kuidas mind “anonüümselt” sõimata

Ma mõistan, et paljude inimeste päev ei ole korda läinud, kui ta pole saanud mulle natukene halvasti öelda. Eilsete sündmuste valguses olen ma aru saanud, et ma võiksin siia kirjutada ka, et: “Oh, eile suutsin maagiliselt algatada maailmarahu ja leidsin igale orvule maailmas perekonna, kus teda armastatakse”, kui kindlasti leiaksid osad, et ma olen üks idioot, sest kes nüüd vaestele sõjatööstuse inimestele palka maksab ja miks peab kõiki orbusid niimoodi vanematega ära hellitama, sest niigi on neid vinguvaid ja pirtsperseid lapsi meie ümber liialt palju.

Paraku ei ole paljud inimesed siiani aru saanud, et kui nad kommenteerides vahetavad näiteks meiliaadressi ja nime ära, kuid on enne käinud oma päris nimega siin kommenteerimas, siis mul tasub klikkida ainult IP aadressile ja ma näen selgelt ka teie eelmiseid kommentaare.

1168_875c-1041120

Suht kurb on vaadata neid lõhestunud isiksusi, kes ühel päeval kirjutavad mulle, kui ilus on mu uus juuksevärv ja järgmisel päeval muudavad nime “söösittamallukas” ja kirjutavad mulle capsis, kuidas ma ennast ükskord põlema võiks panna, sest ma olen paks, kole ja kõigele lisaks veel mõttetu inimene.

youre-crazy-reaction-gif-4528913

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

36 Comments
  • Trints
    July 31, 2014

    Palju toredaid inimesi ütleks selle kohta:D

    Eks see käib kuulsuse juurde, inimesed on niivõrd kadedad, et hakkavad sõimama neid kes on neist edukamad. Hallid hiirekesed kükitavad kodus arvuti ees ja elavad end teiste peal anonüümselt ja ” anonüümselt” välja.

  • Kristtina
    July 31, 2014

    Phahahaha 😀 😀

  • Jane
    July 31, 2014

    Selliseid kahepersega inimesi on kahjuks terve maailm täis servast servani.:)

  • Chrissu
    July 31, 2014

    Hahahahaha 😀 Alati on võimalus ka läbi võõra serveri seda teha ju 😀 Loll pea on ikka kere nuhtlus 😀

  • Katrin
    July 31, 2014

    Kahju et kadedus ravitav pole…

    • Cac Tus
      July 31, 2014

      Minu arust see “KADEDUS!” lajatamine igal pool on ka juba üks suur naljanumber. Kui kuidagi muudmoodi halvasti öelda ei oska, siis lajatad, et “SA OLED LIHTSALT KADE!” ja oled oma arust kellelegi täiega ära pannud.

      – Inimene paneb oma lapsele nimeks Chryselyn-Bärby; keegi julgeb kritiseerida, et ehk ei olnud ikka parim nimevalik?

      “Jumal, eestlased on ikka nii kadedad!!!”

      – Keegi teine ostab omale feik MK koti; mõni siis julgeb kritiseerida, et noh, kui ikka originaali osta ei jaksa, mis siis selle feigi mõtegi on?

      “Sa oled nagu ikka nii megakade mu peale!!!”

      Kas ikka on alati tegu kadedusega? Ma usun, et emotsioone on tunduvalt rohkem kui see üks.

      Lihtsalt, mõtlesin siin.

      • Mallukas
        July 31, 2014

        Jah, aga mina pole teinud ühtegi sinu loetletud asjadest, seega ei maksa mõelda välja mingisuguseid asju, mis loomulikult ei ole kadedus, vaid loogiline mõtlemine.

        • Cac Tus
          July 31, 2014

          Mallukas, see kommentaar nüüd küll sinu kohta ei käinud, oli hoopis vastukajaks Katrinile.

      • Mari
        July 31, 2014

        Ma mõtlen sama!

  • Annˇ
    July 31, 2014

    Kas IP aadresse blokkida ei saa? No nii elevuse tekitamiseks neile?

    • Mallukas
      July 31, 2014

      ei saa ja ega ei viitsiks kah. las kaagutavad 😀

  • Maarika
    July 31, 2014

    Hehheeee… 🙂 Eks inimesi ole igasuguseid 🙂

  • Riina :)
    July 31, 2014

    Mul nt on naabrimutiga üks IP. See vist saab nii olla, sest kasutan tema wifit. V ei?
    Igatahes- peaks selline lõhestunud isiksuse sündroom olema ravitav. nt tablakate v psühhiaatriahaiglas v kuskil sellises pehmete seintega tubades 🙂

  • Trn
    July 31, 2014

    Sulle paks öelda? Haha!

    • elex86
      July 31, 2014

      Mõtlesin ka just, et kui Mallukas on paks, siis on terve ilm ainult pakse täis. 😀

  • Ellen
    July 31, 2014

    Oskad sa öelda, kas Bloggeris saab ka seda vaadata? Mul ka palju “toredaid” kommentaare, kohe huvitav hakkas, kas saaksin ka nende meili näha 🙂

  • oeh
    July 31, 2014

    Väga suurel osal kodukasutajatest on dünaamiline IP, mis muutub iga kord võrku logides. Dünaamilised IPd on korduvkasutatavad, st. ringlevad sama teenusepakkuja eri kasutajate vahel.
    Selleks, et kedagi trackida, on vaja midagi muud, mitte pelgalt WordPressi kuvatavat IPd.

    • Kris
      July 31, 2014

      Jah, osa nn lõhestunud isiksuste kommentaare võivad olla tänu nn ujuvatele IP aadressidele. Iga kord võrku logides on erinev IP. Tegelikult ei pruugi olla tegemist sama isikuga.

  • rixx
    July 31, 2014

    Aga nt üks kooli arvuti, palju erinevaid inimesi?

  • Kätlin
    July 31, 2014

    Dünaamiline IP? aga kuidas siis hästi kommenteerijatel koguaeg IP ja nimi klapivad? 🙂 Vähemalt minul klapivad.

  • Cac Tus
    July 31, 2014

    Ehk siis kui kommenteerida, et sul on ilus juuksevärv, aga samas teinepäev arvata, et see raamat, mis sa kirjutasid, ikka ei tulnud väga hästi välja, on tegu kohe kahepalgelise inimesega?

    Et inimene saab kas alati arvata sinust ja su tegemistest ainult hästi või vastupidi – ainult halvasti? Vahepealset varianti ei ole? Et mõni asi meeldib ja mõni mitte?

    • Mallukas
      July 31, 2014

      Absoluutselt võib arvata mu tegemistest erinevalt, aga no ühel hetkel taevani ülistada ja siis roppude sõnadega sõimata (teemaväliselt, niisama) on kahtlane.

      Sina näiteks käid siin ainult “ära panemas” 😀

      • Allu
        July 31, 2014

        No mõni inimene ongi kibestunud ja tal lähebki päev rõõmsamaks, kui on kellegile saanud s*tasti öelda, aga kahtlane on mumeelest see, et ühe nime alt kommenteerib positiivset ja siis kui vaja mürki pritsida, siis vahetab nime ära. 😀 Väga hale!

      • Cac Tus
        July 31, 2014

        Ei ütleks päris nii. Olen lihtsalt üsna otsekohene inimene – kui midagi kiiduväärt ei leia, siis ei hakka ka asjata takka kiitma, et “massi sulanduda”, nagu suur enamus siin ilmselt teevad. Ütlen just seda, mida ma parasjagu asjast arvan ja ei leia, et see kuidagi laiduväärt oleks. Samas, ei ole nagu kunagi pidanud vajalikuks oma arvamust roppuste ja sõimamise läbi avaldada.

        See blogi on minu arust täitsa huvitav lugemine, kuid ei saaks öelda, et absoluutselt igas asjas 100% alati sinuga ühel nõul olen. Ei näe ka põhjust, miks peaksin seljuhul oma arvamust varjama. Teeb see siis minust järsku “vähemväärustliku lugeja”?

        Muuseas, olen siin blogis ka kiitust avaldanud, kui olen selleks põhjust leidnud. Võib küll juhtuda, et seda teise IP ja nime alt ja tegu ei ole üldse sellega, et “ühe nime alt kommenteerib positiivset ja siis kui vaja mürki pritsida, siis vahetab nime ära. “. Tegu on pigem sellega, et mõni inimene ei istu 24/7 kodus ühe arvuti taga, kust siis kiidulaule/roppe kommentaare trükkida.

        • Allu
          July 31, 2014

          Keegi ei öelnudki, et sina sedasi teed. Aga mõni istubki terved päevad kodus sama arvuti taga ja trükib kahe erineva nime alt erinevaid asju, mis on ju kahtlane!

  • hmm
    July 31, 2014

    No annab olla nii totu ju. Enamus internetikasutajatel, st kodukasutajatel on dünaamilised IP aadressid, st seda et iga kord võrku logides muutub IP aadress. Staatilist IP aadressi ehk muutumatut kasutavad üldjuhul ainult ettevõtted. Tavakasutaja ei näe mõtet maksta staatilise IP aadressi eest oma teenusepakkujale ligi 10€

    Panid veidi mööda oma postitusega 🙂 Aga inimene õpib iga päev…

  • Claara
    July 31, 2014

    Sedasi võib juhtuda ka siis kui on näiteks suur firma ja ühiskasutatav arvuti.

    • H.
      July 31, 2014

      Ja tead.. ei pea olema isegi ühiskasutatav arvuti. Töötan firmas, kus meid on umbes 400-500 inimest, kes igapäevaselt oma arvuti taga tööd teevad, kuid kõigil meil on täpselt sama IP aadress. Ja selliseid ettevõtteid võib olla kindlasti veel. Nii juhtubki, et sama IP alt kirjutavad väga erinevad inimesed väga erinevaid kommetaare, sest paljud ilmselt just tööajast netis ringi surfavadki.

  • Anette
    July 31, 2014

    Need kommentaarid ei ole kirjutatud ühe ja sama inimese poolt, sest IP-aadressid muutuvad. Nagu eelnevalt on kirjutatud, siis ringlevad IP-aadressid sama teenusepakkuja erinevate kasutajate vahel ja ühte IP-aadressi ei saa siduda kindla seadmega.
    Kui IP ja nimi koguaeg klapivad, siis ilmselt on sama inimese poolt kirjutatud aga vaevalt neid “lõhestunud isiksusega” kommenteerijaid nii palju on, kes järjekindlalt nime ja e-maili ja kommentaaride iseloomu muudavad. Kindlasti on selliseid kinnisideega hullumeelseid aga ma kahtlen, et neid nii palju on.

  • Leenu
    July 31, 2014

    Las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi 😉

  • Birgit
    July 31, 2014

    Tean ka, et on olemas dünaamilised IP-d, aga kui suur on tõenäosus, et see “korduvkasutuses” olev IP on nüüd mitu korda Malluka blogisse erinevate inimeste kaudu kommentaariumisse sattunud? Neid IP-sid on lihtsalt nii palju erinevaid, et see ei ole ju väga tõenäoline, et see üha uuesti ja uuesti siia blogisse jõuab? Või on?

    No ma ei ole arvutispets ka, seega ei julge midagi kindlat küll väita. 🙂

    • Ell
      July 31, 2014

      IP võib ju muutuda aga cookies ehk “küpsised” ju ei muutu. Need on ju ikka ära salvestatud sinu arvutisse peale esimest korda sisselogimist ja igakord kui tuled uuesti, lehekülg tunneb su ära. Nii et kui tahaksid anonüümselt kommenteerida, peaksid olema kustutatud cookies ning cache ja muretseda endale Chrome’le app Privacy manager ;).

  • Trints
    August 1, 2014

    See IP aadresside jutt on jama, enamikel kes kasutavad kodus Elioni jms teenuseid on püsiv IP aadress. Seda muutumise juttu ja, et ” tegelikult ei ole see sama kmmenteerija vaid naabrinaine hoopis” juttu ajavad need kes jäid nüüd haledalt vahele. Kui suur on võimalus, et üks ja sama IP aadress ” liikleb” ainult nende vahel kes Malluka blogi loevad. Ajuvaba ju:) Muidugi on selge, kes on need kahepalgelised.

    • Mallukas
      August 1, 2014

      Ma ise arvan sama 😀

  • Martin
    August 1, 2014

    Nüüd sõiman mina – Damn U Mallukas, nüüd juba pean ka seda blogi lugema hakkama 😀

    Aga noh, väline IP jääb ju teil ikkagi samas daaaa nagu. Kuidas muidu teavad igast hostid teile IP bänni jagada. OK, selle all võib mitu kasutaja olla aga srsly usute ise ka?

    • Mallukas
      August 2, 2014

      Martin, miks sa siis ometi lugema pead hakkama? 🙁