suured otsused

Nagu ma vist siin juba ükskord mainisin, siis panga poolt tuli positiivne otsus ammu ära. Seda küll majale, mis oli 357 000 euri. Ma sellega lihtsalt huupi tegin sellega taotluse, et lihtsalt näha…kas ma saan või nii. Maja oli ilus küll, aga asukoht oli loogiliselt mõeldes üsna kehva, seega see mul niiöelda päriselt sõelal ei olnud.

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

75 Comments
  • Mirjam
    July 22, 2022

    Mallu mina ei mõtleks vaid tegutseks. Ma olen 101% kindel, et kõik hinnad tõusevad veel ja veel. :/ Kui sul finantsiliselt mängib välja elada majaosas, siis iga kell tasub see ennast korterile ära. 🙂 Need miinused on niiiiii väikesed võrreldes plussidega.

    • Mallu
      July 22, 2022

      Mis sinu jaoks oleks majaosas elamise plussideks vs korter? ????

      • Mirjam
        July 22, 2022

        Nr1 ja kõige suurem pluss on VÄHEM NAABREID ????????
        Nr2 oma aia nurgake
        Nr3 rohkem ruumi

        Kindlasti kui pikemalt mõelda on neid veel, aga need on kõige tähtsamad minu jaoks.

  • Eneli
    July 22, 2022

    muru niitmine- kui ise ei kannata ostad roboti.
    Bussipeatus on kaugel- sa sôidad ise põhiliselt autoga ju? ja usun, et sinna kanti varem v hiljem tuleb parem ühendus kuna alliku ja veskimöldre mõlemad arenevad piirkonnad. ????
    isiklikult arvan, et üks üllatavalt hea planeeringuga paarismaja ( nii väljast kui seest) ja kui sa ise tunned, et see oleks õigem, siis anna minna. 🙂
    Paarismajas muidugi ka kohustusi aga maja haldamine ikka keerulisem.

    • Mallu
      July 22, 2022

      Väga head poindid! Aga mis need paarismaja kohustused on? 😀 Lund lükata?

      • Eneli
        July 22, 2022

        Lume lükkamine, muru niitmine ja no enda majapoole fassaadi võiks ka puhtana hoida ????
        Lume lükkamine hea trenn, selleks pole robotit vaja ????

        • Mallu
          July 22, 2022

          Jah, kaks väljaminekut veel: niiduk ja lumelabidas ????

    • Ell
      July 22, 2022

      Ja kui ise ei viitsi lund lükata – viska küla gruppi üles, et pakud 20 euri teismelisele, kes tuleks lund lükkama. Ja ongi tunniga plats puhas.
      Sama ka, kui mururobot katki läheb. Kas küsid naabripoisilt, et tuleks niidaks 10ka eest ära (selles külaosas on palju teismelisi) või viskad küla gruppi üles.
      Muidugi hinnatõus võib neid pakkumisi muuta, aga küll hakkama saaksid.

      • Mallu
        July 22, 2022

        Niii nice????

  • Stella
    July 22, 2022

    Mulle nii meeldib see uus maja! See on selline ideaalne unistuste kodu. Kõik need plussid, mis välja tõid. Mega. 🙂
    Kallim on küll ja saad mõelda, kas sul on piisavalt puhvrit igaks olukorraks, kui tõesti kuumakse tahab kiskuda juba 2000 kanti või ma ei kujuta ette, kui kõrgeks need tõusta võivad. See on ainus miinus ilmselt, rohkem ei ole 😀

    Kiidan täiega kaasa!

    • Mallu
      July 22, 2022

      No see on tõesti niiiii ilus, arvan täpselt sama! Kuigi mulle tundub, et minu kodul on veidi rohkem…iseloomu 😀 Aga no seda saab nipet-näpet asjadega juurde tekitada 😀

  • Gerli
    July 22, 2022

    Hmm, ma mõtlen, et selle ekstra 500e sa nkn larraks kusagile ära. Parem siis juba kuhugi mõistlikku kohta see raha larrata. Ehk siis uue kallima kinnisvara alla. ????
    Ma raudselt ostaks uue kodu ????

    • Mallu
      July 22, 2022

      Konkreetselt mõtlesin ise sama, et ükspäev kulutasin Roccas lampi 700€ 😀 Et noh… oleks võund uue kodu peale laristada selle eksole 😀

    • Ell
      July 22, 2022

      Jaa! Väga õige tähelepanek 🙂

  • Gerly
    July 22, 2022

    Ma saaks üksinda laenu võtta max 190k ja isegi kui ma niiiii väga tahaks, siis ma neveeer ei julgeks, sest mina ei tea, kas mul 10a pärast ka selline sissetulek on ja kas ma olen terve ja saan üldse sellist laenumakset tasuda. Ega need laeunukindlustused igavesti laenu kinni ei tagu, kui midagi juhtub. Ma pigem võtaks nii palju laenu, mis ka vähema sissetulekuga oleks võimalik ära maksta. 😀
    Aga eks see elamine on uhke küll. Hind on ikka ulme, teades et aasta kaks tagasi maksis selline elamine healjuhul 250-300k.

    • Mallu
      July 22, 2022

      Mul see asi, et kui ma iga asjaga 10a ette mõtleks, siis ma ei julgeks üldse midagi teha 😀 Äkki jään homme auto alla 😀

  • Liisa
    July 22, 2022

    minu meelest küll upgrade, olen sinna kolimise poolt! kui ma loen üle kui palju plusse ja kui palju miinuseid sa kirja panid, siis plusse ju 2x rohkem? ????

    • Mallu
      July 22, 2022

      Jaa, aga ma arvan, et mu entukat praegu viib täiega alla see, et mu ema ütles, et ta NEVER ei koliks sinna päraperse põllule 😀

      • Sandra
        July 22, 2022

        Ma olen Su emaga täiega nõus!

      • Immanuel
        July 22, 2022

        No eks ka Laagri asum oli kunagi täielik põld ja varasemalt sama moodi Nõmme- kui nüüd pikemas perspektiivis asju vaadata. AGA, kas tõesti ainus võimalus on lapsi autoga kooli-lasteaeda vedada? Ja trennidesse- ringidesse? Ja sõprade juurde? Samas on olemas Kardo kodu, eks vajadusel siis saavad lapsed seal vahepeatuse teha, kuniks sa neile järele lähed.

        • Mallu
          July 22, 2022

          Seda kaa ja, et saab vahepeal Kardo juures olla kui vaja, see koolile lähedal 🙂

      • Brittly
        July 22, 2022

        Olen su emaga täiesti ühel nõul. See on kuidagi troostitu kant, käisin samuti oma koduotsingutel Alliku maju vaatamas. Ning eriti suur miinus on, et seal kõrgepingeliinid lähedal!

        • Ell
          July 22, 2022

          Need kõrgepingeliinid viidi ammu maa alla ära 😀 Mingid vist veel on üleval kuskil küla tagaotsas (naabrimees rääkis), aga lähiajal kaovad ka.
          Me just kolisime aasta tagasi Alliku külla – elasime enne Nõmmel ja väga, väga rahul muutusega. Igas vanuses lapsi on kõik kohad täis. Iga kord kui perega rattatiirule läheme, leiame samas vanuses lastega inimesed suhtlemiseks ja mängimiseks – vahet pole, kas läheme ainult oma perega või sõpradega külast. Mänguplatse kogunemisteks ka väga tihedalt ja näiteks selle Mallu ridaka lähedal korraldab kogu suve üks treener laste zumba trenne.
          Me ei tulnud muidugi ka võõrasse kohta, külas elavad kolmed sõbrad juba pikalt ees – üks nn vanas külaosas kõrghaljastuse all juba varsti 15.aastat, teised aasta ja kaks olnud. Kõik on rahul. Lapsed vanuses beebidest, rüblikutest kuni hiljuti täisealiseks saanud.

  • Liisi
    July 22, 2022

    Väga ilus majaosa on! Kui nagunii lapsi ise vead koguaeg, siis pole see bussipeatuse kaugus üldse teema. Ega kinnisvara odavamaks lähe, seega ma vist teeks selle ostu ära ????

    • Mallu
      July 22, 2022

      Ma tõesti vean neid 90% ajast, kuigi siit jah Mari saab ise bussiga koolist koju tulla, kui tahab 😀

  • H
    July 22, 2022

    Ma ütleks, et megailus 🙂 ja kõik asjad olemas, garderoobide ja köögi peale läheks muidu suht suur summa ikka. Ainuke miinus minu jaoks on see üles alla trallimine lastetubadesse, aga no kust sa leiad 4 magamistoaga ühekordset asja üldse. Ju harjub ära. Enam pole sul beebisid ka. Aga tundub jah superlux. 1,5km lapsed vist ise ei jaluta bussi peale küll, aga tulevikus rattaga kooli suht tehtav 🙂
    Samas ridaelamus ka see teema, et kulud nagu majas, aga naabrid ikka sul külje all 🙂 ja nendega mingis osas peab ikka arvestama. Kui head suhted, siis kõik kena.

    • Mallu
      July 22, 2022

      Mulle endale just meeldib kaks korrust, kuidagi mõnusam minu meelest 😀

  • TJ
    July 22, 2022

    MEGAILUS!
    Ma veel teeks sellise diili, et enamus mööblist ka sisse jääks, sest need sobivad sinna väga hästi ja oleks kolimine ka kordades lihtsam. Samuti saaksid siis ka oma korteri, koos sisustusega, kallimalt maha müüa, sest sinu ööbel sobib ka praegusesse korterisse ülihästi.

    • Mallu
      July 22, 2022

      Ma eeldan, et sinna midagi jääb ka. Ma tean, et söögilaud nt jääb 😀

  • Külli
    July 22, 2022

    Ma muud ei kommenteeri, aga kuna ma Saue vald üsna hästi tunnen, siis tšekkisin kohe, et Allikult käib koolibuss nii Saue kui Laagri koolidesse (Mari vist käib praegu mujal?) ehk et sul endal oleks logistilises mõttes oluliselt lihtsam, kui Mari ja tulevikus ka Lende ja Marta ühes neist käiksid – see on ikka suht suur asi, kui nad kooli-kodu vahet ise liigutud saavad. Kardo kodu asukohta ma ei kujuta väga ette, aga Männikult Laagrisse kooli on ilmselt täitsa võimalik ka tavabussiga liikuda, kui lapsed seal?
    Edit: kirjutasin pika kommentaari ja siis avastasin, et Laagri kooli Möldre maja on puhta Allikul ju :D. Lasteaed-põhikoolina. Kui sa kogu kaadri sinna üle saaksid viia nii lasteaeda kui kooli, oleks puhta pidu ju? Tööle on sul sealt niikuinii mitte just liiga pikk sõit.

    Maja ise on ju ilus ja hooviosas ka mänguruumi piisavalt. Kui tunned, et on õige asi, siis go for it!

    • Mallu
      July 22, 2022

      Ma laste aeda ja kooli ei hakka muutma – Kardol pole ju autot, seega puhta pidu oleks ainult minul, mitte temal 😀

      • Külli
        July 22, 2022

        Ma Kardo autovabaduse unustasin täitsa ära, siis muidugi mitte :). Kooli asjus võivad lapsed ehk mingi hetk ise survet hakata avaldama kui kohapealsed sõbrad tekivad :). Koolilastega logistiliselt kindlasti oluliselt lihtsam ka,

        “Karuperse” juttu ma ei kardaks, kena arenev kant ja pole ka logistika mõttes midagi hullu. Kõik need uusarendused on kunagi “keset põldu” olnud, Allikul on siiski mingi infra ümber või lähedal. Lastel oma toad ja oma aed kaaluks minu jaoks miinused üles.

        • Mallu
          July 22, 2022

          Jah, sinna maja ette “põllule” ehitatakse tegelikult just lasteaeda ka, mugav oleks, aga mis sa ära teed, eksole 😀 Kui Mari ise avaldaks survet kooli vahetada, siis muidugi kaaluks seda, aga nii kaua jääks kuidas on 🙂

  • K
    July 22, 2022

    Kui rahalised võimalused lubavad, siis iga kell valiks selle majaosa. Mina isiklikult pole mitte kunagi korteris elanud ja ei näe ka ennast kunagi korteris elamas. Ainukesed plussid korteris olekski vast see, et vähem pinda, mida korras hoida ning ei peaks mõtlema aia toimetustele.

  • Gerli
    July 22, 2022

    See maja on väga äge ja valgusküllane.
    Minu mõtted:
    – bussipeatus kaugemal. Sina ise sõidad küll autoga aga lapsed tulevad ju koolist bussiga, st et neil on pikem tee kõndida.
    – kas uues kohas on ka lähiümbruses lapsi? Praegu on suur asi see, et lastel on õuepeal mängukaaslased ning ma usun, et nad käivad ka õues muul ajal kui juuni-august.
    – hinnad ja kõik tõusevad (ka see õnnetu euribor, millest mina midagi ei tea). Kas oled valmis järgmised 20-30a maksma kõrget laenu?

    Sul on praegu superilus korter heas asukohas 🙂

    • Mallu
      July 22, 2022

      Kõrvalaedades olid batuudid ja mänguväljakud, seega ilmselt mingid lapsed seal on küll 😀

      • Mammu
        July 22, 2022

        Seal on kindlasti palju lapsi, mu oma käis seal eramajas ühes eelkooli laagris, mis oli üli vinge..lapse sõnade kohaselt ????

  • Mirru
    July 22, 2022

    Ma elaks ise seal, kui raha oleks ????
    Ja mulle tundub, et sul on otsus 90% juba tehtud. Head kolimist! ????

    • Mallu
      July 22, 2022

      Mul oli tegelt, kuni ma emaga rääkisin 😀

  • Kristiina
    July 22, 2022

    Väga ilus majaosa on.
    Aga praegu mina isiklikult kolida ei julgeks. Liiga palju riske seoses majandisega ja kõigega mis siin toimub.
    Pluss sul on ATH. Ma tean liiga palju sellest, elades aastaid koos sellise inimesega. Lõpuks, kui sul ridakas kõik tehtud, hakkad sa nagunii midagi muud otsima, et teha. Ehk siis maja.
    Ideaalne sinu jaoks oleks vist tõesti osta kinnisvara, korda teha (et oma ath rahuldada) ja siis maha müüa/üürile anda ja järgmine käsile võtta. Sest see ei lõpe kunagi. Eriti on raske, kui keegi kõrvalt vaikselt ei ohjelda. Sul õnneks meie????????

    • Mallu
      July 22, 2022

      Jah, õnneks mul olete teie :D! ❤️

  • Janika
    July 22, 2022

    Minu jaoks ainus ja väga suur miinus: asukoht. Muidu koliks kohe sisse nii nagu see seal ongi 😀 NIIIII ILUS ja kui palju potentsiaali, kui sa sinna koliksid. Ma kujutan ette, et teeksid sellest vägevast kohast veel vägevama koha ja kindlasti saad hakkama!!

    • Mallu
      July 22, 2022

      No see asukoht on samas nii…siinsamas 😀 Et erilist vahet justkui ei ole 😀

  • K
    July 22, 2022

    Tõesti superilus majaosa ???? noo jaa oma aianurk on ka luksus, saab päevitada, grillida ja lapsed väljas möllata. Hind on ikka ränk, lausa nutma ajavad need praegused kinnisvara hinnad. Kui arvad, et saaksid igakuiselt laenumaksega hakkama, siis go for it!

    • Mallu
      July 22, 2022

      Ma nagu arvan, et saaks 😀

  • L.
    July 22, 2022

    Ära mõtle, kohe osta! Unistused on täitmiseks

  • mairi
    July 22, 2022

    Mina sinna ei koliks. Mõne aasta pärast on lapsed nii suured, et igaühel neist on mingid trennid-huviringid pärast kooli – seda logistikat on neid vedades ikka maru raske paika saada. Idekas oleks, kui lapsed saaksid ise käidud – aga sealt ju vaevalt.
    Majanaabreid ka ju ei tunne. Möödaminnes võivad kõik tunduda meeldivad inimesed, aga lähemal tutvumisel – jumal teab.
    Miks muidu see praegune pere oma suurepärasest majaosast ära kolib?
    Mina vaataksin hoopis ringi suure uusarenduse korteri järele linnas. Viietoaline korter, kõik suuremad mured saab lahendada korteriühistu kaasabil, ei mingit janti fassaadi värvimise või muru niitmisega – eriti kui tahaks ise ehk nn looduslikku kooslust, aga naaber läheb närvi iga lendu pääseva võililleseemne peale, mis tema maalapile kanduda võib.
    Linnas pääseks iga laps huvide lisandudes peagi ise liikuma, endalgi oleks palju lihtsam, kui spontaanselt tahaks õhtul nt korraks välja minna ja vaja kedagi laste juurde kutsuda.
    Kusjuures kui nagunii ei suuda oma remondikirge vaos hoida, siis ei pea uusarenduski olema, mis ju kallis. Nt midagi sellist, kus saad suuremalt ehitada ja möllata (https://www.kv.ee/kliendipaev-29-06-2022-kell-16-0018-00-kliendipaev-3115804.html) või veidi kasinamal määral remontida (https://www.kv.ee/muua-turvalises-ja-rahulikus-piirkonnas-merivaljal-3446642.html). Hinnas ehk veel võidaksidki? Pragu seda teha just tasukski – kallilt müüa ja odava(ma)lt osta.

    • Mallu
      July 22, 2022

      Nendes korterites pole ju üldse oma aeda 😀 Siis ma võiks samahästi siin olla 😀

      • mairi
        July 22, 2022

        See Merivälja ridakas ju kirjade järgi küll lisaks sellele, et eraldi privaatne sissekäik, on kirjas ka aiaosa ja oma terrass – ja siis veel lastel ühine mänguväljak (juba tehtud, pole vaja kellegagi puid ja maid jagada, kas teha või mitte)

    • Ell
      July 22, 2022

      Küsi parem Alliku küla kohalikelt – mu sõbranna lapsed sealtsamast 3 maja edasi. Hetkel nad 15 ja 18 aastased ja kogu aeg ise rataste ja tõuksidega liikunud kooli ja trennidesse Laagri keskuses. Ainult eriti kehva sügisilmaga kutsunud isad järgi. Kuna tegemist aga piirkonnaga, kus metsikult lapsi siis üldiselt kamba peale kutsuvadki trennist – et ühe isa või ema tuleb ja viib 4tk korraga koju. Hästi mõnus külakommuun elamiseks

  • Mannakas
    July 22, 2022

    Mis minule antud asukoha puhul ei meeldi on, et seal ümber pole suuremaid puid ja on lageda platsi peal.
    Et suhteliselt tuuline kant ( olles kohalik, siis on kokkupuudet )

    • Mallu
      July 22, 2022

      too päev kui ma käisin, siis polnud eriti tuuline, aga jah, ega ma ka ei tea 😀

    • Ell
      July 22, 2022

      See ridakas on tegelikult ju just selle nn vana Alliku küla ääres, kus ühelt poolt on kõrghaljastus juba olemas. Teisel pool veel põllukrundid – samas kuumalaine puhul vähemalt õhk liigub.

  • R
    July 22, 2022

    Ma panen sulle hoopis teise nurga alt mõtte pähe. Täna on su laenuvõimekus võimas, sest sul on kaks sissetulekut. Üks on su oma bränd, millest suure tõenäosusega sul ei saa koppa ette ja selle eest põgeneda oleks raske. Täna on sul valla töö uus, huvitav ja põnev. Mõtle hetkele kus sa ühel päeval tunned, et sa tahad aega endale. Sa ei taha 8+h päevas teha tööd, vaid nt keskenduda endale, oma tervisele, trennile, jumal teab millele- ülikooli minna kasvõi! Aga su laenu- ja kohustuste koorem on selleks hetkeks nii suur, et töölt ära tulemine pole mõeldav.

    ATHga on see impulsiivsus nii laes, me suudame need valikud ja otsused iseendale oma peas nii hästi maha müüa. Suutmatus paigal püsida ja koguaeg vajadus elus uuenduste järgi käib selle rahutu hingega vist kaasas. Kui sa koduga rahu saavutad (st ostad või ei osta), siis järgmisena hakkab auto juba kipitama.

    Minu soovitus on sulle enne suurt otsust minna konsultatsiooni mõne rahatarga inimese juurde, nt Kristi Saare. Mina isiklikult selle laenuvõimekuse juures ostaks hoopis korteri investeeringu eesmärgil.

  • K
    July 22, 2022

    Ainuke miinus mu meelest, et pole ikka OMA aeda ja nii palju privaatsust, kui oma, eraldiseisvas majas. A kohustusi (aia korras hoidmine jms) ikka sama palju. Ehk kui juhtuvad olema või tulema mõned kehvemad naabrid, siis… 😀 Ikka peab kellegi teisega peale oma pere arvestama (öörahu jms muud asjad).

    • Ell
      July 22, 2022

      See ikka niiiii inimesepõhine. Enamus mu tuttavaid just tahavad ridakat, sest seal on väiksem aed, mida korrastada. Palju mõistlikum kolme lapse ja aktiivse elu kõrvalt, kui just enda kirglik hobi pole pool suve tagumik taeva poole aias kükitada ja rohida-istutada-hooldada. Niisama muru niitmiseks pole ju suurt vahet, kas suur või väike aed – väikse mururobot on vaid palju odavam. Alliku külas oma maja oma aiaga tähendab, et naabrid on ju ikka vaid max 20m kaugusel – elu siiski külas ju, mitte metsa vahel. Öörahu peab arvestama täpselt sama palju, kui ridakas.

  • Emmi
    July 22, 2022

    Suvel tegelikult liigub väga vähe kv ringi. Ma soovitaks küll esialgu sügise ära oodata ja mitte kiirustada ostuga.
    Ning selle majaosa puhul lase Maril päriselt läbi liigelda teekond kooli ja tagasi ning ka Kardo juurde. Arusaadavalt on praegu suvised graafikud ühistranspordil, aga mingi aimduse saab ikka. Ja mitte mapsist vaadata, vaid ikka päriselt lapsega läbi sõita, et vaadata, kas ta nt iga päev suudaks ja viitsiks nii liigelda. Arusaadavalt on sul auto ja hetkel pole laste vedamine keeruline, aga kui sul mitu last läheb eri suunas, nt eri aegadel eri trennidesse, siis neil võiks olla võimalikult mugav ise liikuda. Kui liikumine võtab liiga palju aega, võivad nad hakata kas eelistama Kardo juures viibimist rohkem või siis puutuvad päevad liiga pingeliseks. Laste aega võiks austada ja planeerida elu nii, et nad ei peaks pikalt kuhugi sõitma, kui autoga liikuda mingil hetkel pole võimalik.

  • Kristine
    July 22, 2022

    Alliku on suurepärane koht, kus elada. Elame ise ka seal ridakas ja ma ei tea mida need inimesed siin kommentaarides jahuvad. Ei, ei ole meeletult tuuline ja AMMU ei ole Alliku enam mingi tühi põld vaid suur elamurajoon. Allikul on kool, lasteaed, pood, planeeritakse lisaks veel mingit keskust koos kinode ja juttudega, piisavalt kaugelt sellest Tallinna jubedast rahvamassist ja konkreetselt igal pool on lastega pered, meil küll muud ümbruses ei ole. Tlnasse saab bussiga, saab rongiga, jah, vaja veits jalad kõhu alt välja võtta selleks, aga tänapäeval kulub see jalutuskäik küll kõigile ära.
    Aga see laenusumma on väga suur, ma elusees ei julgeks üksinda omale nii suurt laenu võtta. Tegelt me ei julge mehega kahekesi ka, kuigi ideeliselt sissetulek lubaks, aga 1000+ eurone laenumakse tundub täiesti ulmeline.

  • Immanuel
    July 22, 2022

    Üks asi veel: kuidagi kummaline, et krunti pole püütud kasvõi mõtteliselt pooleks jagada. Ei peagi ju aeda ehitama, vaid saaks haljastuse abil ka nö oma territooriumi ära tähistada. Ma ise olen kogu lapsepõlve elanud paarismajas ja meil oli krunt jagatud pooleks. Katust vahetati ja maja värviti ühiselt, aga muus osas oli täielik privaatsus. Selline ühine lage ala, seda just väga ei soosi. Või on see tulevikus plaanis? Muidu tundub lahe koht olema. Kas su ema käis maja vaatamas või tulistas lihtsalt puusalt?

    • Mallu
      July 22, 2022

      Ei mu ema pole vaatamas käinud, vaatad kuulutust

  • Mammu
    July 22, 2022

    Kui tunned, et vajad rohkem ruumi/privaatsust kui korteris, siis miks mitte. Mõnus kant on ja ilus avar ridakas ka. Mis sul kaotada on, kui praegu juba rahulolematust tunned? Pigem pärast kahetsed, et ei ostnud ????

  • F
    July 22, 2022

    Ilmselt tuleks naabritel ka kiiremas korras oma pool müüki panna, sest Malluka naaber olles on liiga suur oht saada soovimatut tähelepanu.
    Maja ise ilus, aga need steriilsed uusarenduste aiad ei meeldi. Ainult muru ja elupuud. Vanad aiad marjapõösaste ja viljapuudega on hoopis kenamad.

    • Mallu
      July 23, 2022

      Paljudest mu naabritest sa praegu muidu tead?

      • Vaike
        July 23, 2022

        Kes keelab marjapõõsaid ja viljapuid istutada? Ma just panin oma miniaeda sõstrapõõsa, järgmisel aastal saan naabrinaise käest mustsõstraistiku ka. 🙂

      • Liisu
        July 23, 2022

        Mina ei tea su naabreid ja ei huvita ka kes on. Aga point ilmselt ongi selles, et kui sa isegi kaudselt kellestki kirjutad siis on inimesi kes ikka teavad ja tunnevad ära. Ja suht ebamugav ikkagi kui kusagil keegi midagi kirjutab oma vaatenurgast vms samas teine pool vb pole sotsiaalmeedias mingi hunt ja ei saa omapoolset vaadet lisada ja nii need jamad tekivad ja valed arvamused. Been there done that. Ehk siis tean kuidas on olla “suunasäutsuja “naaber
        Ja nii palju võin lisada, et naabrid on igal pool kui just kusagil metsas ei ela. Isegi eramajas võivad nad peavalu tekitada.
        Mina sinu naaber olla ei kardaks, isegi meeldiks hoopis.

        • Mallu
          July 23, 2022

          Ja veelkord – mitmest naabrist ma kirjutanud olen, et keegi saaks kedagi ära tunda? 😀

  • Helen
    July 23, 2022

    Mallu,
    Minu meelest Sa lased pregu inimesi oma elu roolima, kes seda tegema ei peaks. Igal inimesel on oma huvid ja elistused ja varasemad kogemused ja mis kõik veel ehk igaüks annab nõu siin isikliku mätta otsast, mis tõenäoliselt ei kliki Sinu mättaga. Vihjan siin vaikselt just Su emale. Kolida tuleb seni, kuni tunned, et oled jõudnud kohta, kust ei taha enam ära kolida, kus asjad on paika loksunud. Kuigi saab ju hakkama igal pool ja igasugustes tingimustes, siis hakkama saamine ei tähenda, et siis midagi ei kripelda – kui on võimalik elu enda jaoks paremaks muuta, siis sisemine rahu on märksa olulisem. Minu jaoks on blogist välja tulnud tegelikult, et Sa tahaksid, et rüdrukutel oleksid kõigil oma toad – aga sellest siis lähtugi näiteks. Jah, nad saavad hakkama ka kasvõi kolmekesi ühes toas, aga see ei ole ju ei Sinu ega nende ideaal ja pigem tekitab probleeme. Oma aed on jah, ühelt poolt teatav kohustus (tuleb muru niita – võta mururobot; tuleb lund lükata – palgake kasvõi tänava peale keegi autoga sahataja jms), aga teisalt annab jälle omajagu vabadust ja ka turvatunnet juurde – Sinu enda jaoks on grillimine, chillimine, päevitamine, võibolla natuke taimedega nokitsemine kunagi jms – laste jaoks on aga oma kindel õue, kust ei lähe (eelduslikult) nende asjad jalutama ja kust ka lapsed ei kao niisama lihtslt ära. Probleemide vältimiseks oleks mõistlik naabriga õue ka füüsiliselt ära jagada (aed/hekk vms) – olgu kuitahes head naabrid, siis privaatsust tahab siiski varem või hiljem igaüks ja mida vähem on ühist, seda vähem on ka omavahelisi probleeme.
    Oma majaga (majaosaga) on natuke Sul ka nn üldkohustusi juures – a la kui vee- või küttesüsteem annab sama, siis ei ole see mitte korteriühistu asi vaid tuleb ise jalad kõhualt välja kraapida ja kõne teha, kuhu vaja, aga teisalt jälle – alustad oma kütteperioodi siis, kui jahedaks läheb, mitte siis kui mingi maagiline kuupäev kukub, ei maksa mingite üldiste ehk kõigi ühiste kulude eest ja saad ise otseselt mõjutada oma kulusid (a la temperatuurid tubades jms).
    Eluaseme puhul veel – reeglina kõike muud saad sa laias laastus muuta peale asukoha – selle majaosa asukoht ei ole mitte midagi keerulist ja kauget ehk ka juhul, kui sa ei saa lastele autojuhti alati mängida, ei ole raketiteadus ka ühistranspordiga liigelda + ca 15min liikumist sellek, et kuskile jõuda, ei tohiks nüüd küll lastele üle jõu käiv oolla – pigem just hea. Teisest küljest ka – tegemist on ju üha areneva piirkonnaga ehk sisuliselt oleks ka Sul võimalik ana panus ja lükata teemat, kui oleks vajalik anda sisendit sellesse, et bussiliine ehk ümber mängida veidi vastavalt muutunud oludele (ehk bussipeatused ja -ajad vastaksid sellele, kus raalne vajadus inimeste arvu osas on suurem) 🙂

    Ehk siis mina ütlen küll, et go for it. Ära ennast kinni laena, aga kui Sul endal (!) on tunne, et seal kohas ei ole midagi, millega sa kompromissi iseendaga teed (ehk midagi ei ole päris nii, nagu sulle meeldiks aga “saad jälle hakkama” – ehk sisuliselt võiks hakat häirima), siis ära iseendal tiibu kärbi 🙂 houda.woulda-coulda mõtlemine ja otsuste kartmine on see, mida inimesed hiljem pigem kahetsema kipuvad, mitte otsuseid endid 🙂
    Hoian pöialt, et Sul ikka hästi läheks!

    • Mallu
      July 23, 2022

      Aitäh sulle, ausalt! 🙂

  • K
    July 23, 2022

    Liikval muidu ka väga fine elada 😉

    • Mallu
      July 23, 2022

      Ma usun ????

  • Sirly
    July 24, 2022

    Mis mulle suur pluss kohe silma hakkas: boksid on nihkes, st, et pole ühist terassi mida vaid võre eraldaks ja on mõnus privaatne seega????
    väga uhke ja ilus on küll, sul on õigus.
    Nõu ostmises/mitteostmises ei anna. Tee nii, et endale meeldiks ????????

  • Emmi
    July 25, 2022

    http://www.kv.ee/3408074

    Gert sind seda ei saa vaatama viia?
    Jah, tean et korter, aga see on korter Tallinnas sees, kus hea ühistranspordiühendus. Ja sellele terrassile saad kõik mängimajas ära panna, samas ei pea muru niitma jmt. Taksoga sõitmiseks ei pea neeru maha müüma, laste jaoks väga lõbus Löwenruh park on kõrval. Mu meelest sulle idekas.

    • Mallu
      July 25, 2022

      terass on suur jaa, aga õue ikka pole 😀

      • Emmi
        July 25, 2022

        Aga mida sa seal õuealal teed reaalselt? Grill, lauad, leboala, isegi bassein ja batuut mahuvad terrassile. Kui tahad maitseaineid kasvatada, siis suured kastid selleks on palju paremad kui peenar. Nõuded öörahu ja vaikuse osas nkn samad mis paarismajas.

        • Mallu
          July 25, 2022

          No kui ma üldse korteris elaks, siis selles, kus ma olen 😀