kodumõtted on nii keerulised

Lugesin eile kadedusega Liivi postitust, kus ta räägib nende majaostust. Nagu ma ennegi rääkinud olen, siis kui muud asjad mind eriti kadedaks ei tee, siis kellegi majaost teeb natukene alati. Selles suhtes, et loomulikult on mul tema üle nii hea meel, aga paraku meenutab see mulle koheselt, et mina tahaks ju kaaaa! Sarnaselt teevad mind kadedaks inimesed, kes oma elu jooksul koolitantsule said, kellel on loomulikult ilusad paksud juuksed, kes laulda oskavad ja kes rütmi peavad. Ma ei oska nendest ühtegi asja. Isegi joonistada oskan ma ainult umbes kuueaastase tasemel (kuigi vaadates Lulu joonistusi, siis võib-olla peaksin ma ütlema, et hoopis näiteks kolmeaastase tasemel).

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

59 Comments
  • Merit
    August 4, 2024

    Koos kõndimisega umbes 40 minutit. 🙂 polnud hullugi… vahetasin ka kooli teises klassis – ka see polnud maailmalõpp, sain uued sõbrad ja vanadel käisin külas 🙂

    Ja praegu ka Tallinnast 30 minuti kaugusel ja pole hullugi – kohapeale vaatama lähed, vaata kas Bolt tuleb kohale. See juba teeb elu lihtsamaks tulevikus.

    • Mallu
      August 4, 2024

      Kas bolt harjumaal igale poole ei tulegi? 😀

      • Laura
        August 4, 2024

        50€ ots????

      • Pedro
        August 4, 2024

        See teema on, et juhid ei pruugi tahta nii kaugele sõita ja siis keegi ei võta su tellimust vastu, jäädki ootama äpis kuni “otsime teist juhti” vms. Et see on tegelikult hea soovitus, vaadata, kas keegi võtab su tellimuse nii kaugelt.

        Kas maja kõnetab sind muidu? Vaatad pilte ja tunned koduselt?

        • Mallu
          August 4, 2024

          ausalt öeldes…not really kui sa nii küsid 😀

  • Triin
    August 4, 2024

    Maalt ja hobusega võin öelda, et kõndisin max. 10 min kooli. ???? Samas Tallinnas peaks hommikuti 40min suht tavaline olema?
    Maja tundub muidu hea potentsiaaliga, aga ise vist eelistaksin seda, et lapsed saaksid rattaga või jala kiiresti koju. Rong sõidab küll 40min, aga kui tihti? Kui suur tõenäosus oleks, et lapsed hakkavad maha jääma ja siis peavad järgmist aega ootama. Mõttekoht.

    • Mallu
      August 4, 2024

      Ma vaatasin jah, et mingi korra tunnis sõidab see rong. Ja tõesti, järgmist ootaks siis tund aega, jube 😀

      • Aive
        August 4, 2024

        Sellega harjub ära, et nad korra tunnis käivad. ????

  • Laura
    August 4, 2024

    Mina käisin ka jala max 15 min koolist koju. Sai sõbrannasi enda juurde kutsuda ja ise külas käia. Arvan ka, et praeguses vanuses lapsed ei peaks üksi rongiga edasi tagasi sõitma ja sõltuma rongigraafikust. Linnas neil hetkel ma arvan parem.

    • Mallu
      August 4, 2024

      Seda kindlasti, et oleks mugavam.

  • R
    August 4, 2024

    Kas kooli vahetus ei tule kõne alla?

    • Mallu
      August 4, 2024

      ei tuleks, nad ju 50% ajast Kardo juures, seega siis peaksid nad igal juhul KUSKILT kaua kooli sõitma 😀

  • KK
    August 4, 2024

    Minu kool asus põhikooli ajal 10 min kaugusel, gümnaasiumi ajal 15 min kaugusel ja baka-magistri ajal 5 min kaugusel (kõik siis auto/bussisõidu ajad kooli). Kui aus olla, siis ma nt gümnaasiumi valisin suuresti ka selle järgi, kus ta asus ???? et laisk nagu ma olen, minu jaoks oleks 40 minutit palju olnud. Aga inimesed on erinevad ja harjuvad tavaliselt tingimustega. Ma arvan siiski, et see pole päris sinu maja, vast leiab midagi paremat, sest see kaugel ja nii palju teha seal veel.

    • Mallu
      August 4, 2024

      Ma hakkan kõiki maju teile ette näitama nüüd 😀

  • Elen
    August 4, 2024

    Mul õde elab Tallinnast väljas,u 30 min kaugusel,iga hommiku viib lapsed kooli/lasteaeda
    Sõidab juba nii aastaid ja pole probleemi????
    Ostis Tln ka korteri,et lapsed saaksid seal enne trenne olla.

  • Kristel
    August 4, 2024

    Selle maja juures on isiklikult minu jaoks väga suur miinus see, et elu/söögitoas pole õieti aknaid, on selline veidi klaustrofoose vaibiga tuba. Muidu väga ilus maja!

    • Mallu
      August 4, 2024

      krt on jah nii 😀

      • Jm
        August 4, 2024

        8 km kooli linnulennult, üks buss läks kell 7 ja siis bussijaamas teise bussi ootamine 20 min ning lõpuks kell 7.50 jõudsin kooli, koolipäeva lõpus kell 15.15 läks buss kodu poole ja koju jõudsi 16.25, ümber maailma reisi tegi buss

  • Maria
    August 4, 2024

    Kuni põhikooli lõpuni jalutasin konreetselt 3 minutit kooli.????????‍♀️????
    Ja siis ops, omal valikul läksin keskkooli, kuhu sõitsin igal hommikul täpselt 1h ja tagasi bussidega ~1,5h. Olen elus???????? Ja sai õppetükke sõidu ajal ära tehtud, vahepeal mõned unetunnid tasa, ma arvan, et 40min pole üldse hullu.????

  • Liivi
    August 4, 2024

    Meil on ka vaja viit magamistuba ja ideaalis kahte vannituba, aga sellist maja oleksimegi siin ootama jäänud. Ostsime kolme magamistoaga maja, lihtsalt planeering on nii soodne, et kaks suurt tuba saab jagada pooleks ja ongi viis magamistuba, lisaks on teisel korrusel olemas ruum vannitoa jaoks. Esimesel korrusel on jagamine eriti lihtne, seal on toal juba kaks ukseava ja akent olemas, ehita ainult sein vahele. Teisel korrusel tuleb veidi rohkem vaeva näha, aga siiski teostatav – kaasasime enne ostu ka spetsialisti, et olla selles kindel. 🙂

    • Mallu
      August 4, 2024

      Jaa, me oleme ka tegelikult vaadanud ruutmeetred, et osad majad ongi ala 3 tuba, aga 180 ruutu 😀

  • ei
    August 4, 2024

    See on ikka palju. Kui kell 8 hakkavad tunnid, siis peab öösel tõusma, jaama vantsima, rongis tiksuma, jälle vantsima.
    Kuhu sa seal Turbas sööma ja veini jooma lähed? Mulle tundub maailma lõpuna. Aga ma alati ka kesklinnas või u 2 km sellest kaugemal elanud.

    • Mallu
      August 4, 2024

      Mari on see segane, kes ärkab nagunii kell viis 😀

  • Mari
    August 4, 2024

    Meil oli igal hommikul kõigepealt 5km kõndi (suvel rattaga) rongijaama, suure tee ääres, kõnniteed polnud. Seejärel 10min rongiga kooli ja õhtul samamoodi tagasi. Vihkasime, aga jäime ellu ja tagantjärgi oleme tänulikud, et saime kehaliselt väga tugeva põhja alla.

    • Mallu
      August 4, 2024

      fitlife on see jaa 😀

  • Kätlyn
    August 4, 2024

    Mul laps sõidab Peetrist Mustamäele kooli, kasutab 2 transporti, ca tund aega võtab aega. Aga see oli tema enda kindel tahtmine, kui kolisime, et kooli ta ei vaheta.
    Ise sõitsin omal ajal ka ca tunni, maalt kesklinna kooli. Kõige nõmedam osa sellest tunnist oli maalt bussi peale vantsimine, eriti talvel. Muidu oli suht savi ????

  • Triin
    August 4, 2024

    Kas pank annab laenu majale, millel pole veel kasutusluba?
    Meil oli 4 aastat tagasi probleem sellega ja sellepärast jäi ka üks maja valikust välja.

    • Mallu
      August 4, 2024

      ei anna tegelt jaa

      • Tikker
        August 4, 2024

        Ma mõtlesin ka esimese asjana, et kodulaenu saamiseks peab kinnisvaral kasutusluba olemas olema. Seega see on müüja asi korda ajada, sina sellepärast muretsema ei pea. Aga see maja jah teiste kommentaaride põhjal ei tundu sinu oma.

      • R
        August 5, 2024

        tegelikult saab ka kasutusloata pangalaenu, just läbitud see teekond. laenulepingusse läheb lihtsalt tingimus, et eelmine või uus omanik teeb kasutusloa X aja jooksul ära. (lihtsalt infoks, kui otsid uut kodu)
        meie panime selle punkti lepingusse, et 6 kuu jooksul tehtud ja panga jaoks oli kõik ok. eelmine omanik tegi kasutusloa ära 2 kuu jooksul. kui poleks ära teinud, siis oleks tulnud talle trahvid kaela.

  • Hanna
    August 4, 2024

    Me küll ei otsinud viie magamistoaga maja, vaid kolme, aga oli ka võrdlemisi pikk ja rollercoaster see protsess. Me seadsime oma min tingimused ja nice to have’d aga ikka oli sama teema et küll seisukord, küll asukoht, küll dokumendid pole korras. Me uusi maja üldse ei vaadanud, neid ka väga polnud meie hinnaklassis aga mingil täiesti uskumatul kombel elame nüüd juba pool aastat täiesti tutikas majas, kööki polnud sees ja aeda nö sissesõidupool ka mitte, aga need olid juba väiksed mured korraldada. Tallinna kesklinnast 33 min – kontor kesklinnas, käin seal max 1x nädalas kui sedagi, muul ajal kaugtöö. Rimi ja Selveri kullerid toovad toidu, Wolti pole aga Bolt foodiga mõni valik ikka on, lihtsalt transpordi eest tasud nii et ühe silma pigistad veits kinni???? aga ongi tervislikumaid valikuid tehtud aka kodus kokatud ja see pool paremini majandatud. Ja ma ütlen kui teil oleks see võimalus et saaksid lapsed koole-aedu vahetada siis minu silmad ausalt öelda läksid niiii suureks kui nägin kui ilusad, uued, kõikide võimalustega koolid-lasteaiad Saue ja Saku vallas on.. Minu kekatunnid toimusid koolimaja koridoris ja katkise parketiga aulas. ???? Aga jah see kärgperendus teil ilmselt muudab vahetused keeruliseks.

    Aga tõesti, eelistage ikka kasutusloaga maju – kunagi ei tea kuhu mõni koer maetud ja kogu nt kolimine ja sisseelamine niigi stressful, vaja siis mingit pommi kuklasse tiksuma. Lihtsalt hoidkegi silmad lahti, koputajad peale ja see õige, millega juba kuulutust vaadates hea ja õige tunne ja kohapeal kinnituv, tuleb – päris kindlasti!

  • A.
    August 4, 2024

    Mõtle esmalt, et mida see “40 minutit rongisõitu” tähendab? Kas seda, et ühest peatusest peale minuku ja teises mahamineku vahe ehk siis sõidu kestus on 40 minutit? Kas kool on kohe rongipeatuse kõrval või tuleb sinna rongisõidule lisaks veel 10 minutit jalutada? Linnaliinitranspordiga sõita? Kas rongigraafik on selline, et läheb nii, et rong jõuab hommikul kohe tundide alguseks või nt nii, et kooli tuleb minna nii, et tundude algust tuleb veel pool tundu oodata, sest hilisema rongiga jääks juba hiljaks? Kõik need esmapilgul väikesed asjad võivad seda “40 minutit” venitada märkamatult nt hoopis kaheks tunniks, mis enne tundide algust kodust välja astuda tuleks, et ilusti kohale jõuda ja siis juba tekib mõte, et ah, aga autoga viies saaks kõik mitu tundi kauem magada ja… oledki taksojuht valmis. Rääkimata igasugu ebaregulaarsetest käikudest, mida laste kasvades huviringide jms seoses järjest rohkem ette tulema hakkab. Suure tõenäosusega hakkaksid ühel hetkel lapsed ilmselt vähemalt koolinädala sees eelistama Kardo juures elamist kui sinu juurest minek tulek nii hull keberniit oleks…

    • Mallu
      August 4, 2024

      sul on väga palju mõistlike ideid 😀

      • Triin
        August 4, 2024

        Väga mõistlik kommentaar eelpool kirjutaja poolt. 40 minutile lisandub tõepoolest rongile minemise ja koju tulemise aeg jne jne. Ise elasime ka aastaid korteris kuna Kapa Kohilasse kolida ei tahtnud aga modernsetele hea asukohaga majadele ei hakanud rahakott peale. Täna ehitame aga unistuste maja täpselt sellesse asukohta kus kunagi sai soovitud. Nii et unistused täituvad varem või hiljem. Ära tee asukoha suhtes järeleandmisi, eriti kui peres on väikesed kooliealised lapsed. Küll sa jõuad vanaduses seal metsas elada küll ja veel ????

        • Mallu
          August 4, 2024

          Ega sul on õigus, et asukoht on küll asi, mille suhtes järeleandmisi väga teha ei tohiks 🙁

  • A
    August 4, 2024

    Elame Saaremaal maal- Kuressaarde 45km. Kuni lapsed aias käisid oli ok. Nüüd kool lõpeb kell 13 , kuhu laps läheb vahepeal? Maale sõita ei jõua. Trennid on õhtuti, peale trenni hilja 45km magama sõita et hommikul jälle varakult ärgata. Ostsime linna korteri. Reedel sõidame maale ja esmasp hommik linna. Kui vaheajad/suvi, ise käin maalt tööle, kui lastel vajadust liikuda pole. Ei ole ainult asi selles 40min koju-kooli sõidus, vaid ka selles kas peale kooli on vaja linnas olla? Või on Turbas kohapeal trennid asjad olemas.

  • Tiiutalutütreke
    August 4, 2024

    Mina käisin läbi paksu metsa jalgsi 4 km kooli, tuiskas või sadas, vahet polnud. Mõned aastad lisandus sinna 3 km rongijaamas tulekut peale muusikakooli. Talvel, kui lund ei olnud, oli nii pime, et teel püsimiseks vaatasin taevasse, et kust teerada puude vahelt võiks minna.
    Tänapäeval ei kujutaks seda mitte keegi ette ???? Aga pikka aega pidasin lapsepõlve kannatusi oma hea figuuri aluseks.

    • Mallu
      August 4, 2024

      Mõtle mis figuur endal praegu oleks, kui peaks iga päev kokku 8km jalutama 😀

  • Ceissy
    August 4, 2024

    No ei, see maja ei ole kindlasti sinu oma. Mulle esimese asjana ei meeldi see, et ta on nii tee ääres, lausa ristmikul pmst, ma ei tahaks et maja kõrvalt autosid läbi vooriks pidevalt, privaatsuse tunne on puudu. Oma hoov olgu ikka privaatne. Pluss muud asjad mida eelnevad kommenteerijad välja tõid.
    Ehk vaataks Tallinnas vähem kui 5 magamistoaga maju? Tüdrukud saavad ju kenasti tubasid jagada, kasvõi ägeda narivoodiga, kui muud moodi voodid ära ei mahu.

    • Mallu
      August 4, 2024

      Krt, see tõesti pole best variant 😀

      • H
        August 4, 2024

        See maja asub tee ääres küll, aga nö aktiivset liiklust seal enam ei toimu, loodud on ümbersõit kultuurimaja tagant (haha, nagu oleks tegemist mingi suure kohaga). See maja oli vanasti üldkasutatav külasaun, seal on poodi peetud ja proovitud varemgi elada, päris huvitav et sellele hoonele nüüd nii suur reno tehtud on. Kool, lasteaed ja toidupood on olemas, MOMU, muusikakool. Aga jahh, 45 minutit minimaalselt linnasõiuduks autoga muutub ikka suht kiiresti tüütuks..

  • K
    August 4, 2024

    Turba piisavalt suur koht seal on kindlasti nii kool kui lasteaed olemas poleks ju probleemi.

  • Diana
    August 4, 2024

    Need pisikesed aknad tekitavad mustamäe paneelmaja korteri tunde.
    Talv on niigi pime ja tubane ja siis istud ka veel nagu keldris ????????

    • Mallu
      August 4, 2024

      True ????

  • Liisu
    August 4, 2024

    Mina elasin põhikooli aja koolist 1km kaugusel ja jalutuskäik oli alati mõnus ,aga peale põhikooli läksin kutsekasse ja ei lõpetanud seda põhjusel ,et see sinna sõitmine oli mega tüütu ausalt! Hommikul pimedas kooli , õhtul pimedas koju , kohutav aeg. Enda lapsed õnneks käivad pm koduukse ees ja vanem poeg lõpetas siin ka gümnaasiumi, siiralt loodan ,et väiksemad teevad sama ,sest siis jääb õppimiseks ka aega!

  • Liis
    August 4, 2024

    Mina soovitaks koha peale vaatama minna, ainult nii saab aru, kas tekib õige tunne või ei.

  • E4
    August 4, 2024

    Tegelikult on ka Turbas ja ka Nissis (üsna lähedal asuv koht) kool olemas, sammuti ka lasteaed, varem sõitis koolibuss isegi nende vahel.
    Paljud käisid Nõmmel/Tallinnas koolis Riisiperest, mis sisuliselt on 1 peatus ennem Turbat, ehk sõiduaeg suhteliselt sama linna.
    Aga oled sa uurinud nt krundi ja moodul/element maju hindu? kas ei jääks sinu hinnaklassi?

  • Kit
    August 4, 2024

    Kullerid ei käi sinna

  • Lüüli Härma
    August 4, 2024

    Kindlasti mitte! Liiga kaugele jääb lastega Turba. Nad niigi koolis ülekoormatud ja hommikul-õhtul 40 min veel sõitude peale, see pole mõeldav. Ise tahaksid ka kindlasti linnale lähemal olla, mega palju logistikat. Otsi ikka veel. Minu tütar leidis maja Pääskülla täiesti ootamatult. Maja paistis algul küll üsna elamiskõlbmatu, aga peale poolt aastat remonti sai sest hästi kena elamine. Mul on super remondi team ka olemas, kes nii minu kui mu tütre maja remontis. Saaksin teid kokku viia. Nii et vaata aga linnale lähemal ka viletsamas seisus maju, peaasi, et suurus sobiks. Kõike annab ilusaks ehitada!

  • D
    August 4, 2024

    Saan aru et otsid maja, mille kõrvalt saab olemasoleva korteri alles jätta? Miks kui küsida tohib? Kinnisvara omada “igaks juhuks” on muidugi tore, aga kui müüksid antud korteri maha ja selle vahepeal teenitud kasumi korterist + oma säästud uude majja sisse maksaksid, siis saaksid ilmselt isegi maja Nõmmele/Laagrisse vms linna lähedusse?

    Me ka aasta tagasi olime selle ultimaatumi ees, alati mõtlesime et korteri jätame üürile nui neljaks ning alles siis ostame maja kui mõlemaid lubada saame, aga no tekkis ideaalses asukohas ideaalne maja järsku pildile ja siis polnud üldse kahju korterit ära müüa. Ja no tänase päevani ei kahetse üldse, küll jõuame 15-20a pärast mingi korteri veel osta nt lastele või üüriks. See maja oli lihtsalt meant to be meile ja ausalt unistuste elu siin olnud, olen ka eluaeg unistanud majast ja see tõesti ongi nii imeline nagu ma ette kujutasin????

    • Mallu
      August 4, 2024

      Jaa, ma usun! Aga ma lihtsalt nii väga tahaks, et see korter mulle alles jääks. Ma tõesti armastan teda väga 😀

  • Pille
    August 4, 2024

    Turba muidu suht ok koht elamiseks. Aga tule vaata seda maja ka reaalselt ja usu..sa ei taha seda. Välisuksest välja astud otse sõiduteele, hoov väike, kevadel mehega just vaatasime et hoovi tagumine ots oli reaalselt vee all ja , et seda tõsta..oi johhaidi kui palju sinna täidet läheks.
    Ja ma ei kujutaks ettegi kui mu lapsed peaksid käima 40minuti kaugusel koolis.

    • Mallu
      August 4, 2024

      jaa, ma juba ei taha seda :D! rääkisite mu ära 😀

  • Evalyna
    August 5, 2024

    Turbas ju kool ka olemas ja lasteaed

    • Mallu
      August 5, 2024

      Kardo juurest oleks veits kaugel käia v mis 😀

  • Liina
    August 5, 2024

    Turba kaugus Tallinnast on okei ja ühendus ka korralik, aga koht ise on ikka üsna õnnetu.

  • Elis
    August 5, 2024

    https://www.kv.ee/riigi-kinnisvara-elektrooniline-enampakkumine-riig-3672404.html

    Presidendi kodu nõmmel, poh see remont, majal history ????

  • Tyy
    August 5, 2024

    küll on kahju et see teema nüüd sul on. Sõbranna müüs pikalt oma Laagri maja , kus oli 7,5 tuba aga müüdud see sai. Pool tuba sellepärast, et sauna eesruum oleks kasutatav näiteks kabinetina ja lisaks oli nei veel pööningu korrus, mis ka välja ehitatud ja seal väga suur magala külalistele. Garaaz kahele autole. tünnisaun, terass ja palju maad, mis on männimetsa alune ja ei vaja niitmist. No kas poleks idekas. Aga jah lännu ta on.
    Ma usun et teile on ka olemas see ÕIGE , püüa olla kannatlik oma otsingutes. Õige puhul ei ole kahju ka korterist loobuda.

  • Tyy
    August 5, 2024

    Mis hinnalagi tohib olla ?