kuidas selle kodu teemaga läheb?

Sellest ajast peale, kui ma koduvahetuse mõtte välja käisin, küsitakse mu käest pmst iga päev, et noh, kuidas sellega läheb? Kas enda oma maha müüdud? Kas uus välja valitud? Millal kolid? Kas asjad pakitud? Mis lapsed arvavad? Kas oled oma otsuses kindel? Ma siis mõtlesin, et teen selle kõigile eriti lihtsaks ja vastan kenasti kõikidele küsimustele korraga, sest vastus on igale küsimusele sama – ma ei tea.

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

13 Comments
  • mairi
    August 3, 2022

    Seda Nelki mina ses olukorras kaaluks tõsiselt. Ega ta uue hoone vastu saa, aga ma olen ise alati tahtnud elada eestiaegses majas, mu jaoks on neis see MISKI. Väljast maja küll ju eriliselt räämas pole, vähemalt piltidelt ei paista? Muidugi tuleks kõigepealt lasta mõnel ehitusspetsil maja keldrist pööninguni üle vaadata, iga viimane kui nurk (sellist teenust saab tellida), ja loota, et ehk õnnestuks ka hinda allapoole tuua selle ülevaatuse tulemusel. Miinus kindlasti see, et esialgu tuleks leppida oludega, mis pole just sellised nagu ideaalis tahad, aga pluss, et tegemist olekski kohe aastateks ette. Elatav on ta ju praegugi, aga tõsi, et paremaks annab oluliselt teha. Laste elukorralduse seisukohalt oleks see siiski ideaalne, kahe kodu vahel liikumine oleks imelihtne – ja mujale ka. Mida aasta edasi, seda olulisemaks see läheb. Aga mõistan muidugi täiesti uhiuue (või enamvähem uue) elamu eeliseid, a la suured aknad, palju valgust jmt. Ehituskvaliteedis, nagu elu näitab, ei saa küll ka uute majade puhul kindel olla, aga eks neil plusse kahtlemata ole.

    • Mallu
      August 3, 2022

      Jaa, asukoht on sellel hea küll, aga hind on mega kallis ja tahab palju remonti, mille jaoks mul sellises mastaabis raha küll ei ole ????

  • Kertu
    August 3, 2022

    Aga kuidas enda korteri müümisega hetkel lood? Pole tekkinud veel nii tõsiseid huvilisi, kes paneks pinge peale, et pekki, nüüd vist peakski midagi uut valima ja kolima? Või oled huvilised praegu lihtsalt pikalt saatnud? 😀

    • Mallu
      August 3, 2022

      Huvilisi on, aga mitte selliseid, kes minu soovitud hinnaga osta oleks tahtnud 😀

  • Niina
    August 3, 2022

    Väga mõistlik otsus.
    Aga see Nelgi maja viska kohe kindlasti peast, vana maja on vana maja., varsti juba 100 aastat ja üllatusi võib tulla,nii et vähe pole. Tean, mida räägin, sest elasin hulga aastaid Pihlakas, sealsamas lähedal ja natuke “nooremas” majas.

    • Mallu
      August 3, 2022

      Ma juba helistasin sinna, pidi jah hallitama ja kehvas seisus olema ????

      • Vaike
        August 4, 2022

        Mina ei viskaks, samas olen ma ka see tüüp, kes saab lööbe, kui enam remonti teha ei saa. 😀 Kogu aeg peab saama millegi putitamiseks raha koguda ja see putitatav PEAB ilmtingimta olema vana, muidu mina ei mängi. 😀 Hetkel on mul garaažis ümbertegemises vana söögilaud (mille eelmine omanik seda ära viskama hakkas), sest remondiga jätkamiseks tuleb liiga kaua oodata, aga vahepeal peab ju ka ometi mingist sitast saia saama teha. 😀

        • Vaike
          August 4, 2022

          Eelmine kodu oli mul 90-aastases majas. Kui see korda sai, siis tuli kolida. 😀

  • Vaike
    August 3, 2022

    Esimest kodu otsisin hästi intensiivselt aasta aega. Intensiivselt lihtsalt sellepärast, et toona tuli uusi pakkumisi pea iga päev, kuna aasta oli 2008 ja paljud müüsid võlakatteks. Teisega läks samuti umbes aasta, aga väga rahulikult, sest uusi kuulutusi tilkus peale vähe ja et kiiret polnud, siis tegin samuti nagu Sina, ootasin vaikselt seda õiget. Ja ta tuli!

    • Mallu
      August 3, 2022

      Loodame siis, et mulle ka tuleb ????

  • Kitcat
    August 3, 2022

    Arvestades seda, et lapsed (vähemalt mõni neist) elab/elavad sinu/Kardo juures veel üle kümne aasta, siis on ainuvõimalik valik kolida kohta, kust nad pääsevad ise (loe: jala, rattaga, ühistranspordiga)
    a) kooli
    b) huviringi
    c) sõprade juurde
    d) isa juurde
    Kolme lapse igapäevane transportimine on õudusunenägu, ka siis kui naabritega carpoolida Koolist väga kaugel elamine pärsib klassikaaslastega sõbrustamist ja mingil hetkel on see ÜLIOLULINE. Huviringidesse ja isa juurde minekud lisaks…

  • H
    August 4, 2022

    Veidi kõrvaline küsimus, aga ikkagi kodu kohta 😀 Kas sa oma vannitoa tegija kontakti tahaksid jagada? Seda tegijat, kes lõpuks siis ilusa töö tegi 😀

    • Mallu
      August 4, 2022

      Ikka võin emaili jagada, ma ei kujuta muidugi ette, kas ta vaba on üldse 😀

      tonis@ttehitus.ee