kuidas vägistajat liistule võtta?

Neljapäevases podcasti episoodis lugesime ette selle kirja ja ma pean ütlema, et juba  seda lugedes tuli mulle sisse suur viha. Mis mind aga väga üllatas oli fakt, et peale kirja ette lugemist (mis on ju anonüümne ja omab ainult vihjet, et tegu on muusikuga) sadas mulle iga päev postkasti kirju, et issand, kas see on XXXXX?

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

8 Comments
  • MT
    October 20, 2024

    Innustada neid kõiki kokku koguma oma lugusid ja koos minna avaldust tegema politseisse.

    • Sipsik
      October 20, 2024

      Eesti õiguskaitsesüsteem ei tee selle peale midagi, meil kaitstakse vägistajaid nagu looduskaitsealust lendoravat.

      Politsei võtab paremal juhul teadmiseks, avaldused pannakse sahtlisse tolmu koguma. Midagi teha ei saa või ei taheta, sest vägistamisi on keeruline tõendada ja nende lugude puhul on ilmselt ka tõendite kogumine juba raskendatud.

  • Mamm
    October 20, 2024

    Kummaline, aga podcasti kuulates viis ka minu mõte kohe 1 tegelasele. Oman 0 kokkupuudet, aga Kristina poolt antud lisavihje kinnitas, et tõenäoliselt on tegu sama inimesega. Kusjuures, olen alati arvanud, et sümpaatne mees ju. Aga eks ta selle pealt liugu lasebki 🙁

  • Kati
    October 20, 2024

    Kes see mees on, keegi kommenteerijatest pliis andke teada, tänks!!

  • JL
    October 20, 2024

    Huvitav, et mu kommentaar ära kustutatiAga jätkuvalt seisukohal, et maja renoveerimiseks on raha vaja ja siis otsitakse järgmine teema kuidas klikke saada. Oleks siis reaalsed asitõendid, niisama klähvida võivad kõik.

    • Mallu
      October 20, 2024

      Ära muretse, mul raha on ka ilma vägistajateta. See, et sa nii tulihingeliselt kaitsed haiget meest, kes alaealisi ahistab, näitab, et sa oled ilmselt samade kommetega.

    • Sipsik
      October 20, 2024

      See kommentaar on hea näide sellest, miks on vaja nõusolekuseadust ja miks see peaks olema jah-põhine mudel. Las vägistaja pärast tõendab, kuidas oimetu/kontaktivõimetu/hirmul/tardunud (alaealine) naine oli tegelikult vahekorraga nõus.

  • tsk
    October 20, 2024

    Reaalselt on neid mehi meeletult palju, vahet pole, kas tuntud või mitte.

    Ainus, mida sa tõesti saad ära teha, on algatada allkirjade kogumine, et meil oleksid oluliselt rangemad karistused seksuaalkuritegudele. Veel enam laste suhtes toime pandud seksuaalkuritegude puhul, kus hetkel valitseb ebanormaalne karistatamatus ka süüdimõistmiste puhul.

    Meil peaks olema avalik seksuaalkurjategijate register nagu on mujal maailmas ja iga selline lugu tuleks tuua tulede ja vilede saatel avalikuse ette, hetkel meedia suuresti vaikib ja avaldab pigem pealkirju stiilis “Noor kogematu naine kukkus tubli pereisa noa otsa” vms.

    Ehk probleem algab sellest, et meie seadusandlus ei ole meie ühiskonna väärtushinnangutega absoluutselt kooskõlas. Seni on omakohus ka mõistetav, nii et you do you. Ja küll rahvas aitab sellega kaasneva jama kinni maksta.