ma ei taha sellisel planeedil elada

Eile varahommikul sain ma ühelt lugejalt kirja, milles rääkis mulle kõigest sellest, millest praegu meedia igal pool juttu juba teinud on. Lugesin läbi kohtulahendi ja vaatasin screenshote, mis mulle saadeti. Mul läks süda pahaks.

Lühikokkuvõte neile, kes on kivi all elanud: lapse saanud paarikese meespool läks elama Soome. Seal sai ta siis teada, et samal ajal kui tema tööd rügab, jätab naine last üksi, et pidutseda, või mõne pass out joodikuga. Teeb narkootikume, üritab ennast ära tappa. No kõike, mida ebastabiilsed inimesed ikka teevad. Seepeale üritas mees lapse hooldusõigust endale saada (ma kohtuotsusest ei loe välja,kas sai ka). Igatahes otsustas naine, Keiti Voogre, oma uue mehe Egert Mustaga oma väikese, kaheaastase lapse julmalt läbi peksta ja jätta ta pärast seda “magama”, kuni alles järgmine päev kiirabi kutsus.

Miks me elame sellises riigis, kus EMA on nagu mingi püha lehm? Isegi kui naine on korduvalt tõestanud, et on ohtlik nii endale, kui lapsele, saab ta ikka väikse inimelu enda kätte kauemaks kui paariks tunniks? Kui tema lähedased on selge sõnaga öelnud KOHTUS, et inimene on ebastabiilne, kergesti ärritub, alkoholiga liialdav ja narkootikume pruukiv inimene, kes suudab jätta oma väikelapse üksi koju, et peole minna. Ilmselgelt pole sellel “emal” oma lapse vastu mingit armastust.

Aga teate, mis on kõige jubedam? Et kui ma vaatan selle Keiti Facebooki lehte, siis on seal kümneid pilte temast lapsega. 69554_10200421279054187_1296284980_n-3962325 10305507_10201386094333966_7908076281532246947_n-1376224 10610605_10201412567835787_5741866207779604253_n-3375042

Sellised pildid, milletaolised mulle feedi iga päev jooksevad. Sa vaatad neid, ei mõtle. Mis seal ikka mõelda, ema oma väikse tütrega. MIS OSA inimesest peaks andma märku, et ta ühel päeval võtab raske eseme ja peksab oma last pähe, kuni laps on poolsurnud?

jutt-3645051
                          nõnda kirjutas Facebookis lapse sugulane

Kuidas ära tunda kurja inimest? Tugeva vaimse probleemiga inimest? Kuidas teda aidata, enne kui juhtub midagi sellist?

Lähedased ütlevad Keiti kohta, et kõik teavad, et ta on väga ebastabiilne, aga mis see aitab? Eesti politsei ei tee ju MITTE MIDAGI. Ma tahaks ausalt näha, palju see “ema” vanglakaristust saab. Samas arvan ma, et kui ta kunagi välja saabki, siis kauaks teda ei ole. Liiga paljud inimesed teavad, mis juhtus. Ja muidugi lapse isa…Mida peab tema praegu tundma?

dhuwfh-4469418
                                                           Lapse isa Keitile eile Facebookis

Ma ei suuda isegi hakata ette kujutama, mida ta praegu läbi elama peab. Ja ma ei kujuta ette, mida see väike tüdrukuke läbi elama peab. Ma küll eile saatsin sinna võimalikult positiivseid mõtteid, kuid tegelikkus on ju see, et kui on tugev ajukahjustus, siis isegi kui see laps jääks ellu, milline ta elu oleks? Või kui mingi ime läbi ta saaks täiesti korda, peaks ta elama terve oma elu teadmisega, et ta oma lihane ema üritas pulli pärast teda oma uue mehega surnuks peksta.

Kuidas saab olla, et mõnel emal ei tulegi armastust oma lapse vastu peale? Armastust teeseldakse maailmale mingisuguste piltidega, kuid tegelikult on südames tühjus, kurjus ja kalkus? Kas oli nii? Mis tegelikult juhtus?

Kui keegi mu lugejatest teab Keiti Voogret, siis palun kommenteerige või kirjutage mulle meilile mariannkaasik@gmail.com – kas Keitist oleks võinud seda oodata? Kuidas asjad nii kaugele läksid?

Ja palun, et kõik lugejad saadaksid täna oma positiivsed mõtted väikesele Emilyle, ta vajab neid. Need, kellel oma präänikud olemas, minge kallistage neid, sest nad on väärtuslikumad kui ükskõik, mis muu siin ilmas.

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

281 Comments
  • A
    September 20, 2014

    Tean Emilyt, ta isa ja sugulasi isiklikult.. See on lihtsalt jube mida nemad praegu läbi peavad elama.. Emilyle ei anta üldse lootust, tema seisund halveneb iga päevaga.. See on lihtsalt haiglane mis toimub, nutma ajab! 🙁 Aga loodan, et meie printsess on tugev ja paraneb ilusti!

    • Mallukas
      September 20, 2014

      Ma tahaks ka nii väga loota, et väikesed inimesed on vastupidavad!

      • A
        September 20, 2014

        Hetkel ei ole mingit lootust, aga kõik läheb paremaks! Emily suudab sellest juba sellepärast välja tulla, et näidata nendele värdjatele koht kätte.. Kui ma peaksin seda Keitit ise linnas nägema, mida on ikka juhtunud, ma lähen talle oma kätega kallale.. Päris tõsiselt!

        • Mallukas
          September 20, 2014

          Ma arvan, et sa ei ole ainuke ja kui ta mingi ime läbi mingi hetk vanglast välja saab, ei saa ta kunagi rahulikult Eestisse jääda vaid peab siit võimalikult kaugele minema. Liiga paljud teavad ta nägu ja tegu

        • Triin
          September 23, 2014

          Ma ässitan ta nii üles, et ta mulle kallale tuleks, siis peksan oimetuks – pääseks nii enesekaitse teooria abil ise krim. karistusest hiljem.

    • Keiu Hodakov
      September 20, 2014

      Pisarateda tõesti ei saa, aga soovin väiksele printsessile kiiired paranemist. Isale peagi oma päikse naeru kuulda.

    • Mellu
      September 21, 2014

      Kui nüüd ka hooldusõigusi ära ei võeta siis ma löön ise selle eide maha. Kas Eesti riik ei saa aru et lapsel pole võimalik sellises seltskonnas elada?

      • Sorri, aga ...
        September 21, 2014

        Lähed sa jee kellelegi kallale klaviatuurikauboi. Sinusuguseid ahve kes lubavad kõiki inimesi üles otsida ja ära taguda on kõik kommentaariumid täis, reaalselt pole keegi neist klaviatuurist kaugemale jõudnud.

      • Sorri, aga ...
        September 21, 2014

        Ma ei akitse kedagi, aga lähed sa jee kellelegi kallale klaviatuurikauboi. Sinusuguseid ahve kes lubavad kõiki inimesi üles otsida ja ära taguda on kõik kommentaariumid täis, reaalselt pole keegi neist klaviatuurist kaugemale jõudnud.

        Ja muideks, ähvardused on meil siin riigis karistatavad.

        • Hanna
          September 21, 2014

          Tore jutt küll, et ähvardused on meie riigis karistatavad, aga tegelikult: ”on vaja, et ähvardaval isikul oleks ka reaalne võimalus ja kavatsus oma ähvardus täida viia”.
          Omad kogemused – klient ütles mulle otse näkku, et tapab mu kolleegi ära, kes mu kõrval seisis. Politsei just nii mulle kaebe peale vastaski. Ütles, et alust ähvardamissüüdistusega kohtusse minna oleks olnud sellisel juhul, kui ähvardajal oleks relv (tulirelv, nuga, mis iganes asi) parasjagu käes olnud.
          Asja ei teinud ”paremaks” ka asjaolu, et konkreetne ähvardaja on varem ärhvardanud ka mu teist kolleegi.

          • Hanna
            September 21, 2014

            täide*

          • lihtne inimene
            September 23, 2014

            Ma ei taha kellegile tulla õpetama, mida teha ja mida mitte.
            AGA. Mõelge nüüd korra oma peadega inimesed.
            Ma isiklikult loodan südamest, et see pisike tüdruk saaks elu ja tervise juurde naasta ja nautida nö. “NORMAALSET” elu, inimeste seltsis kes teda armastavad.

            Sellest ka minu hämming- miks siin on rohkelt inimesi kes soovivad sellele “emale” ja tema elukaaslasele halba, kui just need samad inimesed võiksid soovida selle asemel Emilyle jõudu paranemiseks ja tema lähedastele ja perele vaprust ja tugevat meelt.

            Ja niipalju kui olen kokku putunud selliste ebastabiilsete inimestega kes narkootikume ja alkoholi rohkelt tarbivad, siis uskuge mind- KUI sellel “emal” peaks ühel hetkel vabas maailmas koitma, MILLEGA ta ikkagi hakkama on saanud (lisage siis sellele hetkele veel tema labiilsus ja kõiksugu muud tegurid), usun, et küll elu viib selle naise rajale mis on surmast ja paarist läbipeksmisest hullemadki veel.
            Ja veelkord. Usun, et Teil ,kallid kaaskodanikud, on piisavalt taipu aru saada, et see kommentaarium on nüüd küll VIIMANE koht kus hakata arutama ähvardamise karistuseadustikku ja eelnevaid juhtumeid mis on pelgalt kaudselt seotud hetkel arutelus oleva teemaga.

            Ärge pikka viha pidage ja soovime pigem selle asemel Emilyle head paranemist.
            Selle asemel, et genereerida viha selle juhtumi süüdlase vastu, hoolitsege selle eest, et Teie enda tutvusringkonnas ja läheduses selliseid asju ei juhtuks. Kui suunaksite selle energia mis praegu ähvarduste ja viha peale kulutate, hoopis end ümbritsevate perede ja laste heaolu parandamisse, saaks planeet Maa ka selliseks kohaks, kus Mallukas elada tahab 😉

    • Maria Hage
      September 27, 2014

      Kui keegi loeb seda postitust ja tunneb lapsukese Emily lähedasi, palun õelge siis edasi, et suures hingevaevas palvetasin pidevalt juhtunust teada saades ja mulle saabus vastus – Emily paraneb täiesti, kui lapse preester ristib. Selle lapse näol võib olla tegemist pyha inimesega.

  • ..
    September 20, 2014

    USKUMATU! Ma ei usu seda siiamaani. Terve eilne päev ja ka täna keerleb küsimus MIKS?? Kahju, et sai tookord lapse tagasi, poleks seda temalt ooodanud.

  • sigrid
    September 20, 2014

    Sellise “emme” tahaks oma enda kätega maha lüüa!
    Pisikesele soovin palju jõudu

  • Kati
    September 20, 2014

    Ja meie kohtusüsteem, saavad paar aastat tingimisi?
    Sellise teo eest peaks oma 20 aastat reaalset vähemalt saama, isegi see on vähe, seegi ei tee lapsele tehtut heaks. Kole öelda, aga lastega seotud kuritöödega peaks vahel lausa seina äärde panek variandiks olema.

    • Kadri
      September 20, 2014

      Täiesti nõus !

    • Mallukas
      September 20, 2014

      Süsteem on jumala perses jah. Ma ei imesta, kui saavad äkki üldse lõpuks tingimisi karistused vms. Ma ei saa aru, miks näiteks ei võiks tõesti teha nii, et kui sa oled last peksnud, vägistanud…mida iganes, siis sind lüüaksegi maha. Kõik. Miks peavad sellised inimesed elu väärt olema? Mis kasu neist meie ühiskonnale on?

      • viktor morozov
        September 20, 2014

        Minu arvamus on see,et igal väärakal on oma palgapäev.
        Loodan,et pisike paraneb mul omal ka 2 last 7a tütar ja 2a poeg,
        ma ei kujutaks ette,et nendega midagi sellist juhtuks …..
        aga isale tugevat närrvi ja olen igati poolt,et väärakad peavad karistatud saama!

      • Lii
        September 20, 2014

        Tingimisi ikka…..põhjusel, et pole ennem karistada saanud ja pole ennem kedagi surnuks peksnud…..loomulikult tingimisi….. Ei kurjategijale haiget teha saa….Hirmus tõesti, mis maailmas me elame! ;(

    • Kana
      September 20, 2014

      Its called Democracy 🙂

    • merka
      September 20, 2014

      ei usu, et saab tingimisi. see millelga see tädi hakkama sai on ikka päris julm aga krt seda teab. igatahes mina usun karmasse, küll karma tasub neile.

  • K
    September 20, 2014

    Kahjuks ma tean Keitit. Kunagi sai temaga igapäevaselt suheldud ja poleks uskund mitte kunagi ei ta nii teeb oma lapsele.. Mul on häbi ,et sellele nais olevusele on alkohol ja muud meelemürgid tähtsamad kui ta oma tütar kes on ju ometi niii armas 🙁

  • B
    September 20, 2014

    Tean Keitit ühiste tuttavate kaudu. Talvel kui lapse isapoolne vanaema lapse enda juurde võttis, kelkis Keiti, et küll te näete, ma saan veel lapse tagasi! Ja saigi. Ja jätkas pidutsemist. Samas teadsid ma arvan enamus ta lähedastest, et narkootikumide peale ta just ei sülita nung mingit eeskujulikku ema temast ei saa iial. Tean ka seda, et Keiti õde Kaidi teda pidudele pidevalt kutsus ning sellist käitumist julgustas. Kahjuks selliste pärast nagu see Keiti on suhtutakse üldiselt noortesse emadesse skeptiliselt. Loodan, et ta põleb põrgus koos Egertiga ja saadan kõik head mõtted Emily ning ta isa suunas. Olge tugevad!

    • B
      September 20, 2014

      Aa, sesa peksmist ma otseselt temast uskunud ei oleks.. Seda, et ta vaimselt ebastabiilne on küll. Ja juba talvel ei saanud ma aru, MIKS laps talle tagasi anti peale sesa kui ta sisuliselt imiku üksi koju jättis korduvalt, et klubisse minna…

      • Mallukas
        September 20, 2014

        Sest paraku Eestis on “ema” püha lehm…

      • Boo Boo
        September 22, 2014

        Natuke naljakas, et nii palju tuttavaid, kes on näinud ja teavad Keitit, teavad, et teeb narkootikume ja et ta pole hea ema ning ohivad miks laps tagasi anti… Mis te enam keelt peksate!? Te oleks pidanud varem häält tegema, oleks lapsel armastusväärne kodu oma isa juures! Pöördunud lastekaitsesse, pakkunud end kohtusse tunnistajaks, mida iganes oleksite saanud teha, see et te siin nüüd virisete ei muuda kellelgi elu paremaks. Te pole ise ju palju paremad kui niiviisi tagantjärele vaid targutate.

  • H.
    September 20, 2014

    Kõige haigem on see, et isa on juba aasta aega soovinud last ise edasi kasvatada ja ajanud seda ametlikult läbi kohtu, aga oodatigi senikaua kuniks juhtus nüüd selline asi. Kas tõesti ema, kes jätab oma pisikese lapse koju koos võõraste purjus meestega, on ebastabiilne, tarvitab narkootikume ja alkoholi lapse juuresolekul, kas see kõik ei ole siiani piisav olnud, et laps isale kasvatada anda, et pidi nüüd ootama kuniks see värdjas lapse poolsurnuks peksaks? Minu mõistus ei taha lihtsalt sellest aru saada, mis seadused ja inimesed kohtutes töötavad.

    • Mallukas
      September 20, 2014

      See, mis inimesed kohtutes töötavad, ei ole oluline. See ei ole inimeste otsustada, vaid nad saavad teha kõike seaduste põhjal. Seadused on nii perses, kui üldse olla saavad. Kui naiste/lastepeksjate kohta öeldakse üldiselt, et enne midagi ei tehta, kui kellegi maha löövad, siis tegelikult ei tehta eriti midagi ka siis.

      • Maia
        September 21, 2014

        Ma ei saa sellest aru, et need inimesed, kes seadustega igapäevaselt tegelevad ja näevad, mis ja kus seadustes valesti on, siis miks ometi nad midagi ette ei võta, et neid seadusi muuta, vaid lasevad neil lihtsalt sellisel viisil edasi olla. Arusaamatu.

      • Rents
        September 21, 2014

        See on väga oluline, mis inimesed kohtutes töötavad. Seaduse järgi on mees ja naine Eesti riigis võrdsed. Praktikas eelistatakse kohtutes 90 protsendil juhtudest ema. Just nende inimeste pärast, kes kohtutes töötavad.

  • Viivika
    September 20, 2014

    Oii, ma lähen marru, kui ma seda uudist loen. See on lihtsalt kohutav, kuidas üks ,,EMA” saab oma lapsele nii teha.
    Ma väga-väga loodan, et pisike Emily saab terveks, saadan kõik oma head soovid tema poole teele.
    See nn ema tuleks maha lüüa!
    Sellised väärivad ainult surmanuhtlust.

    • Lii
      September 20, 2014

      Maha lüüa oleks sellisele elukale liig kerge karistus. Kannatama peaks ta ja kõvasti ja pikalt….ja tundma väljakannatamatut valu nagu tegi oma pisikesele tütrele.

  • Marta
    September 20, 2014

    No ma loodan,et see väike printsess saab terveks ja saab enda isa juures elada 🙁 vaatasin ta pilte facebookis,seal kyll ei arvaks,et lapsele midagi teeb,kuid mina ei tunne inimest. Pisikesele palju ingleid,kes teda kaitseks ja valvaks!

  • K
    September 20, 2014

    Süda jookseb verd praegu.Kuidas on võimalik, et selliseid inimesi eksisteerib? Kuidas saab oma LIHASELE LAPSELE nii teha? Eriti veel nii väiksele,kes alles õpib asju tundma, õpib ja areneb… Emily on väga armsate silmadega tüdruk. Kas tõesti esimesest korrast,mis ta tegi,polnud piisav? Nüüd jääb ta lapsehooldusõigusest täielikult ilma. Isegi kui tema polnud see, kes peksis,vaid tema mees,siis LAPSE VASTUTAJA JA HOOLDAJA ON IKKA TEMA ISE,ta oleks pidanud abi kutsuma.Või siis kui tõesti oligi ise narkouimas ja polnud kodus,siis miks kuradima pärast ta lapsehoidjat ei võtnud,või oma heade sõbrannade kätesse ei andnud. Oleks võinud ju lapse vanaema hoolde viia,kui tõesti tahtis pidutseda! See on lihtsalt ülemõistuse, enne kuulmatu.Uskumatu lausa!!!! Kuidas saab üldse üks inimene nii väikse lapse peale kätt tõsta või liiga teha? Mis inimesed te olete krt,kes nii teevad!!!! Mis ema üldse jätab lapse üksinda koju, laps on alles 2 aastane!!!! Võib ju ükskõik mida juhtuda…. Nüüd laps on elu ja surma ääre peal, lootust üldse ei anta, asi läheb järjest hullemaks… :'( Ja isegi kui ta tuleb sellest välja, on tal eluks ajaks trauma. Tuleb loota,et laps tuleks täiesti tervena sellest välja ja taastuks, ning asjaosalised saaksid ränga karistuse ja et EMALE jääks kogueluks piinama see,missugune HEA EMA lapsele oli. Haiged inimesed on, mingu ravile! Loodame Emily perele parimat, ja ka Emilyle et taastuks ja paraneks täielikult. Oleme kõik mõtetes nendega!

    • anna
      September 20, 2014

      Mis mõttes lihasele lapsele? Mitte ühtegi elus olendit ei peksta. Ei ole vahet, kas lihane laps, võõras laps, kas koer või kass.

      • T.
        September 21, 2014

        See küll pooleldi teemaväline, aga kui sa teaksid, kuidas liha- ja nahatööstuses loomi piinatakse, ja samal ajal neid loomi sööd, on see silmakirjalik öelda, et ühtki elusolendit ei peksta.

  • Krista
    September 20, 2014

    Sellele emale tuleks vangikongi seina külge kleepida ta lapse pilt, et ta iga päev näeks mks ta seal on ja mida ta tegi. 🙁

    • Helena
      September 20, 2014

      Hästi öeldud!

  • asdf
    September 20, 2014

    Kuuldatavasti oli mingi ekskutt keiti välja visanud,kuna polnud kannatanud vaadata kuidas ta last peksis koguaeg julmalt. Oleks siis suu lahti tehtud oleks saanud ära hoida selle praeguse olukorra.

    • Mallukas
      September 20, 2014

      Väga õudne on ka see, et sain just meilile 2 fotot lapsest, kellel näos sinikad. See ei olnud Keitil esimene kord last peksta…

      • Viivika
        September 20, 2014

        karta oli .. 🙁 vaene laps.. 🙁

      • Ursula
        September 21, 2014

        Vanglas saab ta korralikult teades kui tähtsa koha peal seal lapsed on siis need kes seal emad ja oma lapsi ei näe, siis see värd nutab veel Vere pisaraid. Ta elu tehakse lihtsalt põrguks.

      • Mar
        September 21, 2014

        Samas, sinikad näos ei tähenda automaatselt, et last on pekstud, lapsed kukuvad mänguhoos päris tihti. Mu enda poisil oli mingis vanuses järjest muudkui üks põsk, teine põsk sinine. Antud juhul on muidugi üsna tõenäoline, et on varemgi pekstud, aga niimoodi foto põhjal raudkindlalt väita pole ka õige…

      • Inimene
        September 21, 2014

        Nojah, aga… miks see pildistaja siis ei tegutsenud, kui ta neid sinikaid esimest korda nägi?

        • Mallukas
          September 21, 2014

          Vot ei tea jah, miks inimesed NÜÜD on varmad rääkima, mida nad teavad ja mida näinud on, aga enne ei aidanud keegi..

      • rebane
        September 21, 2014

        Mine ja ole hea, kirjuta tema kohta avaldus, kui sa tead et see pole esimest korda.
        Kõik kes teavad et see pole esimest korda peaksid minema ja avaldused kirjutama, et see inimene on sadist ja narkomaan.
        Kommenteerida on küll lihtne aga hetkel tuleks tegutseda ju!

  • R.
    September 20, 2014

    Mina emana ei suuda sellist asja mõista . . . .
    Sellised inimesed, kes lastele kurja teevad, väärivad ainult surmanuhtlust ja seda kõige piinarikkamal moel.
    Pisikesele Emilyle, palju jõudu ja tervist paranemisel.

  • Merle
    September 20, 2014

    See kradi eit oli ikka mega seltsiv, möllu ja värki.Näpud püsti maailm. Tekib küsimus, kus olid ta kõvad sõbrannad, õde ? Või tundus neile, et okei on last piinata.Lugesin, et Emilyl olid varemased piinamis jäljed ka. Et siis okei noh eks “Ema ” ju teab paremini, mis lapsele hea. Täitsa haige. Loodan, et neist, kes sellest piinamisest ja vägivalladsemisest teadsid aga midagi ei teinud, et need elus ühtki last ei saaks.

    • Eret
      September 20, 2014

      Aru ma ei saa,kus olid õe silmad,naabrid,kas keegi tõesti ei näinud,et lapsel sinikad näos.

  • tundmatu
    September 20, 2014

    Siuksed ma värdjad ei tohiks eladagi mitte sellistele tuleks teha sama ja hullemini veel eestis võiks veel surmanuhtus kehtida sest naad ei vääri elu loodame ,et laps paraneb

  • K
    September 20, 2014

    Ka mina tean Keiti natuke. Sellest piisas,et kui ma teada sain,et ta lapse saab,jäi mul suu lahti ja olin üsna kindel,et sealt midagi head ei tule. Ta on VÄHEMALT alates 13aastaselt hakanud jooma,pumpas sõnaotseses mõttes koos oma õega ja sõbrannaga vanamehelt raha välja. Selle eest lubati seksi anda. Lisaks otsis ema teda taga,kes ei tundu ka väga stabiilne olevat. Selle koha pealt võin eksida,aga vaadates ema vanust ja seda,et sünnitas taaskord lapse,endal lapsed ripakil,siis ei saa muud järedldada.Ta on koos oma õe ja sõbrannadega politsei poolt tagaotsitavad olnud ja lisaks sellele ka poevargustes osalenud. Algul oli õde väga tasane ja Keiti just see aktiivsem pool,aga nüüd läbi fb tundub,et õde on muutunud Keitiga võrdväärseks.

    • Mallukas
      September 20, 2014

      Mis ta õe nimi on?

    • ..
      September 20, 2014

      Ema on andnud endast kõik, et need kaks muutuks ja palju kannatanud nende tempude pärast. Nende ema siin küll süüdistada ei saa. Ja see, et ta hiljuti lapse sai, ei tee ühtegi inimest ebastabiilseks. Vanus ei tohiks asjasse puutuda.

    • gh
      September 20, 2014

      Mis see õde siia asjasse puutub ja mis need Keiti vanemad ja sõbrannad siia puutuvad? Äkki jätaks kõrvalised isikud välja! Merle tean näiteks, et sõbrannad keda sa silmas pidasid pole temaga pikka aega juba suhelnud ja ei teadnud temast midagi kuni eilse uudiseni.

      • Kristina
        September 20, 2014

        Mismõttes, mis nad siia puutuvad? Minu arusaam on selline, et kui sa kellegi sünnitad või taltsutad, siis sa vastutad tema eest elu lõpuni.
        Madalalaubaliselt naiivne ehk siis paduloll peaks olema, kui arvata, et lähikondsed ei teadnud Keiti vägivallatsemisest lapse suhtes aga ilmselgelt tehti tüüpilist eestlast ja ignoreeriti, pisteti pea liivaalla ja pandi aga FB-s laike ning peol visati “high five heyyyy girlfriend”-e. Noh, et äkki teine veel solvub või unfriendib.
        Ohh jah, hirmus on mõelda, et see on üks juhtum, mis jõudis nüüd letti aga neid vaeseid lapsi on siin meie riigis, teistest rääkimata, veel palju, palju, palju…

        Vahest ma mõtlen küll, et siin meie arenenud maailmas võiks sigimismasinale mingi koodi peale panna, mida lapsevanemaks saamise eksamit läbimata maha ei võeta.
        Liiga suur kingitus on üks väike süütu lapsuke igale töllile.

  • T
    September 20, 2014

    KAHJUKS ongi täpselt nii, et ema on Eestis püha lehm ja temaga lihtsalt ei võeta midagi ette.
    Endalgi hetkel perekonnas selline case, kus ema jätab oma väiksed (2a. ja 5a.) palavikus lapsed üksi terveks päevaks koju, ähvardab neid lastekodusse panna, räägib ainult sellest kui halb issi on ja isa juurde lapsi ei lase, kuigi kohtuotsusega on määratud, et 1 nädalavahetus kuus on nad isa juures.
    Lastekaitse ei tee teist nägugi + veel politsei, kuigi kohtuotsus peaks olema nagu suurem jõud.
    Emal on ju alati õigus!
    Persse kukkunud need Eesti seadused.

  • T
    September 20, 2014

    Aga minge sellele “emale” linnu tee Rimisse külla siis 🙂

    • Mallukas
      September 20, 2014

      Vaevalt et ta lähiajal enam sinna satub..

    • Masha
      September 20, 2014

      seda ma mõtlesin, et kuskil olen teda näinud..

  • K
    September 20, 2014

    Kaidi Voogre,fb kaidi kaidi

    • B
      September 20, 2014

      No alguses kui Keiti lapse sai ja mees veel Eestis elas siis oli ju kõik ok, aga suuresti tänu Kaidile Kwiti jälle pidutsema hakkaski. Samas kuna nad Kaidiga väga lähedased siis pidi see eit ju teadma, mis lapswga toimub..

  • Meriliis
    September 20, 2014

    Appiii!! Sellist nn EMA peaks sama moodi piinama nagu ta piinas oma pisikest, see vanglakaristus ei muuda arvatavasti midagi!! Andnud siis laps isale kui ta teda ei tahtnud!! Maailmas on niipalju inimesi kes soovivad lapsi aga mingil põhjusel ei saa !! Ja see kes saab, sünnitab neid ilmale piinamiseks….lihtsalt uskumatu!! Emilyle jõudu ja jaksu!!!

    • ***
      September 20, 2014

      Minus on samuti iga keharakk prageu täis põlgust, valu ja vatsikust. Mu süda tahaks lõhkeda valust kui mõtlen sellele imearmsale pisitirtsule, kes on pidanud nii väikese elu jooksul juba mitmeid kordi kannatama… MIKS mitte midagi pole tehtud? KUIDAS see on võimalik? Eesti seadused ja kohtusüsteem on ammuilma vildakas… ilmselgelt oleks aeg oma tähelepanu sinna suunata ja parandusi teha… mitte kogu ressurssi ainult IT peale suunata.

      Aga… Vangla muudaks seda värd-ema kindlasti,, kui vaid JÄLLE need nõmedad seadused ja humaaansus vahele ei astuks.. Sest ilmselt siuke debiil saks üksikkongi.. ja turvasüsteemi.. Muidu ka vanglas on lapsevanemad…ja nii mõnelgi poleks enam “midagi kaotada” kui sellise elu põrguks teeks.. Andke ainult võimalus.. Eesti politsei ja kohtusüsteem võiks niigi palju inimesed nüüd olla!

      • Kaja
        September 21, 2014

        Ei ole sonu, on vaid pisarad, mis ikka ja jälle mööda poski alla voolavad.Peas kordamas taas yks ja sama mote: pisike voitle ennast sellest välja, ole nii pai ja saa terveks, palun.
        Isale tohutult joudu ja vastupidamist. Ka siin palvetatakse ja saadetakse ainult positiivseid motteid nii lapsele kui isale.

  • A
    September 20, 2014

    Kohutav:( Ma ei saa aru miks eestis yldse lastekaitset ja sotsiaaltöötajaid vaja on. Kunagi yritasin 2 väikse poisi eest välja astuda ja helistasin kohalikule lastekaitse töötajale,rääkisin asjad ära ja vastuseks sain: me oleme sellest teadlikud. No kui teadlikud ,miks siis midagi ette ei v6eta??? Need 2 väikest poissi ööbisid trepikodades ja hulkusid öösiti 6ues,sest ema oli koos kasuisaga kodus purjus ja koju minna ei juletud.

    • T.
      September 21, 2014

      Siis tuleb anda mujale teada, iga töötaja ei mõista olukorda samamoodi. Hea, et märkasid!

  • Merka
    September 20, 2014

    ”Eile pidasid Põhja prefektuuri lastekaitsetöötajad eeluurimise ajaks kinni tüdruku 22-aastase ema ja tema 32-aastase meestuttava. Neile on esitatud kahtlustus karistusseadustiku paragrahvi 122 järgi, mis käsitleb piinamist. Järjepideva või suurt valu põhjustanud kehalise väärkohtlemise eest karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega. Kohus võttis täna isikud vahi alla, ütles Delfile Põhja prefektuuri pressiesindaja.” Mis asja RAHALINE karistis???????? Või ainult 5aastat???? Appikene…….Eesti seadusedon ikka täitsa perses. Vabandan sõnavaikut…

    • Viivika
      September 20, 2014

      Ma väga loodan, et nad saavad tõesti kasvõi selle 5 aastatki, sest, kui need inimesed pääsevad ainult rahatrahvi ja tingimisi vangistusega….. oii blätt ..
      Eesti riigi seadused on täiega perse kukkunud.
      Loodetavasti raskendab asjaolu see, et tegu oli lapsega ja nad saavad vähemalt 10 aastat, hea oleks, kui saaks eluaegse.

      • mina
        September 21, 2014

        Kui saavadki eluaegse, kes neid seal vangals ülal peab? – Meie, maksumaksjad ja neid koheldakse seal paremin kui inimesi kes neid ülal peavad. Kui selliseid teiste hoiatusek linnaplatsi üles pooma ei hakata, ei muutu siin ilmas miski. Ka humaansusel peavad mingisugused piirid olema. Pätte, vägistajaid, mõrvareid kaitseb terve advogaatide armee – miks? Sest see on kellelegi kasulik ja tulus ja sellepärast selliseid värdjaid hoitaksegi nagu sitta pilpa peal, sest see on teatud sorti muidusööjatele lai tööpõld. See on suletud ring. Ükski seaduse tegija ei algata seadust, mis vähendaks tema teenimisvõimalust. Kahjuks on inimkond juba pikemat aega taandarengus ja pääsevad need kel silmad avanenud või avanemas.

    • Meeri
      September 21, 2014

      Kõige kurvem on see, et vabalt võib minna nii, lapse ema tunnistatakse süüdimatuks ja pannakse pisut ravile ja kõik! Meie seadused on arulagedad! Sellised koletised tuleks lastetuks teha- steriliseerida. Kellele rääkida? Kuhu pöörduda, et seadusi muudetaks? Mina leian, et teatud süütegude puhul peaks meil surmanuhtlust rakendama.

  • Birgit
    September 20, 2014

    Ma nii loodan, et see paarike saab korraliku karistuse. Olen töötanud 3, 5 aasat vanglas ja see on õige koht neile. Eriti loodan neile Tallinnat või Harkut, ei ole vaja värdjatel minna Tartu või Jõhvi puhaste seinet vahele pikutama. Tohutult hoiame pöialt, et väike piiga paraneks. ja loodan, et Eesti riik saab siist ka korraliku õppetunni. Tuleb vaadata seadused üle. ema ei ole “püha lehm” see on praegu ehtne näide sellest. Südamest elame kaasa pisi piiga isale, ma -ei julge ette kujutadagi mida ta tunneb. Võidelnud aasata otsa lapse hooldus õiguse eest ja otsustatakse, et see mis praegu toimus on lapsele parima. See on praegu tõsine mõtlemise koht. Vahel tuleb ka isadele õigusi anda.

  • Eveliis
    September 20, 2014

    Täiesti lõpp, KUI palju viha võib ühe hetkega tekkida mulle täiesti võõra inimese vastu. Ma nii väga väga väga tahaks, et see “ema” saaks sama tunda, mida ta OMA lapsele tegi. Ma ei suuda uskuda, et meie keskel elab nii palju värdjaid, värdjaid, kes ei vääri inimeseks nimetamistki. Mul jooksevad pisarad paljalt sellest koledast loost lugedes…

  • Sigrid
    September 20, 2014

    Väidetavalt oli ema peale lapse poolsurnuks peksmist ka peole läinud ja lapse üksi koju vedelema jätnud. Järgmisel päeval koju tulles ja nähes, et laps samas asendis ja teadvuseta, siis helistas kiirabi välja.

    Sellised värdjad tuleks lihtsalt maha lasta. Ilma pikema jututa kuul pähe ja korras. Miks meie peame sadiste ja mõrvareid üleval pidama raisk?

  • K.
    September 20, 2014

    Mina ei saa aru sellest, kui ajalehed kirjutasid, et eile vahistati, kuidas sai Keiti laikida õhtul kella 21 ajal oma õe pilte? Ja mis ema üldse laikib ja jagab mingeid pilte ja asju, kui tema laps on haiglas suremas ja veel tema süü tõttu. ÕUDNE!

  • Karin
    September 20, 2014

    Minagi vaatasin neid pilte ta fb kontol ja paljudel piltidel paistavad jalgadel ja kätel sinikad.. neid tundub kuidagi palju, minu 4a poisu ja 9 kuune poisu vahel küll kaa mõne sinika saavad läbi mänguhoo kuid sel pisikesel imearmsal tüdrukul on neid küll kuidagi palju.
    Pole sõnu isegi millega seda Keitit kirjeldada. Ise olen 23a kõigest ja abielus 2 lapse ema. Mitte iiial ei ole tulnud mõttessegi, et lapsi lüüa, nad on niii armsad ju, isegi koos oma torisemistega. Õudne lugeda lausa sellist asja.. minuarust see ema näeb üsna psühh piltide peal kaa välja kui praegu vaadata.. eriti see viimane nö selfi mis ta pani..
    Loodan südamest, et pisike saab terveks, sest ma isegi ei kujuta ette kui suur on see valu mida lähedased tunnevad 🙁

    • terje
      September 20, 2014

      Kus sa neid sinikaid näed? Kujutad ette juba endale?

      • Carmen
        September 20, 2014

        Selles osas on sul õigus, nägin ainult ühel pildil lapsel marrastust otsa ees. Tundub et niipalju mõistust emal ikka peas oli et endast mitte jälge maha jätte FB teel, piltide näol. Kas see ema peksis või see mees peksis seda last ei oma tähtsust. Embakumba oleks kumbki pidanud neist vahele astuma. Aga milline nõdrameelne jätab oma 2,5a lapse ööseks üksi koju ?

  • Reet
    September 20, 2014

    Nägin seda uudist juba eile õhtul. Ja ma ei saanud öösel üldse magada. Koguaeg mõtlesin selle väikese vaese tüdruku peale! See ajas nii kuradi vihale ja samas tekitas nutuklompi kurku. Ometi ma neid inimesi isiklikult ei tunne. Jumalat ma ei usu aga eile tõesti palusin seal ülevalpool kedagi, et ta aitaks pisikest.
    Nüüd kui omal ka kodus pisike laps on siis on veel raskem kui muidu selliseid uudisid lugeda.

    Vanal ajal oli vähemalt õiglane kohtusüsteem: Sellisel inimesel käed maha või pea maha.
    Et need koletised saaks oma karistuse! 🙁

    • Pilleriin
      September 22, 2014

      Tere.
      Mul on täpselt samad tunded. Ning need tekkisid pärast oma lapse sündi.
      Ma isegi ei taha lugeda ega kuulda uudiseid lastest, kellel on läinud halvasti. Aga sellest konkreetsest, ei olnud kuidagi võimalik mööda vaadata, nüüd on mul hing katki ja ma ei saa rahu. Mulle ei mahu pähe, kuidas üks EMA on võimeline OMA lapsele midagi sellist??
      Ja kui minul täiesti võõral on nii valus, siis ma ei kujuta ette kui kohutav võib olla lähedastel. Igal juhul head paranemist kogu südamest pisikesele, armsale päikesekiirele ja lähedastele jõudu.
      Mina loodan kõige paremat.

  • S
    September 20, 2014

    Kas lapse seisund on paremaks muutunud?

  • Krissu
    September 20, 2014

    Kuidas üldse saab “sellist” olevust nimetada emaks? Kuidas ta suudab vaadata oma lapsele silma, sellele pisikesele nunnule OTSE silma, hinge ja südamesse ja talle niii viisi haiget teha ja piinata? Kuidas kuidas kuidas? Mina ei saaa aru. See Eesti riik on täiesti pekkis omadega. Kõigega on nii, et enne ei liiguta ennast ükski võim, enne kui pole mängus surnud inimesed. Sama asi on ju lubadega- inimene ületab 50 korda kiirust aga tegelema hakatakse ikka alles siis kui ta on juba kellegi alla ajanud. Miks sa lased lapsel minna inimese juurde, kes temast niikuinii ei hooli. Vahet pole ema või asi, miks sa Eesti seadus lased asjadel minna üldse nii kaugele?! Mul ei jätku sõnu lihtsalt. Seliseid asju lugedes tavaliselt tulevad meelde need igasugused ameerika hullud, kellest kirjutatakse- iial ei tuleks selle peale, et sellises riigis nagu Eesti (niiii pisike riik) keeegi tuleks sellise asja peale. Uskumatu! Sellised inimesed tuleks samamoodi läbi piinata! Aga Emilyle kõike head ja loodame, et ruttu saaks terveks ! Kallidmusidpaid väike päike !

  • Maris
    September 20, 2014

    Ma kirjutasin siia pikka pikka jutub aga milllego pärast ta seda siia ülesse ei lasknud.

    Igatahes on ta mingi sõbranna ka tunnistanud et on näinud kuidas ta lahtise käega oma last lööb näkku selle eest et laps ta telefoni loopis… eeldan et nii väikr laps ei oska tahtlikult väga telefoni loopidagi.
    Minu enda telefoni eksraan on puruks täielikult sest lapsel on see mitmeid kordi maha kukunud aga ma pole teda mitte kunagi löönud.. ma pole temaha isegi riielnud selle pärast. Telefoni saab alati uue osta.

    Kuskil öeldi et ta nii noor et ehk selle pärast.. päris uhke vabandus… ma sain esimese lapse 16 aastaselt aga ma ei peksnud teda… siiamaani ei peksa ühtegi oma last.

    LAPSI TULEB KASVATADA, MITTE KARISTADA!

    Minu arvamus see “naine” võiks elu lõpuni kuskil voodis lamada, täielikult üle keha halvatud nii et ei saaks silma ka pilgutada ja keegi võiks iga natukese aja tagant kurikaga talle meelde tuletada mida ta oma lapsele tegi.
    Las tunneb mis tunne on kui sa ei suuda ennast kaitsta,enda eest välja astuda ega ka ennast väljendada.
    Samas olukorras oli ka ta laps. Väike laps kes ei osaanud ennast ei sõnadega väljendada ega suutnud ennast ise kaitsta.

    Ma loodan kogu südamega et pisike ingel tuleb sellest välja, vastasel juhul…… mina selle “naise” asemel pooks ennast ise ülesse, ennem kui keegi ta kätte saab.

  • Kairit
    September 20, 2014

    Ma terve eilne ja tänane päev sellele mõelnud. Ma lihtsalt ei mõista, mis inimene see küll on. Arvestades meie kohtusüsteemi, siis ma ei imesta kui saab trahvi ja ühiskondlikutöö. Ma loodan et see inimene ei satu iialgi minu silme alla.
    Analüüsides enda jaokski kogu seda sündmust, siis olen oma poega nii palju kallistanud ja hoidnud ning tänanud jumalat temasuguse ingli toomise eest. Sellised juhtumid muudavad lapse veelgi kallimaks ja soovi endas olla veelgi parem ema.
    Pisikese osas, loodan, et ta tuleb sellest raskest olukorrast välja!!! Saadan talle oma pojaga mõtetes palju kallistusi ja musisid.

  • Kath
    September 20, 2014

    Süda lihtsalt tilgub verd ja nii kurb on olla. Loodan, et pisike saab ruttu terveks!!!

  • Riina
    September 20, 2014

    Lugesin hommikul uudiseid ja juba lubati 5-12 aastat. Loodame, et saab ikka maksimumi. Pisikesele Emilyle aga soovin aga kõike head.

  • Egle
    September 20, 2014

    Riina, kust pärineb selline info? Tahaks ka uudiseid kuulda….

    • Luna
      September 20, 2014

      Slõhtulehest lugesin mina seda.Tahavad muuta paragrafi piinamisest raskete kehavigastuste tekitamisele, see 5-12a, piinamine aga vaid kuni 5a.

  • mammu
    September 20, 2014

    No kus on posijad ja marilyn kerrod nyyd. Nyyd oleks vaja palju abi pisikesel….

  • Liisi
    September 20, 2014

    Ma loen siin kommentaaridest igasuguseid vihjeid et keegi on näinud või kuulnud varem kuidas lapsega on käitutud! Inimesed miks te olete nii kuradima hoolimatud! Ja palun teid kui kellegil on veel sellised tuttavaid peresid siis palun sekkuge! Pole ju raske võtta telefon ja teatada vastavatesse organitesse kui lapsel on liiga tihti sinikad või mõne pisikese lapse emme veedab lõbusasti peol aega ja on kahtlus et laps võib üksi kodus olla! Kui oleks olnud rohkem hoolivaid inimesi , siis võibolla ei oleks see pisike ingel pidanud seda kõike läbi elama ja ei võitleks praegu oma elu eest! Inimesed palun sekkuge!

    • Mina ise
      September 20, 2014

      Mina olen korra ühest hoolitsuseta lapsest teatanud lastekaitsele. Ja kuigi seaduse järgi peavad lastekaitsjad vaikima vihje andja kohta, siis minu kiri loeti koos isikuandmetega kohtuistungil ette. Mind kohtusse tunnistama ei kutsutud. Lapse vanemad said kohtus teada, kes vihje nende hooldamata lapsest lastekaitsele andis. Kohtuotsusega võeti neilt vanematelt vanemlikud õigused ja mõni kuu hiljem laps lapsendati kasuperre.
      Kohtuistungi lõppedes aga helistas selle lapse “isa” mulle ja sõimas totaalselt näo täis ja lubas rängalt kätte maksta pealekaebamise eest….
      Ja seda ta ka tegi, ning seda suppi helbin ma siiani….
      Kusjuures, sel emal võeti hiljem ära ka teine laps otse sünnitusmajas. Teine laps oli teise mehega ja see laps anti oma isale kasvatada.
      Kuid jah…. Mina käisin hiljem läbi keerulise kohtutee kahes kohtuastmes (kolmandas ei võetud jutulegi) ja pean helpima seda suppi, mis mulle hooletusse jäetud lapse isa poolt kaela valati, siiani….

      Sestap olen andnud endale ka lubaduse, et ma enam ei sekku teiste perede asjadesse! Olgu need lapsed nii hädas kui tahes.

    • E
      September 20, 2014

      Ja kui sekkud, siis öeldakse, et me tegeleme sellega…

  • Karina
    September 20, 2014

    Täiesti haige!!! Lugesin ka seda kohtulahendit ja olen sõnatu. Juba seal oli piisavalt palju põhjuseid, miks laps poleks tohtinud enam ema juures edasi elada. Kuidas sellel lasti juhtuda, mulle ei mahu pähe??? Kuidas on see võimalik, et Eesti kohtusüsteem on nii aeglane.. 8 kuud on möödas sellest, kui avaldus esitati ja selle aja jooksul pole mitte midagi tehtud? Täiesti mõistetamatu. Ja siin on nüüd siis tagajärg.. Miks ei hakatud kohe tegutsema, kuigi nähti, et ema pidutseb ikka edasi ja ei ole võimeline oma käitumist parandama? Ma lihtsalt ei saa sellest olukorrast aru.

    Soovin südamest isale ja pisikesele tüdrukutirtsule jõudu, jaksu ja ilusat paranemist. Olen oma mõtetes teiega!

    • Lil
      September 21, 2014

      miks seda asja huvitav ette ei võeta? Mallukas võiksid selle suure kella külge ajada, sest kohus on süüdi kes jätis selle asja nii!! Nägite mis juhtus nüüd? tänu sellele et see liittttaaaaaaa sai lapse enda kätte tagasi..unustas ta korraks et on ema sai m*nniga pähe ja kadus mõistus, vabandust kuid ma olen niivihane ja ei suuda lihtsalt nuttu tagasi hoida ma olen juba 2 päeva järjest selles teemas nii kinni. Kohutav on möelda lihtsalt kuidas laps piinles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Et köik need saaksid karistada kes takistasid lapsel isa juures elada või isa ema juures !! Palun lastekaitse millal te oma tööd tegema hakkate ? Ja lapsi Kaitsma? Või on see nimi teil niisama ? TÖÖ tähendab sõnaotsesesmõttes tööd, mitte kirjutada seal laua taga igast jama kokku ja teiste perede probleemide üle naerda !!!!!!!!!!!! Rsk kui närvi ajavad!!! :S

    • Riin
      September 23, 2014

      Karina, juhin Sinu ja kõigi teiste tähelepanu sellele, et eespool leiduv tekst ei ole mitte “kohtulahend” vaid see on isa avaldus kohtule, kus ta palub endale määrata ainuhooldusõigus. Nö “hagiavaldus” kohtule lapse hooldusõiguse määramiseks. Seal ei ole kohtu poolne lahendus asjale nagu ka sealt näed.
      Kahjuks on hooldusõiguse määramise protsessid Eestis tõesti keerulised. Esiteks seetõttu, et kui kohtusse laekub selline avaldus, siis peavad nad ju kontrollima ja kindlaks tegema, et olukord ikka on nii halb nagu avaldusest nähtub. Saan aru, et inimestel on seda raske mõista, aga samas, uskuge mind, Eestis on olemas väga palju pahatahtlikke lapsevanemaid, kes oma teist poolt mustavad, kuigi tegelikult selleks alust pole. Antud juhtum on tõesti väga-väga erandlik, just selle kohapealt, et väga üheselt on mõistetav, et ema ei sobi oma last kasvatama ning isa on oma väited kenasti ära põhjendanud ning olemas on ka tunnistajad. Aga üldiselt on siiski nii, et taolise hooldusõiguse jagamise avalduse puhul peab hakkama kohus kindlaks tegema asjaolusid, kogudes neid poolte töökohtadest, elukoha linna/vallavalitsuselt, sots töötajatelt, lastekaitsest, lasteaiaist, lastelt endalt ja kust iganes veel. Just seetõttu, et hooldusõiguse jagamine oleks objektiivne ja põhineks siiski tegelikel asjaoludel. Väga levinud on Eesti puhul selline näide- mees ja naine elavad koos, saavad lapse. Siis lähevad lahku. Üks pool soovib teisele kätte maksta ja esitab kohtusse ainuhooldusõiguse andmise avalduse, mustates lapse teist vanemat maapõhjani. Olen ise viibinud kohtuistungil, kus naine ja mees proovisid jagada sõbralikult laste hooldusõigust ja siis tekkis naisel idee, et tore oleks sel viisil ju mehele kätte maksta ning naine hakkas lausa välja mõtlema haiglaseid asjaolusid, miks ei peaks mehele oma last andma. Näiteks väitis et isa kasutab last seksuaalselt ära ja silitab teda imelikult ja katsub imelikult jne. Isa oli väga heal järjel, edukas ja tasakaalukas mees, valla ametnikud ja lastekaitsetöötajad olid kõik selle poolt et jagada hooldusõigus ära ühiselt. Naine aga ei soovinud sellega leppida ja arvas et ainuhooldusõigus on tema viis mehele kätte maksta kooselu purunemise eest. Naine venitas ja venitas kohtuasja, otsis imelikke põhjuseid miks mitte istungile ilmuda jne. Lõpuks langetas kohus otsuse ja jagas hooldusõiguse ühiselt. Täpselt määrati kindlaks, millal laps on emaga ja millal isaga, naine tundus nagu leppivad olukorraga. Siis aga, kui oli ema kord viia laps isale, hakkas jälle jama pihta. Küll ei ilmunud ta kokkulepitud ajaks kokkulepitud kohta, küll oli laps haige, küll oli isa paha jne… Asi lõppes sellega et kohus saatis ema psühiaatrilisse ekspertiisi.
      Siit aga minu pika kommentaari moraal- sa ei saa öelda tegelikke asjaolusid teadmata, et “8 kuud on möödas sellest, kui avaldus esitati ja selle aja jooksul pole mitte midagi tehtud?” Kindlasti menetlus käib, sest kohus peab KINDEL OLEMA, kas avaldaja faktid on tõesed, et laps saaks tõesti parimatesse kätesse. Valetada on ju lihtne ning seetõttu ei langetatagi selliseid otsuseid uisa päisa. Loodan et mõistad, mida tahan öelda.

  • Ema
    September 20, 2014

    Kutsel käinud kiirabi töötajad nägid sinikaid ka suguelunditel….. 🙁

  • M.
    September 20, 2014

    Tean Keitit kauem kui enamus ta “sõbrannad ning tuttavad” ja eeldan, et lapsepõlv on mõjutanud tema hetke iseloomu. Eks ta on alati selline kiuslik ja kahepalgeline olnud. Muidugi, et asi nii kaugele läheb seda ma ei oleks osanud unes ka näha. Huvitav on muidugi, et Keiti fb on sõimu täis aga mehe fb pole mingitki märki toimunust.
    Keitil on ka 2 nooremat õde. Vanem on nüüd ka selline pidutseja aga noorem on väga tubli (eks võib mõjutada ka see, et noorem elab emaga koos). Huvitav, kas nemad siis ei teadnud, et Keiti lapsega nii käitub. Samuti on Keiti fb kaanefotol on näha, et lapsel on sinikas näos.
    Loodan, et Emily on kõigi mõtetes ja tuleb ikka sellest välja ning paraneb ning Keiti on Egert saavad maksimaalse karistuse, kuigi peale sellist tegu ei ole neil kahel küll enam tulevikku.
    Hoidke oma lähedasi!

    • Eva
      September 21, 2014

      Kusjuures põnev on see, et kaanefoto all inimesed IKKA VEEL kaitsevad teda kommentaaridega “ega iga sinikas ei tähenda kohe peksu ju!” WTF?

  • Evelin
    September 20, 2014

    Kohutav lugeda sellist asja ning täiesti mõistetamatu…aru saada ei üritagi.
    Loodan, et pisike piiga tuleb sellest välja tervena ning paraneb ilusasti. Saadan parimaid soove ning lähedastele, kes temast hoolivad jõudu ja jaksu vastu pidada ning mitte ennast süüdistada juhtunud. Südamest soovin, et Emily saaks täiesti terveks ning rõõmustaks oma isa. Palvetan, et kõik läheks hästi!

  • whatislaw
    September 20, 2014

    Ma ei tööta kohtus ning ei mõtle, et pikad menetlusajad on lahedad, aga mõned selgitavad asjaolud pean siiski vajalikuks välja tuua, nö üldhariduslikel eesmärkidel.

    1. On väär nimetada kohtule esitatud ühe menetluspoole AVALDUST kohtulahendiks. Kohtulahend on siiski see dokument, millega kohus nö asja lahendab – määrus või otsus.

    2. See, et menetlus on pikk, on paratamatus. Kohus ei saa valida, et jätab 100 eelmist menetlusse võetud asja lahendamata või paneb “pausile”, et pühenduda järjekorraväliselt konkreetselt sellele asjale, millest hetkel jutt käib. Kohtute tegevust ja tööd reguleerib tsiviilkohtumenetluse seadustik. Iga liigutus toimub selle järgi. Huvilistele lugemiseks: https://www.riigiteataja.ee/akt/121062014058

    3. 8 kuud on väga mõistlik aeg. Meil on tavaline, et ülimalt lihtne võlaõiguslik tsiviilasi vedeleb kohtus aastaid, kusjuures hageja võib taodelda tagaseljaotsust ja kostja olla täiesti passiivne. Ikkagi on asi kohtu menetluses näiteks 2 aastat. Ka Euroopa Inimõiguste Kohus on öelnud, et tsiviilasja menetlusaega, mis EI ületa 2 aastat, võib pidada täiesti mõistlikuks. Mõistlikku menetlusaega on käsitletud põhjalikult siin: http://www.riigikohus.ee/vfs/1122/Moistlik_Menetlusaeg_Tsiviilkohtumenetluses.pdf

    4. Kohus ei näe ega saagi ette näha, millised tagajärjed mingil asjal on ja kohtule süüd veeretada on kohatu, eriti, et kohus pole otsuseni veel jõudnudki.

    5. Menetlust võivad pikendada erinevad asjaolud – seejuures nt ka teine menetlusosaline, kes ehk ei võta dokumente vastu, ei ilmu istungitele ja kasutab muid taktikaid, et pahatahtlikult menetlust venitada.

    6. Etteruttavalt võin öelda, et ühe vanema hooldusõiguse äravõtmine ka agressiivse ja ohtliku vanema puhul on Eesti õiguses pigem väga äärmuslik abinõu ning kohtud seda eriti meelsasti ei tee ning üritavad muude meetoditega toime tulla – nt otsustusõiguse üleandmine ühele vanemale jne.

    7. Isa oleks saanud oma avalduse tagamiseks paluda kohtul menetluse ajaks reguleerida vanema õigusi lapse suhtes, suhtlemiskorda jms seonduvaid küsimusi, mille kiire lahendamine on asjaoludest tulenevalt vajalik. See on seaduses otsesõnu kirjas. Kui kohtult midagi ei taotleta, siis kohus omal initsiatiivil “iseenese tarkusest” seda ei tee ja ei tohigi enamasti teha. Tsiviilkohtumenetlus on poolte võistlev menetlus, kus kohus teeb otsuse olenevalt sellest, milliseid argumente on pooled enda seisukoha põhistamiseks välja toonud. Antud juhul tundub, et erinevad võimalikud õiguskaitsevahendid on kasutamata jäänud. Mis selle põhjus on, ei hakka spekuleerima.

    • rebane
      September 21, 2014

      Ühesõnaga – ei taha solvata aga seda kõike lugedes jääb mulje et kohtud pole rahvale vaid kellelgi kellel on metsikult raha et palagata omale jurist kes sellest jamast läbi hammustaks. Ehk siis milleks meile selline õigusüsteem mis ei näe ise ohtu, ei kaitse, ei aita vaid ainult otsustab ja seda siis kui kõik paberid on täidetud.

  • janlin
    September 20, 2014

    Tere

    Kahju on minul ka Emilyst aga oskab öelda keegi kus haiglas ta on???? Tahaks kuidagi abiks olla ja midagigi teha, et laps paraneks.

  • Krissu
    September 20, 2014

    Kui ma eile oma lehel nende inimeste nimesid jagasid, siis üks mu FB sõber kirjutas, et tunneb seda meest. Mees moosis teda kunagi pikalt. Kirjutas et see mees on narkoärikas.

    VÄRDJAD, loodan et nad saavad karistada täiega!

    Pisikesele paranemist, kui siin maailmas veel õiglust on, saab terveks !

  • Madiken
    September 20, 2014

    See juhtum on lihtsalt õõvastav ja jäle, aga kui juba kaagutada, siis võiks kohtulahendil ja pelgalt avaldusel vahet teha 😀 Eriti ajakirjanik. Ma ei kahtle, et selles loos võib tõesti nii olla, et isa jutt vastab 100% tõele (tegelikult ma suisa usun seda isa täielikult), aga lihtsalt põhimõtte pärast ikkagi märgin, et olen lugenud ka mõrtsukate kaitsjate kirjutatud avaldusi kus on maa ja ilm kokku kiidetud mõrtsuka koha. See on ühe inimese poolne avaldus ikkagi, mis sisaldab AINULT neid asjaolusid, mida see osapool soovib. Mitte neutraalne kohtudokument kus on mõlema osapoole toodu.

    • Mallukas
      September 20, 2014

      Mulle meeldib, kuidas kõik rõhutavad, et mina kui AJAKIRJANIK, nagu ma ise aina rõhuks sellele. Ma ei arva, et ma oleks kuigi hea ajakirjanik, niiet võite kõik rahuneda 🙁

      • Madiken
        September 21, 2014

        ups sorri, ma ei teadnud et on rõhutatud seda vms, ma teiste komme ei loe eriti 😛 ja ma ei tahtnud rõhutada, vaid mainida. see on rohkem nagu kivi õppekava kapsaaeda, et praktilisi asju ei õpetata bakas eriti.

  • Virsik
    September 20, 2014

    Ma ei saa aru kuidas keegi siis midagi ei kuulnud voi ei nainud? Naabrid, pere, tuttavad? Kas selline ongi meie uhiskond, et laps pekstakse teiselpool kortermaja seinu vigaseks ja mitte keegi ei kuule ega nae? Ma pole kunagi kedagi vihanud aga nuud on selline viha taiesti vohivoora inimese vastu. Loodan, et ta edasine elu saab vaid uks oudukas olema.

    • Mann
      September 20, 2014

      Juurdlen juba terve päeva samade asjade üle…. Mis nad elasid kuskil üksikus kohas Tallinnas w????? Kus on inimeste kõrvad ja süda?????? Loodan siiralt, et antud sündmus ajendab ametnikke ( eelkõige lastekaiset, kohut ja sotsiaaltöötajaid ) seaduse muudatuse arutelu vähemalt alustama ja konkreetseid samme astuma….selliste seadustega ning venitamisega ( isa avaldust arutatakse 8 kuud, kusjuures on selged faktid, et laps ohus!!!!!) me lapsi ei kaitse !!!!! Antud loos peaks vastutuse võtma enda tegemata töö pärast ka lastekaitse ning sotsiaaltöötaja!!!! Ootan huviga nende kommentaare! Pisike inimhing murti ja keegi nagu otsest vastutust ei võta???? Ebastabiilne naisterahvas ning narkoärikast trukkija…vaevalt, et nad süüdi ennast tunnevad:( Nad tuleks avalikult risti lüüa, pildid ning nimed meedias avaldada. Loodan siiralt, et pärast kohut seda ka tehakse!!! Jõudu ja jaksu isale ning palved piigale! Kallis väike tüdruk, leia endas jõudu paraneda, taastuda. Jumal anna lapsele jõudu avada silmad ning kinkida isale säravaid ja päikeselisi päevi oma päiksega. Aita neil kahel leida jõud see raske teekond läbi teha ning võita kurjus, mis lapsele osaks sai. Kallis Jumal ära kutsu teda endale ingliks …Aamen…käed on seotud palveks.

  • tuuli
    September 20, 2014

    Mul ei ole sõnu … Seisan oma 1,6 astase lapse voodi ees ,pisarad voolavad . Kuidas on see võimalik … mõistus ei võta… ma väga siiralt loodan ja lausa palvetan ,et see tüdrukuke jääks elama ja saaks elada täisväärtusliku elu. Ja need kaks kui nad kunagi välja saavad siis ärgu isegi proovigu ka üle lahe tulla ! Kui keegi teab tüdrukukese tervise kohta andke palun teada? Ja ei teeks ka paha kui teaks kus haiglas viibib sooviks ka kuidagi neid aidata.

  • Merike
    September 20, 2014

    Lugesin eile ainult selle “uudise” pealkirja, kuid nüüd teemasse süvenedes leian, et sellised inimesed tuleks steriliseerida sundkorras, et nad mitte üht last enam ei saaks. Ning vanglakaristus võiks sellistel puhkudel tõesti olla maksimum, ilma igasuguse jututa. Arusaamatuks jääb minu jaoks aga see, et kui eelnevalt oli see laps emalt juba ära võetud, siis miks see ema teda tagasi tahtis üldse? Lapsetoetuse pärast? Selle tühise 19€ pärast??? 😮 Mina sellist olevust tappa ei tahaks. Ta lihtsalt ei oleks seda väärt, et oma parimad aastad kinni istuda, kuid soovin, et ta saaks oma karistuse ning see oleks ta jaoks piinavalt valus, nii et ta ei taha ise enam elada. Ühel hetkel võiks ta lihtsalt reaalselt tajuda, millega ta hakkama sai.

  • kris
    September 20, 2014

    VÄRDJAD.Haige .. EMA.. ja tema haige elukaaslane.

    Lapsele kõik paremad soovid ja jumal sind kaitsku.
    Isale aga kõigeks sellex tugevat tervist.

  • teadmiseks
    September 20, 2014

    Postituses viidatud nn kohtulahend on tegelikult isa avaldus kohtule. Olen näinud, et sellistes kriitilistes olukordades esitatakse kohtule esialgse õiguskaitse avaldus ja selle peab kohus 24h jooksul lahendama, siis oleks asi juba jaanuaris lahendatud.. Ma ei saa aru, kuidas kõik silmad kinni pigistasid ja ei tegutsetud. Muidugi raske on midagi sellist yhelt emalt oodata 🙁

    Lapsest on väga kahju 🙁

  • teadmiseks
    September 20, 2014

    48h*

  • Alice
    September 20, 2014

    Seda on raske seletada kuidas seest valutab,mul tuju mitmeks päevaks nii nullis,kuidas keegi nii saab teha ?

  • jerx
    September 20, 2014

    Jostile soovin jõudu ja jaksu nendele kannatustele vastu hakata ja väikesele tüdrukule kiiret paranemist ja loodame et ta pääseb sellest terve mõistusega !!!

  • Rnx
    September 20, 2014

    Õpitakse autokooli,et lube saada,õpitakse koolis et hea töökoht saada.Krt kas siis ei võiks ka olla,et õpitakse lapsevanemaks olemist ja kes põrub lõigatakse juhtmed läbi ja ei saa kunagi lapsi..Joppenpuhh ja johaidii mul pole lapsi küll endal aga olen suurest perest ja ma ei saa aru kuidas nagu nii väikest endast kord nõrgemat elusolendid puutuda!!!Kõige parem viis mida nendega teha on see,mis ei ole teps vägivaldne aga piisavalt piinav.Käed kinni siduda,pea kuklasse ja laste veel tilk-tilga haaval otsa ette tilkuda ja paari päeva pärast anuvad nad ise seda. Loodame,et pisike saab terveks,kuigi sõnad väga ei aita aga vähemalt ISA tead paljud eestalased on praegu sinuga.Kõike paremat ja olge tugevad…

  • enelyn
    September 20, 2014

    Appi mul ei ole sõnu. Ma tunnen kuidas mu süda tilgub praegu verd. Õõvastav lausa. Ma tõesti praegu esimest korda lugesin sellest.
    Kuidas üldse saab selline ema olemas olla , ei mahu mulle pähe.
    Mida see armas tüdruk küll üle on pidanud elama…
    See on nagu täiega arusaamatu, miks lastakse asjadel nii nii kohutavalt kaugele minna.

  • Jants
    September 20, 2014

    Mina olen Keiti ja Egertiga paar kuud tagasi juhuslikult ühes seltskonnas viibinud. Ja ka Emily oli seal. Mulle jätsid nad hea mulje, kuid samas tundus minu jaoks kahtlane ükskõiksus ja hoolimatu suhtumine. Kui laps ärkas, siis ta tegeles temaga, kuid hiljem kaotas täielikult huvi. Laps jooksis ise mööda õue ringi, Keitit ja Egertit ei huvitanud, millega ta tegeles. Mina, kes ei ole ema, tundus see nii imelik ja võõras, kuna laps jooksis pidevalt mööda sügavast basseinist, millel polnud ääri, seega sulps ja ta oleks sinna kukkunud. Nii ma kogu aeg jälgisin teda ja käisin järgi. Käisime ka muuli juures ujumas, siis lasi ka Keiti lapsel märgadel kividel turnida, ise passis telefonis. Jällegi ma ei suutnud seda vaadata ning käisin tal järgi ja toetasin, et ta ei kukuks. Imestasin, et üle kahe aastasel lapsel on endiselt jalas mähkmed, rääkida ei osanud ühtegi sõna, ainult emm-emm ning hambad olid ussitanud. Hommikusöögiks olid lapsel sokolaadikommid. Keiti rääkis, et lapse isa tahab ära võtta lapse temalt, aga ta ei kavatse anda, kuna isa juures on laps saanud ussitanud hambad ning isa on temaga halvasti käitunud, kuna lapsel olid reaalselt närviprobleemid. Ta värises, raputas end pidevalt, oli aru saada, et see laps on tarvis viia lastepsühholoogi juurde, kuna tal ei ole kõik peas korras. Imestasin ja mõtlesin, et täitsa hirmus, mis lapse isa on lapsega teinud, lapse elu juba varakult ära rikkunud. Aga sellist uudist ei oleks osanud nüüd oodata, täielik shokk.

    • Mercy
      September 20, 2014

      Ju siis Keiti ajas sellist juttu kogu oma tutvusringkonnale, kuigi nüüd on siis selge, et tegelikult oli ta peksmisega ise oma lapse närviprobleemid põhjustanud. Sinu kirjelduse põhjal on selge, et lapsega reaalselt ei tegeldud, temaga ei suhelda ja seetõttu ei oska ta veel 2.5 aastaselt rääkida ning mähkmetest pole viitsitud teda võõrutada. Hammaste mädanemine on märk sellest, et ta ei saa mitmekesist toitu, vaid talle söödetaksegi ainult magusat sisse.
      Mind, aga tõsiselt huvitab, kes on need pildid teinud, kus Keiti koos lapsega istub. Ühel pildil, ülevalt teisel,on ju lapsel laubal ja paremal rinnakorvil konkreetselt juba suur hematoom ehk verevalum, mis on juba selgelt peksmise märk. Ainuke seletus, et seda tegi ta elukaaslane, kes samuti on vahistatud. Minul oleks selliste verevalumitega last nähes kohe küsimused tekkinud ja selleks ei pea mingit eellugu teadma.
      Keegi siin imestas, et miks tal last oli vaja tagasi saada kui ta ilmselgelt temast ei hooli. Selge, et show pärast. Ei saa ju ometi fb-s jätta endast rongaema muljet.

  • Keiu
    September 20, 2014

    Ühest kommentaarist lugesin ja mõistsin, et oleks see tõesti parim variant neile kahele värdjale- vangid ei salli neid, kes on lastele liiga teinud(kedagi vägistanud, piinanud..) .. Seega, kinni panna ja las saavad vanglas omakohut!! Usun, et see on kordades hullem, sest meil, tavakodanikel, kes pole ehk elus nii pimedaid nurki näinud võib iseendale hakata vastu selline asi.. aga vang, kes on elanud ehk raskemat ja julmemat elu.. tema seda ei tunne! Vanglas tehakse selliste inimeste elu põrguks…

  • dedsu
    September 20, 2014

    Nii jube lugeda, et laps värises ja raputas end pidevalt. See näitab selgelt ära, et temaga on ikka juba pikka aega väga halbu asju tehtud. Hakka otse ise lastekaitsetöötajaks või sotsiaaltöötajaks, mina juba selliseid sitarattaid rahule ei jätaks.

  • Ave
    September 20, 2014

    Karistuse peaks saama ka sotsiaaltööta ja kõik teised asjaosalised, kes lapse otsesesse ohtu tagasi lubasid, pärast kõiki neid vahejuhtumeid, mis juba fikseeritud olid. Mingi seadus peaks ju olema ometi, mis kaitseb inimese elu otsese elu ohtu seadmis eest? Kui tundideks väikse beebi üksi jätmine ei ole otsene oht tema elule, mis siis veel,,, mis kohas me elame küll! Head soovid pisikesele!

  • asdf
    September 20, 2014

    Ma olen südant valutanud juba 2 päeva , nutnud ohjeldamatult ning põlastusega vaatanud mis kuradi inimesed need sellised on kes endast 10x väiksemale isendile füüsiliselt haiget teevad ?
    Isegi looduses jäetakse väetimad puutumata… Haige . Ma väga loodan ,et Jost leiab tuge piisavalt sellega toime tulla.Ja väga siiralt loodan mingile seletamatule imele ,et see süütu väike laps ei tulnud siia ilma selleks ,et elada suures segaduses ja hoolimatuses ning piinas vaid saaks oma armastava isaga edasi ühist tulevikku luua.
    Ja ma väga loodan ,et see juhtum raputas paljusid igas vanuses lapsevanemaid .Me peaksime natukene rohkem hoolima ning muretsema ja jälgima oma kaaskondlasi..Kui on ohumärke siis tasub siiski alati karta kui hiljem kahetseda . Õiglusorganisatsioonidel kas kipub olema vähe õigusi sekkuda või huvi tegeleda sellega . Ning kohus ja seadused on paras haige paberite ühest kohast teise tõstmine mis ei peata reaalse elu kulgu mis kahjuks enne kui midagi ette võetakse lõppeb antud juhul väga kurva tagajärjega…
    Teeb ikka väga väga haiget ebaõiglus ja ebainimlikkus ükskõik kui võõras või oma see juhtum on ..

  • Merike
    September 20, 2014

    Loen ja lihtsalt pisarad voolavad .. Kuidas saab üks ema enda lapsele nii teha 🙁 .. Väga loodan, et väike Emily tuleb sellest kõigest eluga välja.

  • Janis
    September 20, 2014

    Ma loodan südamest, et Emily on tugev tüdruk ja tuleb sellest välja.

  • Annukas
    September 20, 2014

    Issand milliseid inimesi on olemas. Jube ja oma enda lihane laps. Surmanuhtlus neile.
    Emilile paljupaljupalju jõudu ja et ta ikka terveks saaks ja et ta ikka suureks ja tubliks kasvaks ja saaks ise samasuguse rõõmurulli kunagi nagu ta ise on. Isale palju kannatust ja jõudu. Emili saab terveks, kõik usume ja loodame seda 🙂
    Kunagi veel Keiti nutab ja palub vabandust. Emilile ja isale jõudu 🙂

  • Ppp
    September 20, 2014

    Avaldus ühise hooldusõiguse lõpetamiseks ja ainuhooldusõiguse seadmiseks http://pastebin.com/gdrcDrX7

  • Vabamõtteklubi
    September 20, 2014

    Miks te nii kurjad olete, kui ema on lapse sünnitanud siis on tal täielik õigus tema elule. Vaadake milline oli olukord vanas kreekas, kui laps nuttis ja koguaeg hädaldas siis ta lihtsalt kuulutati nõrgaks ja visati kaljult alla. Minu oma tüdruk on väikse lapsega ja uskuge mind nuttev ja karjuv laps ajab kõigil närvi mustaks, eriti närvihaigel ja ebastabiilsel inimesel. Lapsele head paranemist, aga tollele emale ja selle poisssõbrale ma halba ei soovi.

    • khm
      September 20, 2014

      Järjekordne sotsiopaat oled? Ei suuda ennast kujutada selle väikese lapse asemele, keda piinatakse ja väärkoheldakse? Väga kahju, et sinu läheduses on üks väike laps. Pea siiski meeles, et me ei ela vanas Kreekas ja meie seadused on teised.

    • Agnes
      September 20, 2014

      Assoo? On ka või? Emal õigus oma lapse elule, kui ta on selle lapse sünnitanud? See tähendab siis, et minu ema võib ka minu eest otsustada? Igal inimesel on õigus elule ja mitte kellelgi teisel ei ole õigust tema elu üle otsustada, ka mitte emal. Kuidas üldse nii lolli asja kirjutada saab?

      Kui sinul ajab lapse nutt ja jonn närvi mustaks, hoia palun lastest kaugele eemale. Minul küll ei aja, mul ei teki tahtmist ühele väikesele inimesele rusikaga mõnd toud anda, kui ta nutab. Lapse nutul on põhjus, ta ei oska end teisiti väljendada, ka lapse jonnil on põhjus, isegi kui see mõne inimese jaoks põhjus ei ole, siis lapse jaoks on. Lapsi ei peksta, kui nad teevad midagi, mis täiskasvanule ei meeldi, lapsi kasvatatakse. Iga idikas, kes kaitseb laste löömist või lausa peksmist on minu meelest umbes sama väärt. Ja mitte üks asi ei õigusta sadistliku lapse piinamist, tema loomuliku arengu mitte soodustamist ja tema surmasuhu viimist. Olen nimelt aru saanud, et sel lapsel ei ole väga elulootust.

      Sellele “emale” ja tema värdjast elukaaslasele ma halba ei soovi, usun, et kõik halb, mida üks inimene teeb, tuleb talle endale mitmekordselt tagasi. Nii ka neile kahele.

      Meil on loomulikult arvamusvabadus ja kui keegi tahab omada kaitsvat seisukohta sadistide ja lapsepiinajate suhtes, “sest nuttev laps ajab kõigil närvi mustaks”, on inimesel selleks õigus.

      • Vabamõtteklubi
        September 20, 2014

        Kui emal ei ole sinu jutu järgi õigust lapse elule siis mis asi abort on? Kustutad kellegi eluküünla kuna “valel ajal vales kohas”.
        Elupäevad on füüsilise noomitusega lapsi kasvatatud, mind kasvati nõnda ja kavasten ka sama kasvatusmeetotid kasutada, sest muidu ei tule inimest. Tuleb mingi allakäinud litsimaja madrats nagu too “emmegi” siin. Ma ei ole oma kommentaaris kuskil õigustanud kahe aastase lapse koomasse saatmist, mida ma ütlesin oli et ma mõistan mis sellise teoni viis.

    • ginger
      September 20, 2014

      Käi perse, värdjas!

    • relli
      September 21, 2014

      Vabamõtteklubi seega kui emal on õigus lapse elule siis saame loota, et su ema otsustab su elu võtta! Või kahju, et su ema seda ei teinud kui lapsena nutsid! Ema pole püha lehm, et tema annab ja võtab, seal siiski on olnud ka teine pool kellel on reaalselt õigus midagi ütelda ja teha ka tema on osa lapsest! Loodan, et sa lapsi ei saa kahju kui neid läheksid kaljult alla viskama sest nutavad!

    • pommitaja
      September 21, 2014

      @Vabamõtteklubi
      Tü*a sa oled ikka täis idioot. Kui me elaks vana kreekas siis sind ka siin enam poleks. Kurat selliste idiootide pärast ongi Eestis niipalju laste väär kohtlemisi. Võiks tõesti sõda peale tulla, siis võtaks ees otsas need idiootsed inimesed ette. Laps on kõige nôrgem olevus. Kui te ei saa hakkama oma lapsega andke ära.

    • Inimene
      September 21, 2014

      Libakommentaar? Provokatsioon?
      Kas “sinu tüdruku laps” on samal ajal ka sinu laps või oled järjekordne kasuisakandidaat?
      Õigupoolest tuleks su kommentaari IP järgi sind nüüd taga otsida ja uurida, ega teie kodus lapseahistamist ei toimu.

  • Ann K.
    September 20, 2014

    Tegelikult on selliseid EMAsid väga palju ja kohtusüsteem ja lastekaitse on ikka nende poolt,sest nad EMAD,kes kohtutes jne ripsutavad ripsmeid ja lasevad krokodillipisaraid ja lubavad maad ja ilmad kokku ja neid usutakse.See aeg,et isad on nn rongad on ammu möödas jah muidugi on ka neid ronkkasid aga fakt on see,et RONGA EMASID,kes peksavad oma lapsi ja jumal tea mis veel teevad on palju rohkem.Neid ei huvita laste heaoli vaid see kuidas saaks ainult raha laste isadelt ja ega seda rahakestki lapse peale kulutata vaid enda.Ma võiks sellel teemal väga pikalt rääkida,inimesed kes mind teavad need tevad seda juttu algusest kuni siiamaani,sest kahjuks olen ma ühe samasuguse värdjast nn EMAga kokku puutunud.Ma siiralt loodan,et need kohtunikud-lastekaitsjad hakkavad lõpuks aru saama ,et sellised emad ei lõpeta enne kui laps ongi surnud,aga siis on hilja midagi muuta ja see kõik jääb nende südametunnistusele(kui neil seda muidugi on), sest nad usuvad neid nn EMAsid.
    Südamest loodan,et see pisike armas väike tüdruk paraneb.
    Lapse isale ja lähedastele soovin südamest jõudu ja jaksu.

  • Annika
    September 20, 2014

    No rääkides lapse emast – ta on haige inimene. Haige mitte selles mõttes, et küll on värdjas, vaid haige selles mõttes, et peas pole kõik korras. Kui inimesel puudub empaatiavõime ja aju ei funktsioneeri korralikult, siis sinna pole kahjuks midagi parata. Järgmise lapsega lihtsalt kohe õigused ära võtta. Aga mind panevad sellised teemad alati küsima, kus on ümbritsevad inimesed? No võeti vanaema poolt laps korraks ära, kuid miks ema tüdruku tagasi sai? Kui tagasisaamine oleks võimalikult tülikaks tehtud ja ülejäänud perekond oleks kasvõi kokkuleppeliselt last hoidnud ja ema eest peitnud, siis oleks see ju mingigi abi olnud. Ma ei suuda ette kujutada, et taoline peolemb oleks viitsinud läbi liigse tülikuse oma last “taga ajama” hakata. Selleks on võimelised vaid südamest oma last armastavad emad.

    Tuleb meelde mõne aasta(?) tagune juhtum, kus üks ema imiku surnuks näljutas, kuna rinnast (ju siis) ei tulnud midagi ning polnud raha ka, et asenduspiima osta. Selle asemel ostis aeg-ajalt poest tavalist joogipiima. Arsti juures poldud lapsega kordagi käidud. Ja selle lapse vanaemal jätkus jultumust öelda, et tema endal süüd ei leia ning andis lapse elu säilitamise nimel endast kõik, kuna ütles oma tütrele mõningal korral, et imik vist liiga väikese kaaluga ja tuleks haiglasse temaga minna. Really? Vanaemal imiku surmas süüd ei ole?

  • jaanika
    September 20, 2014

    Minge istuge vaikselt kuskil kohas, kus on palju emasid lastega ja jägige mängu…õudne, milliseid emasid meil siin riigis leidub.
    Väikesele Emilyle aga kõike head ja loodame parimat!

  • janet
    September 20, 2014

    Pisike Emily, loodan südamest, et sinuga saab kõik korda! Kaitseinglid valvaku sind!

  • Barbs
    September 20, 2014

    Siin beebsust videod: https://plus.google.com/100843233757155872198/videos

    Nii ilus, armas, terve ja tubli lapseke…

    Palvetan.

    • Jansa
      September 20, 2014

      Ma olen magamata juba mitu ööd, aina mõtlen selle armsa lapse peale.
      Nutan iga päev ja praegugi. Kas on teada kuidas tal läheb? Kas on abi vaja? Aitaks igal võimalikul moel.

    • Kylie
      September 22, 2014

      Nii nunnu ja ilus oli vaadata neid videoid, ei tahakuidagi uskuda et nyyd see sama väike laps vöitleb oma elu eest:( Kohutav

  • br
    September 20, 2014

    Loodame et pisike tüdruk saab terveks ja , et kaitse knglid aitaksid tal paraneda.

  • br
    September 20, 2014

    Loodame et pisike tüdruk saab terveks ja , et kaitse inglid aitaksid tal paraneda.

  • puhh
    September 20, 2014

    palvetan südamest selle väikese tüdruku eest!

    miks aga asjassepuutuvaid sotsiaaltöötajaid ei ole vastutusele võetud (teavalt abitusse seisundisse jätmise eest), ei saa ma küll mitte kuidagi aru.

  • A.
    September 20, 2014

    Tahaks lihtsalt vihast nutta. See ei ole normaalne … http://ask.fm/KeitiVoogre

    Loodan, et väike printsess saab terveks. 🙁

    • Inimene
      September 21, 2014

      Selle Aski põhjal tuleb igatahes välja, nagu olnuks isa uus pruut osaline selles, et laps “emale” tagasi anti.

  • Helen
    September 20, 2014

    Olen ise päris noor aga isegi mina ei suudaks nii käituda kui endal laps kõrval oleks. Talle tulek panna pikem vangla karistus ja peale seda mitmeks aastaks hullarisse panna ning seal samas psühholoogi juures koguaeg käia+ eluks ajaks lapse omamise õigused ära võtta. Ta väärib elada sellist elu ja piinelda. Ainult oma nooruses tehtud suure, suure vea pärast. pisikesele aga jõudu ja jaksu, ei ole usklik aga usun et nii ilusale ja puhtale lapsele on alati ees parem tulevik… Loodan siiralt et ta saab terveks

  • anne
    September 20, 2014

    Ei või olla,et see üldse juhtuda võis.kui julm. olen joodikuid ja narkareid iga suguseid näinud,kuid midagi taolist pole ma kuulnud.Andku jumal vähemalt lapsele armu ja tugevat vastupanu ja muidugi head südant selle üle elamiseks.

  • lala
    September 20, 2014

    Peaks minema protestima sinna kohtusaali ukse ette, et selline inimene vähemalt maksimaalse karistuse saaks … kui ei, siis egas midagi , kivid käiku, nagu see asi käib. Selles persekukkunud riigis ei tehta mitte midagi ja vastame neile samamoodi nagu nemad kriminaalidele. Inimesed tehke ometi midagi!!!!
    Ma terve päev mõtlen sellele mis see lapsuke küll tunda võis, süda ei anna rahu.

    • Jansa
      September 20, 2014

      Mina olen nõus kõike tegema selle lapse eest. Ma armastan loomi rohkem kui inimesi, aga see laps on nii hinges, et ma ei leia rahu enne kui need elajad saavad karistuse!!!!!!!!!!!

  • Kris
    September 20, 2014

    Olen meesterahvas ja “mehed ju ei nuta”, aga pärast nende videote vaatamist sellest lapsest tulid mul pisarad silma ja süda läks veel raskemaks kui ta juba oli, kui lugesin kõige selle kohta. Loodan, et laps paraneb. Lugesin, et olukord on väga halb, aga ennegi on halvast olukorrast välja tuldud. Selle lapse emale ja ta kuradi poldile soovin aga hullemat kui surm…

  • Kallike...
    September 20, 2014

    Lugedes kommentaare näen ma seal rohkem viha, hinnanguid ja kohtumôistmist, milleks? Hetkel on vaja suunata kogu positiivne môttejôud ja energia väiksele Emilyle, saata talle palju kaitset, armastust ja vastupidavust!!

    • Oppaa
      September 21, 2014

      Mis mõttes “näed liiga palju viha ja kohtumõistmist” ?! See inimene peksis oma lapse haiglasse ja loetu põhjal on ime, kui ta peaks ellu jääma. Siis tuleb mingi “humanist” seletama, et liiga ülekohtused ollakse?! Oled sa segi?! Ja teiseks, tule käesolevasse sajandisse oma energia saatmisega. Mine kallista puid. Kui oleks abi “energia saatmisest”, oleksid paljud inimesed enneaegselt suremata. Viha on antud loo puhul igati põhjendatud. Ja kättemaks. Loodan, et väike Emily elab selle üle. Kui mitte, siis “suuna oma energia” sellele, et see kuradi loll bimbo maa sisse taotakse. Või on see ka liigne viha?
      Ja kui tahad talle saata miskit, siis mine lastehaiglasse. Kui ta peaks ärkama, oleks tal kindlasti tore näha enda ümber palju mänguloomi nt. Mine anna oma panus sinna. Arvuti taga sa maailma ei päästa

  • K.
    September 20, 2014

    Keiti Voogre pere on kustutanud kõik FB-d ära, ema, õed, vend. Milleks küll?

  • lele
    September 20, 2014

    Täitsa lõpp täpselt minu mõte see viimane kommentaar Lalalt! Ma mõtlesin siia ka kirjutada, et TEEME MIDAGI KOOS ÄRA! Meie lapsed on turvalises olukorras, aga kui palju veel võib olla sarnases olukorras lapsi? Tuleb konkreetselt midagi ära teha. Minna sinna kohtumaja ette plakatid käes ja mõlemale täiskasvanule nõuda eluaegset vanglakaristust! Ninga ka SURMANUHTLUS TAGASI! Ja väikeste abitute laste kriisiolukordades kiirsekkumist! Lisaks Keiti võiks oma FB konto pildi ära muuta…? Panna midagi oma uhekst vägiteost ja sama pildi nagu keegi eelpool ütles, peaks ta saama oma kongi seina peale. Sest ka igapäev vaadates pilti ja arvestades milliseid tundeid see peaks temas tekitama ei saa ta iial sama tundma, mida see pisike Emily pidi üle elama. Elily tule palun sellest välja ja saa terveks, Sul on ilus elu isaga ees! God bless You

    • Jansa
      September 20, 2014

      olen nõus lala ja lelega, et rahvas peab midagi ette võtma. Kopeerisin just lingi õhtulehte koos teemaga, aga seda üles ei lastud :(…hakkabki pihta see eesti õigussüsteem ja see ema lastakse veel vabaks ja saab lapse ka endale, kui……

  • Sirly
    September 20, 2014

    Miks ma seda ometi lugesin 🙁 Nüüd aina nutan … Ma südamest loodan, et pisike Emily tuleb sellest välja, äkki juhtub ime, et ka suuri kahjustusi ei jää…lootma peab!

  • lele
    September 20, 2014

    Jansa, kui inimesed viitsivad kogu kommentaariumi läbi lugeda Ôhtulehes, siis link oli siiski üleval- mina sealt leidsingi.
    Aga pangem pead kokku ja konkreetne kellaaeg jne. Teeme ära! Paari kolme päevaga inimesed kõik, kellel teil facebook on, pange üleskutse üles ja jagage ja pange asi ringlema. Ise asun välismaal, ma läheks kasvõi üksi kasvõi kl 7 hommikul juba homme kohtumaja ette… Midagi peab muutuma… Enam ei saa asjad nii jätkuda!
    Muidugi südamesooviks on, et eelkõige Emily sellest elu ja tervisega välja tuleks, aga selline jube lugu peaks ka raputama seaduste tegijaid!

  • Jansa
    September 20, 2014

    Apsoluutselt nõus! Mul ei ole fb, aga ma jälgin seda saiti, olen hinge ja vaevaga nõus kõigiga, kes asjasse tõsiselt on nõus sekkuma.

  • asd
    September 21, 2014

    Kas selles videos olev “raputamine” on see, mida see “ema” kirjeldas? Ei tundu eriti normaalne liikumine, video eelmise aasta novembrist.

    https://www.youtube.com/watch?v=WAOrsmYY_3I

    • Pirru
      September 21, 2014

      Laps ju tantsib, sul vist pole lapsi?:D

    • Oppaa
      September 21, 2014

      Lapsed tantsivadki nii

    • Eks
      September 21, 2014

      See on vast pigem tantsimine jah. Aga laste nö kookamine on küll märk ebastabiilsusest. Väikelaste turvakodus puutusin ühe sellise pisikese tüdrukuga kokku. Kui miski last endast välja ajab, kui ta on kurb, pahane, temaga pahandatakse, siis on see viis, kuidas laps ennast maha üritab rahustada. Terve psüühikaga lapsel ei ole seda vaja teha. Seda oli valus vaadata, teised kasvatajad soovitasid teda sel ajal kallistada vms, et ta enam ei kõigutaks ennast niimoodi. Aga eks aidata oskavad sellist last ainult spetsialistid. Mina psühholoog ei ole ja video põhjal mingeid diagnoose panema ei hakka. Võib ainult eeldada, et terve selle lapse psühhika sellises kasvukeskkonnas olla ei saanud..

  • Mjauka
    September 21, 2014

    Arstide sõnul oli last ka tõenäoliselt seksuaalselt väärkoheldud 🙁

    • Hellu
      September 21, 2014

      Mjaukale: Jah, kõik on seda lugenud juba! Milleks on vaja seda uuesti siia kirjutada, kogu lugu on niigi valus ja siis veel seda uuesti meelde tuletada, et last mitte ainult ei pekstud vaid…..

      • Mann
        September 21, 2014

        hommik algab taas jubedate uudistega. Millegipärast ma hingesopis kardsin seda, et võivad ka ilmneda sellised kohutavad faktid. Inimesed ärgake, aktivistid tegutsege, inimesed ühinege…see on vähim, mis me Emily jaoks teha saame… Arvestades ema elukombeid, ei tee keegi enam kindlaks, kes kus ja millal ja kellega….öek lausa oksele ajab!!!! Kui kohus ei langeta maksimum karistust, siis lisaboonusena saagu nad ” kuulsaks” ja see kuulsus jälitagu neid surmani!!!!

  • The Blue Leader
    September 21, 2014

    Mina võtaks vastu seaduse sellise inimese vastu anda luba legaalselt ühiskonnal terroriseerida: lesbidel ja üksikutel teda peksta, emodel teda pookida, närvilistel teda kasutada poksikotina. 🙂 Seejärel tõesti kasutuna saab sellist vaid ära visata, ehk maha lüüa ja mitte matta, vaid visata kuskile hoiukohta, seal, kus on prügi… 🙂

    Ennem muidugi tuleks tõestada, et tegu on sellega, millest räägitakse: välja vahetada kohtusüsteem ning eirata vanu seadusi. Paragraafidega võib perset pühkida ja inimene on liialt ebatäiuslik, et hinnata, kes on süüdi, kes mitte ning üldse seda, mis toimub. 🙂 Tehtut ja ebaõiglust ei saa panna kunagi panna raamatusse punktidena. 🙂

  • j
    September 21, 2014

    jah..lapse isa uue (praeguse?) tüdruksõbra kommentaar enda fb seinal (vastuseks mingile teisele):
    Sa oled rumal!!! Ma tean kuidas asjad olid, kuna käisin eile Tallinnas haiglas vaatamas last. See pole korda saadetud alko vaid narko tarbimisel. Isegi kui taheti minna peole siis no fuck sa teed lapse kui sul sarved maha jooksmata. Last pole ainult PEKSTUD!!! Tee oma järeldused!!!
    6 hours ago · Edited

  • signe
    September 21, 2014

    Kas lapse seisund on paremaks läinud?
    Ma pole mingi kirikuinimene aga täna lähen ja palun selle väikese inimese eest.
    Mul on omal möned kuud noorem tüdrukutirts siin igapäev ringi jooksmas ja ma ei suuda ettegi kujutada, et võiksin tema vastu sedasi kätt tõsta.
    Loodan kogu südamest,et Emily paraneb.

  • Pipar Kook
    September 21, 2014

    Keiti voogre FB lehte alla poole kerides leidsin hulgaliaelt videosid lapsest. Vōiks arvata, et tegu hea emaga, kes tōesti armastab oma last

  • Helena
    September 21, 2014

    Tere tahaks 6lda et mull on v2ike princess ma isegi ei sa tema peale k2t t6usta isegi kuita teep midagi ! Kuidas see 6udne emily vqiks nii teha teiesti 6udne v2ike tibuke inglike kul loodame et saa saad terveks ja see 6udne naine lehep vangi !

  • k
    September 21, 2014

    Loodan et laps tuleb sellest välja 🙁

  • Birgit
    September 21, 2014

    Kuidas tirtsul läheb, praegu ei ole mingit uut infot ka. Nii vanad vangid, keda ma olen aastaid kongmajas valvanud, seekord ma tõesti loodan Teie peale!!!! Kulla Emily isa, palun ära võta mitte kunagi nende värdjate suhtes midagi ette, sul ei ole vaja. Nad saavad oma karistuse vanglas., mitte ainult oma aega istudes vaid. kõikidele teadmiseks, nn.normaalne vang, eriti veel mees (paljudel on omal lapsed) ei tolereeri laste ja naiste suhtes vägivalda. Nendest inimestest saavad “alla lastud” vangid. See tähendab seda, et neist saavad teiste orjad, korstajad, jooksupoisid, peksupoisid ja kumminukud. Ja see staatus jääb neile igaveseks, olenemata sellest, kas vahepeal vabaks lastakse. Uuesti kinni minnes on nende staatus automaatselt jälle alla lastu ja kõik kordub uuesti-see elu saab neil olema surnud ring. Mehel saab olema tunduvalt hullem kui naisel. Palju Õnne noorpaar, mul ei ole teist kahju! Ma olen sügavalt õnelik, et tean mis Teiega kõik need aastad toimuma hakkab!!!!!!

  • K
    September 21, 2014

    100% kindel, et Keiti teeb enesetapu enne kui keegi jõuab teda piinama hakata!

    • Oppaa
      September 21, 2014

      Ega kellegi kahju ei oleks kah

  • Signe
    September 21, 2014

    See esimene pilt, ülemne, kahest pildist kokku pandud… Kui võrrelda seda alumistega, siis “ema” näoilme on teistsugune sel esimesel pildil, ebaloomulikum, pingutatud, nagu oleks purjus või narkouimas. Mulle tundub nii…

  • Miisu
    September 21, 2014

    Kas keegi pisikesest teab midagi? Kuidas tal läheb ja kas on uusi uudiseid tema tervisliku seisundi kohta? Nii väga loodan, et temaga saab kõik korda, süda valutab nii hirmasti, et lausa halb hakkab. Loodan, et pisikene paraneb ja saab tunda, mis tähendab tõeline tingimusteta armastus enda armastava isaga.

  • Annika
    September 21, 2014

    Ka mina alles lugesin seda lugu.Tahaksin teada mis toimub selle naise ja ta kallima peas. Kuidas on üldse võimalik, et ema väärkohtleb ja peksab oma lapse kooma. Ka mul on tütar ja ei kujuta ma ette, et suudaksin talle viga teha. Sellele nn emale ja tolle elukaaslasele soovin ma kõige halvimat, mis siin maalimas olla saab! Surm on sellistele liiga kerge karistus! Nad peavad elama,et näeksid mida nad teinud on! Ja samas ei suuda ka mina aru saada, kus olid naabrid, sugulased ja nn sõbrad. See kõik ei juhtunud ju üleöö! Sotsaaltöötajatele ja lastekaitsele”kus on teie silmad ja kõrvad, miks teie midagi ette ei võtnud, midagi oleks kindlasti teha saanud, kui oleksite ainult hoolinud!Häbi teile!
    Tahaksin teda kus haiglas see väike tüdruk on, et saaksin ka natuke aidata, kas või vaimselt, abi seegi!
    Isale nii palju, et kus olid sinu silmad, kui sa lapsega koos olid pidid ju nägema sinikaid ja muhe, miks ei pöördunud sa haiglasse ega läinud arstidel last ülevaadata. Arstid ju ei ole nii rumalad ja fikseerivad vigastused ja annavad teada vastavatesse asutustesse. Ei ole ka sina siin loos nii puhas. Kui sa teadsid, et sinu lapsega käiakse halvasti ümber siis miks ei teinud sa ise midagi, et olukord vähemalt lapsel paraneks. Miks ootasid sa kohtu otsust kui nägid, et midagi pole muutunud. Kui mina oleks olnud selle isa rollis, oleks ma teinud kõik, et last vaid kaitsta, kas või röövinud lapse tolle ema juurest või kaevanud otsuse edasi. Selles loos on väga palju jubedat ja ainuke kannataja selles loos on see väike tüdruk. Loodan südamest, et see tilluke ingel taastub. Soovin kõigile neile kes sellest lapsest tõeliselt hoolisid jõudu ja jaksu edaspidiseks.!! Palvetan, et temaga saaks kõik korda ja samas palun olge natukene hoolivamad
    hoolivamad.

  • priit
    September 21, 2014

    Ma Loodan suuuures sõdamest, et laps tuleb välja sellest ja tema elus ei tuleks enam selliseid situatsioone.

  • Marilyn
    September 21, 2014

    Kahjuks meie õigussüsteem on selline, et kui midagi pole juhtunud, siis midagi ette ka ei võeta. Kasvõi selle sinu ähvardamisega, eks? Pole ohvreid, järelikult pole kuritegu. Ennetus ei huvita kedagi. Nüüd on jällegi, kurb sündmus käes ja ALLES NÜÜD tõmbab see tähelepanu, ALLES NÜÜD hakkab seadusesilm ennast liigutama, ALLES NÜÜD kui on toimunud koledate tagajärgedega sündmus. Väike süütu tüdruk peab maksma oma eluhinda, selle asemel, et meie ühiskond oleks suutnud selle kõik ära hoida… Nii kole ja häbi on Eestis elada.

    Mul juhtus nõnda, et keset tänavat sain hullu ketuka vasta pead, kiirabi viis haiglasse ja tehti 5 õmblust. Mul on kole ja suur arm otsaette igaveseks. Iseg politsei tule sündmuspigale ja soovitas kindlasti avalduse teha. Tegin, et äkki liigubki maniakke, kes mulle igasugu asju pähe lasevad, sest ümbruskonnas polnud märke millestki, mis oleks minu peanupukest siukse hoobiga tabanud. Politsei vastus oli siis selline, et uurimist ei algatata, sest pole kedagi, keda süüdistada. Isegi, kui on olemas vigastus, pole kedagi süüdistada. Nojah, mis siis ikka, eks elu läheb edasi ja keegi pole millegi eest kaitsusd, sest politsei ka ei kaitse. Politsei käib reivipidudel külalisi peksmas ja tal on kiire.

  • K
    September 21, 2014

    Jòhker ema. Aga minu laste isa on diagnoositud skisofreeniaga ja ma kogu aeg valvasin lapsi, sest riik arvab kogu aeg, et see mees on tàiesti normaalne ja vòib tàiega isa màngida, kuigi pole elu sees màhetki vahetanud vòi haiget last ravinud vòi òòsel yleval istunud lapse kòrval ning pole mingiski aspektis usaldusvààrne! Lausa hoopis – riik tunnistas haige mehe peale 3 haiglaepisoodi kahe aastaga terveks!
    Mehe, kes on lapsi àra kaotanud kaubanduskeskustes korduvalt jne jne.
    Ja riik nòuab et ma annaksin lapsi talle!! Tànu taevale et mu elu viis mind vàlismaale, sest
    EESTI RIIK EI KAITSE LAPSI!!! Eesti riiki huvitavad vanemate vòrdsed òigused, SOLTUMATA VAIMSEST EBASTABIILSUSEST VOI OHTLIKKUSEST!
    Lapsed keelduvad isaga kohtumast ka siis kui Eestis kàime. Ja ma ei jàà ootama kuni midagi halba juhtub. Mina kaitsen oma lapsi… neil on vàhemalt EMA kes neid armastab ja hoiab. Isegi lastekaitse òigustab isa ja kaitseb isa, mitte laste òigusi normaalsele elule.

  • K2rt
    September 21, 2014

    Palun, kas keegi ytleks lapse ise nime ?

    • K2rt
      September 21, 2014

      isa*

  • lele
    September 21, 2014

    To: Annika.

    Isa suhtes ei maksa ülekohtuselt mõelda. Muidugi on kerge mõelda, igaüks meist mõtleks, et läheks ja võtaks jne… Eisteks pole mingit kohtuotsust olnud ju, mida edasi kaevata- see oli avaldus kohtule. Ja mida saab lihtinimene kohtu vastu teha. Selge see, et isana püüdis ta mõistlikuks jääda, et just kiirendada protsessi. Kui ta hakkaks last röövima, teeks vaid enda olukorra hullemaks. Kus paneks end sellisesse olukorda, kus pada sõimab katelt, ühe mustab mõlemad. Lapse jõuga kaasa viimine teeks ainult isa olukorra hullemaks ja võimalused väiksemaks seda last ametlikutl ruttu omale saama.

    • Annika
      September 21, 2014

      lele, minu tekst polnudki tegelikult suunatud isale. Väega ja salamisi last tõesti ära võtta ei tohi ja veelgi hullem – teise riiki viia. Seda enam, et isa on avalduse lapse hooldusõiguse saamiseks kohtule esitanud (nagu ma aru olen saanud). Tema oleks pidanud igat pidi lapse “röövimisest” eemale hoidma, pärast suurem jama kaelas ning suureneb võimalus kohtuvõitu mitte saada. Ma mõtlen reaalselt neid inimesi, kellel oli võimalus vajadusel igapäevaselt leida see võimalus last kaitsta. Kasvõi seista nende elukoha akende all ning pidu märgates kutsuda politsei ning kui tarvis, siis ka lastekaitsest keegi ja tüdruk korterist ära viia. Tagasi mitte anda. Vähemalt see oleks olnud asi, mida mina oleks teinud, kui mul oleks peres taoline situatsioon olnud. Kommenteerin lauset “mida saab lihtinimene kohtu vastu teha”. Selle lapsukese ema näol on tegemist ka lihtinimesega. Ma lihtsalt tahtsin välja tuua pointi, et kui too fantastiline narkomaan/alkohoolik oleks oma lapsest “ilma jäänud” ning kohtu poole pöördunud (mida ma kahtlen), siis ka tema jaoks oleks kohtuveskid aeglaselt jahvatanud.

      Muidu aga soovin perele jaksu ja jõudu ning ning kindlat meelt.

      • Trix
        September 21, 2014

        No aga isa saataiski ju (ise Soomes elades) korduvalt kahtluse korral oma venna ja ema olukorda kontrollima, ja ema viis tal lapse ka ära korterist kui olukord nõudis. Võitles korraks välja, et laps tema ema juures saaks elada, kuni hooldusõiguse protsess käib, aga näe, ikka anti tagasi emale veidi aja pärast. Kas sa isa poolt kohtule tehtud avaldust oled lugenud üldse? Kirjutad, et isa ka siin puhas poiss ei ole- MIDA muud ta veel teha oleks saanud? Minu arust väga hooliv ja kõik teinud, mis tema võimuses, aga targutada on muidugi lihtne. Kuidas ametnikud nii pimedad on, ei mõista..

        • Annika
          September 22, 2014

          Ma vaatan, et siin on kaks Annikat vist segadusse läinud 🙂 Mina isa ei süüdistaks, mina lihtsalt poleks last emale tagasi andnud (vanaema poolt). Kes käskis? Politsei? Kohus ilma eelneva kohtuotsuseta? Vanaemana oleksin lapse andnud tagasi vaid siis, kui lapse ema oleks koos politseiga tulnud teda minu käest ära võtma. Sellisel juhul oleksid käed vast tõsti “selja taha” kinni seotud olnud. Nagu ennem mainisin, siis ma siiralt kahtlen, et lapse ema oleks asja nii kaugele viitsinud ajada.

  • keili
    September 21, 2014

    Tegelikult tahaksin teada ka nende nimesid kes seal korteris niiöelda siis pidutsemas käisid.. neile oleks paras kohe et nende nimed ka avalikuks tulevad, kuna on samuti ju sellle asjaga seotud!!!
    loomad sellised!!!

    jõudu ja jaksu pisipreilile!!

    • asd
      September 21, 2014

      Üks oli kindlasti Keiti õde, Kaidi Voogre.

  • eli
    September 21, 2014

    Kas on mingisugust infot, kuidas lapsel läheb? Ei suuda enam oodata…..süda tilgub verd.

  • K.
    September 21, 2014

    Lapse seisund on kahjuks ikka endine ja ka arstid pole oma arvamust muutnud seoses elulootusele kahjuks!

  • k.t
    September 21, 2014

    eks see võtab kõik tohutult aega.. loodame ikkagi kõige paremat!!

    Tean ühte lugu kus laps oli 5ne ja juhtus õnnetus kus oli ka elulootus pms 0 , oli ka koomas palju aega ja ajukahjustusega. aga nüüdseks on möödas mõned aastad ja on taastunud suurepäraselt. õnnetusest on jäänud talle kehv korinatsioon ja kiire närviminek, aga muidu kõik super!!
    lapsed on visad paranejad!
    ja lootma peab!

  • lele
    September 21, 2014

    raske saab kindlasti olema, sest elu algab ju siis otsast peale täitsa nullist, nagu imikuga. Kõike tuleb otsast õppida. Aga milline rõõm, kui peale ükskõik missugust pikka aega laps siiski taastub ja paraneb. Iga tema sammuke tervenemise poole on väärt vanemate ja lähadaste toetust siis. Vaene isa selles osas, et ellu tuleb 100 % muutus… Hooldust vajava lapsega pole kerge, aga tuleks ta vaid sellest olukorrast välja, küll hiljem saab ju jagada ka kohustusi. Kahju, et õigusemõistmise juures pole teatud hullude olukordade puhul kiirreageerimist. Oleks kõik see olukord olemata olnud ja Emily juba palju parema elu juures koos isaga. Loodame, et see päev siiski lähiajal tuleb!

  • K.K
    September 21, 2014

    Asjaosalisi isiklikult ei tunne, kuid süda tilgub verd siiski ja mõistus keeldub uskumast, et selline asi on lihtsalt võimalik. Et keegi on võimalik nii kaugele minema.
    Samas on praegu mehepoolses suguvõsas ka üks ise alles lapseeast väljas ”ema”, kes korduvalt on tõestanud, et on ebastabiilne- karjub, märatseb, lapse isal pidevalt nägu lõhki kistud, asjad kodus laiali pekstud, laps pidevalt vanaemade hoida, sest ta pidutseb jne..aga ikka tal on 5-6 kuune nunnu plikatirts ja ainus mõte, mis praegu peast läbi käib on see, et tegelikult sa ei teagi kunagi, mil näiteks tema nii kaugele oma tegudega minna võiks. Mida teha?

    • Londiste
      September 21, 2014

      Soovitaks ühendust võtta mõne sotsiaaltöötajaga ja temalt küsida. Kui ta isiklikult aidata ei saa, oskab ehk nõu anda.

    • Gea
      September 21, 2014

      Nõus, tema kohaliku sotsiaaltöötajaga kindlasti ühendust võtta!

  • lele
    September 21, 2014

    Kõikidele sellistele noortele või vanadele, misiganes eas emadele (vanus mu meelest pole vabanduseks, ebastabiilne võib olla ka vanem naine) peaks olema hoiatuseks sellises olukorras oleva lapse pilt või video. Aga selge see, et õigus privaatsusele ja et keegi ei soovi oma lapse täbarat olukorda demonstreerida. Antud loo puhul igaljuhul see ema peaks raudselt saama enda silme alla kohe 24 h vältava video selle pisikese Emily ponnistustest elus püsimiseks.

  • Merilin
    September 21, 2014

    Ma lihtsalt lahistan nutta praegu. Juba loo avalikkuse ette tulemisel olin tõeliselt kurb ja ei hakanud väga süvenema, sest iga nädal on mingi uudis, kus kannatajaks on laps ja väga sageli on kannatuse tekitajaks vanem või vanemad.

    Mul ei ole sõnu. Olen Keitit Võrus näinud ja ta pole mulle kunagi normaalne tundunud. Õnneks ei ole ta tuttava-tuttav, vaid lihtsalt väikelinna asi. Ma loodan, et ta mädaneb põrgus, tõeliselt halb on teisele inimesele halba soovida, aga ta on selle igati ära teeninud.

    Nö midagi ära tegemisest, alustan järgmine nädal kooliteed. Paar viimast aastat on meedias olnud liiga palju igasuguseid juhtumeid, kus on kannatajateks lapsed, vanurid ja puuetega inimesed. Lähen ja õpin, saan targemaks ja teen endast parima, et neid juhtumeid vähem oleks.

  • Annika
    September 21, 2014

    To lele!
    Ma ei süüdista isa aga, kui olla nüüd objektiivne siis oleks ta saanud midagi kindlasti teha ilma, et enda hooldaja taotlust kahjustaks, sest nagu ma varem ütlesin ei juhtunud see üleöö. Aga vihane olen ma meie riigi ja seaduste peale, milleks on meil olemas lastekaitse ja sotsiaaltöötajad, kui lastega tehakse selliseid jubedusi ja nagu ma aru sain, on sellelt naiselt juba kord laps ära võetud. Kuidas on võimalik, et ta antakse tagasi sellisesse perekonda. Mis toimub meie väidetavas õigussüsteemis?
    Kus olid naabrid? Kus olid väidetavad sugulased ja miks nad midagi ette ei võtnud.?
    Kas oli tõesti vaja sellist tragöödiat, et inimesed ärkaksid. Loodan, et sellel naisel ja ta elukaaslasel oleks seal vanglas (kui nad muidugi vanglasse pannakse) väga pikk elu ja, et nendega tehakse sama mida tegid nemad sellele väikesele tüdrukule.
    Kui on mingeid uudiseid andke ikka teada.
    hoiame lootust, et see väike ingel ellu jääks ja paraneks.

  • Liis
    September 21, 2014

    Tean keitit isiklikult .. Ta rääkis mulle et tahab last nii väga enda juurde ja nüüd kus sai peksis ta läbi.. Ma ausalt poleks uskunud sellist asja. 🙁

  • k.t
    September 21, 2014

    aga kas olid mingid pealtnägijad kui peksmine toimus või lihtsalt oletused..? kes teab võibolla mõni narko-orikas uimas hoopis… aga ikka väga julm teema! Tõmbaks kõik asjaosalised oksa..

  • oeh
    September 21, 2014

    Tahaksin leida sõnu, otsin neid.. kahjuks ei leia. Viha, kurbus, viha, kurbus..

    Peame vaatama ka enda sisse. Peame olema hoolivamad, tähelepanelikumad, et midagi sellist ei korduks. Tagant järele oleme nagunii kõik ju väga targad. Ohh..

    Paljud siin kommenteerivad, et teavad, tunnevad samasuguseid emasid. Halloo, kui ise ei julge teada anda, kindlasti leidub inimene, kes julgeb.

    Lugedes seda aski sellel elukal (emaks, naiseks, inimeseks ma teda ei pea). Tuleb seal välja veel üks arvatav elukas. Äkki peaks seda uurima, tegema n.ö vaikselt luuret. Äkki see on vihje, niidiots, mis võib päästa elu.
    Kuulujutt on kuulujutt, aga olen arvamusel, et kus suitsu seal tuld!

  • JJ
    September 21, 2014

    Õnneks on ka headel inimestel vanglates tutvusi, edu edasises vanglaelus tõprad!
    Väga kahju, et väikese lapsega, kes on just oma parimas lapsepõlveeas, õnnelik ja naiivne, midagi sellist juhtub. Halb on see, et nii noortel lastel on tingimusteta armastus oma ema vastu.
    Loodan, et kõik lõppeb hästi 🙁

  • timm
    September 21, 2014

    Jõudu jaksu isale ja kiiret paranemist printsessile .lugesin ka siin pisut kommentaare ja siin mainitakse lapse ema .aga EGERT MUST on samasugune eluheidik . neist kahest kohe naha ,et tegemist debiilidega . Igatahes Jõudu ja jaksu kiiret paranemist .

  • lele
    September 21, 2014

    ma olen ka mõelnud selle tingimusteta armastuse peale just, et kui siiralt lapsed oma vanemaid armastavad… Vahel, kui pahandad ainult lapsega ja hiljem tuleb su juurde nägu naerul ja ütleb, kuidas ta sind armastab! siis juba tunned end halvasti, et pahur olid, aga see ju ikka kasvatuse huvides. Aga kui mõelda, kui nigelalt end tunned, kui laps peale pahandamist, siis ei saa aru, kuidas saab sellise olukorrani end üldse ajada?
    Kindlasti on ühiskonnas veel ka ruumi juba kooliprogrammis veel enam seksuaalelu puudutava osas areneda ja teha tööd noortega, et nad oskaksid rasestumisest hoiduda ja saaksid lapsed sel ajal, kui nad küpsemad on. Kuigi mõni naine ilmselt ei saa ka 40na “valmis”. Aga enamuses siiski aitaks, kui neid soovimatuid rasedusi poleks. Vaevalt see Keitigi oma parimates unistustes oma ringi jooksmise ajal soovis emaks saada. Kui aga kord juba lapse oled sünnitanud, siis paraku oled ema ja peaks käituma vastavalt. Ma pole abordi pooldaja, eriti noorte puhul, esimese raseduse korral, aga igaljuhul on see parem, kui sünnitada laps, kelle jaoks sa ílmselgelt valmis pole.
    Nüüd vaid jääb imele loota, et Emily sellest välja tuleks <3

  • Eve
    September 21, 2014

    Ise alles oma esimese pisinunnu ootel, loen seda ja pisarad voolavad. Kuidas nii saab ? Ma eisuuda oodata, et oma pisikest juba hoida ja kallistada. See pisike Emily on ju imepisike , kuidas saab keegi ainuüksi kätt tõsta sellise armsakese vastu ? ! Täesti uskumatu maailm :'(

  • Londiste
    September 21, 2014

    Paraku see “ema on püha lehm” on igal pool nii ja selles võite süüdistada oma “vahvaid” suguõdesid, kes oskavad alati hästi kannatajaid mängida ja varjata, millised bitchid nad on. Ja siis olukorras, kus laps peaks minema isa kätte, ei hakata seda üldse kaalumagi. Tean ka juhust, kus lapsed peaksid olama isa käes, aga tutkit.

  • :/
    September 21, 2014

    Lapsest on väga kahju, loodan, et kõik läheb hästi.

    Mis ma tahtsin öelda, vaadates nii lapse ema kui ise facebook lehti, siis võib aru saada miks hooldusõigus ikkagi emale jäeti…. ema lehel ju ainult ilusad pidlid lapsega, kus kõik on justkui korras ja lilleline. Isal pildid pidudest, alkoholipudelitest jne…. Nagu kui praegu ei teaks, siis jääb just vastupidine mulje.
    Inimesed, mõelge, mida te postitate ja ka like-te ja kellele oma asju jagate (avalikkusele? really). Ei ole vaja avalikult pilte sheerida mingitest rummipudelitest jne. See võib jätta väga vale mulje…
    Mh, täpsustan,et ma ei taha süüdistada ja tagantjärgi tark olla, kuid võibolla läheb kellelgi teisel samas olukorras paremini. Kõik oleneb ju millisena sa ennast reklaamid. Kahjuks.

    • Stella
      September 21, 2014

      Väga õige tähelepanek..

  • R
    September 21, 2014

    Emily ajurõhk oli tõusnud 9lt 28le, 20 aga oli piir mida ületada ei tohiks 🙁

  • PopUp
    September 21, 2014

    http://www.youtube.com/watch?v=8KtAkzd-2JM&index=2&list=UUXjahsyLuDOhdVTIZuZZpWg

    Vaadake lapse paremat kätt..

    • Mallukas
      September 21, 2014

      Appi, kui õudne

  • Kaie
    September 21, 2014

    Paljud inimesed muutuvad alkoholi ja narkootikume tarbides täiesti tundmatuseni, on agressiivsed lähedaste suhtes või ükskõiksed. Hiljem kahetsevad. Ütlevad, et ise ka ei tea, mis neisse sisse puges ja miks nad käitusid nii nagu käitusid. Kui kaineks saavad, siis tahavad suurest häbist surra, lõiguvad veene jne. Nõiaring algab uuesti. Pildil näivad toredad ja rahulikud, kohtus käituvad väljapeetult ja malbelt, keegi ei usugi et nad on sellisteks tegudeks võimelised.

    • merle
      September 21, 2014

      Ärgu siis tarbigu midagi, kui pea ei kanna. Tõsiselt…. eriti kui on laps…

  • kkk
    September 21, 2014

    http://ask.fm/KeitiVoogre Keiti Ask

  • AA
    September 21, 2014

    Siin ka sinikad näos – otsaees oleks nagu miskit ja suunurgas põse juures suur sinikas.. http://instagram.com/p/skZ_sgiqkf/ aga noh taaskord võib vabalt ka kukkumisest olla, kui lasi lapsel suvaliselt igal pool tuterdada.

  • Simone
    September 21, 2014

    Mallukas, su blogi on tuhat korda parem, kui mistahes Eesti ajaleht. Põhimõtteliselt oled sa seda lugu läbi ja lõhki kajastanud, kommentaarides on nii palju tuttavate ütlusi, linkide, videote ja piltide näol asitõendeid ja muud. Nimed on teada, kõik. Miks ma ei saa seda näiteks lehest lugeda? Igatahes au ja kiitus sulle, et räägid asjadest nii nagu nad on. Ma saan aru, et ajalehes ei tohi ilmselt neid nimesid ja asjaolusid avaldada, aga miks ei tohi? Keda nad kaitsma peavad? Neid peksjaid ja tulevasi potentsiaalseid mõrvareid? Kui nii, siis need asjad on ikka väga mädad. Ma loodan, et need värdjad saavad oma karistuse.

  • Ketu
    September 21, 2014

    http://instagram.com/p/qoEL19CqtP/?modal=true
    2 kuud vana pilt ja mis on lapsel parema silma all… :S

    • Vesper
      September 21, 2014

      Juuksed langevad veidralt seal.

  • Jumal küll
    September 21, 2014

    Kas ma olen ainus, kes ei näe lapsel mädanenud hambaid? Ja vaadates neid videosid, siis mulle küll ei tundu, et laps kuidagi väriseks või tuterdaks-täiesti normaalne laps on!
    Minu õde hakkas rääkima 3. aastaselt, meid ei väärkoheldud kodus. Lugu on muidugi õudne, aga ei tasu igasugust suvalist ja asjatundmatut jama ka suust välja ajada.

    Heaks õppetunniks vanematele, kes oma lapsi kolkida armastavad. Ehk mõtlete, kui oma lapsele järjekordse tutaka annate? Asi võib kergesti käest ära minna ja lõppeda nagu selle väikese tüdrukuga lõppes.

    Seaduseid teevad paraku need inimesed, kelle Te ise valinud olete. Nii et pole mõtet siin sellel teemal ohkida.

  • Maik Madi
    September 21, 2014

    Kui seadusi teeksid inimesed või inimesed reaalselt midagi valida saaks, oleks need keelatud. Nii lihtne see ongi.

    Ootaks politsei poolt uudiseid. Üldiselt vahet ei ole – kas lõi ema või lõi kasuisa – ema läks ju ikka peole ja nägi eelnevalt vast ikka last….

    mina soovin sellele lapsele surma haiglas,arvan,et paljud ei saa aru ,et kui ta nüüd ka paraneks selleks, oleks arvatavasti tegu väga tugeva ajukahjustusega lapsega kes oleks koormaks kõigile ja ta elu ei oleks eriti hea. Parem oleks ,kui jääks sinna kus ta preagu on. Pole mõtet pilvemaailmas elada,reaalsus on just selline.

    Mul on natuke üle kolme aasta laps kodus ja ma ei tahaks talle sellist elu… 🙁
    Karistust kui sellist on raske välja mõelda, neljaksrebimist ju hobuste poolt enam ei lubata ?

    • dedsu
      September 22, 2014

      sa ära aja lolli juttu, alati on lootust.

  • Maik Madi
    September 21, 2014

    PS: enam,kui kindel,et vähemalt üks neist jalutab vabadusse

  • Mihail
    September 21, 2014

    Tore noorpaar ju, mina ei usu ilma tõendtite midagi, loodan et süüdlased saad karistatud.
    Tean Keitit isiklikult, tore noor naine, täis peaga väga vallatu.
    Lapsega arvatavasti pizdec, arstid ütlesid et saa lootust anda.

  • Õudus!
    September 22, 2014

    Kui vaadata viimaseid pilte instagrammist, ketuu_kiisu siis mitte ainult lapse silmad pole hirmu täis vaid ka üks esihammas on poolik- ei tea mille kaela selle võib ajada?

  • Jumal küll
    September 22, 2014

    Maik Madi…

    Kas sa kujutaksid ette, kui igal inimesel oleks õigus seaduseid teha? Ma ei usu, et sellest midagi välja tuleks…
    Eesti Vabariigi põhiseadus ütleb:

    § 56. Kõrgeimat riigivõimu teostab rahvas hääleõiguslike kodanike kaudu:
    1) Riigikogu valimisega;
    2) rahvahääletusega.

    § 59. Seadusandlik võim kuulub Riigikogule.
    § 65. Riigikogu:
    1) võtab vastu seadusi ja otsuseid;

    Ja üleüldse oleks targem siin mitte spekuleerida ja kedagi süüdistada ennem, kui politsei on oma töö ära teinud.

  • signe
    September 22, 2014

    Ei ole mingit vahet kas seda tegi ema ise vöi tema narkouimas söbrad. Ema peab oma last kaitsma köikvöimalike ohtude eest mitte neid ise koju kätte vedama. See ema on 100% süüdi ka siis kui ta ise konkreetselt kätt ei tõstnud.
    Nüüd kui mõnuainete uim on peast läinud, peab ta selle koormaga elama. Loodetavasti valvatakse teda piisavalt,et ta ei saaks endalt elu võtta sest surm oleks talle liiga lihtne karistus.

  • liis
    September 22, 2014

    Paljudel facebooki piltidel on lapsel sinikad kas kätel või näos,näha on,et osad on paranenud …kuidas seda ei märgatud varem .Mul on ka väike laps jah ta kukub aga sellist asja,et tal oleks pidevalt kuskil sinikad küll ei ole.

  • LK
    September 22, 2014

    Ma olen olnud ka mitu päeva mõtetes Emilyga. Mina peale peksjate ei süüdistaks kedagi. Mul enda tutvusringkonnas oli samuti üks probleem ühe emaga. Pöördusin algselt telefoni teel lastekaitsesse, kus mulle ikka nähvati päris korralikult. Alguses uuris, et jumala eest, kas see on ikka tema piirkond, kas tema ikka peab sellega tegelema ja siis kui ma ütlesin, et ma pole nende laste vanem, vaid sugulane vastati mulle iroonilisel häälel, ” kas sa arvad, et sa tead või tead päriselt? ” ma siis ütlesin, et ma tean nende probleemi juba aastaid ja olen niigi sekkumist edasi lükanud ja ise püüdnud asjadel silma peal hoida. Järgmiseks kähvati, et ” Arvesta sellega, et ma võin su jutu ära kuulata, aga sina asjade edasikäiku ei tea” . Ja mulle isegi ei pakutud aega, vaid käskis tulla päeval, mil on elav järjekord. Kokkuvõtvalt võib öelda, et mul jäi sellest telefonikõnest mõru maik suhu. See pani kohe mõtlema, et mils sellised inimesed lastekaitseametnikuna töötavad. Ja see kähvamine. Mul jäi kohe selline tunne nagu ma oleks selle daamikese kohvitamist seganud. Igatahes mina sinna lastekaitsetöötaja juurde ei läinud, sest ma arvan,et see tädike ei oleks lillegi liigutanud. Nii, et mina ei süüdistaks lähedasi üldse, vaid Eesti riiki, kus ametnikud ei tee tööd südamega . Kindlasti on ka töötajaid, kes on väga südamega asja juures ja ma sooviksingi, et selliseid ametnikke oleks rohkem ja nad lükkaksid tigedikud toolisoojendajad minema.

    • Kylie
      September 22, 2014

      Oleksid pannud järgmise köne ylemusele, et selline ja selline värk ja mind ei vöeta kuulda vöi kohe politseisse…et kodus pekstakse last jne…nyyd ei ela me stagnaajal mil ei julgend keegi söna vötta, nyyd ka teeb väga head tööd ka eesti politsei mitte nii nagu 30a tagasi

      • LK
        September 22, 2014

        Seal polnud probleem selles, et lapsi peksti, vaid asi oli muus.

  • Kylie
    September 22, 2014

    Kui keegi sörmeotsaga peaks lööma minu oma last nii nagu nemad seda tegid, siis tal pole lootustki ellu jääda…Ja neid töötajaid kes talle jälle lapse tagastasid peaks samuti karistama, kes köikke läbi sörmede vaatasid, sest neil on nyyd see suurem syy miks laps sellises seisus
    Loodan et pisike tuleb sellest välja ilma pysivate traumadega. Mul on nii kahju isast ja jöudu talle
    Omal allaes 1.2a laps kodus niiet kui temaga peaks midagi juhtuma, nii lähen ka temaga koos siit ilmast pole enam elu ilma temata…

  • Kaili
    September 22, 2014

    Kas keegi teab, kus Emily oli sel ajal, kui Keiti tööl oli? Kas ta käis lasteaias? Kas seal siis kasvatajad ei märganud midagi?
    Keegi pidi Emilyt ju hoidma sel ajal, kui Keiti tööl oli. Teab keegi, millises Rimis Keiti töötas?

  • TV
    September 22, 2014

    Minumeelest on kummaline, et meie meedia, kes kuu aega tegeles igapäevaselt Evelini margi täissittumisega, ei taha seda teemat kajastada ja inimesi tähelepanelikkusele kutsuda.. Olen iga päev mõtetes ja palvetes pisikesega. Lootus jääb, et meid võetakse kuulda! Olge hoolivad!

  • Kriki
    September 22, 2014

    Kõike paremat pisikesele.

    Ma üldiselt ei keskendu selle kui halb võib keegi olla. Talle peaks kaasa tundma, et ta on sellise aarde hävitanud ise seda märkamata. Sest ometigi vägivald ei tekita headust ja sellise inimese maha raiumine ilmselt ei tee midagi paremaks.

    Miks ei ole steriliseerimine üks osa karistusest sellistel juhtudel kus lapsed kannatavad? Las jalutagu terve elu inimeste pilkude all sedasi, ilmselt annab rohkem mõtlemisainet kui surmanuhtlus.

  • muhviina
    September 22, 2014

    aastaid tagasi oli UKs samasugune lugu baby P-ga. Sel lapsel nii ei “vedanud” kuna ta suri. aga igatahes karistada said kõik.. nii ema, kui boyfriend. Ka sotsiaaltöötajad, kes õigel ajal ei märganud ja seal oli ka veel üks arst, kes saatis pm sureva lapse koju tagasi, ka tema sai karistada.

    igatahes ka selles loos on kindlasti palju nö õnnetute asjaolude kokkulangevusi. kui asi oli juba nii kaua mäda olnud, siis kuidas ei võtnud sotsiaaltöötajad midagi ette? kas sotsiaaltöötajatele üldse teatati .
    minu tänaval ühel vaesemal naisel viidi laps kodust minema sellepärast, et elamistingimused ei olnud kiita- aga teda ei väärkoheldud ega midagi muud taolist- kuidas siis siinkohal ei saadud midagi teha, kui korduvalt laps oli üksi v alkojoobes jorssidega koju jäetud? aga kui laps oleks öösel ärganud ja mõni õnnetus juhtunud.. kas see pole siis piisav põhjus lapse ära võtmiseks, kui lapse elu on otseselt ohus.
    ja no kui kuskilt käis läbi, et kõike tegi see ema nö boyfriend – jorss egert must- aga lapsel sinikad juba ammu- fb järgi oldi selle debiiliga suhtes alles alates juunikuust. siis ikkagi ema ise kah peksis ju ammu kui laps pittu ei lasknud minna vms. nii kuidas ema ees, eks siis jorss järgi.
    mul kolm last ja no vahel on tõesti sinikad- aga kas siis põlvedel v nii.. vääääääääääga harva, kui on näol v kehal.
    ja kui isa teadis, et lapsega nii halvasti käitutakse, miks ta lihtsalt teda enda juurde ei võtnud- minuteada niikaua, kui kohus pole otsustanud teisiti ja sünnitunnistusel pole muudmoodi- siis on mõlemal vanemal võrdne hooldusõigus. niiet kui isa oleks lapse enda juurde võtnud, siis poleks ju olnud sellest mingit probleemi olnud. see ei oleks olnud lapserööv vaid laps oleks lihtsalt olnud oma isaga.
    eesti süsteem on lapsi ammu alt vedanud igatmoodi . selle asemel, et paksud riigikogulased igast lolle homoseadusi ja muid asju vaagivad, võiks laste ja pättide suhtes midagi asjalikku ära teha. samamoodi loomakaitseseadusi.

  • Kris
    September 22, 2014

    Ja nüüd tuleb välja, et teda ka kasutati seksuaalselt ära………. lihtsalt vaesekene 🙁

    • Kylie
      September 22, 2014

      sellistele surmanuhtlus

  • M
    September 22, 2014

    Kert, kust selline info tuleb, kas haiglast ? Lehed ju vaikivad antud teemast…

  • Jaanika
    September 22, 2014

    http://m.ohtuleht.ee/596091

  • Serda
    September 22, 2014

    Isegi mina olen oma last peksnud..MItte midagi ei juhtu :)..Aga kahju on küll 🙁

    • Mallukas
      September 22, 2014

      No ütle mulle oma nimi ja aadress, äkki siis juhtub?

  • Liia
    September 22, 2014

    Ema annab elu,ema võtab elu…võikaim tegu maailmas! VÕIGAS!
    Emaks nimetada sellist “olendit” oleks EMADE solvamine….

  • Kris
    September 22, 2014

    See ei ole ka tegelt normaalne, et lapse isa on oma FB seinale pannud kommentaari “kas tõesti psühhoemme lasti välja?:D”
    suure irvitava smailiga? wtf.

  • Jumal tule appi!
    September 22, 2014

    Ma palvetan kogu südamest, et see väike tüdrukuke tuleks sellest välja ja saaks terveks! Usun imedesse!

  • Rix
    September 22, 2014

    Need ei ole inimesed, kes midagi sellist väiksele kaitsetule lapsele teevad!
    Kui oleks minu teha, oleks lahendus lihtne: see lits ja kaasosalisest ajukääbik
    seina äärde, kuul pähe. See oleks õiglane, täiesti õiglane!

  • Kris
    September 22, 2014

    ja kõigilt neilt palvetajatelt tahaks küsida, et kas sellise olukorra ilmnemine iseenesest ei ole juba suht veenev tõestus sellest, et ei ole mõtet palvetada? kui jumal oleks olemas, siis sellist asja ei oleks juhtunud ju või elan ma mingis täiesti teises universumis selle loogikaga?
    ok, loodame kõik parimat igatahes ja eks see on praegu olulisem

  • Kriki
    September 23, 2014

    Mina usun seda, et iga hing tegelikult tuleb siia ise mingit kindlat kogemust otsima. Öeldakse ju, et laps ise valib pere. See oli tema kogemus ja ehk varsti tuleb ta siia teise ringiga ja mõnda paremasse perre.

  • Maik
    September 24, 2014

    kriki sa oled lihtsalt loll. Olgem ausad.

    Haritud inimesed eriti ei usu mingisse hinge teooriasse.
    Laps sündis valesse kohta ja sureb/invaliidistub selle tõttu ,

    pole vaja mingit mõttetu kamarajura ajada sellepärast.

    • Mallukas
      September 24, 2014

      Iga inimene usub ikka seda, mida ta ise tahab ja mis talle õigem tundub. Haridus ei mängi siin küll mitte mingisugust rolli.

  • Maarja
    October 4, 2014

    Kas keegi teab, mis Emilyst saanud on?

  • puhh
    October 5, 2014

    kas keegi teab, kuidas Emilyl läheb?

  • Joonas
    April 24, 2015

    Nüüd, aja möödudes tahaks teada mis arvab blogija oma esialgsest postitusest ? Et Keiti koos oma mehega olles narkojoobes,
    pullipärast tagus last?
    Kohtupaberitest on välja koorunud, et Keiti ei teadnud kottigi sellest, et Egert last lõi, ei teadnud, et sel traagilisel õhtul Egert
    oli last löönud. Oli koguni tööl olnud kaks nädalat väga tiheda graafikuga mille tõttu oli ta raskendatud olukorras hindamaks
    objektiivselt või ka subjektiivselt lapse käekäiku. Et Egert oli keelanud Keitil tol traagilisel õhtul minna last segama, teda
    äratada.
    Tahaks teada kas blogija on endiselt seisukohal, et Keiti ja ta tolleaegne elukaaslane peksid kordamööda last igavusest?
    Kas blogija tõepoolest, südamest usub, et Keiti on kogu juhtunu üle õnnelik . Loetlen siia vähetähtsaid ja tähtsamaid karistusi
    mis Keiti kogust sellest juhtunust sai. Alustame rahatrahvist ja kohtukuludest 2. astme kuriteo eest – ligi 600 eurot. See on
    vähetähtis karistus. Edasi 6 kuud šokivangistust millele lisandub 2 ja pool aastat vangistust 3 aastase katseajaga. See juba nagu
    midagi on. Võttes arvesse, et tol hetkel kehtinud seaduse järgi kehalise väärkohtlemise eest määratav maksimaalne vangistus
    oligi 3 aastat ( 6 kuud eelvangistust ja 2 1/2 aastat vangistust tingimisi. Seega sai ta maksimummäära tutistamise eest ja
    pepulaksude eest. Egert kes on tõeline süüdlane Emily praeguses seisundis, tema sai 9 kuigi maksimummäär on 12 aastat.
    Miks ei saanud tema 12 aastat nagu prokurör soovis, seda me ei tea. Vähe sellest, tema kaitsja peab otsust ebaõiglaseks ja
    tahab kergemat karistust. Nii, järgmine karistus on see, et tänasel päeval toimus kohtuistun hooldusõiguste ära võtmiseks. Kui
    hetkeks süveneda sellesse – emalt (teie arvamus sellesosas kas tegemist on emaga või mitte, see jääb teile) lapse osas õiguste
    äravõtmine on karistus, kahtlust selles pole. Järgmiseks on karistus see, et terve Eesti tunneb teda kui sadistema milles on
    suurel osal süüdi meedia kes esiaglselt lasi välja uudiseid nagu nad oleks koos peksnud, ajas karja pasale ja kui hiljem tulid
    uudised, et Keiti ei teadnud asjast midagi, oli juba liiga hilja. Lihtinimese pealuusse oli juba sisse taotud, et Keiti oli kaasosaline
    asjas. Järmine karistus, ilmselt kõige korralikum karistus, on see, et ta peab leppima esiteks, et tema hooleall oleva lapsega
    midagi taolist juhtus; et tema elukaaslane kelle ta oli valinud ja keda ta usaldas, et see sama elukaaslane tegi tema lapsele nii;
    et laps on oma edaspidise elu vältel invaliid.
    Kas Sa , blogija, tõepoolest suudad ikka veel uskuda, et Keiti kes ei teadnud peksust, on nüüd überrõõmus ja uhke juhtunu üle.
    Ei, ma ei usu, et Sa suudaks seda uskuda. Seda enam, et ma tunnen Keitit ja tean väga hästi, et ta ei ole põrmugi selle üle uhke.
    See siin pole veenmiskõne, ma tahan teada, kas Sa , blogija, usud kõike seda endiselt või tunnistad, et esmalt läksid
    meediapurjeka tuules vihast vahutama ja needsid seda planeeti? Kas, juhul kui sa tunnistad kasvõi iseendale, et nii läks, siis kas
    Sa julged seda ka siin tunnistada ?

    Palun vasta sellele kommentaarile ja kui Sa ei taha seda siin teha siis kirjuta palun mulle meilile: viinerikile@gmail.com

    Jään Su vastust ootama.

    • Mallukas
      April 24, 2015

      Jah, mu arvamus on sama, et tegu on haige inimesega, kes ON siiski oma last löönud.

      • Joonas
        April 24, 2015

        Kas Sa näed võrdset süüd nii Egertil kes tekitas need eluohtlikud vigastused kui ka Keitil kes tutistas ja andis occasionally
        laksu pepule? Arstid diagnoosisid Emilyl kõvakelmealuse ajuverevalumi – tutistamise ja pepulaksuga ei tekita taolist
        vigastust, kumbki meist Sinuga pole imbetsillid.

        • Mallukas
          April 24, 2015

          Nii ja mida sa tahad, et ma ütleks? Ma leian, et see eit on kõnts – käib kohtus naermas. Haige mutt.

        • Mirjam
          April 24, 2015

          Joonas, isegi kui Keiti ei olnud see, kes tekitas selle konkreetse kehavigastuse, mis lapse lõpp-kokkuvõttes
          haiglasse viis, ei muuda see tõepoolest arvamust tema kohta. Vastutustundlik ema ei jäta oma väikest last
          nädalateks mehe seltsi kellega pole koos eluasetki väga kaua jagatud. Normaalne ema paneks tähele, et ta last on
          löödud ja korduvalt. Armastav ema ei jäta oma last üksinda, ööseks, selleks, et ise pidutseda. Hooliv ema ei tee
          narkotsi ja joo ennast purju ja kutsu suvalisi tüüpe endale külla, et nendega pummeldada, ning lasta siis oma tütrel
          mingil mälusse joonud tübi kõrval magada. Ja eelkõige – armastav ema ei löö ega tutista ega tõuka oma last.

          Ning lisaks, kui kogu see kohtusaaga hakkas ning asi ilmsiks tuli, ning enne veel kui Keiti jõudis oma Facebooki
          profiili info ära varjata, jõudsin mina seal käia ja natuke ringi vaadata. Keiti lõõpis seal oma sõbrannadega, et oi ‘jaa,
          jaa, näed jälle siin pildi peal tütrel silm sinine’. Ok, see oli mõeldud mingi naljana, aga ot vabandust, kas see on
          NORMAALNE, et ema, kelle laps on haiglas kriitilises seisundis teeb sellist ‘nalja’???. Mu arvates oleks võinud ka
          see jõuda tegelikult kohtusse tõenditena, et see naine on saast, inimkõnts ja ei vääri ema tiitlit. Niiet jah, arvamus
          SELLEST tibist, kes tuleb kohtusse roosa jopega lehvitama ja kaameratele poseerima, kohtlane ‘mina väää?’
          naeratus näol, EI OLE MUUTUNUD.

          • Marjete
            April 25, 2015

            100% nõustun Mirjamiga. Ah
            ei keiti ei olnud teadlik. No ei
            tea kas
            tegu siis pimeda inimesega?
            Youtubis on ju tal ka video
            oma armsast lapsest, kes
            mängib rõõmsalt, aga käel on
            tal näha šhokeeriv suur
            verevalum. Seda siis ei
            näinud? Oli liiga pilves et
            selliseid asju märgata? No
            vasta aga viinerikile !! Kui
            Sa sellist inimest kaitsed siia
            sul tõesti on aju asemel
            paganama Rakvere viinerikile
            !!!!!!!

  • Nipitiri
    November 6, 2016

    Ma ei tea, kas sa näed seda kommentaari siin või ei, aga ma lihtsalt pidin tulema ütlema, et nägin eile teda ja tsikk on jumala rase. 🙁 Selline vaatepilt rikkus ikka tuju mega ära.. Oli poes mingi eriti jubeda tölliga, kes tahtis veel alkoholi osta, mille peale neiu pidi meelde tuletama, et ta ei saa juua.. Kas selline inimene võibki niimoodi edasi paljuneda ja väikeste süütute inimeste elusid rikkuda?

  • Krislin Punab
    January 6, 2017

    Mina olen krislin punab ja tean keitit ta on mu lähedane sõbranna. Ma poleks ette kujutanud sellist asja. Olen nutnud lõppuni nutte.

  • ANU
    May 24, 2019

    Mis üldse Emilist saanud on?

    • Mallu
      May 25, 2019

      pole. aimugi

  • Mii
    September 9, 2019

    Ja juba on uue krimnaaliga kokku hakanud elama ja juba lapski. Me veel varsti kuuleme temast ?

    • Mallu
      September 9, 2019

      loodame et mitte.

  • Merks
    November 2, 2019

    Oehh,sellel naisel on nüüd uus laps mingisuguse paanunud vangiga…kurb.