liigume kõik siin plastivaba elu poole*

Kui keegi oskab öelda, kui palju kordi olen ma tutvustanud mõnd puhastus- või koristusvahendit, siis printige endale diplom. Mina küll enam ei tea, mismoodi juba nii häid asju olemas on ja kuidas neid muudkui veel juurdegi mõeldakse. Natuke kõlan juba endale ka nagu mingi leierkast, aga kelle süü see on, et mulle pidevalt üht ja teist head asja proovimiseks saadetakse? Mitte minu igatahes…

Midagi teile ilustanud ega liialdanud ma ei ole. Pigem vastupidi, sest tõesti väga paljudele toodetele olen ka pärast koostööd truuks jäänud. Kuigi nagu öeldud, siis eks mulle saadetakse piisavalt palju asju, nii et päris kõike ma oma koju ega ellu ära ei mahuta. Pole ühel inimesel vaja ka nii palju seda värki. Seda enam, et koristamine mul mingi meelistegevust just ei ole. Hädapärast viisakana tahaks selle kodukese samas hoida…

Igatahes kui ma teile siin midagi kiidan, siis katsuge meeles pidada, et nii raske kui see ka pole – väga palju häid asju tehakse ???? Ja nii lihtsalt ongi. Et kui ma siin kiidan üht ja kiidan teist, siis noh, nad teevadki mõlemad mis lubasid. Ei ole lihtne sedasi pidevalt jube rahul olla igasuguste asjadega, aga paraku just seda ma olen. Teie asi on siis mõelda, kas te neid soovitusi kuulate ja milliseid täpsemalt.

Ma usun, et mis koristus- ja pesuvahenditesse puutub, selles vallas olen juba praegu üsna eeskujulik. Igasugusest zero waste elust on asi üleüldiselt muidugi veel kaugel, aga tasapisi ma kuhugi sinnapoole vast ikka liigun. Isegi kui päris kohale ei jõua, siis parem ikka kui mitte midagi. Noh ja ilmselt siin tulebki üks erinevus sisse paljude teisete toodetega, mis oma koostiselt on ka igati puhtad ja teevad mis lubavad.

Ehk siis kuhu ma selle jutuga jõuda tahan, on see, et paar nädalat tagasi saatis Mediron mulle seekord mitte lihtsalt väga puhtaid ja inimsõbralikke, vaid täitsa plastikuvabu asju. Tavaliselt on vähemalt anumad ikka plastikust, aga mitte nende toodete puhul. Minu meelest oli just ükspäev kuskil uudis, et nüüd on ka inimese verest mikroplastikut leitud, nii et terve maailm on plastikut sõna otseses mõttes risti-rästi täis. Meie ise kaasa arvatud. Suht jube. See paneb küll mõtlema, et peaks nii palju kui võimalik enda ümber plastikut vähemaks saama…

Esimese olulise asjana sain endale terasest šampooni dosaatori. Ise arvasin, et tahaks klaasist, aga Medironist soovitati ja järele mõeldes mul siin kasside ja laste vahel hulga mõistlikum selline, mis kukkudes ei purune. Dušinurgas on selle käest libisemise oht tõesti täitsa olemas, nii et parem targu vältida. Ja kena näeb välja ka teine:

Natuke võib-olla kaotaks oma mõtte, kui siis sinna terasest dosaatorisse ostaks poest tavalise seebi. Valaks vedelseebi dosaatorisse tühjaks ja selle originaalpakend lendaks ikka prügikasti. Nii kehvakese plaani vastu on head asjad sama brändi plastikuvabad vedelseep, šampoon ja kehapesuvahend. Segad lihtsalt pakitäie pulbrit veega ja ongi olemas.

Veel üks asi, mis mulle huvi pakkus, oli Laundry Sheets, mis ongi sellised…riide ja paberi vahepealsed väikesed ruudukesed, mis riided puhtaks pesevad. Paned riided pesumasinasse, ühe selle sama lehekese sinna samma otsa ja kõik muu nagu tavaliselt. Lõhnab super hästi ja riideid said tõepoolest puhtaks.

Valge pesu jaoks sain veel eraldi pesupulbri. See on ka igatepidi looduslik, allergiavaba ja kõik muud head omadused, mis ühel pesuvahendil üldse olla saavad. Valge pesu jääb sellega igatahes täiesti säravvalge. Hind on muidugi veits krõbedam kui tavalisel pesupulbril, aga kui kõik koostisosad on nii hoolikalt valitud jne, siis paratamatult ei saa oodata päris sama hinda, mis on jaekettide hulgitoodetel. Isiklikult kannaksin parema meelega musti riideid kui neid, mis on pestud suvalise keemiaga, mis saastab loodust ja veel vaata et tervisele ka kehvasti. Selle viimase osas mul eriti palju yolo olemise huvi enam ausalt ei ole…

Ja lisaks eelmisele pakile sain eile veel ühe pakikese zero waste toodetega. Seal olid siis näiteks hambapesupulbrid nii endale, kui lastele. Ütlen ausalt, ma ei olnud just vaimustunud mõttest, et ma oma hammastele mingisugust pulbrit hõõrun. Te vist juba teate mu suurimat hirmu nimega kuivad hambad….Hirmuga tegin hambaharja märjaks, kastsin ta pulbripurki ja…See vahutas! See maitses nagu piparmünt! See on täpselt nagu tavaline hambapasta! Muud vahet ei näe, kui et tegu on, noh, pulbriga! Ausalt olen super hämmingus. Ja soovitan soojalt. Ning kui metallpurk hakkab tühjaks saama, saab tellida endale täitepaki, mis kestab küll sada aastat. Sest seda pulbrit kulub nii vähe.

Lisaks oli seal veel tahke raseerimisseep. Ma muidu olen selline vanakoolikas ja saan palsamiga ka hakkama, aga see isend tuli nii ägeda seinakinnituskomplektiga, lõhnab super hästi ja teeb raseerimise mega mugavaks. Ja kes tahab eriti plastivabalt raseerida, siis Wondr’il on ka üliilusaid plastivabasid raseerijaid.

Nagu ma alguses hoiatasin, siis veits kimbatus hakkab tekkima küll sellega, et häid tooteid mõeldakse muudkui juurde siia ilma, aga mu oskus neid kirjeldada ei arene just sama hooga. Jube nadi kui ise mingit uut asja proovin ja see täiega toimib ja tahaks teile ka rääkida. Aga siis oskan ainult öelda, et…TOIMIB! No veits vaimuvaeseks kisub noh. Aga ma ütlen, et kellele kogu see plastik igal pool enda ümber ja sees ei sümpatiseeri, siis visake Medironis Lifelong ja Skosh toodetele pilk peale. Kasvõi ühe toote kaupa tasub ma arvan ikkagi kuskile sinna zero waste ja looduslikkuse suunas minema hakata. Endal palju parem tunne, seda kavatsen teile küll väsimatult iga sellise postituse all korrutada.

Milline zero waste toode sinu kodust puudu on? Anna teada, nädala pärast võidab üks endale toreda zero waste pakikese! Ja kui loosiõnnele lootma jääda ei taha, siis praegu on Medironil käimas kevadale, kus kõik tooted on koodiga KEVADMÜÜK lausa 15% soodsamad. Ps! Püsikliendid saavad veel lisa -7% ale!

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

52 Comments
  • meeli
    April 13, 2022

    Nii mõnelegi sinu soovitatud zero waste toodetele olen truuks jäänud. Aga hetkel unistan samast rose goldi raseerijast. Kui kunagi lapsed lasteaeda saan ja ise tööle naasen, siis esimese palga eest ma kavatsen selle ka osta- kui loosiratas minust mööda tuhiseb 😉

    • Mallu
      April 13, 2022

      tead, mul endal ka pole seda veel, plaaningi tellida 😀

    • Ireen
      April 13, 2022

      Skoshi tooteid tahaks küll proovida. Praegused, lambi kodupuhastusvahendid hakkavad mulle räigelt hingamisteedele, ma ei taha teada, kuidas need veel mu pisipõnnile mõjuvad????

  • Raili
    April 13, 2022

    Laundry sheets.

  • K
    April 13, 2022

    Pesuribasid ei ole veel kasutanud, aga muidu püüdlen ka ikka plastiku-ja pakendivaba elu poole. Lapsel kasutan riidest mähkmeid, pastat, jahu jms nt käin looduspoes oma anumaga ostmas aga pesupulbrit veel leidnud ei ole, ainult vedelal kujul, aga see üldse ei sümpatiseeri.

  • Kris
    April 13, 2022

    Metallist dosaatorid sobiks küll hästi laste ja loomadega koju

  • Sille
    April 13, 2022

    Kas on olemas midagi, mis eemaldaks WC potilt selle rõveda katlakivi? (suvaline katlakivi eemaldi ja äädikas juba proovitud)
    Mul suva, kui see pool potti ka ära söövitab..peaasi, et lahti saaks 😀

  • Laura
    April 13, 2022

    Hambapesupulber kindlasti :).

  • Piret
    April 13, 2022

    Raseerija oleks tore.

  • m
    April 13, 2022

    Appi, mul on täiega puudu metallist seebidosaatorid. Ja need Medironi müüdavad on veel nii kenad ka!

  • Pillekas
    April 13, 2022

    Hambapesu pulber on puudu. 5 liikmelises peres neid hambapasta tuube ikka tekib, liiguks ka hea meelega zero waste poole ????

  • Ann
    April 13, 2022

    Oh, kõike tahaks tegelikult ???? aga kõige rohkem hetkel tekitas huvi see valge pesu pesupulber. Mul tööriided valdavalt valged ja nad ikka lähevad hallikas ära lõpuks????
    See raseerija tundub ka väga mõistlik ost???? ilus ka????

  • Teele
    April 13, 2022

    Mul oleks samuti seda metallist dosaatorit vaja, otsisin justnimelt pakendivaba šampooni jaoks sellist! Isiklikult kasutan igapäevaselt mitmeid pakendivabu ja plastivabu tooteid ja kõigi jumala rahul, jätkan kasutamist! Kasutuses nt pulbrist nõudepesuvahend, luffa pesukäsn, taimekiududest ja bambusest pesuhari, bambus hambahari, hambapesutabletid, ecoegg pesumuna, metallist raseerija jne jne ???????? kõik kestavad ülikaua muideks

  • Janne
    April 13, 2022

    Hurmi parfüümid!
    Käisin neid Kalamaja disainipoes nuusutamas ja oh my lord kui mõnusad.
    Nagu kuskil ürgses metsas oleks. Ja absoluutselt kõik need parfüümid olid nii meeldiva lõhnaga.

  • Rohe
    April 13, 2022

    Hambapulber tundub sellise tootena, mida kindlasti proovida tahaks ja sobivusel kasutama hakata, sest nendest plastiktuubidest on kõrini hakanud saama küll.

  • Kaiw
    April 13, 2022

    Ei ole ühtegi sellist toodet kodus aga kuna on lapsed siis võiks olemas olla,muidugi enda pärast tahaks ka ikka liikuda sellises suunas.

  • Gitta
    April 13, 2022

    Skoshi tooted on kodus olemas – nii mugav saab tühjaks viskad tableti pudelisse ja ongi jälle vahend olemas, lisaks need lõhnavad niii hästi ja puhtaks teevad ka kõik ???? puudu on, aga need metallist pudelid vannituppa ☺️☺️

  • Ave
    April 13, 2022

    Tuli ka just pakk pesupulbrilehtedega, ma pole kunagi oodanud, et pesukast täis saaks ????

  • Mari-Liis
    April 13, 2022

    Laundry sheets-i tahtsin proovida, hea et su postitus seda meelde tuletas

  • J
    April 13, 2022

    Oeh kohe tundsin, et mul seda hambapesu pulbrit vaja 😮

    • Mallu
      April 13, 2022

      see tõesti hämmastaval kombel amazing 😀

  • Mina
    April 13, 2022

    Minu kodust puudub hambapesupulber ????

  • Jaana
    April 13, 2022

    Selline loosivõit oleks ju lausa taevakingitus.
    Esimestena prooviks ära pesulehed ja hambapulbri.

  • Martin
    April 13, 2022

    Laundry sheets here I come! Üks mõttetu pudel vannitoas jälle vähem.

  • Janne
    April 13, 2022

    Mul oleks puudu need pesupulbiri asjad 😀 – Kuna laps kannatab tõesti vaid ühte (persil sensityvi) siis ausalt – tahaks midagi paremat. Aga siiani on kõik need mida proovinud olen (ökod jms) tekitanud ikkagi mega nohu talle 🙁

  • Merli
    April 13, 2022

    Minu kodust on puudu pesupulbrilehed. Saaks need suured pesugeelipudelid vannitoast minema ????

  • Kadi-Liis
    April 13, 2022

    Ooo tundub huvitav 🙂 Proovinud ei ole ühtegi toodet. Kõige enam kõnetasid pesulehed. ????

  • A4
    April 13, 2022

    Meil pole ühtegi zero asja vist kodus????dermosili asjad kasutused ja nende tâitepakendeid ostan sest vanad pudelid hoian alles. Huvi hakkasid need pesulehed pakkuma..huvitav toode..lastele vb meeldiks ka hambapesupulber..ja no seepi kulub meil pãris palju????see sheivimise seep? kõlab põnevalt

  • Katri
    April 13, 2022

    Laundry sheetsi olen ammu tahtnud proovida

  • K.
    April 13, 2022

    Võimalusel prooviks hea meelega muidugi kõiki tooteid, kuid laundry sheetsid tunduvad eriti põnevad!

  • Anna-Liisa
    April 13, 2022

    Hetkel kasutan seda nö muna pesu pesemiseks ,mida saab taas täita aga need lehed tundusid väga huvitavad, neid tahaks küll proovida.

  • Külli
    April 14, 2022

    Minul on täitsa puudu silikoonlehed, mis asendavad nii küpsetuspaberit, fooliumit kui toidukilet.
    Ja Skosh White & Bright keemiavaba pesupulber kõlab ka kui miski, mis proovimist vâärib!

  • Anne-Liis
    April 14, 2022

    Hambapesu pulber kõlab põnevalt ja plastivaba raseerija pole ka veel.

  • Heleri
    April 14, 2022

    Mul on plastivabas elus ainult sauveri pudelid ja mingid metallist kõrred. Kõik muu ikka kahjuks plast. Vahepeal ostsin mingid luffa pesukäsnad ka aga need ei meeldinud

  • Mann
    April 14, 2022

    No need Laundry sheets tundub küll täielik ulmee ja mega vinge asi. Ma ise ei ole veel väga zero waste kasutaja nii et kasutaks hea meelega seda võimalust ja peaks ka hakkama sinnapoole liikuma. Küll aga järjest puhtamaid tooteid küll koju soetan ja mingit rõvedat keemiat oma kodus kasutada ei soovi.

  • Katre
    April 14, 2022

    Oeh, kõik tooted on nii ägedad :). Aga kui loosiõnn naerataks prooviks ära hambapesupulbri.

  • Kaili
    April 14, 2022

    No mina olen ka veel kaugel täielikust plastivabadusest. Aga avastasin enda jaoks uue kasuliku hobi. Lühidalt teen ma oma perele ise seebid, šampoonid, palsami, huulepalsamid igal lapsed kotis olemas ja kehavõisid ka juba erinevaid proovinud. Lisaks ka deodorandikreemi tegin endale. Toimib. Toidukile asendajana valmistasin mesilasvaha lapid. Kreemid, palsamid leiavad oma koha taaskasutatud pakendites, näiteks madalam klaasist moosipurk… Kleeps varjab Salvesti logo kenasti ära. ???? Huulepalsamite jaoks tellisib metallist purgikesed. Seebimass tuleb liitrises karbis, mida kasutan hiljem vormina. Niiet minu vannitoast šampoonipudeleid ei leia. ???? Ja tooted teen ka ainult öko, rafineerimata, looduslikust ja mahedatest toorainetest.

  • Eha
    April 14, 2022

    Minu kui allergiku elus on alati võimaluk leida paremaid lõhnavabu tooteid. Kohe lähen vaatan järgi kas neil on üldse midagi ???? kui on võika kõike proovida. ????

  • M.
    April 14, 2022

    Laundry sheets ja hambapesupulber, neid tahaks proovida. Tore oleks võita.
    Nii hea, et sa pidevalt Medironi meelde tuletad, siis on meeles oma varud üle vaadata ja uued asemele tellida ????

  • Kaia
    April 14, 2022

    See pulberseep on küll puudu:)

  • Kristel
    April 14, 2022

    Hambapesupulbrid sooviks ära proovida esimesena!

  • Liisu
    April 14, 2022

    Skoshi erinevad puhastustabletid ja üks mõnus nõudepesuseep tunduvad katsetamist väärt asjad olevat 🙂

  • Laura
    April 14, 2022

    Nipet-näpet olen katsetanud ikka ja kasutama olen jäänud hambapesutablette. Ühe teise firma sarnaseid pesupesemispabereid sain kunagi sõbranna käest prooviks, need küll väga positiivselt üllatasid. Aga kõike tahaks, üritan ka ikka plastikut vaikselt vähendada oma elamises ????

  • Jaana
    April 14, 2022

    Laundry sheetsi sooviks proovida

  • M
    April 15, 2022

    Landry sheetse sooviks küll proovida ????

  • Pirjo
    April 15, 2022

    Hambapesupulbri katsetaks küll ära.

  • Liisa
    April 16, 2022

    Ma olen ammu sellele raseerijale mõelnud, aga ikka veel on ta mu kodust puudu 🙂

  • Kaie
    April 17, 2022

    Laundry sheets ja hambapesupulber on minu kodust puudu ????

  • A
    April 17, 2022

    Zero waste mõte meeldib ja liigun teadlikult sinnapoole – oma pudel, termos, kõrred, käin oma kotiga poes, cup ja korduvkasutatavad hügieenisidemed (mis on palju pehmemed ja mõnusamad!).
    Kodukoristuse osas tahaks kindlasti proovida neid pesupulbrilehekesi, geelkapsleid enam ei kasuta sest on riietele tükid jäänud????. Ja hambapastapulber oleks ka mega tuus, prooviks!????????

  • Kristiina
    April 17, 2022

    Püüan olla võimalikult öko, aga nt seda raseerimisseepi pole veel proovinud tavalise Gillette vahu asemel 😉

  • Kaisa
    April 18, 2022

    Hambavaht ja pesupulber ☺️????