ussid. Ja kui on midagi rÔvedamat, kui oma kassi okse vÔi vÀljaheite sees usse nÀha. Siis see on kindlalt avastada, et sa ise kakad usse vÀlja???? imeline!

  • K
    March 6, 2022

    Mina vÔtsin kassi hoiukodust, kus hoidja töötab vet.kliinikus. Mul on lÀhinÀdalail kolmeseks saav laps. Hoidja soovitas kassile anda iga kuu ussirohtu, just lapse kaitseks, sest nad ju maas aelevad ja mÀngivad. Ehk Àkki tihedamini teha ussikuuri, tulevaste ƥokkide vÀltimiseks.

  • Elina
    March 6, 2022

    Tassisin kunagi toakassile Ôuelt ka kirbud. Kontrolli igaks juhuks nende karvades. See on kevadine nuhtlus.
    Kassi laiussi puhul vÔiks konsulteerida lomakliinikuga, niisama neist lahti ei saa ja need nakkuvad ka lastele. Kass vÔib ravita surra.

  • Leedukas
    March 6, 2022

    Mul oli teismelisena kass, kelle leidis ĂŒks sĂ”ber tĂ€navalt. Kui ta oli mul kodus juba mĂ”ned pĂ€evad olnud, siis oksendas ta mu padjale ussipuntra. Ni umbes 5 cm kaugusele minu nĂ€ost. Sellise vingerdava ja ĂŒlijubeda puntra.

  • Mina
    March 6, 2022

    Lasteaias töötasin, siis oli kogu aeg see usside teema. Teiseks tĂ€id, kolmandaks kĂ”hugripp, jm mĂ”nusad nakkushaigused. Kunagi hĂŒppas paar kirpu ka garderoobis ringi. Üks surnud ring ma ĂŒtlen. Oma kassi ka ikka mÀÀrin ussirohuga turja peale. Tablett lĂ€heb ka, kui vaja. Pole veel Ă”nneks kuskil junni sees vm ussi nĂ€inud. Lapsena olid endal kĂŒll ussid, pĂ€ris rĂ”vedad.

  • Liis Er
    March 6, 2022

    Uh, need ussid. Iuuuu. Ma ise pĂŒĂŒdsin metsikud kassipojad ja ĂŒks neist oli paksult usse tĂ€is, nii et kĂ”ht oli punnis. Pidin kange rohu kuuri tegema, kus ĂŒks ĂŒks see tuub mis turjale lĂ€ks, maksis 25e 😀 lootsin, et sain lahti kui siis avastasin ta okse sees pikad peenikesed ussud. tore ĂŒllatus muidugi hommikul 😀 sai siis jĂ€lle kuuri ja nĂŒĂŒd tundub rahu hetkel. Aga nagu ma tean, siis kui juba need rĂ”vedused on, siis ongi seda kanget rohtu vaja, aga eks loomaarst on targem muidugi. Ja mulle öeldi, et inimestele need vĂ€ga kergelt ei tule. Ma arvasin, et ma kunagi enam nuudleid ei söö, aga nĂŒĂŒd jĂ€lle suva ja ei meenutagi nii vĂ€ga enam usse 😀

    • Greete
      March 8, 2022

      Reaalselt söön just hetkel kiirnuudleid ????

  • mairi
    March 6, 2022

    Mis neisse “SĂŒdamesoovi” Ă”dedesse puutub, siis mind vĂ€ga hĂ€mmastas, et möödaminnes ĂŒtles see vanem Ă”de, et igakuised kulud on 400 eurot ĂŒĂŒri ja kommunaalid – aga sellest, et kokku on see niigi kasinate sissetulekute juures tĂ€iesti ebainimlik summa, talvel kulub ju eluasemele siis mingi 600 euro kandis. Ma pigem oleks saatejuhina uurinud Tallinna linna eest, kas sellisesse olukorda sattunuile tĂ”epoolest pole munitsipaalkorterit anda vĂ”i miks linn nad ema korterist ĂŒldse vĂ€lja tĂ”stis, selle asemel, et hĂ€ttasattunuid aidata. VĂ”i siis algatanud kampaania, kes pakub odavamalt korralikku korterit. MĂ”nel seisab ju korter tĂŒhi suisa, ootab laste suureks kasvamist vĂ”i midagi, vĂ”iks ju selle pinna kommunaalide eest ĂŒĂŒrile anda. Kui ainult mĂ”elda, kui palju lihtsam oleks neil toime tulla, kui eluasemekuluks oleksid ainult kommunaalid+elekter+internet, ilma selle ĂŒĂŒrisummata.

    • Kaisa
      April 14, 2022

      Tere. Meid visati vĂ€lja sellepĂ€rast sealt korterist kus ema elas, sest lastekaitse ĂŒtles, et meie ei tohi seal elada, kui pole Ă”e eeskostja. Nii siis vĂ”eti meil korter kĂ€est Ă€ra. Loomulikult oleks soov korterit saada mis vĂ€hedaks minu kulusid ĂŒĂŒripealt siis oleks ĂŒks suur kĂ”rv ????

  • Liisukas
    March 7, 2022

    MĂ”ni pĂ€ev kohe on selline – nutt ja hala. Ma nĂ€gin ka nĂŒĂŒd lĂ”puks ĂŒhe sĂ”jaunenĂ€o Ă€ra. Kannatajaks oma laps. Üsna vastik oli kell 3 öösel hirmuga Ă€rgata.
    Mul kass 7-aastane, enamuse elust toakass olnud, oleme ussidest seni pÀÀsenud. Õnneks. Aga selle jutu peale nĂŒĂŒd vist teen selle tabletikuuri Ă€ra 🙂
    Aga ĂŒks mu lastest tegi mulle ka “hea” ĂŒllatuse. LĂ€ksin kell 11 magama, no nii vĂ€ssu olin. Ärkasin 1 paiku selle peale, et keegi kĂ”ndis korteris taskulambiga ringi. Õnneks olin nii uimane, et ei osanud kuidagi reageerida ja jĂ€rgmisel hetkel sain aru, et oma tĂŒtar tuli korra lĂ€bi. 🙂 Aga no ehmatus oli korralik.

  • Mrs
    March 8, 2022

    Mis ussidesse puutub, siis meil ei olnud ĂŒhtegi kodulooma, kui lapsed vĂ€iksed olid ja ikka mitu raksu sai ussitĂ”rjet tehtud. Eriti just nooremal lapsel, kes on kĂŒĂŒnenĂ€rija.
    RĂ”ve, aga suht tavaline asi vĂ€ikeste lastega. No nagu okseviirus ja tĂ€idki 🙂
    Tuletasid meelde, et pidin koerale just ussitĂ”rjet tegema (profĂŒlaktika), aga unustasin jĂ€lle Ă€ra.

    • Mallu
      March 9, 2022

      Siis tee heaga Ă€ra 😀