diagnoosisin endal korraks ärevushäire

Esiteks peaks teile vist head jaanipäeva soovima! Kuigi mu tänane postitus ei räägi absoluutset jaanidest. Ta võiks tegelkult rääkida näiteks meie Itaalia reisist, sest selle kohta on nii palju küsimusi tulnud, aga kuna see nõuaks nii palju linkide ja piltide otsimist, siis ma seda siiski täna teha ei viitsi. Kirjutan hoopis ärevusest.

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

13 Comments
  • Ann
    June 23, 2024

    On ärevus ja eluks seda ei saa nimetada tahaks hingata nagu tavalised inimesed aga rinnakus alati valu,kuskil käia ei saa kui siis alkoholi joobes siis on hea olla muidu kainena halb vastik higistama ajav ????

    • Kr
      June 26, 2024

      Ilmselt jah vähem alkot ja kohvi teeb asja paremaks natuke.
      Kas rauapuudus ka nt sul?

  • Marju.
    June 23, 2024

    see on halvav tõesti. see segab igat minu päeva, ei julge mina üksi väljagi minna, tihtipeale isegi üksi kodus olla. olgu siis öelda, et mul on kodus 8 kuune beebi. autorooli istumisest võin ainult unistada. muidu saaks hakkama aga see krdi asi lööb ju füüsiliselt välja. ka kiiraabi on vahel välja kutsutud. hetkel saatekiri psühhiaatri ja kliinilise psüholoogi juurde. ausalt, kopp on nii ees sellest. ajuvaba lihtsalt????
    viimasel ajal ei lukusta öösiti ust ka, sest noh, miskit võib ju juhtuda????

    • R
      June 27, 2024

      Kui sa suudad endale parematel päevadel korrutada ja selgeks teha, et need kõik on ainult sinu mõtted ja lihtsalt peas kinni, siis hakkab see vaikselt taanduma. Loe näiteks raamatut “Kui paanikahoog ründab,” saad sellest kindlasti aru.
      Lisaks proovi endale nende mõtete tekkimise ajal öelda lihtsalt STOP, praegu ei ole aeg muretsemiseks ja üle mõtlemiseks. Pane endale päevas mingi kellaaeg, kus sa lubad omale tund aega muretsemist ja üle mõtlemist.
      Lisaks tee kõiki neid asju, mida see ärevus sul teha ei lase, ehk siis mida sa teha kardad. Aju töötabki nii, et mida rohkem sa seda mustrit harjutad, seda rohkem see kinnistub. Olen selle kõik ise üle elanud ja tõepoolest, see aeg oli kohutav. Vihkan seda aega oma elus. Ära selle kätte keegi ei sure, infarkti ei saa aga lihtsalt olemise teeb väga halvaks küll. Ja see kõik on lihtsalt hirm. Hirmul ei tohi lasta endast üle olla.

  • R.
    June 23, 2024

    Tee alkoholist pikem paus ????

  • Tiina
    June 23, 2024

    Praegu on täiskuu, see võimendabki kõike. Klienditeeninduses töötades sain saabunud e-mailide järgi aru, et täiskuu ja inimesed peast segi 😀 Ja sul on nii palju asju korraga laual, mega supernaine oled, ole enda vastu leebem, su 1 kuu tihedama graafikuga, kui teise inimese (minu :D) 10 aastat.

  • M.
    June 23, 2024

    Igaks juhuks võiksid teha kilpnäärme testi. Tükki see küljest ära ei võta ja tegu on tavalise vereanalüüsiga. Ma vaevlesin aastaid sarnaste sümptomite käes ja kolistasin mööda arste. Peale hobuse annustes xanaxi ja immovaane tablette muud abi ei saanud, peeti hüpohondrikuks. Ise ei osanud küsida ka kilpnäärme testi. Kui vahetasin riiki, kus sellist kraami hea meelega välja ei kirjutata, selguski et selle põhjus oli hoopis kilpnääre. Peale diagnoosi ja ravimeid sain tagasi iseendaks kuu ajaga ja jube kahju on neist xanaxi all veedetud aastatest.

  • Angelika
    June 23, 2024

    Ei Mallu, sul pole ärevushäire vaid lihtsalt palju asju teha mis on normaalne suure tüdrukuna. Ma tunnen seda päris tihti. ???? all good Mallu, keep it going, varsti oma majas istudes mõtled tagasi ja saad aru, et meeletult pole nüüd ka mõtet tõmmelda. Lihtsalt chilli – räägi Märteniga mida tunned – sellega on sama nagu blogiga, kui saad välja kirjutada või rääkida siis on juba kergem ????
    Sa oled faking amazing, ja tohutult imetlusväärne ????

  • Tyy
    June 23, 2024

    Mallu , nüüd tee enesele teene ja palun ringita oma kalendriss mitme järjestiku kpv-le suur ruut ümber ja kirjutad sisse sel ajal ma magan ja lebotan ja passin niisama. Selleks, et täita see energia võlg ise endale. ET siis poleks ühtki sünnat, küüne tehnikut ega muud kokkulepet ega ahvatlust ja võibolla, kui võimalik ka esimesel päeval lapsi..

    Vaata kunagi peeti hingamisepäeva selleks, et inimene ei teeks KOGUAEG tööd ja endale liiga ja taastuks. Seda seostati ka vaimsete tegude ja mõtetega Jeesukese poole, aga et tema asub meis kõigis ja kõiges me ümber olenemata sellest, kas sa palvetad ja usud või mitte, siis annad talle kui ka endale asu. Mõtisklemine on väga vajalik ja pole vahet mis nädalapäeval sina seda teed, tähtis on see 7 päeva rütm, kus ühel neist puhata täielikult. Rütm tähendab, et see päev kordub igal nädalal. Ei maksa muidugi kõrt pooleks ajada ja tulekahjus teatada mul nüüd lebopäev, las põleb,,, saad aru küll milles point on.
    Ma tean, mis on ärevushäire omal nahal ja muutsin täielikult oma elurütmi, et sellest ei saaks krooniline haigus. Õnnestus vist, sest nüüd 6 aastat pole ma seda kogenud. Minu elumuutus oli ka drastiline, rohkem kui see mida sulle soovitasin, sest ma juba vana ja kulunud ka… 🙂
    Tubli ja tegus olla on küll tore ja isegi kangelaslik, aga kas peab. Me pole võrdseks loodud ja arvestama pead vaid ise endga. Parimat sulle.

  • Evelin
    June 26, 2024

    Ärevus(häire) on ATH puhul tihti kaasuv.

  • K
    June 26, 2024

    Ilmselt jah vähem alkot ja kohvi teeb asja paremaks natuke.
    Kas rauapuudust esinenud kunagi?

  • EP
    June 29, 2024

    Mul on elus palju ärevust ette tulnud ja tihti sarnastel asjaoludel – liiga palju erinevaid asju teha. Palju erinevaid ettepanekuid võiks teha, aga üks mida veel mainitud ei ole – võta assistent 🙂

    Mind aitas kindlasti see, et keegi teine aitas inboxi kontrolli all hoida, koostöid läbi rääkida, dokumente kokku panna jne. Ribadeks ei ole mõtet end tõmmata, sul niigi palju asju taldrikul.

  • Mai
    July 18, 2024

    Kohv mängib rolli 100%.
    Ma ei kannata enam poole espressoga lattetki- kohe on ärevus ja uni on rikutud. Isegi kui kohv oli enne lõunat