menty B

Kuulsin hiljaaegu mental breakdowni kohta head väljendit “menty b” ja täna passib seda blogis hästi kasutada, sest just selline tunne mul peale vaikselt tulema hakkab. Ma ei tea, kas see on mingi pingelangus, mis kulmineerub ärevusega või ma ei tea mis, aga jube sabin/hirm on sees.

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

21 Comments
  • K
    September 11, 2024

    Kinnituskoodiga on midagi lappes, tegin 2 ühekordset ostu, aga ikkagi ütles et vale kood 🙁

  • Milvi fänn
    September 11, 2024

    Eile tõin su raamatu ära. Teadsin, et mul pole selleks veel aega, jätan sinna pakki. Aga tegin täna lahti. Olen jõudnud vist umbes sinnani, kus lõpeb kusti teema. Ma ei ole kunagi (siis kui bsh üritas midagi hõõruda) erilist huvi tundnud selle vastu, et kes kellega ja mida, aga lugedes viimast kelli kirja, oli seal üks lause, millest ma sain kohe aru kellest jutt. Ja kusjuures üsna hiljuti mõtlesin, et pole ammuammu näinud ühtegi postitust nendega koos, et teie teed läksid niisama lahku või.
    Ja siis huvipärast hakkasin guugeldama ja otsima umbes seda aega.. Enamus postitused kadunud. Mõtlen, et vist aiman õigesti.
    Ja siis oli raamatus kusti kohta üks vihje veel ja tegelikult ma ei ole nende inimeste tegemistega üldse kursis, leidsin ühe asja netist, mis kinnitas minu arvamust.
    Mitte eriti hästi peidetud vihjed, aga vb enamus ei leiagi neid.
    Mul raamatuid pole muidu üldse, ainult 3 raamatut ja need kõik on ühe autori poolt, võid arvata kelle.
    Muidu blogi jälginud umbes milvi ajast, tee oma asja edasi!
    A ega sa ei pea mu kommentaari üles laskma ka, kui just midagi põnevat vastata pole

    • Liis
      September 12, 2024

      See perelepitus ja lastekaitsed jm on lihtsalt mõttetu ajaraisk, miks Märten kohtusse ei lähe? Ükski perelepitaja “leping” ei kohusta tegelikult teist osapoolt lubadustest kinni pidama. Kohtus muidugi on see plusspunkt kui on Märten omaltpoolt kôik kohtuvälised vôimalused ära proovinud aga no ma omast kogemusest vôin öelda, et need ei aita kui teine lapsevanem on ikka ilge tross.

      • Evelin
        September 12, 2024

        Perelepitaja juures sõlmitud vanemluskikkuleppel on täpselt samasugune seaduslik jõud nagu kohtumääruses ja kohus täna enam hooldusõiguse teemasid enne menetlusse ei võtagi kui perelepituses käidud.
        Samamoodi ei pane ka kohtumäärus tegelikult ühtegi vanemat oma kohustustest kinni pidama. Ainus, mida saab teine vanem rikkumise puhul teha, on kohtutäituri poole pöördumine, kes saab määrata sunniraha.
        Ka lastekaitse võib teha ettekirjutuse ja määrata sunniraha.

        • Liis
          September 13, 2024

          Okei, minu paha, asjad on muutunud.
          Aga mis siis saab kui ta ei allkirjastagi seda perelepituslepingut? Ikka kohtusse kolistama?

          • Evelin
            September 13, 2024

            Siis on ainus variant tõesti kohtusse minna.

  • Liivi
    September 11, 2024

    Miks see sõnavara ja stiil meenutab mulle kedagi…

    “Agressorite eneseülistamise aeg saab varsti läbi.”

    Tahaks öelda, kuidas see lõhnab, aga ma ei suuda olla nii õel.

  • Siilike
    September 12, 2024

    Maja remondi osas konsulteeri kiiiindlasti mõne projekteerijaga enne ja lase teha rekonstrueerimise projekt, nii palju saab teha teadmatusest valesti.

    • Mallu
      September 12, 2024

      oi seda muidugi, juba eksperdid välja otsitud 😀

  • F
    September 12, 2024

    Ei kahtle, et Märteni eks võis olla täpselt selline nagu raamatus kirjeldab, aga mõeldes eelkõige laste heaolule, ei ole ju mõistlik niigi närvihaiget ema veel hullemasse seisu ajada? Mina ei kirjutaks oma laste emast/isast raamatut kui see toob kaasa selle, et laste stabiilne elu selle all kanntab. Ei vägivalla avalikustamine, raha ega kuulsus ei ole seda väärt.

    • Märten
      September 12, 2024

      Ma ei kirjutanud seda raamatut kellegi mustamiseks. Tahtsin lihtsalt oma loo ära rääkida, usus, et see võib teisi kuidagigi aidata. Kasvõi selle näol, kui nähakse, et mees julgeb suu avada.
      Mulle kirjutas üks mees instagrami nii hea lause. Ta oli 16 aastat sarnases suhtes ja ühel päeval end peeglist vaadates käis tal klõps…ja ta mõtles “kui kaua ma veel laste nimel surema pean?”
      Mina ei tea laste seisust tolles kodus midagi. Mul ei lubata lapsi isegi maja eest peale korjata, vaid selle asemel toimub see parklates või bussipeatustes. Meil endil pole sellega probleemi, et auto aia taga seisma jääb. Laste ema on isegi kodus käinud. Ja mõnikord lihtsalt tuleb asju avalikustada.

    • Tyy
      September 12, 2024

      Üldjuhul manipulaatorid, nartsisitid ja muidu vägivaldurid on üsna arad.
      Nad EI demonstreeri seda kõigi silme all. Vastupidi nad etendavad terve elu
      head ja rahulikku inimest kogu ilmale, selle tiitli püsimise nimel, aga kohe kui
      uks sulgub läheb hullumaja lahti. Paraku on nad ravimatu isiksushäirega ja loota
      muutust või nende tahtmise täitmisel paremat elu on täielik mõttetus.

  • K
    September 12, 2024

    Ma alustuseks ütles, et sina ja Märten olete väga ägedad. toetan teie ettevõtmisi ja sõnavõtta suures plaanis väga!
    Aga mina sellest Märteni raamatust isiklikult aru ei saa ja see tekitab väga vastakaid küsimusi. Milleks praegu, kui vahel on väikesed lapsed, üldse selline raamat kirjutada. Loogiline, et selle tagajärjel rikud suhteid ja kannatavad lapsed. Ise oled/olid täiskasvanud ja valisid tol ajal selle suhte. tore, tulid välja ja liikusid edasi, milleks praegu vaja teist osapoolt pea ütleks sihilikult ärritada ja lapsed sinna vahele lasta.
    Lisaks, see olukord praegu ei jäta Märtenist parimat muljet. Jätta mulje, et ma olen rahulik, avatud, tahan parimat lastele, paindlik, käin ja pingutan…aga jaa, muidu ma kirjutan samal ajal sinust raamatut, mis sa meie kodu seinte vahel aastaid tegid. Kui kõrvalt vaadata, on see enam kui manipulatiivne või nartsissistlik käitumine. Jätad mulje, et sina oled see hea, aga tglt teisest nurgast surud inimest sedasi selga, et teine ei saa elada. Kui ta suhtes olles ka sarnaselt asju lahendas, siis pole ime, kui teine pool täiesti hulluks oli aetud. klassika ju, surun ja surun, ja siis näitan teistele, kuidas sa olla ei suuda ja ajad kõik tema kaela, et hull! ( nagu sul endal, et ise pettis, aga sina olid petja). või kui mitte manipulatiivne, siis süüdimatu küll. Ja kui ta oli täielik ainult ohver, siis miks ta praegu oma väikesed lapsed ka ohvriks laseb teha. see raamat oleks võinud oodata rahulikult 10 aastat oma aega, kui lapsed juba suuremad ja sõltumatud.
    Öeldakse, et kui su mehe eks on väidetavalt crazy, siis tasub alati mõelda: mida mu mees tegi, et see naine nii crazyks läks. Suhtes on alati kaks poolt.

    • Märten
      September 12, 2024

      Ja seda kõike võid sa raamatust lugeda. 🙂 Mida keegi tegi või ei teinud. See raamat ei ole mu eksist. See raamat on minust. Minu suhetest. Kõigist olulisematest suhetest mu elus.
      Otsustasin selle raamatu kirjutada just praegu, mitte 10 aasta pärast, kuna lapsed on väikesed ja neist läheb see “kära” sedasi mööda.
      Pole mõtet kommenteerida ja arutleda selle üle, kas ma käitun õigesti või valesti laste suhtes. Me toimetame alati oma parima äranägemise järgi selles hetkes, kus parasjagu viibime.

      Ja see lugu pole “ohvritalle” lugu tolles raamatus.

    • Evelin
      September 12, 2024

      Aga kui sarnasest asjast läbi läinud naine kirjutaks sellise raamatu?
      Ütleme, et naine kannatas aastaid vägivaldses suhtes ja suutis sellest välja tulla. Ei tohiks siis jagada oma kogemust enne, kui lapsed on suured?
      Et laseme väguvalduritel saada seda, mida nad tahavad, näidata ennast toredate inimestena, sest fassaad on nende jaoks oluline ja nad püüavad teha kõik, et naine ei räägiks avalikult, millised nad tegelikult on.

      • K
        September 12, 2024

        Vastus Evelinile…Ma ei teadnudki, et vägivalla vastu võitlemise ainus vahend on laste emast detailirohke raamatu kirjutamine. Teiseks, fakt on see, et lapsed peavad selle inimesega elama igapäevaselt. Kas vägivalduri avalik nö häbistamine aitab kaasa laste igapäevasele heaolule? Vōi võiks selleks olla strateegiliselt targemaid võimalusi..või ehk ongi just avalik häbistamine hea, teeb õudsa lõpu ja pole aastaid lõputut õudust ‍♀️
        Vägivald on lubamatu igas suunas, naine, mees, laps, vanavanemad, tööandja, koolikaaslane jne. Seal pole erandeid.
        Märteni raamatut tundub, et tuleb lugeda ja saab ehk nende juhtumis paremini aru, pole soovi niisama rohkem spekuleerida. Aga tagasiside, kuidas teistele vb mulje jääda, on ma arvan kasulik. Pluss ta/nad on sellega kindlasti arvestanud

        • Evelin
          September 13, 2024

          Pole väitnud, et raamat on ainus võimalus ja nagu Märten ütles, on see raamat tema elust, mitte kellegi teise elust.
          Avalikke artikleid vägivalla all kannatajate lugudega ilmub üha rohkem ja see on osa mõtteviisi muutusest lähisuhtevägivalla teemal.

  • Tyy
    September 12, 2024

    Kas tõesti on nii, et kui makstud kuul viimast posti lugeda ei jõudnud, siis kella ja kpv kukkudes seda lugeda ei saagi ?

  • Tyy
    September 12, 2024

    Üldjuhul manipulaatorid, nartsisitid ja muidu vägivaldurid on üsna arad.
    Nad EI demonstreeri seda kõigi silme all. Vastupidi nad etendavad terve elu
    head ja rahulikku inimest kogu ilmale, selle tiitli püsimise nimel, aga kohe kui
    uks sulgub läheb hullumaja lahti. Paraku on nad ravimatu isiksushäirega ja loota
    muutust või nende tahtmise täitmisel paremat elu on täielik mõttetus.

  • Orgu-Liina
    September 13, 2024

    Nii palju kui Märten neid lehekülgi raamatust on instas jaganud, nii palju sellest loost teada on. Aga see “Liina” (sry, kui polnud raamatus selle nimega), on nagu Orgu ju. Ise tuleb avalikkuse ette, et minaaaa, minaaa olen see, kellest kirjutatakse
    Mul nt pole õrnaaimugi, kes see inimene on, et vaataks ta mingit kontot vms. A no tule välja, ma siis vaatan, mis sa teed ja kes sa oled