i have a pig today

Eile võtsime Mari kaasa ja sõitsime Sannu ja Meinuga Raplasse, kus oli imeilus Kuusemäe talu. Seal oli lehmi, lambaid, kitsesid, hobuseid, kasse, koeri, kanu ja loomulikult sigu. Just notsu pärast me sinna läksimegi.

kuusemäealu

Seal oli müügiks kolm minisea poega, kõik nad alles eelmisel kuul sündinud. Kaks olid süsimustad, aga ühel olid valged jalad, nagu sokikesed oleks jalas. Ma teadsin, et sellest saab minu siga (loe samas viisis kui “sellest saab meie suvi”).

siga-8866139Terve tagasitee tundsin ma, kuidas käelihased kasvavad, sest ma pidin ju notsut tugevasti hoidma, et ta hullunult mööda autot ringi ei ruigaks. Lõpuks jõudsime koju ja mina olin paari minuti kaugusel lahtistest käeluumurdudest.

Panime ta siis toas maha ja…vaene nots oli nagu siga jääl, sest ta ei ole kunagi parketi peal kõndinud. Lõpuks meisterdasime talle laua alla pesa ja siiani ei ole ta sealt välja tulnud. Aga ennetades seda, et ta varsti ehk tahaks tulla, ehitasin ma talle Mari mängumattidest natukene teid mööda korterit. Ehk tahab tema ka ringi uudistada.

wehaveapig-2005903Ahjaa, öösel oli notsu pissinud ka. Laua ette asetsevatele ajalehtedele. Väga viisakas temast.

Söönud on ta siiani ainult piimas leotatud saia, sest nagu ma omaniku jutust aru sain, on ta siiamaani ainult sellist toitu saanud. Seega on mul kodus nüüd kaks piimanina ja mõlemale võiksin mähkmed ka jalga panna. Ma paneks notsule ka, aga ta hetkel veel pelgab mind liialt. Las harjub enne.

Mari ei saa üldse aru, et notsu midagi põnevat oleks, sest üldiselt ta ei liiguta ja on must, seega Mari ei märkagi teda. Kassid märkavad küll ja vaatavad kahtlustavalt kaugelt.

Õõõõh. Ma lähen nüüd notsut paitama.

Ahjaa, nime tal veel pole. See õige ei ole veel pähe tulnud.

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

64 Comments
  • Imbi
    May 9, 2014

    See postitus tegi küll päeva väga rõõmsaks. “Ootamatu” on õige sõna. 😀

  • Liana
    May 9, 2014

    Mina paneks talle nimeks Käbi. 🙂

  • Merilin A
    May 9, 2014

    Oiii… Minul on olnud elus kaks unistust. Ma tahaks endale kas šimpansit või siga 🙂 Lahe, väike mupsik sul seal 🙂

  • Sandra
    May 9, 2014

    Minisiga oli kunagi ka minu unistus.

  • Kätlin
    May 9, 2014

    Minujaoks on need põrsa tahtjad alati müsteerium olnud. Lihtsalt ei mõista.:D Aga noh, minu unistus on tarantel ja madu. Eks mind ei mõisteta ka.:D

    • Mallukas
      May 9, 2014

      Ma ei tahaks jah kumbagi neist kätte võtta 😀

  • Cleer
    May 9, 2014

    Appii, nunnumeeter 10000% 🙂
    Kui saladus pole, siis palju selline armsake maksab?

    • j
      May 9, 2014

      Praegu on kuldses börsis 200 euri

  • Agnes
    May 9, 2014

    Hahaaa…väga lõbus! 🙂 Mina ka ei mõista väga inimesi, kes tahavad toas siga pidada, aga ma olen maaplika, minu jaoks on sea koht laudas või õues aedikus, olgu ta nii pisike kui tahes. Mina armastan hobuseid, aga ega ma teda sellegi poolest toas pidada ei tahaks. Isegi kassi ja koera ei ole ma nõus korteris kasvatama. Igale ühele oma, nagu öeldakse! Loodetavasti pakub notsu teie perele kaua seltsi. 🙂

  • Pia
    May 9, 2014

    See on siis selline siga, kes täiskasvanuna 100 kilo kaalub? Ja jääbki päriselt teile nüüd?? 😉
    Männikul hakkab siis poolenisti väljas elama?

  • M.
    May 9, 2014

    Kui palju notsu maksis? Mis nende eluiga on? Muutuvad seltsivaks ka?

  • Leevi
    May 9, 2014

    Imearmas tegelane!

  • Kerli
    May 9, 2014

    Appi kui lahe 😀

  • Laura
    May 9, 2014

    Kurja, mina oleks midagi sellist oodanud, kui lugesin, et sa väga väikest siga tahad 😀 https://www.google.ee/search?q=teacup+pig&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ZoZsU83qMMOjyQOZmYDABQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667 Ja Käbi tundub tõepoolest väga armas nimi, nagu keegi eespool soovitas 🙂

    • ratata
      May 9, 2014

      Jep, mulle torkaks ka pähe pigem midagi sellist 😀 Aga kus see siga elama hakkab? Kus ta näiteks oma hädasid teeb jms? Et kas saab täitsa korteris pidada?

      Kas tal vahel soovi ei teki poris püherdada näiteks? Kas käid temaga jalutamas nagu koeraga, et rihmad peale ja? 😀

      Sorri, et nii palju küsimusi, aga ma lihtsalt ei ole väga kursis sellega, kuidas siga kui väikekodulooma pidada.

  • Kati
    May 9, 2014

    Mul ühel tuttaval on ka minisiga, kuid tuleb tõdeda, et nad kasvavad siiski küllaltki suureks ja muutuvad üsna sea moodi. Ehk siis see beebi armsus kaob täitsa ära, tekib selline tugevam karvkate ja nägu läheb koledaks. Suuruselt ka üllatavalt rasvane ja kohmakas. Väiksena näevad üliarmsad välja!

  • Liisa
    May 9, 2014

    Eh kuna üks kass on sul Kurg, siis siga võiks Kass olla .. või siis Kiisu 😀 😀

  • Mailiis
    May 9, 2014

    Ma mõtlesin ka, et teacup siga ikka tahad, see põrsas kasvab sul nii suureks ju.
    Loe seda: http://maaleht.delfi.ee/news/blogid/loomaarst/tiina-toomet-kui-minisiga-lemmikloomaks-votta-siis-juba-kaks-korraga.d?id=66421438

    • Pia
      May 9, 2014

      Väga asjalik artikkel. Loodan, et informeerisid ennast ikka enne ka veidi. Eks ta muidugi üks hulljulge tegu ole, väikese lapse ja kogu teie korteri-maja-segaduse kõrvalt endale selline suur loom võtta. Nojah, blogil ju palju lugejaid, kui asi päris hulluks läheb, saad äkki kellegile ära kinkida selle sea 😉

    • meow
      May 9, 2014

      Neid teacup sigu ei ole tegelt olemas. Need on lihtsalt väga noored põrsapojad 😀 reaalselt kasvavad tõesti kõik “mini”sead ikka päris suurteks, kodusigade sarnasteks. Kaaluvad seal 50 kg ja rohkem. Aga kui ruumi ja viitsimist on, siis vaii natt

      • Mallukas
        May 9, 2014

        päriselt või :D?

      • Mailiis
        May 9, 2014

        Sul on õigus, ei ole jah. Ja just loen, et see risk on ka, et võtad enda meelest minisea, aga kasvab ikka sama suureks kui tavaline kodusiga, sest sellist tõugu nagu minisiga tegelt olemas ei ole.

  • Kristi
    May 9, 2014

    Isver. 😀
    Julge tüdruk! Seda olen ma muidugi alati arvanud, et sa julge oled ja üleliia ette ei mõtle. 😀 Mis on mõnikord hea, sest tihtipeale pikad analüüsimised tapavad ära igasugused lahedad ideed ja unistused. 😀
    Aga see on ju ikkagi PÄRIS siga! Korterisse küll päris veider valik, aga kui Männikule kolite, siis on teine asi.
    Mida su ema sellest arvad, et sa TEMA korterisse SEA võtsid? 😀 😀
    Päris julge ikka, eriti kuna tean, millist kaost Mari varsti hakkab oma east tulenevalt tekitama… Sinna kõrvale veel siga ka soovida…. 😀 Nooojah….

    Mul hakkas seast ka muidugi kahju… Parketil vastik ja ebaloomulik ikkagi kõndida ju ja pealegi su kirjelduse järgi on ta praegu ikka väga ehmunud ja segaduses… 🙁

    Kiiret harjumist mõlemas suunas!

  • jaanika o.
    May 9, 2014

    Loomad elutoas? 😀

  • Sirli Lump
    May 9, 2014

    Pane talle Roosi nimeks 🙂

  • Katu
    May 9, 2014

    Ma ei tea, kui sul on plaan minna maale elama nagu sa siin unistanud oled, siis okei. Kuigi arvan et korteris siga pidada ei ole eriti õige. Minisiga kasvab ka päris suureks ja nende eluiga on samuti päris pikk. Lugesin loomaarsti artiklit sigade kohta ja nad vajavad oma tuba, et nad saaksid tuhnida ja teha muid meelistegevusi. Praegu saan aru, et sul on üpris väike korter.
    Olen üks neist, kes ei arva et suurt koera ei tohi väikeses korteris pidada. Mul on suur maja, suur aed ja suur koer. Ja minu printsessike magab mul diivani ees ja ega ta toas ei jooksegi ringi. Käin temaga iga päev 10km tiirul. Kui ta on suures aias siis ta enamasti magab välisukse ees. Seega ma ei arva et loomadel oleks vaja suurt ruumi. Samas ma teadsin, et kui ma koera võtan et pean temaga iga päev jalutamas käima. Pean võimaldama värsket õhku ja toredat koeraelu. Sigadega on natuke teisiti. Kui koer tahab et sa talle palli viskaksid ja jalutamas käiksid, siis siga tahaks mõnusalt tuhnida kuskil või püherdada. Väikeses korteris on see keeruline. Lisaks sa peaks terve oma korteri tema järgi ümber tegema.
    Meie koeral on düsplaasia. Toas me oleme kasvatanud ta ülivaikselt kõndima, et ta ei jookseks, sest kui ta jookseb ja libiseb parketil siis ta teeb oma liigestele haiget. Miniseal on väikesed jalad ja suur kere, mis tähendab, et tema iga kukkumine ja libisemine kahjutab ta liigeseid. Kusjuures loomad oskavad oma valu imehästi varjata. Sa pead arvestama, et toas pidades pead panema nüüd vaiba maha, vaevalt sa tahad et 8-20 aastat Mari mängumatid toas laiali oleks.
    Minisiga on küll mõeldud ka koduloomaks, kuid kodul ja kodul on vahe. Ma loodan tõesti et üks hetk sa saad oma maamajja või suuremasse korterisse. Need notsuked kasvavad suureks ja kaaluvad 40-60kg. Minu koer kaalub 45kg ja ma ei kujuta ette kuidas ma teda peaks trepist üles-alla vedama. Kujutad sa ette seda, sul juba praegu käed väsisid. Kahjuks miniseal on trepist ise liikumine keeruline just tema lühikeste jalgade pärast.
    Muidugi palju jaksu ja terviseid uuele notsule. Notsu nimeks ma paneks Nööbike või Nöpsu vms, sest kaua sa seda Mari ikka nii hüüad. Varsti on ta nii suur preili, aga notsu nimi jääks meenutama seda aega, kui Mari väike oli.

  • Stina
    May 9, 2014

    Minisiga, isssand kui äge! Tead, Mallukas, Sa oled nii äge inimene! See on nii super, kuidas Sa nii julge oled ja kõik, mis pähe tuleb, ära teed! Tegelt ka! Üleüldse oled Sa üks väga tubli naine, kes hoolimata oma nn vaenlastest ikka pea püsti hoiab. Ma soovin Sulle hästi palju jõudu ja jaksu edaspidiseks. Jätka samas vaimus, sest naine, SA OLED SUPER ÄGE!! 🙂

    Pole vist küll kõige õigem postitus, kuhu alla selline kommentaar jätta aga ma lihtsalt tahtsin kõik ära öelda! 😀

  • mhh
    May 9, 2014

    jah, imetlen ka tavaliselt su julgust, kuid viimasel ajal tundub, et su plaanid ja mõtted on hakanud teostuma väga emotsiooni ajel. täpselt selline “kust tuuleke-sealt meeleke” stiilis.

    võib-olla mõni aeg hiljem võid neid kiiruga ette võetud otsuseid kahetseda, eriti kui asi seisneb endale sea võtmises: tegu ei ole päris emotsiooni ajel pluusikese ostmisega, näiteks..

    aga mis ma siin ikka. täiskasvanud inimene, ise tead, mis teed.

  • Ssdea
    May 9, 2014

    need teetassi-sead on küll nunnud. Kust neid võiks leida? Kas Eestis üldse on?

    • Kata
      May 9, 2014

      Teetassi-siga on tavaline minisiga, kes on vaid sündides nii väike.

  • Kaari
    May 9, 2014

    Minu unistus on ka minisiga… keegi ei mõista kui ma ütlen, et nad on nii nummid loomad ja kujutage ette, kui nad tuleks röhitsedes äratama mind.. keegi ei mõista!!! 🙂
    Ahh, sa oled nii lahe, et võtsid ikka ta endale.. loodan, et temast tuleb ka palju juttu blogis! 😀

  • Kerli
    May 9, 2014

    Welcome Piggy!!! 🙂 Väga vinge- unistused ongi täitmiseks!

  • Alli
    May 9, 2014

    Kas tegu on poiss- või tüdrukseaga (vabandust, kui kusagil juba kirjas ja ma lihtsalt ei märganud)?

  • Laura
    May 9, 2014

    Hubert!

  • Grete
    May 9, 2014

    Mina paneksin talle nimeks Karl, olgu kas emane või isane 🙂 Lihtsalt Karl

  • lill
    May 9, 2014

    Aga mina paneksin nimeks hoopis Ruiki! 😀

  • mai
    May 9, 2014

    Ikka päris hea ja tubli laps sul, kui tema kõrvalt jõuad lisakohustuse võtta 🙂

  • keitss
    May 9, 2014

    tekib küsimus, et kuidas sa ilma lugejatelt luba küsimata julgesid omale notsu võtta? :D:D
    aplaus

    • konkreete
      May 9, 2014

      😀

  • kunagine sigade- jm. pudulojuste kasvataja
    May 9, 2014

    Sul on ikka hea mees, sellise asjaga n6ustus.
    See ei ole normaalne, siga korterisse elama tuua.

    • konkreete
      May 9, 2014

      ma tahaks teada, milles probleem?

        • konkreete
          May 10, 2014

          muideks ma olen seda lugenud ja ei saa endiselt aru, milles probleem. Eriti kui tuleb sigadeKASVATAJA rääkima… vabandage, aga laudas peavad sead enamasti oma sita sees elama ja sellepärast vist arvataksegi, et kodus pidamiseks kõlbmatu. te ise elaks ka oma sita sees, kui teid aastaringselt toast välja ei lastaks jne.

          Miks siga korterisse ei sobi, aga kuskile lauta, kus on tal tegelikult veel vähem ruumi, sobib?

          • Kail
            May 10, 2014

            Muidugi ei ole laudas “oma sita” jne sees PAREM vms. See lauda argument pole mingi point praegu siin, räägime siiski sea kui lemmiklooma pidamisest. Ja looma heaolust, mitte sellest, kes mida millestki arvab. Kui nüüd nimetada esimesed asjad, mis pähe torkavad, siis 1. sea sõrad/jalad pole libedal põrandal treppidel käimiseks head, ta võib end ja oma liikmeid vigastada. 2. Siga tahab tuhnida, liikuda, siiski kuskile oma hädasid lasta, heal juhul kuskil lombis vedeleda kuumal suvepäeval jne. Kassid ja koerad on raudselt palju vähenõudlikumad, sellest ka nende korteris pidamise populaarsus. 3. Siga kasvab suureks (kuni 60 kg) ja ma ei arva, et ühegi suure looma, ka bernhardiini näiteks, pidamine mingi kahetoalises linnakorteris okei või kellelegi mugav oleks. Näiteks.

          • konkreete
            May 10, 2014

            issand jumal, kas te loete ka seda blogi üldse või? Ja kas sa ise lugesid seda artiklit, mis sa siia postitasid? Mariann ju kolib männikule, asi sellel põrsal siis kuuaega õikal elada on. Olen ise näinud korduvalt tädikest kadriorus notsuga jalutamas, täitsa elus olid mõlemad. Teiseks käiakse sõrgu ju korrastamas looma-arsti juures. Kui se kõik nii õudne oleks, siis ei oleks sea pidamine üldse lubatud, aga näete, on.
            Mariannist oleks see kõik tõesti väga õudne, kui ta lambist põrsa oleks võtnud, aga ma millegipärast tahan uskuda, et päris niisama suvalistele põrsaid ära ei anta ja ju talle ikka räägiti ka, kuidas temaga elama peab.

          • Kail
            May 10, 2014

            Issand jumal, sa ju alustasid vaidlust positsioonilt, et mis seal korteris viga, minu vastus oli sellele 🙂

          • konkreete
            May 10, 2014

            seljuhul mybad, ma tõlgendasin sõna”korterisse” lihtsalt üldistavalt “koju” ega pannud seda sõna “korterisse” niiväga tähelegi… Sellegipoolest saab temast ju notsu, kes valdavalt toas elab. Kui kassidele saab hankida kassironimispuid, ju siis parketiprobleem ka lahenduse leiab. Jänestele muideks ka ei meeldi parketil, aga siiski peetakse neid parketiga kodudes ka lahtiselt… Oeh, mai või. Ühesõnaga üldiselt hakkas lihtsalt hullult ajudele käima see vastuõiendamine siin, nagu mallukas oleks öösel salaja igaühele vägisi ühe sajakilose sea koju peitnud ja kellest nüüd vabaneda pole võimalik 😀

          • Kail
            May 10, 2014

            Arusaadav, vist on tõesti natuke palju paanikat tekkinud sellest 🙂

  • Kaia Kersti
    May 9, 2014

    Kuigi siga on tõesti väga intelligentne loom, isegi laudas valib oma boksis ühe nurga kuhu oma häda teeb, siis kahetoalisesse korterisse on ka minu arvates sea võtmine natukene veider. Oleks ju võinud veel veidi kannatada, kuniks saate selle oma maja või Männikule kolite, aga nagu eespool keegi ütles – täiskavanud inimene ja teed oma valikud ise.

  • Paprikas
    May 9, 2014

    Kui peaks kolimisega pikemalt minema? 100kg siga ei sobi küll 2 toalisse.

    • Mallukas
      May 9, 2014

      Et juhuks kui remondimees, kes lubas kuuga teha, võtab ikka kaks aastat, et siis on perses? Tänks hoiatamast 🙂

      • pia
        May 10, 2014

        Ei, seda ilmselt mitte, küll te varsti kolitud saate. Aga sa ju mõtlesid loodetavasti selle peale ka, milline stress see sinu kassidele on – kolimine pluss siga? Ma olen oma kassidega kolinud 2 korda, see tähendab seda, et kasse tuleb mõned nädalad uues kodus toas kinni hoida, enne kui neid välja saab lasta. Selleks, et nad uue kohaga harjuks ja kohe minema ei jookseks. S.t. et kogu selle kolimise segaduse sees sa pead jälgima, et kassid välja ei saaks aga siga ilmselt küll. Pluss veel sinna vahele väike Mari kes ilmselt ka juba käpuli suht vilgas.
        Sorry, minu arvates ka ikkagi väga ebaõnnestunud ajastus sea võtmiseks. Ja tegelikult ma ikkagi üldse ei kombineeriks nii väikest last koduseaga. Mina ei riskiks, siga on liiga ettearvamatu ja suur loom, Marile ohtlik ja kassidele mõttetu stress. Just my 2 cents…

        • konkreete
          May 10, 2014

          ma usun, et Mallukal on abikäsi ja ta ei pea üksi kõiki asju korterist välja kolima ja siis nende loomade ja asjadega ja lapsega jala männikule minema 😀

          Lisaks see kolimise stress oleneb loomast endast ka, mõnele on lihtsalt oluline et oleks oma peremees juures, siis on suva, ei tee teist nägugi uue kodu peale. Sellega kaasaskäiv uudishimu on tavaline.

        • Mallukas
          May 10, 2014

          Ma ei saa ühe käe sõrmedel kokku lugeda, mitu korda ma olen kassidega kolinud. Ei ole ma neid kuskil toas kinni hoidnud ja ei ole nad ka ära jooksnud kolimise käigus. Nad ju terve eelmise suve elasid Männikul ja teavad seda kanti hästi. Selles suhtes, et sina ilmselt põed üle ja mina mitte. Just my random amount of cents….

  • Haly
    May 9, 2014

    Niii armas 😛
    Mu emme unistab ühest sellisest nunnust ammu juba 🙂

  • Siga
    May 9, 2014

    Sellel Kardoga pildil on siga juba väga suur. Arvestades seda, et praegu on ta kuskil 1 kuune kasvab notsu ikka veel palju suuremaks. Kahetoaline korter jääb teile tõepoolest väikseks. Loodan, et viisid end enne sea võtmist ikka korralikult kurssi sea vajaduste, tervishoiu, kasvu ja muu sellega seonduvaga. Muidu iseenesest on väga vahva plaan 🙂

  • Mari
    May 10, 2014

    No üks kommentaator arvas, et sa peaks siga Nööbiks kutsuma hakkama, siis TEN POINTS tõesti.
    Mul on ka pere poolt suht lapselik hüüdnimi, aga vat olen 24 ja mulle meeldib, et sugulastele ja eluaegsetele naabritele olen just hüüdnime pidi tuttav. Kui keegi perest arvaks heaks selle nime oma seale või koerale panna, siis ma oleks ikka veits häiritud 😀

    Ja NÖÖP on jumala lahe hüüdnimi, kui kõigile asjaosalistele meeldib, siis kandku Mari seda õnnelikult 50da juubelini välja 🙂

  • lala
    May 10, 2014

    Mitte üldse paha pärast, aga miks te ei oodanud kuu-kaks kuni Männikule saate? Kui siga praegu on stressis (mis on ka loogiline), siis sama juhtub ka ümber kolides. See kuidas sa oma kõikide loomade ja Mariga hakkama saad on muidugi su enda asi, aga just tekkis küsimus, et milleks kiirustada? Männikul oleks ta kohe saanud ringi laaberdada ju väljas jne?

  • katri
    May 10, 2014

    Üleüldine loomasolgutamine on loomadele piin. Õe kassi veeti koguaeg ühest kohast teise, lõpuks loom enam ei kohanenud ja jooksis minema, tagasi pole tulnudki. Siga korterelamus nüüd küll normaalne pole, oma majas veel ehk küll, kui tal on oma platsike mängimiseks ja püherdamiseks, aga lapse juurde sikutamiseks, kui loom niigi kolimisstressis on ?? Ei tundu eriti hea idee
    Aga no eks ole inimesi erinevaid ….

  • Kail
    May 10, 2014

    Minu meelest on enamike kommenteeriate mure looma pärast täiesti õigustatud, seda juhtub tõesti palju, et võetakse pisike nunnu moesiga, kes aga kasvab suureks ja palju hoolitsust vajavaks loomaks ja minisigade hülgamine on praegu suur probleem, googeldage nt “abandoned mini pigs”.
    Samas ei tasu seda rünnakuna võtta, kui Mallu pere kolib tõesti aiaga majja ja on kõige sea pidamisega seonduvaga kursis, on ju kõik korras 🙂

  • On üks
    May 10, 2014

    Kõik, kes vähegi bioloogiat jagavad, teavad, et järglased ei viska vingemat suurust kui vanemad. Kui vanemad on sellised pisemad sead (loodetavasti nägid kohapeal ka sigudiku vanemaid), siis tulevad ka järglased sama kõrged. Mis nägu olid vanemad, sellist nägu tulevad ka tõenäoliselt järglased :).

    • lala
      May 11, 2014

      Siiski juba inimeste kasv ju võib kõikuda 13 cm siia-sinna, miks ei juhtuks seda sigadega?

  • Merilin
    May 11, 2014

    Mu pärast põletage mind tuleriidal, aga ei meeldi mulle ei kassid, sead ega muud pudulojused. Kui siis ainult kaugelt vaadatuna võib üht või teist looma ehk mõnevõrra sümpaatseks pidada. Kuidagi talun koerad ära, aga ka mitte oma kodus. Vbl lapse rõõmuks ehk tulevikus mõni papakoi tuleb koju,a ga ka tingimusel, et ise koos issiga koristavad puuri ja värki. Mul on piisvalt tegemist, et ühe äsja kõndima hakanud tegelase järel koristamisega hakkama saada :D. “Retsept” igatahes sihukse ohvrimeelsuse ees või siis julguse ees :). Loomadega on tegemist palju. Ma lapsesaamise järel olin juba sellest uppi,e t nii vähe aega endale jäi korraga :).