kellele ei meeldi paksud?

Ööd ja päevad läbi istub vist austatud Merje kodus ja juurdleb, kuidas ometi saaks ta hästi paljusid inimesi solvata või maha teha. Kuna isikuliselt solvamine on üsna nadi, sest siis sa solvad ju AINULT ÜHTE, siis on mõnus variant võtta ette inimgrupid. Homod on juba läbi käinud, nüüd oli täitsa loogiline jätk asjale see, et preili Merje otsustas kuulutada, kui väga ta pakse inimesi ei salli.

Esiteks on üsna naljakas, et kui TEMA võtab 10 kilo juurde, siis on ilmselgelt tegu ühe väga privaatse tervisehädaga. Kui teised võtavad juurde, siis on tegu paksude värdjatega, kes võiksid omaette kuskil keldris paksud olla, sest nende vaatamine ajab preili Ausil südame pahaks. Huvitav, kas ta iga kord ka oma õde vaadates oksendab? Kirjeldab ju ta oma blogis, et õdegi olevat tüsedavõitu.

Ma saan tegelikult aru, mida Merje VIST öelda üritas, et ei ole kuigi tervislik propageerida ebaterveid eluviise jne, aga kui suur osa paksudest seda ka teevad? Kui arutasime seda teemat naistejuttudes, siis selgus, et väga paljud naised, kes on keskmiselt suuremad, tunnevad pidevalt ennast väga halvasti just Merjesuguste inimeste kommentaaride pärast. Loodan, et ei pahandata, et siin anonüümselt tsiteerin:

Mul on niigi temasuguste inimeste pärast raskusi avalikus kohas einestamisega, sest ma tean, et alati on kuskil keegi “fitness”eit, kes mind salaja silmanurgast judge’b. Kui söön salatit, on tuldud ütlema, et “keda sa petad” ja kui söön praadi, vaadatakse viltu, et “sa peaksid salatit sööma”.

Kuidas saab üks inimene öelda, et ma ei salli pakse inimesi? Kuidas siis üldse tänaval võimalik käia on? See kõlab mulle veidike Hitlerliku maailmavaatega inimese jutt – talle ka lihtsalt ei meeldinud osad inimesed. Ehk peaks Merjeke korraldama paksujahi? Või korraldama aktsiooni, et kõik inimesed tänaval paksu nähes jalaga perse annaks?

Kui inimene leiab, et pole okei propageerida paksust, siis kas on okei inimesi mõnitada? Et mõnitame, kuni nad kõhnaks hakkavad? Kuna inimeste enesemotivatsioon on väga erinev, siis ma kujutan ette, et kui seda on NIIGI raske teha, siis veel raskemaks teeb selle see, kui inimesed restoranis valjuhäälselt su sööki kommenteerivad, poejärjekorras sinu ostukorvi sisu naeravad või internetis sind paksuks ja saamatuks sõimavad. Miks seda vaja on?

Lihtsalt täiesti haige, kuidas üks inimene suudab nii palju sitta suust välja ajada. Minu meelest võiks ta oma pulbrisolki edasi juua, siis sellel ajal tundus ta vähemalt vähem viha täis olevat.

tumblr_lwviyeu4gs1qa5j45o1_250-7570120

Mida sina arvad?

* Required fields are marked *

41 Comments
  • Kati
    December 4, 2014

    Mina pakse ei vihka, sest ma tean omast käest, kui raskelt 35 kilo võib minna. Samas vaatan ma kuskil rämpsu söövat paksukest veidi viltu küll. Mitte vihaga vaid pigem kurvastusega, et inimene ei suuda ennast kätte võtta (haigused on teine teema ja haigus ei õigusta ka rämpsu söömist). Ma oleksin ülimalt rõõmus ja elevil, kui mõni paksuke küsiks abi, nõu, mida iganes. Aga nad kas tõepoolest sügaval sisimas ei taha heast elust loobuda või häbenevad.

    Ometi peaks olema see uhke asi, et Sa end muuta tahad.

    • B
      December 5, 2014

      Kui näed saledat inimest rämpsu söömas, siis kas vaatad samuti viltu? Kas oskad silma järgi ära mõõta, kui palju see paksuke kaalub ning kas saad kindlalt väita, et ta paar kuud tagasi rohkem ei kaalunud?

      Kui sa seda paksukest ei tunne, siis ei ole sul ka mingit alust arvata, et ta ei ole end kätte võtnud. Mitmed dieediplaanid näevad ette nn. patupäevi. Väga vähesed inimesed suudavad pikka aega täielikult joone järgi käia. Kaalu saab edukalt langetada ka siis, kui süüakse aeg-ajalt “rämpsu”. See võtab pinge maha ning tegelikult hoopis motiveerib ka kaalu langetama, sest kui sa tead, et sa võid patupäeval endale midagi lubada, siis ei teki pidevalt tohutut isu rämpsu järele. Pidev range toitumise jälgimine viib varem või hiljem ikkagi õgimishoogudeni, mis võivad kesta samamoodi nagu alkohoolikutel tsüklis olemine. Üks rämpstoidukord ei tee kedagi paksemaks, samuti ei tee üks tervislik toidukord ka kedagi saledamaks. On ka täiesti võimalik, et sinu nähtud paksuke toitub ja treenib järgmised 6 päeva täiesti tervislikult.

      Sagedane eksiarvamus on seegi, et paksud naudivad head elu ning kaalust allavõtmine võrduks nagu sellest loobumisena. Väga paljudel juhtudel on ülekaalu põhjuseks hoopis toitumishäire ja toidusõltuvus, mitte lihtsalt naudingute nimel söömine. Emotsionaalne söömine stressi, pingete, üksinduse ja igavuse peletamiseks, nii negatiivsete kui ka positiivsete emotsioonidega (näiteks enese premeerimine kui midagi on hästi läinud) hakkama saamiseks võib elu täiesti halvata. Kahjuks seostatakse ülekaalu ikkagi laiskuse, tahtejõuetuse ja nõrkusega. Ülekaaluline inimene, kes on niigi väga tundlik ümbritsevas keskkonnas oleva negatiivse suhtumise tõttu, võib leida selle motivatsiooni ja end kätte võtta, kuid iga pisemgi kommentaar või heidetud pilk võib nad kiiresti emotsionaalse söömise juurde tagasi viia.

      Mis abi või nõu oleksid sina pädev andma? See, mis toimis sinu puhul ei pruugi toimida teiste inimeste puhul. Mõned paksud võivad tõesti olla täiesti teadmatuses, mida oma ülekaaluga ette võtta. Kuid julgen väita, et enamik paksukesi on vägagi teadlikud tervislikust toitumisest ning füüsilise koormuse mõjust kehakaalu alandamisele. Kuid põhjused, miks end sinu arusaama kohaselt kätte ei võeta, võivad olla väga erinevad ning ühest retsepti probleemi lahendamiseks ei ole.

      See ei ole mõeldud õigustuse või vabanduste otsimisena, kuid kui paksukesed rahule jäetaks, oleks juba pingelanguse tõttu neil palju suuremad šansid oma ülekaalu ning selle põhjustega tegelemiseks. Pidev avalik ja ka varjatud mõistaandmine (nii negatiivse alavääristamise ja süüdistamise kui ka pideva haletsemise ja põlgusega), et paksukesed on saledatest alamal positsioonil ning neil ei ole võimalustki enne kindla kaalunumbri ettenäitamist võrdväärset kohtlemist oodata, õõnestab juba ette nende ponnistusi midagi muuta.

      • Ymarik
        December 5, 2014

        Väga hästi öeldud!

  • Katu
    December 4, 2014

    Ju see merje kade, et mõni inimene suudab paksuna ka ilusam olla kui tema om super sportlikus kehas (milles piltide põhjal kahtlen)

  • kaisa
    December 4, 2014

    pmst läksid närvi, et ta solvab su sõbrannat, kes ongi veidike suurem ja on seda ise ka tunnistanud? sa ka vihkad paljusid, rilääks.

  • Kätlin
    December 4, 2014

    Mina olen ka see nn. paks. Kuigi mulle Merje üldiselt meeldib, siis sellist erisust teha. No see natukene naljakas. No siis minu paksuks olemise lugu. Olen ka nn. tervislikel põhjustel paksem. Vaal ma just ei ole, kuid mu vanaema nt. 100kg naisterahvas. Tema ametiks oli pea 20 aastat, postiljon. See tähendas vähemalt 20kg rattasõitu 6 päeval nädalas! Kujutate ette, et talle tuleb mingi piff ütlema, et tee enam trenni?

    Või ma ise (no 70 kg kaaluv naine), kes teeb 7 päeva nädalas trenni. Ja kui ma korra olen hessis ja mingi piff tuleks minuga mölisema. No esiteks oleksin solvunud ja veel enam söönud. Teiseks, mul võibolla tõesti ei ole võimalik oma toitu kaaluda, ja mässata täpselt, mis kellaajal ma söön.

    Ma olen nõus, vormis tuleb end hoida. Et olla edukas, ja teha võimalikult palju ühes päevas. Aga vormis võib olla ka 90 – 100 kg naiseilu. Väliselt võib ta paks olla, kuid mis vormis inimene on, seda ei ole tõestada nii lihtne.

    Minu arvates, ei ole vormisolemine tähtis ilu jaoks, vaid, produktiivsuse arendamiseks. Tund päevas trenni ja päev on lihtsalt parem. Ei käi ka trennis selleks, et 45 kg kaaluda. Loomulikult võiks olla väiksem kaal. Aga kui mul on valida, kas elada 30ndaks eluaastaks ilma võlgadeta – omas kodus (mille olen ka ise soetanud) või kaaluda 45 – 55kg. Siis arusaadavalt valin oma kodu!

    Merjele aga edu! Tulbi, et 5 kg alla võttis. Tänu temale avastasin ka iconfit-i. Mida kasutan igapäevaselt. Kui ei ole aega kontorist lahkuda – mitte aga dieedivahendina.

  • kaisa
    December 4, 2014

    pmst läksid närvi, et ta solvab su sõbrannat, kes ongi veidike suurem ja ise ka seda tunnistanud? 😀 naljakad olete!

    • Mallukas
      December 4, 2014

      Ei ma ei läinud selle pärast närvi. Ma omas arust täitsa kenasti seletasin, mis mind tema jutu juures häiris.

  • kats
    December 4, 2014

    Et kui ta ise on paks, siis tema on haige, aga kui teised on tüsedad, siis nad on rõvedad pekimäed? Joppvõimatt… Hea jutt sel Merjel -.-

  • K
    December 4, 2014

    Minu meelest on naljakas see, et paar kuud tagasi ei teinud ta ise absoluutselt trenni ja vingus, et paks on. Nüüd kui on hakanud tervislikumaks, võtab õiguse kõiki neid maha teha, kes ei ole võibolla nii tublid? Minu meelest on Dagmar küll õigesti öelnud – mis see kellegi teise asi on? Ma olen enam kui kindel, et enamus nendest paksukestest tunnevad ennast ise ka halvasti, miks mingi suvaline blogija veel halvustama peab?

    • Mari
      December 4, 2014

      Kunagi oli Budaaris vist ka üks kaalukaotaja, kes, peale enda käsilevõtmist, pidas õigeks hakata kõiki suuremaid inimesi mustama. Arvan, et tegu on lihtsalt kompleksiga.

  • Reilu
    December 4, 2014

    Confidence is silent, insecurity is loud

  • Liisu
    December 4, 2014

    Vaatasin ka kohe esimese hooga, et oh Mallu elab halba tuju välja. Aga siis otstsin mainitava blogi välja lugesin ja mul pidi lõug vastumaad vajuma. Siis kogusin hinge ja tsekkasin ta pilte ja … oh ma ei voi. Pakse ei salli inimene kes ise pole just ka miss maailm 2015. Mitte et ta ise paks oleks aga ju ka kogukam voi nii. Ja minusugusele 45 kilosele võiks ta päris ümar tunduda. Ja kuna ma siiski inimesi nende keha pärast rämpsuks ei nimeta.. siis tema on küll inimrämps. Minu pilku on korduvalt püüdnud Kogukamad kujud kes söövad burkse ja krõpse. Kuid koheselt olen pilgu keeranud ja moelnud mis see minu asi on mida yks vointeine inimene sööb ja palju önne kui ta ise ennast hästi tunneb siis väga hea. Pigem 100 rõõmsat paksukest kui 1 kibestunud hambaork.

  • Kristiina
    December 4, 2014

    Kui vana see Merje on?

  • Helena
    December 4, 2014

    Naljakas, et inimestel on vajadus alatasa kedagi/midagi vihata. Vihkavad homosid, mustanahalisi, vaeseid, rikkaid, igasuguseid. Vahet pole milline sa oled, ikka keegi kuskil tõenäoliselt ei salli sind silmaotsastki. Tuleb välja, et kui sa oled ühiskonna normist natukenegi teistsugune siis parem käi pea maas, ole vait ja ürita võimalikult nähtamatu olla. Sündides oleme me kõik võrdsed ja imeline on see, et lapsed ei vihka kedagi. Kasvatusest ja ühiskonnast oleneb milliseks inimene muutub või mida/keda ta heitima hakkab.

    “You think it’s cool to hate things. And it’s not. It’s boring. Talk about what you love and keep quiet about what you don’t.”

  • Preili Ise
    December 4, 2014

    Kus ma seda Merje blogi näeks? Ma tahaks näha inimest kel mõistust vähem kui väiksel lapsel 😀 . Isegi lapsed on targemad ja ei solva inimesi niisama 😀

  • A.
    December 4, 2014

    Puhtalt huvi pärast otsisin ta blogi välja ja mõtlesin, et raudselt vaatab vastu selline kahe reie vahel haigutav grand canyoni tüüpi piff aga imestus oli suur, et sellise suust sellist juttu välja vohab. Ei ma ei pea sõna ‘sellise’ all silmas, et ta on PAKS vms, ta on isegi vägagi minu kehatüübiga inimene ja olen omadega enamvähem rahul 😀 aga no sellise figuuriga inimese suust toda teksti küll välja voolata ei tohiks.

    Ma ei oskagi muud öelda. Lihtsalt … lapsik inimene, kelle elukogemus on niivõrd väike, et sellise koha pealt sellist saasta suudetakse välja mõelda.

  • Neiu
    December 4, 2014

    Pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad. Suunatud hetkel Merjele, niisiis ma ei tea.. “paks sõimab paksu, ühed paksud mõlemad” vms. lollakas.

    • Neiu
      December 4, 2014

      Lugesin selle postituse ka läbi. Hipsteri ja “maailm on ilus paik, love everyone xoxo” inimese kohta (sest sellena ta end näidata püüab), on tal ikka eriti vildakas maailmavaade. Ma ei tea, kui kellegi kaenlaalused oleks vikerkaarevärvi, teeks ma vist komplimendi, “sitaks lahe, respekt”, ütleks ma. Aga prl hipster ilmselt paneks sealsamas roopi, jookseks koju, teeks arvuti lahti ja blogiks sellest, milline väärastunud paik maailm on. Väärastunud on ta tegelikult küll, kui ikka tüsedaid ja narkareid ühele pulgale pannakse, peab midagi viga olema..

      • Kail
        December 4, 2014

        Sa vist mõtled ikka, et Merje on hipi, mitte hipster. Need on totaalselt erinevad määratlused.

        • neiu
          December 5, 2014

          No hipi mootu ta kyll kuidagi valja ei anna, ikka pigem hipsta.

  • Maali
    December 4, 2014

    “Suure kondiga” pole mingisugune vabandus ja ma ei nõustu selle Merjega sõnasõnalt 100%, kuid rasvunud inimesi tänavapildis on tõesti inetu vaadata.

  • Grete
    December 4, 2014

    Nii on tõesti väga ebaviisakas öelda, et ta “vihkab pakse”.. aga samas, paljudel inimestel on alateadvuses ikkagi selline mõte, et kui näiteks töövestlusele tuleb paks inimene ja peenike inimene ja mõlemad tunduvad vestlusel jutu järgi sobivat, siis alateadlikult mõeldakse, et kui inimene on paks, järelikult on ta väga halva enesedistsipliiniga (juhul kui tal tõesti mingit haigust pole) ja mina küll ei tahaks enda alluvaks sellist inimest, kes ei suuda isegi trenni teha järjepidevalt ja tervislikult süüa.. Ehk siis väga inetu on kedagi vihata, aga paksud inimesed- võtke ennast kokku ja ärge virisege et keegi ütleb teile “tüse” vms. Inetult muidugi ei tohi öelda ja mõnitada inimest, aga see on sama mis solvuda kui keegi ütleks mulle “peenike”. Kui sa oled paks ja pole endaga rahul, siis võta midagi ette,. ja kui sa arvad et sa pole paks siis sa ei peaks ka ennast tundma puudutatuna, sest sel juhul ei käi see ju sinu kohta 🙂

    • Neiu
      December 4, 2014

      jp, töölise kvaliteet sõltub sellest, mida ja kus ta lõunaks sööb. mitte teadmistest ega arenguvõimest, ei:)

      • Grete
        December 4, 2014

        Kuule Neiukene.. õpi lugema enne..”, et kui näiteks töövestlusele tuleb paks inimene ja peenike inimene ja mõlemad tunduvad vestlusel jutu järgi sobivat..”

        nagu ma eelnevalt kirjutasin siis SELLISEL juhul kui MÕLEMAD tunduvad sobivat, eelistaks mina sellist inimest, kes on järjepidev ja suudab raskes olukorras mitte kiusatusele järele anda

        • ivsh
          December 4, 2014

          Kas te tahate tulla rääkima, et kõik saledad inimesed on selle pärast saledad, et nad söövad tervislikumalt? 😀 HAHA!

        • sofies
          December 4, 2014

          Minu kui paksu jaoks on kogu aeg olnud hoopis see küsimus, et kust, kurat, te eeldate, et ma ei ole järjepidev või ei suuda end kokku võtta või kiusatusele vastu panna?

          Äkki minu eesmärk ei ole olla sale? See ei mahu miskipärast kunagi keskmisele tibile pähe.
          Inimestele on erinevad asjad olulised, ärge võtke kõike oma mõõdupuu järgi ometigi, see ei ole absoluutne ja üldkehtiv!

          Oleks see mu eesmärk, küll ma tegeleks sellega, oleks järjepidev, võtaks end kokku ja paneks kiusatustele vastu jne. Nendes eluvaldkondades, mis on mulle olulised, pole see küll iial probleem olnud.

          Kellele sale joon oluline on, sellele elan kaasa, aga mul endal isiklikult on küll täiesti null motivatsiooni mimm välja näha. See lihtsalt poleks mina. Trenni teen 7 korda nädalas pluss igapäevane rattasõit 20km (10 tööle ja 10 tagasi, ka talvel, v.a. päris tuisus), toitun ka põhimõtteliselt tervislikult (puhas toit, palju rohelist ja liha, algkomponentidest tehtud), kõik tervisenäitajad on priimad (peale kaalu, obvs), lihtsalt ma armastan väga kokata ja süüa ja, nagu öeldud, sale figuur on minu jaoks võõras, kui alla võtan, hakkab ebamugav ja peeglist vaatab vastu võõras inimene.

          Laske inimestel ometi olla. Teie tervist ma oma olemasoluga ei riku (erinevalt nt suitsetajatest). Ja kui ei meeldi vaadata, siis vaadake kõrvale ning elage oma elu.

  • Vaike
    December 4, 2014

    Mina leian, et teatud maalt on see ka teiste asi, kui paks või peenike keegi teine on. Sealtmaalt, kui rasvumine või alakaalulisus hakkab põhjustama haiguseid, mida kõigi makstud maksude eest ravitakse. Niisamuti makstakse kollektiivselt kinni suitsetamisest, alkoholist, narkootikumidest jmt pahedest tulenevad tervisehädad. Ka maovähenduslõikus makstakse haigekassa poolt kinni, kui kehamassiindeks on saavutanud 40 piiri. Inimene ise on järjepidevalt tegelenud oma füüsilise keha hävitamisega, mis on viinud drastiliste tagajärgedeni, aga nende likvideerimise maksavad kinni kõik maksumaksjad. Ma leian, et võin huvituda küll.

    • Mallukas
      December 4, 2014

      Loomulikult võiks huvituda, aga kas mõnitamine on huvitumise parim vorm, on kaheldav.

  • Vaike
    December 4, 2014

    Mu kommentaar oligi rohkem selle peale, et keegi kuskil olla kirjutanud, et mis see teiste asi on, kui paks keegi on.

  • Riin
    December 4, 2014

    mulle ei meeldiks ka, kui ma oleksin paks ja mind mõnitataks, seega ise ei mõnita neid ka. Kuid siiski ei meeldi mulle sellised tüsedad inimesed, kes reaalselt ise ei kavatsegi midagi ette võtta, et seda muuta, haigus on teine asi kui paksuks söömine, kuid ka haigus ei saa vabanduseks olla tervislikul toitumisel. Tean mitut inimest, kes on suured, teavad seda ise ja teised ka. Kui olen näinud aga nende toitumiskombeid või istuvat eluviisi, väga vähest füüsilist aktiivsust, siis paneb kulmu kortsutama küll, ise nad vinguvad veel ka, et on pqksud ja tahaks alla võtta, kuid peidvad sahtlis nutellapurke, söövad hommikuks kommi ja joovad coca-colat, siis mõtled küll, et mida sa vingud, kui ise selle heaks midagi ette ei võta. Samas olen näinud ka inimesi, kes reaalselt püüavad ning tahtejõuga ka edusamme teevad. Seega ei tohiks inimest kohe halvustada, mõnitada, kui sa reaalselt ei tea tema tausta, veelvähem talle seda näkku ütlema või solvanguid pritsima tema kehakaalu kohta, pigem olla just ise oma sõpradele/pereliikmetele toeks ning liikuda koos nendega, süüa nendega koos tervislikult, mtte nende nina ees järada šokolaadi jq krõpsu, sest selline otsene solvang võib olukorra muuta kümme korda hullemaks

  • Katri-Helena
    December 4, 2014

    Ma ei tahtnud selle õela inimese blogisse isegi mitte oma kommentaari jätta. Kirjutan selle siia, niikuinii ta loeb siit neid.

    See kõik, mis ta kirjutas…see oli kohutav. Just seetõttu, et seda kirjutas 24(?) aastane naine. Täiskasvanu, kes peaks juba üht teist maailmas näinud-kuulnud olema. Muidugi on ülekaal halb, ebatervislik jne. Muidugi vanemad, kes oma paksule lapsele burgereid sisse topivad on rumalad jne. Aga öelda, et paksud on nõmedad ja saamatud? Ja siis veel see Kalmuse kommentaar. See Kalmus on ise täpselt sama rumal kui Merje. Mitu HAIGET inimest on tema poole pöördunud, et mul on selline haigus ja aita kaalust alla saada. Ma pakun, et mitte eriti palju. Eks tema poole pöörduvadki terved, kes tahavad abi ja suunamist. Tore ja tundub, et paljudele see tema toitumiskava ka mõikab. Miks ta ei peakski. Mingit andekust see ei vaja, pealehakkamist. Motiveerib inimest pigem see, et ta on maksnud 30€ ja, et ta saab kellegagi oma muret jagada ja nõu küsida. Paljud teemad on ju selle kohta, et tegelikult erilist personaalset lähenemist tal ei ole- enamused saavad sama kava. Söö kana ja salatit, köögivilju vms.
    Aga see lause, et “paks sööb friikaid/burgereid”. Võib-olla sellel inimesel on vähk. Kas Merje ja Kalmus teavad, et hormoonravi kõrvalmõjuks on kaalutõus. Kui sul on vähk, kas sa siis keelad omale ühte burgerit? Kui palju on neist kumbki kokku puutunud vähihaigetega? Palju nad on näinud neid inimesi seal haiglas, kes saavad hormoonravi- KUI PALJU NEID ON. Ka lapsed. MInu lähedase tuttava lapsel oli vähk, vahepeal ainult oksendas ja nägi välja nagu luukere. Mõne ajapärast oli nagu väike pallike. Täna seda poissi meie seas ei ole, aga kas te arvate, et ta ema keelas talle mõne burgeri või friikartuli?
    MUidugi, enamused ülekaalulised on siiski laisad ja söönud end ise selliseks. Aga kas ta riskib sellega, et mõnitab (avalikult oma blogis või tänaval) hoopis vähihaiget? Imelik on see, et alles mõni aeg tagasi oli ta ise ka ülekaaluline. Muidugi ei rippunud tema turjal 100 kilo, aga siiski – ülekaaluline, paks (nimetagu seda kuidas tahab). Kas ta ei söönud selle aja jooksul ühtegi ebatervisliku asja? Nüüd kus ta end kätte võttis on muidugi tubli. Aga kas talle oleks meeldinud kui näiteks mõni blogija oleks kirjutanud – issand jumal Merje, võta endaga midagi ette, sa ajad südame pahaks. Vaevalt, tõenäoiselt toimus ka tema sees enesega võitlemine ja sellist ajsa lugedes oleks see laastavalt mõjunud. Võib-olla seesama paks, keda Merje nägi burksi söömas on täna tubli kaalujälgija ja aasta pärast lihastes vaat et kulturisti mõõtu.

    Ma arvan, et täiskasvanud inimesed peaksid enne 10 korda mõtlema, kui kritiseerivad. Aga see ei ole esimene kord, kus Merje kritiseerib kedagi. See on juba tema teemaks saanud. Pärast muidugi kustutab ära. Kusjuures ASKis nägin, et keegi küsis miks ta mingi postituse ära kustutas (ausalt ei olnud küsijaks mina) ja siis ta vastas, et : “Kuna mul käivad läbirääkimised peresõbralike ettevõtetega reklaami osas, siis eesotsas võiksid olla neutraalsemad postitused, kuhu pilk peale heidetakse, mitte et tahaks kedagi jalaga näkku peksta või muud sarnast. 😀 Sellepärast läks ka see postitus drafti.”

    Kas see oli tema jaoks neutraalne postitus?

    • Mallukas
      December 4, 2014

      No läbirääkimised oli ära, sai Megazone’ilt oma tasuta peokoha ja nüüd võib edasi laksida 🙂

  • Jantsu
    December 4, 2014

    Väga haige tekst sellel Merjel. Olen ise alles noor (15) ja tunnistan, et olen ikka päris ülekaaluline. See aga pcos süül. Olen alati olnud tüsedam ja oi kuidas on noritud aga ainult siis kui Eestis elasin. Ma teen trenni, söön tervislikult aga no kaal ei lange – nuta või naera. Siin Iirimaal ei ole mul pooltki nii häbi ringi käia. Kuigi siin on samamoodi suurem osa inimesi peenikesed, siis siin ei vahita sind tänaval ega sõimata – neid lihtsalt ei huvita. Sinu keha, sinu otsus. Aga nii kui Eestisse tulen siis hakkab üks vahtimine ja sosistamine pihta. Asi on nii kaugele läinud, et ma olen lugematuid kordi puhkuse jooksul bussiga sõitmise ja linna minemise ära jätnud kuna mul on nii piinlik ja ebameeldiv. Suviti rannas ujumas käimine on ainult mõeldav õhtul hilja või siis üldsegi mitte. Näiteks see suvi veetsin ma suve 29 kraadises kuumuses pikkade mustade pükste ja jakiga kuna mul oli niivõrd ebameeldiv pilkude pärast mis tulid igalt poolt. Imelik on see, et kui tänaval ringi vaadata, siis need kes söövad igast rämpsu (krõpsu, burkse jne) on tegelikult suurem osa ajast peenikesed “tibid” ning neile ei öelda midagi ega vaadata imelikult. Aga kui mõni suurem inimene ja eriti veel noorem naine julgeb ükskõik mida süüa siis vahitakse umbes “Kuidas sa rasvamägi julged midagi suhu panna?”.
    Niiet tahaks tänada neid inimesi, kes teisi vahivad ja irvitavad teiste üle ja sõimavad – aitäh, et suve minu jaoks kõige jubedamaks aasta ajaks teete, et mu niigi olematu enesehinnangu veelgi madalamaks teete ja et mind suhteliselt igal pool ebameeldivalt tundma panete. Mida muud üks 16 aastane tüdruk elult tahab.

  • Jantsu
    December 4, 2014

    15 aastane mitte 16*

  • Gessy
    December 4, 2014

    Sirvisin ka väheke seda blogi ja võibolla on mul luulud aga kummaliselt sarnane sinu blogile. Pean silmas teemasid, millest preili “Minu arvamus=õige arvamus” kirjutab.

    • Mallukas
      December 4, 2014

      Kindlasti on ka minu blogis olnud teemasid, kus ma võtan sõna, ilma mõistmata, kuidas teised seda näha võivad. Minu võrdlemine Merjega on samas üsna solvav 😀

  • Marlen
    December 5, 2014

    Kujutan juba vaimusilmas ette neid vihaseid mõtteid ja solvavaid sõnu minu suunas, kui mu kommentaar on läbi loetud. Ma panen käe südamele. MA EI KANNATA PAKSE!!! mitte Ei Vihka, vaid just et EI KANNATA. Kuid siin peitub üks suur Aga. Aga nimelt ei kannata ma just neid pakse, kes selle rõvedaks teevad. Ma olen Merje blogipostitusele kahe käega poolt. Ma lugesin seda ja muigasin. Tundus, nagu keegi oleks mu mõtted seadnud ritta ning postitanud selle avalikkuseke. Siis lugesin Sinu, Mariann, arvamust selle kohta ning ka sinu postituse kohta pole mul otseselt vastukaja. NIi palju kui on inimesi, on ka arvamusi.
    Minnes tagasi oma räige Lause juurde, tahaksin lahti seletada selle suure Aga. Tsikk, sa oled fakin 20. Sa oled 162 cm pikk ja kaalud 86. Su riiete suurus on L/XL, aga miskipärast arvad sa endiselt olevat enda suuruseks S/M. MIKS SA NII TEED? Miks sa tuled oma retuuside, õhukese ümber keha topiga ning arvad, et Michelini kujukesed on taas moes?? Miks sa rikud ära ilusad riided? Miks sa oled lapergune? Kurat no ole paks, söö mida sa tahad. SINU KEHA SINA TEED. Tekibki küsimus, et kas nad ei seda Michelini vaid nende peeglid teevad neid peenemaks(nagu tsirkusepeeglid)? Isegi kui nad tunnevad enda kehas end hästi, seksikalt ja mugavalt. Siis MINU probleem on seda vaadata. (jah kuule mida sa prääksud, pööra siis oma pilk kõrvale ja ära vahi….. seda te praegu mõtlete, kui seda loete eks?:D)
    Tõsi, ma võiks pilgu ära pöörata ja üldjuhul teengi seda. Aga see pilt kinnistub mulle kuskile ajusoppi ja järgmine kord retuuse jalga pannes tunnen ma end halvasti, vaatan end kriitiliselt ja tükk aega kaalutlen riietuse üle.
    *Siinkohal mainin ära, et olen 170 cm pikk ja kaalun 53cm. Kerge alakaal. Mul on ilma treenimata hea keha, olen sellega rahul. Söön mida tahan ja endiselt võin näha hea välja. Üritan siiani saada kaalu juurde, kuid see ei tõuse kahjuks (ei kallis lugeja, see pole egopauk vaid sissejuhatus mu järgmisele jutulõigule)

    Mina olen oma kehaga rahul. Mul on ka olnud “sangad”, “kõtu rippumas üle värvli” jne. Ja kurat kuidas ma ei suutnud end riietada. Tundsin end kompleksides. Kui läksin täiskohaga tööle mõned aastad tagasi, siis kadus kaal imeväel. Tööl peab lihtsalt üsna palju ringi liikuma.
    Mulle on paar inimest(kes on paraku päris kopsakalt ülekaalus) heitnud tülgastavaid ja sapiseid kommentaare. “Noh, ma ei tea. Sa ära ei murdu või?” “Issand jumal, mis külmkapp on lukus ja võti kadunud vääää?” “Sellist rämpsu söödki vä?” “Appikene sa oled nii kont ju, täiesti lõpp.” “Nojah sul ju koguaeg on külm, vaata mis kont sa oled.”
    Need olid vaid viisakamad näited.

    Kallis kaasmaalane, kes sa oled keskmisest täidlasem. Kui sa oled oma “ülekaalulisemas” kehas rahul, siis on see hea. Peaasi, et sa ei ürita seda näitada kõigile välja üsna Räigel moel.
    See kes Sa teed trenni, toitud korralikult kuid kaal lihtsalt ei taandu. Sa oled tubli, et sa teed mida sa teed.
    Sina, kes Sa oled sõna otseses mõttes läbi lukuaugu surutud viiner, siis Ära tõsta oma häält kohas, kus sinu vastu tõstetakse rohkem hääli. Michelin pole moes. Sina ei kannata, et sind mõnitatakse. Meie, saledad, ei kannata sinusuguste kommentaare Kõhnuse osas.
    Sina, kes sul on täiesti ükskõik.. Viska viis
    Sina, kellel pole ükskõik. Sinu arvamus pole kunagi vale, see on ainult individuaalne 🙂

    Sain nüüd natukenegi südame kergemaks. Ja peale mu kommentaari lugemist..teie kes te tahaks mu peale karjuda või minule mõistust pähe koputada, siis aitäh kuid ei soovi teie abi. Ja teie, kes te olete minuga kaasmõtlejad,. siis..olge.

    PS. Sorri Mariann, selle kommentaari pikkuse pärast 🙂 andesta. tänks 😀

  • Marlen
    December 5, 2014

    kirjavigade parandus: kas nad ei (NÄE) seda Michelini

    Peaasi, et sa ei ürita seda NÄIDATA kõigile välja üsna Räigel moel

  • Maria
    December 7, 2014

    Seda olukorda ei tohi võtta nii mustvalgelt – paks = sööb palju rämpstoitu, ei tee kunagi trenni, sale= hästi tubli inimene ja tervislik. Ise terve elu kaaluga võideldes olen õppinud, et see on ühiskonna probleem. Nii selles, et inimesed kipuvad väga kergelt sekkuma teiste ellu, tegema kriitikat ja inimesi lahterdama esmaemotsiooni ajel. Ja selles, et paljud inimesed lihtsalt ei tea, mis siis on “tervislik toitumine” ja kuidas süüa, mis trenni teha. Ei ole ühte konkreetset kava kõigile, ei ole kõigil aega, oskusi ega motivatsiooni end 24/7 jälgida. Kui lapsele ei anta kodust kaasa vajalikke teadmisi, on väga raske neid ise elus üle võtta, eriti kui selleks pole tugevat motivatsiooni. Lihtsam on alla anda ja mõelda, et ükskõik. Seega kritiseerimise asemel oleks vaja aidata ja harida. Paljud ütlevad, et kui neil oleks eratreener ja inimene, kes teeks kogu aeg tervislikke toite, oleks lihtsam. See ei ole kahjuks võimalik, küll aga on üksteise aitamine. Rohkem positiivsust! 🙂