kuidas saada blogi kaudu asju?

Mulle teeb nalja fakt, et on olemas arvestatav hulk inimesi, kelle elu suurimaks õudusunenäoks on see, kui Mallukas peaks midagi kuskilt tasuta saama. Vahet ei ole ka, kas saan või ei saa – lihtsalt see mõte, et ma võiksin midagi kuskilt odavamalt või tasuta hankida, ajab nende inimeste kopsu üle maksa ja nad leiavad, et mina, kui blogija ei tohiks:

a)midagi küsida

b)midagi saada

c)midagi kirjutada

Ma saan aru, et ma ei meeldi kõikidele inimestele. Ma mõistan ka seda, et kui inimene, kes mulle ei meeldi pidevalt mingit nänni kuskilt kokku korjaks, ajaks see mind ka väheke närvi. “Kuidas ta küll julgeb?!”. Siinkohal siis soovitus – kui sa arvad, et igasugune “asjade kerjamine” minu poolt on läinud üle igasugu inimliku piiri, siis ära enam seda lehte külasta.

tumblr_ml4xtnz7ew1rhxw7eo1_500-6693578

Ma tõesti ei mõtle seda “kui ei meeldi ära loe,” hüsteeriliselt karjudes üle Männiku viisil. Selles suhtes, et kui firmad mulle midagi kingivad/teevad ale/annavad proovida jne, siis on sellel ainult üks põhjus. Usu mind, ma ei ole NII HEA kerjus, et nad mõtlevad: “Ok, rääkis ära, anname talle siis miskit!”. Ühtlasi ei ole neil ka minust nii kahju, et olgu, olgu, saadame sellele vaesele emapuhkusel olevale kirjaoskamatule naisele peotäie liiste.

Põhjus, miks ma asju saan on ainult see, et mu blogi külastab palju inimesi. Minu lingitud kohad saavad palju klikke. Firmad näevad seda kui tõhusat reklaamivõimalust. Ja miks ka mitte? Keskmiselt eksib mu lehele ära 10 000-30 000 inimest päevas. See tähendab, et mitukümmend tuhat inimest päevas saavad selle “reklaami endale pähe määritud”. See, kas see neid huvitab, või mitte, oleneb juba inimesest endast. Huvid on erinevad, soovid on erinevad, maitsed on erinevad. Aga see selleks.

Kui sa ei taha, et ma tasuta asju saaks, siis veelkord – ära suurenda siis jumala eest seda klikkide arvu! Mitte, et sellest üldpilt muutuks väga, aga noh, kui ikka vererõhk tõuseb ja see suur veresoon otsa ees lõhkemas on sellest, et minu majja midagi vajalikku tulla võib “ainuüksi tänu sellele, et mul on mingi mõttetu blogi, kus ma, vana kirjaoskamatu loll, muud ei tee kui inimesi sõiman”, siis säästa ennast, mine loe internetist horoskoopi.

Huvitav on ka see, et mõned leiavad, et ainukene, mida mu blogi mulle tooma peaks, on kamaluga sõimu teemal kui paks ma ikka veel pärast sünnitust olen, kui suured kõrvad on mu lapsel või kui “haiglaselt noor” näeb välja minu peika. Mult on isegi mõnikord palutud kirjutada postitust kõige räigemast sõimust, mis ma netis saanud olen, aga…

Eks see kõik ole ka “tore”, aga mulle meeldib teinekord ka asjadest muud tulu lõigata. Ja kas ma siis ei peaks seda tegema, kui selline võimalus mul on? Mis “moraal” või “eetika” seda põhjendaks? Minu meelest oleks lauslollus maksta ROHKEM, kui ma tean, et saaksin odavamalt või sootuks tasuta. Kui paljud ikkagi maksaks ja miks? Et näidata, et ma saan? Et ma olen rahaboss? Tänan ei, ma ei ole.

poor-4194965

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

25 Comments
  • H!
    July 26, 2014

    Dziiizas!!! Eeestlased ongi ju kadedad, õelad ja ennast täis!! Iga normaalne inimene kasutaks võimalust kui midagi tasuta või soodsalt saab!! Ma ei mõista eesti inimesi.. ma oleks pidanud sündima kuskil mujal? Mallukas, kuidas sa seda jama kõike välja kannatad?? :S

    • Laura
      July 26, 2014

      Õu! Ise oled ka eestlane. Ära aja paska. Selline nõmetsemine on kindla inimgrupi teema, mitte rahvuse oma.

  • alvi
    July 26, 2014

    Ma plaksutan sin vaikselt omaette 🙂 väga hästi kokku võetult kirjutatud 🙂 peaks ka kõige rohelisemad kadeduseussid vait panema…kui nad muidugi ei taha eriti lolliks end teha 😀

  • Minajamuud.blogspot.fi
    July 26, 2014

    Mina pole enda blogi kaudu saanud midagi tasuta. Kuid ma arvan, et kui kunagi pakkumisi tuleks, siis valiksin tooteid, mida ma kasutaks või mis oleksid üleüldiselt praktilised minu elus.
    Muidugi võib inimesi häirida see kui igas postituses midagi reklaamid, aga saan täiesti aru, et miks mitte? töö ja lõbu käib sul üheskoos.

    Blogimine on tänapäeval teenimise võimalus, see on fakt.

    Minu blogi pole nii tuntud, seega on see ainult minu huviobjekt 😀 aga ära iial ütle iial.
    Hetkel aga arvan, et ma ei tahaks küll raha eest enda blogi reklaame täis toppida, kuid kui head raha saaks, siis võibolla muudan meelt.

  • M
    July 26, 2014

    Minu meelest Sa blogid nii tihti ja kirjutad hästi, seega on see nagu töö ja miks mitte siis selle eest ka midagi saada? Minu meelest täiesti õigustatud. Ära lase end üldse nendest kadekopsudest häirida 😉

  • Maris
    July 26, 2014

    Irw, nii päevakohane teema.. Mitte, et ma nüüd eriti palju asju oleks tänu blogile tasuta saanud, aga noh, paar asja ikka ja mõnele ei mahu kohe üldse pähe, miks peaks mulle neid andma. No sain ja siis.. Loogiline, et võtan tasuta, kui pakutakse soovitud asja, mitte ei hakka mingil imelikul põhjusel raha eest seda ostma.

    Pealegi, oleme ka kohe oma uut kodu remontima hakkamas ja nagu mu poeg selle peale ütleb: “me ostame maja. Nüüd me oleme vaesed!” 😀

    PS! Pealegi oskad sa nii hästi “reklaamida”, et need absoluutselt ei jää häirima lugedes nagu mõnes teises blogis 😉

  • Jaanika
    July 26, 2014

    Minul on hea meel, kui kellelegi, kel endal võimalusi napib, asju tasuta antakse ja kingitakse. Samuti saan ma aru Mallukast, blogi on ju justkui ka tema töö ja ta pole rahaboss nagu ise ütleb.
    Ma arvan, et enamik, kel endal hästi läheb ja õnnelikud, on Malluka üle hea meel. Kurjad ja kadedad on inimesed, kes on muidu elus õnnetud ja kel pole võimalusi igast asju osta. Noored rahamaiad neiud näiteks kindlasti lähevad täielikult kadedusest roheliseks Malluka kleidihunnikute peale, vaevalt et niiväga ehitusmaterjalide jmt peale, aga seal hakkabki neid häirima juba see fakt, et jälle TEMA saab tasuta ja mul on ainult 2 kleiti, needki juba eelmine aasta ostetud.

  • Kris
    July 26, 2014

    Loomulikult peaks hea külastatavusega blogi pidaja selle pealt teenima. Loetava blogi järjepidev pidamine on tegelikult päris suur töö, see nõuab aega, oskusi ja suurt soovi seda teha. Ja loomulikult peaks hea blogija saama selle eest ka tasu. Kahju ainult, et Eestis blogipidamine nii lapsekingades on, et see tasu nii kehvakene on – Sheinside kaltsud ja K-Rauta põrandaliistud. Ideaalis võiks blogija jaoks blogi ollagi kogu tema sissetuleku allikas ja sissetulek ei peaks olema mitte vaid nänn ja nodi, mida ta ise kerjama peab oma postitustes vihjeid tehes, vaid raha. Kes tahab reklaami, maksab selle eest.

    Üks asi veel – mulle õudselt sümpatiseerivad blogid, kus on reklaampostituste juures kirjas, et tegu on reklaamiga. Ma saan aru, et see reklaamiandjale ei meeldi, sest ikka on ju tore kui lihtsameelsed lugejad arvavad, et blogija täiesti iseseisvalt ja toote suurepärastest omdustest tingituna selle postituse on valmis vuhkinud. Aga nagu mujalgi ajakirjanduses on kombeks ja muidugi reklaamiseadusest tingituna, on ilus ja viisakas ja lugeja suhtes aus, kui promo juures on kirjas, et tegu on promoga.

    • Mallukas
      July 26, 2014

      Ma enamasti panen selle tag’i juurde, et reklaam on

  • ajakirjanik
    July 26, 2014

    Mind häirib, et sa ennast ajakirjanikuks tituleerid ja sellega süvendad arusaama, et kõik ajakirjanikud on mingi nodiga ära ostetavad. Sisuliselt oled sa ju blogijana reklaamiagent, reklaami vallas töötaja, milleks siis end ajakirjanikuna esitleda.
    Ka häirib mind sinu kohatine n-ö rumalus, kõige lihtsam näide oleks, et Tallinnlane (nagu sina kirjutad), on tegelikult tallinlane.
    Aga üldiselt kirjutad huvitavalt, kahju ainult, et enamasti tühistest asjadest. (Mariga ja perega seostuvad postitused pole muidugi tühiasi ja need on sul kõige südamlikumad ka.)

    • Mallukas
      July 26, 2014

      No kui ma töötan ajakirjas, siis olen ma ju ajakirjanik, kas mitte?

  • Jansa
    July 26, 2014

    Miks inimesed ei saa aru, et blogimine ongi üks rahateenimise allikas. Ja see, et Eesti blogijad saavad palka küünelakkides ja shampoonides, on võrreldes ülejäänud maailma blogidega väga mahajäänud. Juba need blogijad, kes on üle lahe ei kirjuta mitte midagi enne, kui sa va krabisevat ei näita.

  • leemur
    July 26, 2014

    Kadedus on lihtsalt selle nimi, nothing else. Ise tahaks ju ka, aga kirjutada ei viitsi 😀 Eks see on töö nagu iga teinegi, vb sellest ei saada aru, et see võtab ka reaalset aega ja reklaami tegemine on ka bisnis 🙂 Töö on töö! Ja kui ei meeldi see mõnele isikule, siis for realz, ei ole sundi siin lugemas käia. No ei ole. Mulle igatahes meeldib, keep it going! 🙂

  • Karin
    July 26, 2014

    Väga selgelt ja kenasti kogu see teema kokku võetud,siiralt loodan,et nüüd lõpeb see virisemine ära. Saad vähemalt edaspidi vastuseks postituse lingi panna:)

  • Anne
    July 26, 2014

    Kuidas saab keegi väita ja seda kadestada,et saad asju tasuta? Sa ju makadki sellega,et oled tähelepanu keskmes oma blogiga ja pead sellest kommentaariumi pasamerst läbi ujuma-ma leian,et see see on igati õiglane tasu selle kõige eest!
    Edu sulle ja tea,et neid on tunduvalt rohkem,kes sinu blogi oskavad hinnata ja nautida!Tervitused Saksamaalt!

  • Gätlin
    July 26, 2014

    Ma kade pole su nänni üle, mida küsid, saad ja reklaamid. Ma olen pigem kade selle üle, et mul puudub selline suur võrgustik inimesi ja sul on võimalus inimesi ühendada. Leida kassile kodu näiteks või üks annab riideid ja kohe on keegi, kes selle leiab.

    Ma tahan seda öelda, et mina sooviks, et saaksin ka aidata üksi lapsi kasvatavaid vanemaid. Ehk siis kui ühel on miskit vaja siis kohe kuskil leidub mõni lahke inimene. Või, mis enamasti probleemiks on, on abikäte puudus või mõni sõbranna.

    POle kindel, kas mu mõte nüüd õigesti välja kukkus.

    Aga jah võib olla loodetavasi kasvan niivõrd palju 🙂 Eks ikka ainult ise saan selles osas midagi ette võtta.

  • mann
    July 26, 2014

    Tsau, Mallukas!
    Mulle nii väga meeldib Su iseloom ja see, et Sa ei lase võõraste inimeste arvamusest ennast kõigutada. Oleks minul ka seda iseloomu, võõras inimene viskab mulle minu elu ette – ilma et ise ta seda teaks, kuidas ma tegelikult elanud olen ja elan . Täna võtsin küll südamesse, kuigi minu pere ütles et ära lase mõttetutest inimestest välja teha, et need inimesed kes Sinust halba räägivad kuuluvadki taha, Sinu seljataha.
    Ole tubli! Katsun endale iseloomu kasvatada. Ma ei saa aru, miks inimesed nii õelad on ja miks peaks teistele korda minema, kes kellega elab, kes kellega käib, kes mida teeb…

  • O.D.
    July 26, 2014

    Mul on puhas Eesti naise kadedus. Minu hinge kratsivad ainult kassipesa ja robo-pissula, aga ainult selle pärast, et ma tahaks ka neid endale 😀 Catsleeper’i pesad on lihtsalt ülinunnud.
    Teisi asju reaalselt ei mäletagi, mida sa nö saanud oled…

  • Enelyn
    July 26, 2014

    Ma olen küll päris mitmeid asju endale saanud läbi malluka reklaami. Olen kõikide asjadega väga rahul.
    Nii ongi hea teada saada erinevatest toodetest ja asjadest. Ise ei oska kõike head leida.
    Mingi eriti imelikud inimesed on need,kes asjale pihta ei saa ja on nii kadedad tasuta kraami peale. Ausõna, milline ilus elu on kadetseda ja paska ajada, muud pole inimestel teha. Ma ei mõista..ajukääbikud, mis muud.

    Igatahes keep going Mariann!

    • Mallukas
      July 26, 2014

      Ma ise mõtlen ka, et kui ma midagi kiidan, siis ma ju mõtlen seda ausalt. Ma ei kiida midagi selle pärast, et keegi mulle selle eest raha annaks vms. Enamasti, kui mulle midagi üldse ei meeldi, mis saadetakse, siis ma üldse ei kirjuta sellest, varsti tegelikult ühest asjast pean kirjutama, sest see on lihtsalt nii kohutavalt jube, et ma ei saa seda vaka all hoida 😀

      Aga kui saladus pole, siis mis asjad sulle meeldinud on :)?

      • Enelyn
        July 27, 2014

        Kohe mis pähe tulevad on näiteks see kaelkirjaku bassein Bauhofist. Väga kvaliteetne ja ilus on. Mu 11kuune kutt möllab nagu hüljes seal.
        Siis loomulikult Meoni tooted. Sobivad mulle nii hästi. Mu näonahk on totaalselt muutunud peale seda kui Tony moly asju kasutama hakkasin. Muud asjad on ka väga head.
        Ja viimane ost olid Tradehousist šampoonid. Pluss isegi mees sai sealt oma õrnadele juustele head manti.
        Rohkem kohe meelde ei tule.
        Ise poleks ma suutnud läbi neti neid asju leida. Sest ma ei ole suurem asi otsija.
        Tore kui keegi töö ära teeb ja saab super toodetest teada.
        Niiet suur tänu! 🙂

  • Kati
    July 26, 2014

    No lõpuks siis tunnistad üles oma kerjamise. 😀

    • Mallukas
      July 26, 2014

      on sul siis ehk midagi pakkuda????

  • Carmen
    July 27, 2014

    Ma olen su blogi küll väga vähe aega lugenud, et ehk sellepärast, aga ma pole veel reklaamivaid postitusi näinud :D.. Ok, üks oli, see juuksevärvi oma vist et sulle kas saadeti mingi punane juuksevärv? vms. Ja nüüd pakub huvi, et mis on see niii halb asi et pead kirjutama lausa… 😀
    Olen teiste kommentaridest aru saanud, et sul on ka mingid parooliga kaitstud lood? Kuidas ma neid näeksin? Tahaksin ka hea meelega lugeda 🙂
    Ja kade ma pole et sulle asju saadetakse, st okei, olen küll natuke aga mis teha. Kui ma oskaksin nii hästi kirjutada siis teeksin ka blogi nagu sinagi ehk. Iga töö eest vastav tasu, su blogi on hea reklaam firmadele nagu ütlesid, arusaadav ju! Niiet loogiline et saad asju firmadelt.

    • Mallukas
      July 27, 2014

      Ei ma juuksevärvi ostsin ikka ise 😀